Log in

View Full Version : Edirol PCR 800

Mrgud
22-01-2009, 07:44 PM
Ima li ko iskustva sa ovim Key kontrolerom?
Nema odje u Crnoj Gori nista drugo da se kupi,ako neko zna za jos nesto bio bih zahvalan na informaciji?!

http://www.roland.co.nz/default.aspx?prd=840

akordeonista
22-01-2009, 08:18 PM
Jednom sam probao dirke ali na manjem modelu (2,5 oktave mislim) i nisu bile lose. Cak sam se jedno vreme razmisljao da ga kupim za sebe ali sam odustao i kupio nesto sasvim drugo.
Najbolje je da ga probas sam pa ako ti zavrsava posao, onda je to to sto ti treba! Sto sam stariji sve vise mislim da je najbolja ona sprava koja najmanje kosta a zavrsava posao. I bez onoga "ova ima i ono i ovo i..." sve nesto sto mi nece nikad trebati!

Pozdrav!

Mrgud
22-01-2009, 11:27 PM
Problem je sto nemam dje da ga probam,najvjerovatnije cu ga probat tek kad ga kupim...
hvala na savjetima!

akordeonista
23-01-2009, 12:05 AM
Mislim da se neces zeznuti i ako ga kupis na nevidjeno. U principu, taj master ima bolje dirke od vecine slicnih master klavijatura. Zato i jeste skuplji malo od proseka ali i nudi vise. Osim toga, ima dosta programibilnih dugmica, potenciometara, klizaca...

sRce
27-01-2009, 12:49 AM
Ja imam Edirol PC-50... i to je jedna fenomenalna spravica koja sluzi godinama svaki dan... dirka je odlicna, a kod PCR-800 moze da bude samo bolja... uzmi to slobodno na slepo jer tu nema greske...

pozz

Mrgud
27-01-2009, 09:16 PM
Rijesio sam,uzimam ga sigurno za par dana!!!

Solozabal
28-01-2009, 04:57 PM
Rijesio sam,uzimam ga sigurno za par dana!!!

Kod mene je Edirol PCR-80, nikakvih problema vec godinama. Tipke vise nego dobre, bar meni.. :wink:

OFF
05-02-2009, 01:38 AM
Sta bi, jel' probao neko ovo?

Mogu li da se koriste neki tasteri za direkti Program change?

Mrgud
05-02-2009, 11:07 AM
kupio sam ga prije nekoliko dana i mislim da je odlican!Ima 16 memorijskih lokacija za cuvanje preseta ako si mislio na to?Na cd-u sam dobio i gotove presete za Cubase ,Sonar,Logic i jos neke..Posto ja radim u Fl studiu probao sam i mogu da kontrolisem mikser i jos neke parametre preko slajdera.Knobovi i sve ostalo na njemu djeluju vrlo kvalitetno! Nisam neki strucnjak ali nisam mogao da primjetim neku razliku na knobovima i dirkama izmedju Fantoma i njega!

OFF
05-02-2009, 02:18 PM
Super.

Reci mi samo, moze li tih 16 dugmica da sluzi kao brojcanik, pa da pozove 64 performance sa modula ili su samo onetouchsetings?

balthazaar
05-02-2009, 03:10 PM
Bio sam kod Mrguda da vidim kontroler i odlican je! Samo mu mapiranje i uopste odredjivanje komandi, funkcija i settingsa ne izgleda baš onako skroz prosto, tako da će tu definitivno morati da se koristi upustvo da bi se u to ušlo...ali kad se jednom to sredi - ima da radi super!

Mrgud
05-02-2009, 03:37 PM
nemoze kao brojcanik,samo svaki za sebe ali imas ukupno oko pedeset dugmica slajdera i knobova koje mozes da mapiras..