View Full Version : Pucketanje u mixdownu i cubase error
znam da se o tome vec dosta pisalo...ali svejedno postavljam ponovo pitanje ako se nekome tko je imao taj problem da odgovorit i pomoci mi.....hvala
Pucketa mi snimak tu i tamo...u mixdownu.....jednostavno :-)
M-audio karta...komp je jak i nov...ako treba specifikacije, dat cu i to
Novi drajver sa neta sam skinuo sa m-audia, koji mi je rije?io dosta problema(tipa resetiranje kompa, dok kartica ne 'uhvati' i ?tekanje potenciometara na kartici) ali me ne?to zeza cubase sx3...tu i tamo baca eror u mixdownu, a i u procesu rada...pa nekad uopce ne mogu rendering(mixdown) napravit ako ne idem na onaj real-time export i take stvari od kojih boli glava.....hvala
Tu moze biti puno stvari u pitanju. Kreni s eliminacijom. Prvo kreni s reinstalacijama sofvera, ako ne pomogne pomisli i na kvar na zvucnoj kartici.
Naravno, ako imas onboard zvucnu, iskljucena je u biosu.!?
Asio latencija?
Nisi naveo od kad su se ti problemi pojavili...
Pozz......
psionic
28-01-2009, 10:37 PM
nije bas jasno da li se javlja kada exportujes mixdown u wav ili prilikom reprodukcije. Ako je ovo prvo, nema veze sa latencijom kartice niti njenim drajverima, vec je po svoj prilici neki bugovit plug in
HeatMan
29-01-2009, 12:25 AM
ako pucketa.. a eksportovano je na bilo kojoj rezoluciji vecoj od 44.1/16 winamp i media player umeju da se sjebu.. i pucketaju do kraja.. svaki jachi signal probije
poz
Dule A
29-01-2009, 01:22 AM
naravno uvek postoji neka kombinacija VST plugova koja moze da do toga dovede....
Ivory, Hypersonic, SIR , batery.... Ako je to u pitanju , tu i nema leka.... prokljuviš sistemom eliminacije a u medjuvremenu ....real-time ex.....
Sky Surfer
29-01-2009, 10:02 AM
Probaj da stavis na kraju lanca na master kanalu uv22hr, pa proveri da li i tada pucketa. Pozz
ja isto mislim da je bug kak je naveo psionic.
Dali ti pucketa i kada slusas ili samo nakon exportiranja??
pozz
Denis
ne pucketa u reprodukciji...nego samo kad exportiram....pocelo mi se to dešavati na novom kompjutoru...koji je quad sa 2 gige i vamo tamo.....
e da...i kad exportiram drugi put..pucketa na nekom sasvim drugom mjestu....i onda tako ja exportiram stvar 15 puta dok se ne zadesi neka cista...ili uzmem ciste dijelove pa spajam :-)
Ma dešavalo mi se to u biti i na starom kompu....vjerovatno bugovit plug....jer sam nedavno tek poceo koristiti neke nove plugove.....driver mi je lijepo naštiman asio m-audio, latenciju pri radu namjestim na najvecu(bufer size) a pri snimanju na najmanju...jer znam da....kada nekoga snimim na najmanjoj latenciji i zaboravim ju promjeniti na najvecu...nego ostane minimalna, nakon exporta pucketa preeviše......
Mislim da sam rije?io problem.....izbacio sam plug in Oxford inflator native....I pucketanja nema.....jedino mi je sad problem ?to njega imam na samom kraju master kanala(zadnji u lancu)...a on mi dosta 'napumpava' sami mix....e sad nisam siguran da li je on uvjek radio problem...ali kad sam i?ao sa eliminacijom, tek kad sam njega eliminirao, sve se rije?ilo...
A dali je moguce da mi je snimka 'prenabrijana' s njim i jo? L2 i vamo tamo, pa da exportirana snimka na neki nacin klipa iako je to limiter na 0db...iako mi to nema smisla jer bi onda pucketalo i u reprodukciji na cubase-u, a ne samo u exportiranoj verziji.....I jo? sam ne?to primjetio....kolko god puta exportirao, zna se desiti da neki pucketaji se dese na istom mjestu, ali ne u svakom slucaju...i nekad je na lijevom zvucniku, nekad na desnom...a na istom mjestu....zato mi je palo na pamet, da ima veze s clipingom.....
Sky Surfer
05-02-2009, 11:53 PM
Vec sam ti rekao da posle njega u lanac stavis uv22hr (imas ga po default-u u others folderu) i nece pucketati nista.
slowstar
06-02-2009, 01:03 AM
Ne mislim da solim pamet, ali niko normalan na koristi ISTOVREMENO i Inflator i L2 (Waves) to ti je kao da solis slane srdele ili prsut...(izvini na metafori) ako ti u wavelabu ili bilo kom drugom waveform display mix izgleda kao potpuno crna traka, nemoj se cuditi...ako je slusaocu tvoj snimak "previse tih" neka POJACA SLUSANJE, a ne da te tera da do besvesti prepumpas mix, to je ruzno, a i nevaspitano...
Srecan rad, i jedna poslovica "Jedna jabuka dnevno drzi doktore van kuce" (bukvalni prevod sa engleskog), a jabuke se gaje u Cupertino (California)
Nema mi nikako smisla zasto bi zbog dithera prestalo puckati!
Al vidio sam i cudnijih stvari pa cu mozda povjerovat da ta fora radi.
Ne mislim da solim pamet, ali niko normalan na koristi ISTOVREMENO i Inflator i L2 (Waves) to ti je kao da solis slane srdele ili prsut...
Morao bih da se ne slozim sa ovom izjavom...
L2 je klasican limiter, a Inflator NIJE limiter. Pre je to neki dynamic enhancer koji obezbedjuje "virtualni headroom" koji bi ublazio one najgrublje, perkusivne pikove da odlaze u dist i tako "oslobadja prostor" za ostatak signala...
Licno ga ne koristim previse jer mi previse utice na zvuk, a i nisam neki ljubitelj naknadnih "farbanja", vec ono kako hocu da se cuje, dobijam na usnimavanju, pa mi onda svaka farba na kraju remeti pocetnu ideju.
Ali cinjenica je da su to dve sprave sa dve razlicite funkcije i da se itekako mogu koristiti zajedno, ako je to opravdano zvucnom potrebom.
Pa u biti ste u pravu, jer sam ja taj L2 stavio onako (čaram-baram)...a u biti ne radi nikakvu funkciju, jer je signal dosta ni?i od ićega da bi ga limitirao...ali sam ga ipak stavio, ako neki signal iskoći....u biti bezveze da....A nisam probao sa uv22hr nakon svega....nego sam ga stavio prije...?to isto nema smisla :ups:
izbacit cu L2 i na njegovo mjesto stavit inflator, a ispod njega uv22hr, pa vidjeti ?to dobivam...
Dobices ditherovan signal sa mnogo losijim algoritmom nego sto je to na L2 (koji takodje nije bas sjajan...)...
A to se radi tek na kraju masteringa.
Kako misli?....inflator predzadnji a 22hr zadnji...u lancu...ili? Koje mi je onda rije?enje a da imam inflator i poslje njega 22hr, da bi (probao) izbjeci pucketanje sa inflatorom u igri.....
Ja uopste ne pricam o puckanju, vec o sustini.
Ako ti UV22hr resava puckanje, moras ili da reinstaliras win ili da menjas kompjuter jer se dither radi na kraju masteringa kada 24 bitni signal prebacujes u 16 bitni i on ti "kvantizuje" 16 bitni signal, dodajuci mu izvestan sum.
Dakle ako to tako kod tebe "mora", to znaci da nesto ne valja, jer se zna red primene odredjenih stvari u procesu izrade pesme(zvuka, kako god...).
HeatMan
06-02-2009, 03:18 PM
pucketaju plugovi.. eto meni u skoro svakoj prokletoj pesmi na pochetku neshto pucne (iz nekog razloga) i posle nema ni jednog puca.. i posle moram da ga de clickujem.. pa tek onda na master.. uzas.. zashto? nemam pojma stvarno..
Ja uopste ne pricam o puckanju, vec o sustini.
Ako ti UV22hr resava puckanje, moras ili da reinstaliras win ili da menjas kompjuter jer se dither radi na kraju masteringa kada 24 bitni signal prebacujes u 16 bitni i on ti "kvantizuje" 16 bitni signal, dodajuci mu izvestan sum.
Dakle ako to tako kod tebe "mora", to znaci da nesto ne valja, jer se zna red primene odredjenih stvari u procesu izrade pesme(zvuka, kako god...).
Pa pucketa mi (po testu za sada) taj plug inflator(bez UV22hr)...mozda on nije dobar....jer mi se cini da se sve to događa otkad njega koristim...a koristio sam ga i na starom kompu...pa i sada na novom, gdje sve tece jako glatko isto...sve dok nisam njega izbacio....Ne mogu nista reci dok ne probam da li mi UV hr22 rijesava pucketanje
Mali od ku?ine
28-02-2009, 07:54 PM
Pozdrav
..mozda ti pucketa jedan od VST instr. ako ih koristis u "live" modu.:rolleyes:
Imao sam slican problem sa "Ivory piano-nom", samo sto je kod mene problem ostao cak i u "freeze" varijanti. Tek kod "real time export-a" (mislim na Ivory piano) sve je bilo OK.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.