PDA

View Full Version : Pomozite da satavim preamp!

drzox
28-01-2009, 08:12 AM
Narucio bih jedan DIY preamp sa ove stranice pa me interesuje nekoliko stvari:
1.Da li ja mogu ,posto imam priliku, izvuci iz Orginalne NEVE mixete samo jedan modul i onda mu napraviti napajanje sa ove stranice ili bilo kako drugacije?
2.Da li je ovaj preamp clone od NEVA?
http://www.fivefish.net/diy/

3.Sta sve trebam da narucim sa ove stranice(treba mi objasnjenje,odnosno lista dio po dio) da bi mi obican elektricar ovo spojio i pretvorio u preamp? Totalni sam laik za struju i spajanje ,nema pojma cemu sta sluzi:ups:
Hvala unaprijed.

didovzub
28-01-2009, 02:10 PM
mislim da je tu elektroivo najkompetentniji ;)

ELEKTROIVO
28-01-2009, 10:13 PM
Narucio bih jedan DIY preamp sa ove stranice pa me interesuje nekoliko stvari:
1.Da li ja mogu ,posto imam priliku, izvuci iz Orginalne NEVE mixete samo jedan modul i onda mu napraviti napajanje sa ove stranice ili bilo kako drugacije?
2.Da li je ovaj preamp clone od NEVA?
http://www.fivefish.net/diy/

3.Sta sve trebam da narucim sa ove stranice(treba mi objasnjenje,odnosno lista dio po dio) da bi mi obican elektricar ovo spojio i pretvorio u preamp? Totalni sam laik za struju i spajanje ,nema pojma cemu sta sluzi:ups:
Hvala unaprijed.

1. mo?e?, za?to ne, to se zove rekiranje..... mo?e se rekirati APSOLUTNO SVE (uzme? kanal od bilo kojeg pulta, odre?e? vi?ak, a interesantan dio ugradi? u rack kuči?te, zajedno sa napajanjem, VU metrima ili nekim drugim pokazivačima.... ovisno o aparatu....

samo kod izrade napajanja treba biti oprezan i malo se raspitati ako "nisi doma" u vezi toga.... napajanje je jako bitna stavka, na?alost, u pravilu jako podcjenjena i napravljena da se na tome za?para....

2.
nemam pojma, bude ti na to pitanje odgovorio neko od malo iskusnijih gearslutova :-)))

3.
ako to ?eli? sam napraviti, mogu te voditi kroz to korak po korak, a ?to se dijelova tiče, napi?em ti specifikaciju... ili ih nabavi sam preko katalo?ke prodaje (Burklin, Conrad, Farnel, E-Bay,...) ili ti ja pomognem oko toga svejedno....

a ako ti je to sve skupa previ?e komplicirano... uvije se mo?e dogovoriti neka suradnja

idekius
29-01-2009, 05:41 AM

Nipošto! Najpametnije bi ti bilo da taj Neve kanal budzašto prodaš meni i rešiš se bede! :da:

P.S. Gde nalaziš te Neve stolove za kasapljenje??? ( "...i tata bi sine..." ) :-)

drzox
29-01-2009, 08:29 AM
1. možeš, zašto ne, to se zove rekiranje..... može se rekirati APSOLUTNO SVE (uzmeš kanal od bilo kojeg pulta, odrežeš višak, a interesantan dio ugradiš u rack kučište, zajedno sa napajanjem, VU metrima ili nekim drugim pokazivačima.... ovisno o aparatu....

samo kod izrade napajanja treba biti oprezan i malo se raspitati ako "nisi doma" u vezi toga.... napajanje je jako bitna stavka, nažalost, u pravilu jako podcjenjena i napravljena da se na tome zašpara....

2.
nemam pojma, bude ti na to pitanje odgovorio neko od malo iskusnijih gearslutova :-)))

3.
ako to želiš sam napraviti, mogu te voditi kroz to korak po korak, a što se dijelova tiče, napišem ti specifikaciju... ili ih nabavi sam preko kataloške prodaje (Burklin, Conrad, Farnel, E-Bay,...) ili ti ja pomognem oko toga svejedno....

a ako ti je to sve skupa previše komplicirano... uvije se može dogovoriti neka suradnja

Sto se tice tacke 1.,moj prijatelj koji se dosta dobro razumije u elektroniku ,ali mislim da se vise hvali nego sto zna kaze da za modul izvadjen iz mixete NEVE treba nekih 18 napajanja,nesto kao kompjuterski kabal,i da trebaju nekakvi kafezi i sl.Je li to moguce napraviti i koliko bi takvo napajanje kostalo,otprilike?
Hvala ti za pomoc.

drzox
29-01-2009, 08:39 AM
Nipošto! Najpametnije bi ti bilo da taj Neve kanal budzašto prodaš meni i rešiš se bede! :da:

P.S. Gde nalaziš te Neve stolove za kasapljenje??? ( "...i tata bi sine..." ) :-)

Imam jednog prijatelja koji ima DDA ,i ima nekih refuznih kanala ,pa bi mi dao ili prodao budzasto jedan.:)

idekius
29-01-2009, 10:06 AM
Imam jednog prijatelja koji ima DDA ,i ima nekih refuznih kanala ,pa bi mi dao ili prodao budzasto jedan.:)

Srećniče! Prosto ne mogu da poverujem... :shock:

Rackiraj to kako znaš i umeš i batali se drugih mudrorija kad već imaš takvu šemu!!!
Moše li se znati koji je Neve u pitanju? 1073? 1081? 1084? 1064?...

Max
29-01-2009, 10:37 AM

Izvinjavam se na neupucenosti ... ali kakve veze DDA ima sa Neve preampima ? :confused:

Pozdrav

drzox
29-01-2009, 02:20 PM
Izvinjavam se na neupucenosti ... ali kakve veze DDA ima sa Neve preampima ? :confused:

Pozdrav
Koliko je meni objasnjeno Rupet Neve je pravio DDA mixete kao neke Live varijante Neve mixera i da su preampi neka vrsta Neva.Ja sam totalni laik za opremu i za te mixete .Znam samo da se moj prijatelj bavi ozvucavanjem vecih koncerata i tu sam mixetu vidio par puta.On je od mene kupio Avalon 737sp,jer u hrvatskoj dosta izvodjaca trazi bas njega na LIVE koncertima,neko pomodarstvo,sta li ja znam.
Sad pucajte ako vi znate nesto vise?
Max ,budi blag!:confused::)

HeatMan
29-01-2009, 02:44 PM
prodao si avalona..

nazvao si ga "pomodarstvom"

teshko da ce da bude blag.. sad ce da te prekolje.

drzox
29-01-2009, 04:45 PM
prodao si avalona..

nazvao si ga "pomodarstvom"

teshko da ce da bude blag.. sad ce da te prekolje.

Ma ne,misilio sam na pomodarstvo izvodjaca da zahtjevaju jedan high end studijski chanell strip na koncertu uzivo.:shock:

ELEKTROIVO
29-01-2009, 05:09 PM
Sto se tice tacke 1.,moj prijatelj koji se dosta dobro razumije u elektroniku ,ali mislim da se vise hvali nego sto zna kaze da za modul izvadjen iz mixete NEVE treba nekih 18 napajanja,nesto kao kompjuterski kabal,i da trebaju nekakvi kafezi i sl.Je li to moguce napraviti i koliko bi takvo napajanje kostalo,otprilike?
Hvala ti za pomoc.

hm... iskreno, do sad nisam radio NEVE, ali sam pogledao malo po netu za NEVE 1081 channel amplifier.... (znači, preamp, linijski ulaz, EQ sekcija.....ono bitno i interesantno za rekiranje) i po onome ?to sam vidio, treba ti samo napajanje 24V i 48V za fantom..... (neki stariji moduli na koje sam slučajno nai?ao su imali jo? 2X18V)... ali ako se radi o 1081, materijal za takvo napajanje bi ko?tao oko 300-350 KN (računaj 50 jura), ali da to napajanje bude stvarno kako treba, sa filterima kakve NEVE zaslu?uje (bez filtera je 20jura manje, ali i performanse su takve:banghead:)

roginator
29-01-2009, 05:11 PM
evo ja upravo slazem psu za svoga i nije neki problem

original 1073 :da: :da: :da:

;)

roginator
29-01-2009, 05:14 PM
http://vintageking.com/Vintage-King-2U-Neve-1073-Style-Single-Channel-RacK

ovdje imas slike Vintage king racka za 1073 i iznutra

Reinhardt
31-01-2009, 09:28 PM
evo ja upravo slazem psu za svoga i nije neki problem