View Full Version : Software kompresor?
drzox
23-01-2009, 08:59 AM
Stavio sam konkretno waves ren kompresor na input kanal u cubase 4 prilikom snimanja vokala postavke 2:1 ,brzi atack i release na 9 sati sa -6 tresholdom i snimao vokal na jednu traku tako a na drugu bez kompresora istovremeno.E sad ova traka sa kompresorom je bila ok dok je ova druga na par mjesta pravila klipove ,i to ne cujne da distorzira ali vidis na waveformu da su vrhovi odrezani i da je input overloud.
E sad se ja pitam je li i ona traka na kojoj je bio kompresor isto pravila overloud pa ga je kompresor regulisao ili sta stvarno ne kontam?
Je li ovaj soft komresor ista stvar kao da sam stavio analogni prije konvertera iako je ovaj poslije konvertera kartice?
alfom
23-01-2009, 09:04 AM
Je li ovo pitanje ozbiljno ili :D?
Ako si overio konverter onda si ga overio ..... svakako da ako ti je kompresor u kompu da je iza konvertera ... ( ne moze da bude ispred jelda ? )
A ako ne cujes .... onda ne cujes ... sta te briga ;)
A ako hoces kompresor pre konvertera , das 150 - 200 e za FMR RNC i ne brines .....
Pozdrav
drzox
23-01-2009, 10:41 AM
Je li ovo pitanje ozbiljno ili :D?
Ma ozbiljno je ,jer vidim da mnogi kazu da su software kompresori dovoljno dobri da nije potreban externi ali koja je onda funkcija softwerskog kompa ako ti je signal toliko tih da ga nikad nece pokretati ? Da se pravilnije izrazim ja govorim o kompresiranju samo onih pikova tipa s...p....t.... ,jer ako stavim taj kompresor onda mi kida te pikove a bez njega oni prelaze digitalnu 0 i logicno overlouduju konvertore.E sad ako mi kida te pikove onda ja mogu dati malo jaci gain na preampu a bez njega moram stisati input i normalno ,vjerovatno "gubim" na kvaliteti usnimka.
Jesam li upravu ili brljavim gluposti :ups:
.... a bez njega moram stisati input i normalno ,vjerovatno "gubim" na kvaliteti usnimka.
Jesam li upravu ili brljavim gluposti :ups:
Ako ti je ok oprema .... onda nisi u pravu , jer 24 bitno snimanje ima toliki headroom da nema razlike u zvuku u smislu da li si dao jaci ili slabiji gain ...
Ako opet imas neke karakterne preampe , koji zaista zvuce drugacije kad ih teras u crveno , a ne zelis da opteretis DA konverter , onda kupi neki atenuator ..... https://rmcaudio.com/a_designs/atty.htm ( od kvalitetnijih ) pa tu mozes da utisas nivo a da zadrzis boju preampa .....
A opet ( ako si uopste procitao ono sto sam napisao u prvoj poruci ) ako bas zelis dobar a jedtin har kompresor , lepo uzmi fmr rnc ... http://www.fmraudio.com/RNC1773.HTM ..... i zavrsi sa tim ....
Pozdrav
drzox
23-01-2009, 11:10 AM
Ako ti je ok oprema .... onda nisi u pravu , jer 24 bitno snimanje ima toliki headroom da nema razlike u zvuku u smislu da li si dao jaci ili slabiji gain ...
Ako opet imas neke karakterne preampe , koji zaista zvuce drugacije kad ih teras u crveno , a ne zelis da opteretis DA konverter , onda kupi neki atenuator ..... https://rmcaudio.com/a_designs/atty.htm ( od kvalitetnijih ) pa tu mozes da utisas nivo a da zadrzis boju preampa .....
A opet ( ako si uopste procitao ono sto sam napisao u prvoj poruci ) ako bas zelis dobar a jedtin har kompresor , lepo uzmi fmr rnc ... http://www.fmraudio.com/RNC1773.HTM ..... i zavrsi sa tim ....
Pozdrav
Sve ja kontam i iz prve i iz druge poruke i znam da signal prvo ulazi u kovertere pa onda u softverski kompresor i ako ide preko 0 u konvertere onda ide ,ali zasto taj snimak na usnimku u traci nije izoblicen kad ga snimam sa soft kompresorom na inputu ne na traci?
Ako je tako kako ti kazes Max ,a predpostavljam da jeste (24 bitni usnimak ima 144 db headrooma) onda mogu postaviti input na preampu tek toliko da mi i najaci pasevi dolaze do -6 db ,i kasnije to digitalno dizati do maximuma bez da pokvarim kvalitet?(samo sto su tada uvodni pasevi tihi da ih "skoro jedva" vidis na waveformu-ne bas ovo je bukvalno ali su veoma mali)?
Sve ja kontam i iz prve i iz druge poruke i znam da signal prvo ulazi u kovertere pa onda u softverski kompresor i ako ide preko 0 u konvertere onda ide ,ali zasto taj snimak na usnimku u traci nije izoblicen kad ga snimam sa soft kompresorom na inputu ne na traci?
Zato sto waveform ne prikazuje ono sto je na konverteru , nego ono sto je proslo kroz input kanal .....
Ako je tako kako ti kazes Max ,a predpostavljam da jeste (24 bitni usnimak ima 144 db headrooma) onda mogu postaviti input na preampu tek toliko da mi i najaci pasevi dolaze do -6 db ,i kasnije to digitalno dizati do maximuma bez da pokvarim kvalitet?(samo sto su tada uvodni pasevi tihi da ih "skoro jedva" vidis na waveformu-ne bas ovo je bukvalno ali su veoma mali)?
Tako je .... mada ne bi trebalo da je tako drasticno da se skoro ne vidi ..... U svakom slucaju , ako se dobro CUJE onda je sve dobro .... sta se vidi a sta ne je samo pomoc ( vizuelna ) ..... s
S' druge strane , mozes ti i da stavis kompresor na audio kanal ( ne onaj na kome snimas ) tako da opet cuje glasno i kompresovano ...... a snimas bez nedirnuto ;) .... ( lepota kompjutera :) )
drzox
23-01-2009, 11:32 AM
Ako smo se dobro shvatili a sto je i bio moj osnovni cilj je da onda generalno softverski kompresor nemoze pomoci ako hoces da das malo jaci gain a da ne overujes konvertore jer bi u tom slucaju treshold morao podosta nabiti da bi kompresor djelovao na one tise pasove i sj** glasne.U principu sluzio bi samo za one malo glasnije ,ali zasto ga onda stavljati kad mogu to uraditi i nakon usnimka.
E jedina stvar sto neki preampovi imaju drukciji karakter kad mu je output na max a inputom se igras i obrnuto.
Da li je u tom slucaju jedino rjesenje externi?
E jedina stvar sto neki preampovi imaju drukciji karakter kad mu je output na max a inputom se igras i obrnuto.
Da li je u tom slucaju jedino rjesenje externi?
Vidis da ne citas sta sam gore napisao :banghead:
Pozdrav
kejkz
23-01-2009, 01:11 PM
drzox, ne koristi soft kompresor na ulazima, snimaj u komp tako da je signal dovoljne jacine, bez overloadovanja AD konvertora, a posle ga kompresuj koliko ti volja. Ako hoces eksterno da kopresujes, posto zelis odmah jacinu, Max ti je lepo predlozio sta da radis...
alfom
23-01-2009, 02:03 PM
Ja dr?im UAD limiter na input kanalu kod usnimavanja mica.
drzox
23-01-2009, 08:36 PM
Vidis da ne citas sta sam gore napisao :banghead:
Pozdrav
Skonto sam Max za onu spravicu attenuator,ali jednostavno nemogu da prihvatim cinjenicu da moram potrositi pare na jos jednu externu spravu.:banghead::)
Ovo posljednje pitanje je bilo vise iz ocaja.:(:cry:
Ja držim UAD limiter na input kanalu kod usnimavanja mica.
To te onda isto sprjecava da cujes overe konvertora zvucne karte,jer i limiter je ustvari kompresor.
sve stavljeno posle konvertera je ekvivalentno da stavite plug na insertu kanala nakon sto snimite traku, tako da su sve te i takve akcije vise nego besmislenw, ukoliko ne stedite plugove, pa odmah usnimavate sa takvim zvukom...
Za to o cemu mastate, Max je vec rekao... Samo sprava pre konvertora.
To te onda isto sprjecava da cujes overe konvertora zvucne karte,jer i limiter je ustvari kompresor.
Ma gde ga sprecava, ti prvo overis konvertor pa onda udje "overeni" signal u soft limiter...To ti je isto kao da si snimio overeni signal pa na njega stavio limiter, isti bi zvuk i dobio...Jer signal ide preamp pa konvertor pa soft kompresor, a ne preamp pa soft kompresor pa konvertor...Nikakav se efekt ne postize sa tim kompresorom na inputu...
alfom
23-01-2009, 09:21 PM
ukoliko ne stedite plugove, pa odmah usnimavate sa takvim zvukom...
E to :).
Isprobano, popamćeni preseti, distance itd. itd. Inače, mo?e kako i ide sa VST, pa na sirovi postaviti lim./comp., pa ga takvog izvesti u novi trak, isključiti ove fx-ove i tako u?parati ne?to CPU za kasnije, da se ne dr?e na traku svo vrijeme.
Inače, jasno je da spravice ispred konvertera čine ono ?to treba. Za to treba malko vi?e para za prave spravice.
Ha, biće valjda i to.
E to :).
Inače, jasno je da spravice ispred konvertera čine ono što treba. Za to treba malko više para za prave spravice.
Ha, biće valjda i to.
Ako ti je 150 e puno para onda ok .... ako nije .... spravica je super ;)
Pozdrav
alfom
24-01-2009, 08:42 AM
Toliko svakako nije puno. Ali, Tiki me je savjetovao da prvo uzmem jedan (bolji) Tube nego što imam. E sad, svakako ću procunjati oko ovoga što si napisao, da kužnem ima li vajde prvo ovu spravicu kupiti pa onda isplanirati bolji tube. U svakom slučaju hvala za savjet.
Edit :
Dakle Max ovo ? :
Product: FMR Audio Really Nice Compressor 1773
Price Paid: USD 175
Nisam skontao treba li adapter posebno za našu struju.
Inače, tube na koji sam se bio nameračio je oko 450 evrića, a u uputi za ovo piše da za snimanje mica upravo ovaj 1773 radi odlično.
Pa sad znam da ti je savjet sigurno drugarski, nego sam bio iznenađen da tako 'malo' košta.
voomighty
24-01-2009, 10:53 AM
ako ga kupujes u USA.. treba, ali je 9v 500mA, to mozes da kupis gde god. lexicon MX200 radi na isti adapter :)
drzox
25-01-2009, 09:12 PM
Ma gde ga sprecava, ti prvo overis konvertor pa onda udje "overeni" signal u soft limiter...To ti je isto kao da si snimio overeni signal pa na njega stavio limiter, isti bi zvuk i dobio...Jer signal ide preamp pa konvertor pa soft kompresor, a ne preamp pa soft kompresor pa konvertor...Nikakav se efekt ne postize sa tim kompresorom na inputu...
Mozda sam se pogresno izrazio ili si me ti pogresno shvatio,mislio sam da ce overa biti ,bio kompresor ili limiter na inputu polije konvertera.
idekius
25-01-2009, 10:25 PM
sve stavljeno posle konvertera je ekvivalentno da stavite plug na insertu kanala nakon sto snimite traku, tako da su sve te i takve akcije vise nego besmislenw, ukoliko ne stedite plugove, pa odmah usnimavate sa takvim zvukom...
Za to o cemu mastate, Max je vec rekao... Samo sprava pre konvertora.
Čekaj... kako je to kod tebe? Ti valjda mo?e? da koristi? plug pre AD, ili se varam? Mo?e li ono tvoje go*ance :D od TC Konekt da primeni svoj plug pre AD?
Pa ko je mene spominjao?! :)
Meni ne treba ni zvucna ni konvertor da bih radio, a kamoli kompresor ("pre ili posle"... misliiiim....) ... :)
Samo POD XT i vozaj brale... :)
idekius
26-01-2009, 12:32 AM
Pa ko je mene spominjao?! :)
Meni ne treba ni zvucna ni konvertor da bih radio, a kamoli kompresor ("pre ili posle"... misliiiim....) ... :)
Samo POD XT i vozaj brale... :)
Tebi verovatno taj POD XT i pr?i zvučne karte. Čim se oseti zapostavljenim, noću, kada ni?ta ne sluti? i mirno spava?, on pro?eta studiom i spali kartu :D
Ti barem mirno spava?... Verovao, ili ne, ja sam pre neku noć sanjao kako me Dr.Ru ulovio kako mokrim na server Rumskog. U snu sam ja u stvari mokrio na ?aht, neznajući da je unutra na? server, a onda se pojavio Dr.Ru: -?ta to radi?, barabo!!!! :shock: :D:D:D
drzox
26-01-2009, 11:51 AM
Tebi verovatno taj POD XT i prži zvučne karte. Čim se oseti zapostavljenim, noću, kada ništa ne slutiš i mirno spavaš, on prošeta studiom i spali kartu :D
Ti barem mirno spavaš... Verovao, ili ne, ja sam pre neku noć sanjao kako me Dr.Ru ulovio kako mokrim na server Rumskog. U snu sam ja u stvari mokrio na šaht, neznajući da je unutra naš server, a onda se pojavio Dr.Ru: -Šta to radiš, barabo!!!! :shock: :D:D:D
Nisam se odavno sladje nasmij`o:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
drzox
26-01-2009, 12:04 PM
Nego kad smo vec ovde jos jedna mala budalastina od pitanja tek toliko da utvrdim:
Je li znak da sam overio konvertere kad mi na inputu ode preko 0db ili ipak imam jos tih nekih 6db koliko se moze pojacati input ?
Naime ono sto mene zbunjuje je waveform koji kod overenih konvertera izgleda kao ravna linija jer je konverter otkinuo sve ono sto "nije mogao da primi", a ako stavim taj prokleti soft kompresor na input i onda bi to trebalo da izgleda isto tako ali kod mene ne izgleda,pa zato i pitam za ovaj "moguci" headroom na inputu?:banghead:
awacs
26-01-2009, 12:29 PM
Nego kad smo vec ovde jos jedna mala budalastina od pitanja tek toliko da utvrdim:
Je li znak da sam overio konvertere kad mi na inputu ode preko 0db ili ipak imam jos tih nekih 6db koliko se moze pojacati input ?
Naime ono sto mene zbunjuje je waveform koji kod overenih konvertera izgleda kao ravna linija jer je konverter otkinuo sve ono sto "nije mogao da primi", a ako stavim taj prokleti soft kompresor na input i onda bi to trebalo da izgleda isto tako ali kod mene ne izgleda,pa zato i pitam za ovaj "moguci" headroom na inputu?:banghead:
Evo, jednom za svagda: da - overio si konvertor. Softverski kompresor se nalazi u digitalnom delu lanca i samim tim manipuliše materijalom koji se nalazi posle konvertora. Prosto i jednostavno.
To što komprimovan signal ne izgleda kao da su mu vrhovi odsečeni je stvar algoritma kompresora koji verovatno ima look-ahead mode, pa je u stanju da softverski (tj. posle konvertora) kontroliše clipping koji nije predugačak nego je u okviru par semplova.
Input Gain koji ide do +6dB je tu samo da bi eventualno mogao da pojačaš ulaz u konvertor ako imaš izuzetno tih signal iz izvora (kao npr. u slučaju ribbon mikrofona i li nekih egzotičnih kondenzatorskih varijanti poput Blue Bluebird), pa želiš da uđeš nekakvim normalnim nivoom u konvertor. Gain je Gain, a Overload je Overload.
A što kaže Max: dogod ne čuješ izobličenje - dobro je. Opet, zarad bezbednosti, slobodno smanji ulaz u konvertor, pogotovo ako radiš u 24bit režimu.
Pozdrav
drzox
26-01-2009, 02:36 PM
To što komprimovan signal ne izgleda kao da su mu vrhovi odsečeni je stvar algoritma kompresora koji verovatno ima look-ahead mode, pa je u stanju da softverski (tj. posle konvertora) kontroliše clipping koji nije predugačak nego je u okviru par semplova.
E sad smo zavrsili sa "neznanjem".Dok sam imao 737sp +Brauner Valvet+rosseta200 nisam se vele opterecivao tim jer sam imao kompresor prije konvertera,ali mi se vokal kroz te spravice nije preterano svidjao pa sam ih rasprodao.Sad sam uzeo Peluso VTB (kazu da je sony c800g like)i hocu da kupim preamp tipa http://www.fivefish.net/diy/ a nema kompresor na sebi ,mada je i na 737sp bio veoma spor pa ga nisam vele ni koristio i onda sam se morao paziti.
Pozdrav
a nema kompresor na sebi ,mada je i na 737sp bio veoma spor pa ga nisam vele ni koristio i onda sam se morao paziti.
Pozdrav
Meni takav spor kompresor radi super i itekako mi je koristan .... i zaista ne zelim da ga ubrzam .... a mozes da ga ubrzas za 1 euro ....
Pozdrav
drzox
26-01-2009, 05:22 PM
Meni takav spor kompresor radi super i itekako mi je koristan .... i zaista ne zelim da ga ubrzam .... a mozes da ga ubrzas za 1 euro ....
Pozdrav
Ovo sa eurom ne kontam :rolleyes: ,ali kazem da je 737sp kompresor spor u poredjenju sa Voxbox-ovim na kojem sad radim,tj da budem precizniji i na najbrzem ataku prolete stvari koje na Voxbox ovom nece.I kao chanell strip Voxbox je sigurno klasa vise iako se slazem da su razlicitih karaktera ,vjerovatno je to pitanje ukusa.
Ovo sa eurom ne kontam :rolleyes:
...tzv Babyface mod ....
http://www3.telus.net/thewitt/
I kao chanell strip Voxbox je sigurno klasa vise iako se slazem da su razlicitih karaktera ,vjerovatno je to pitanje ukusa.
Kad kazes , onda mora da je tako .... :)
Pozdrav
Nisam siguran da kapiram tok rasprave...
Do malopre je bilo "jel moze soft kompresor da radi kao hardver, pre posle konvertera...", dakle elementarna nepoznavanja, a sada smo vec u prici da je 737 djubre, a da je Manley "klasa iznad"... Internet, forumi, ludilo... :)
drzox
26-01-2009, 06:26 PM
...tzv Babyface mod ....
http://www3.telus.net/thewitt/
Kad kazes , onda mora da je tako .... :)
Pozdrav
E nisam znao za ovu modifikaciju ,znaci da je ipak malo sporkast u izvornom obliku.
A za ovo drugo,
zar se ti ne slazes da je Voxbox ,uvijek uslovno govorimo jer su u pitanju ukusi,da je Voxbox barem 1/2 klase gore?
E nisam znao za ovu modifikaciju ,znaci da je ipak malo sporkast u izvornom obliku.
Jeste spor , to niko ne spori , ali eto mod je lak , a kasnije su poceli da proizvode sa mod om ( plave diode )
A za ovo drugo,
zar se ti ne slazes da je Voxbox ,uvijek uslovno govorimo jer su u pitanju ukusi,da je Voxbox barem 1/2 klase gore?
Naravno da ne mislim ..... za neke stvari bi ga Voxbox jeo za dorucak , za druge stvari ne ....
Imam dosta lepih prampa i uvek se iznenadim kad proradi onaj za kog najmanje ocekujem da ce se pokazati :)
Sve zavisi koju muziku snimas i sta zelis da postignes ......
Pozdrav
STUDIOTON
26-01-2009, 07:39 PM
Do malopre je bilo "jel moze soft kompresor da radi kao hardver, pre posle konvertera...", dakle elementarna nepoznavanja, a sada smo vec u prici da je 737 djubre, a da je Manley "klasa iznad"... Internet, forumi, ludilo... :)
heh,tako ti je to u virtualnom svetu :rolleyes:
Bitch
26-01-2009, 07:48 PM
Jeste spor , to niko ne spori , ali eto mod je lak , a kasnije su poceli da proizvode sa mod om ( plave diode )
Naravno da ne mislim ..... za neke stvari bi ga Voxbox jeo za dorucak , za druge stvari ne ....
Imam dosta lepih prampa i uvek se iznenadim kad proradi onaj za kog najmanje ocekujem da ce se pokazati :)
Sve zavisi koju muziku snimas i sta zelis da postignes ......
Pozdrav
he, kakve budale u avalonu, znam da se pricalo da ce mod da bude zvanican, ali nije (nema ga nigde na sajtu, mislim da ima samo neki video preview na Namm-u...) . Bar ja nisam nigde nasao da je to official info. Max jel imas neki link?
@ drzox,
ista je klasa Voxboxa i 737 (imam oba). - To je to - Tube channel strip, sa sve DI input. Mana voxboxa je sto nema mid boost (samo cut, ali ipak je to Pultec EQ), dok je compressor na manley veci allarounder - moze bukvalno za sve da se koristi, dok je na 737 trom, ali OK za vokale i trome PopBass linije :D Voxbox nesto malo tamniji i sjajan za svasta, 737 ubedljivi sampion za zenske vokale i akusticne instrumente. Snimao sam neki jazz skoro, gledacu da okacim sutra.... kontrabas (737 na neumann U87)
.... prelepo. Oggy mislim da sam ti dao CD, mada je ono bio raf mix... sad cu staviti redovan mixed stuff.
pozz :)
drzox
26-01-2009, 07:55 PM
heh,tako ti je to u virtualnom svetu :rolleyes:
Nije nikad bilo pitanje da li soft kompresor moze da radi prije konvertera,jedina nejasna stvar mi je bila zasto je waveform sa soft komopresorom normalan ,iako je signal overloudovan i to je neko objasnio look ahead modom kompresora ,prihvatljivo mada i dalje sumnjam.:D
A za Voxbox nije svjet interneta imao sam 3 godine 737sp +Brauner Valvet+rosseta 200 i vokali su dobri .ali ono sto se meni svidja ,bila je kombinacija sonyC800g+voxbox.
U nedostatku love za c800g ,kupio sam Peluso VTB i dobio od prijatelja na koristenje Voxbox.Po meni ,ponavljam iz vlastitog iskustva,moj utisak ili kao god vec, Peluso + Voxbox je 1/2 klasa gore
od Valvet +737sp.
Pa meni je i ona sirovina bila do jaja :)
Rekao sam ti par "zamerkica" koje eventualno mogu da budu bitne samo nama i nikome vise na svetu, ali nema sta, zvuci vrhunski i sirovo... :wink:
drzox
26-01-2009, 08:04 PM
Voxbox nesto malo tamniji i sjajan za svasta, 737 ubedljivi sampion za zenske vokale i akusticne instrumente.
Ja imam potpuno drugacije misljenje i ja sam uglavnom pricao o preampu +compresoru i za vokale.Moje su musterije uglavnom zenski vokali i po meni Voxbox ubija 737sp u tome. ali za akusticnu gitaru 737sp je pobjednik.Doduse dva su razlicita mikrofona u pitanju.
Zivi bas nisam nikad ni probao tako da ne znam.
Ha ha ha ..... umoran pa me ponelo :D
Salim se .... ali kad cujem pricu o mitovima .... smorim se :)
Pozdrav
he, kakve budale u avalonu, znam da se pricalo da ce mod da bude zvanican, ali nije (nema ga nigde na sajtu, mislim da ima samo neki video preview na Namm-u...) . Bar ja nisam nigde nasao da je to official info. Max jel imas neki link?
Vidis , nisam ispratio do kraja .... imam onaj sa crvenim diodama , a sam mod je toliko lak i bezbedan da mi je bilo besmisleno da kupujem 737 sa modom :)
A pravo da ti kazem u medjuvremenu mi se ovo dopalo , da zapravo i ne zelim da bude brze .... ima kompresora za brze :) A za ono sto snimam na 737 ( vokali i akusticni instrumenti ) NIKAD nisam cuo da kompresor " radi " a desi se da nekad ode i 15 db redukcije ( samo ponekad :D )
A to je ono sto mi treba :)
..... a mislim da je ono cega se secam stvarno bila samo najava .... ne znam da li su sproveli u delo .... cini mi se da su par ljudi sa GS rekli da blue diode ima ugradjen mod ... ali stvarno ne znam ....koji imate u Hammeru ?!?!?!
Pozdrav
drzox
26-01-2009, 08:18 PM
Ma sigurno,Lexicon 480L i impuls od Lexicon 480l preko altiverba zvuce isto.8-)
Bitch
26-01-2009, 09:47 PM
A za ono sto snimam na 737 ( vokali i akusticni instrumenti ) NIKAD nisam cuo da kompresor " radi " a desi se da nekad ode i 15 db redukcije ( samo ponekad :D )
....koji 737 imate u Hammeru ?!?!?!
hehe, zivela opto kompresija :wink: mada, meni se cuje velika redukcija cim predje preko 2:1 na avalonu :rolleyes: ...to je recimo mnogo bolje reseno kod Manley-ja. On na sebi ima hibrid kompresor :) VariMu kompresor, a opto senzor je sa njihovog ELOP limitera. i onda dobijas neverovatan headroom ! Bukvalno mozes da dobijes enorman RMS na vokalu, a da je smooth, da nema prekompresije, kao da ima Waves L1 limiter, al ga ne cujes. A kad pogledas waveform ... :shock: :D :)
imam redovan 737, ne onaj purple knob :) mada, tu si u pravu, ni ne treba ga modovati, za brzinu je tu 1176 i z'ra'o :wink:
hehe, zivela opto kompresija :wink: mada, meni se cuje velika redukcija cim predje preko 2:1 na avalonu :rolleyes: ...to je recimo mnogo bolje reseno kod Manley-ja. On na sebi ima hibrid kompresor :) VariMu kompresor, a opto senzor je sa njihovog ELOP limitera. i onda dobijas neverovatan headroom ! Bukvalno mozes da dobijes enorman RMS na vokalu, a da je smooth, da nema prekompresije, kao da ima Waves L1 limiter, al ga ne cujes. A kad pogledas waveform ... :shock: :D :)
Pa vidi ( da ne trujemo thread ) meni je 4:1 i dobijem jako zgusnut signal a nema sanse da se cuje .... mozemo cak da otvorimo thread sa uporedbom ( da ostavis 10 sec nekog vokala ...proces i ne proces ...... bas bi me interesovalo ) ... a sa druge strane .... kad god bih u Pinku 2 snimao nesto na njihovom avalonu .... bilo mi je jako loshe ( cak se UA 610 pokazao boljim ) dok je kod mene sasvim druga prica .... jes mu preamp musav u odnosu na GR ili Api 512 , ali kompresor i eq su mi stvarno super ...
Cak sam hteo da ga override ujem .... pa da mu fizicki presecem preamp i da udjem pravo na kompresor i eq .... pa da koristim druge preampe, ali niko to nece da mi uradi :)
imam redovan 737, ne onaj purple knob :) mada, tu si u pravu, ni ne treba ga modovati, za brzinu je tu 1176 i z'ra'o :wink:
Daaaaaaa ... skroz si u pravu ...cini mi se da je brzi .... ne bi valjao :D zato je tu 1176 " Jedi " :rotfl:
Pozdrav
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.