View Full Version : Nova stara pesma Eeva - STILL THE SAME WOMAN
Eeva_r&b
19-01-2009, 10:23 PM
Zdravo drugari, evo i mene posle praznika!
Ovo sto delim s vama je moja prva saradnja sa Saletom (heatmanom) otprilike u prolece prosle godine, Saletov instrumental,snimano kod njega u studiu, moj posao vokalni deo i tekst.
ima falinki,ovo je prva verzija, tako da nemojte da pucate previse, proslo je neko vreme i uglavnom oboje znamo na cemu treba poraditi...al eto, volela bih da se oglasite, bacite koji view , rejting ili komentar, ili se bar posvadjate sa mnom na threadu... (Salim se) :) :grin:
Nadam se da ste se lepo proveli za Novu godinu i zelim vam sve najbolje!
Eeva - Still the same woman :
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Emw97amxLIU&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Emw97amxLIU&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Pozzz
Tribal_kg
19-01-2009, 11:37 PM
Svetsko, a nashe! :D
Fenomenalno ako mene pitash.. Idem opet da preslusam.. :jupi:
HeatMan
20-01-2009, 12:53 AM
^fala bratori..
inche, radilo se na pesmi josh od onda.. neshto malo da ne smori beat.. al mix i ostalo ostavljamo za kraj..
poz
Tribal_kg
20-01-2009, 01:06 AM
Ma, instrumental je pun pogodak.. Bas mi se svideo fazon.. Sva cast i tebi. ;)
Mika Technika
20-01-2009, 05:53 AM
cestitam!
http://blogs.smh.com.au/mashup/images/applause.gif
disco violence
20-01-2009, 07:48 AM
Odlicno je, mozda samo kada bi melodija bila originalnija bar u refrenu, ali i ovako je sasvim pristojno.
DaBear
20-01-2009, 09:13 AM
odlicno za pocetak...
malo poraditi na refrenu, nema impakt , ne treba bog zna sta, ali da se malo desinise.
Na oko 1:30 vec sve pocne da gubi energiju malo...pa onda ide opet dobro.
super..mashala!
HeatMan
20-01-2009, 10:41 AM
pa da.. zato sam malo menjao ritam, a imam utisak da cu i melodiju.. malko dosadi posle nekog vremena.. hvala svima na kritikama upucenim meni.. al ovo je ivina tema.. :)
poz
Eeva_r&b
20-01-2009, 10:41 PM
hvala ljudi...oce li se jos neko oglasiti? ne kacim radove svaki dan. :-(
balthazaar
20-01-2009, 11:50 PM
Svjetski zvuči stvarno - nema šta...svaka čast..nemam zamjerki...Sale je majstoski odradio muziku, Iva je majstorski otpjevala...definitifno najbolji r-n-b pokušaj koji sam imao prilike da čujem sa ovih prostora...:bravo: :bravo:
Eeva_r&b
21-01-2009, 12:20 AM
Hvala puno ali...malo si me zbunio sa terminom ''r-n-b poku?aj'' .:shock::cry:
hoces reci da pesma nije..hm.. ubedljiva?
Svjetski zvuči stvarno - nema ?ta...svaka čast..nemam zamjerki...Sale je majstoski odradio muziku, Iva je majstorski otpjevala...definitifno najbolji r-n-b poku?aj koji sam imao prilike da čujem sa ovih prostora...:bravo: :bravo:
peter the great
21-01-2009, 12:49 AM
U globalu je dosta dobro ovo, nema sta...
Ali, mislim da bi trebalo malo vise definisati sta je sta. Na primer, pocetak pesme bi mogao da dodje na mesto gde je refren, to govorim kako mi zvuci melodijski, na tekst nisam puno obracao paznju. I takodje ovo govorim kako mi pesma zvuci samo na prvo slusanje. E sad, ako ste hteli da udje u usi na trece, cetvrto slusanje, onda je ok i ovako, ali da bi bilo efektnije, malo treba "pregrupisati" delove pesme. Ovo je moje misljenje, naravno, ne mora da znaci da sam objektivno u pravu...
Eeva, dosta precizno razdvajas reci na slogove, imas dobar osecaj za ritam. I bas dobro "vozis" rechi kroz pesmu, i generalno - dobro pevas. Svidelo mi se kako si otpevala onaj deo kod 2:33 (verujem da mozes jos bolje taj deo, ali i ovako zvuci bolje od dosta r&b pevacica). :)
Eto. :)
balthazaar
21-01-2009, 01:36 AM
Pa, Ivo, zar riječ "pokušaj" znači nešto negativno!!?? Kažem da je uspješan pokušaj da se dočara neki r-n-b zvuk...
Danny Lou
21-01-2009, 09:44 AM
strofa me vise nosi nego refren :grin: super boju vokala imas, i svidja mi se i flow i kad slusam liniju vokala super je sve. jedino sto kod refrena sve padne dole i zato bih se u ovom slucaju prije odlucio za neki vise groovie aranzman i beat jer se glas tako nekako "vuce", tece i treba da se uradi groove koji bi bio komplementaran melodijskoj liniji vokala. postavi link za mp3 (obavezno) i posalji mi vokale za rmx (opciono) :wink:
eto padaju hvalospjevi sa svih strana, ali veoma bitno pitanje koje ti sebi treba da postavis je: kuda dalje?
DaBear
21-01-2009, 09:57 AM
:wink:
eto padaju hvalospjevi sa svih strana, ali veoma bitno pitanje koje ti sebi treba da postavis je: kuda dalje?
[/quote]
ovo si bas dobro rekao / primetio....
inace, treba malo aranzman pevanja pre-strukturisati.ko sto rekoh, oko minut i po, vec malo gubi energiju, mozda je refren predug tu, mozda treba krace...nisam slusao celu pesmu samo taj minut i po - JER AKO NE OSVOJI ZA MINUT I PO - DZABE SVE. Tako su me naucili da slusam pesme ovde...neki poznati A&R slusaju i manje...30-40 sec, ali obicnodo prvog refrena...
sve je o, zvuci "ko pravi", a da li je "hit" i sta sa pesmom - to je drugo.
Nije RnB "hit" za siroke mase,,,,recimo, mozda bi prosla kao jedna od pesama na B strani albuma (ili pri kraju CD-a) od neke vec uhodane RnB pevacice, ali kao singl , u danasnje vreme ..tesko..a kod nas - tek o tome necu da pricam.
Ali - najvaznije je raditi PUNO, pisati puno i mozda ce 20-ta ili 36-ta pesma biti ona koja ne prvih 30 sekundi kaze ; "To je to!!"
HeatMan
21-01-2009, 02:07 PM
@lou i dabear: bice i hitova pitkih i orgazmichnih, ne brinite.. ovde je refren vishe odmor izmedju strofa i meni se bash svidja shto pravi kontrast u pesmi.. to je bila i ideja koliko mi se chini (davno beshe vec hahaha)
pozdrav
silicon science
21-01-2009, 03:05 PM
Fali neki brejk, na polovini, jer malo smori ritam i izgubi energiju. Ali da bude onako, drastichan, posto vec imas tih promena u ritmu i pauza koje su kao neki brejkovi, ali nedovoljni.. Sve ostalo je okej.
alavuk
21-01-2009, 03:12 PM
o cemu vi to ?
:P
mozda sam gluv ali ja ovde ne cujem razliku izmedju strofe i refrena
a da
cemu taj milioniti pokusaj da zvucim ko bijonsi ??? bas sam to primetio par godina unazad sto kod nasih potencijala i kod onih sto nisu u srpskom rezervatu ...
HeatMan
21-01-2009, 03:19 PM
Fali neki brejk, na polovini, jer malo smori ritam i izgubi energiju. Ali da bude onako, drastichan, posto vec imas tih promena u ritmu i pauza koje su kao neki brejkovi, ali nedovoljni.. Sve ostalo je okej.
odradjeno vec.. u toj novijoj verziji pesme.. u refrenu je malo drugachiji ritam tako da mislim da nije potrebno raditi break..
o cemu vi to ?
:P
mozda sam gluv ali ja ovde ne cujem razliku izmedju strofe i refrena
a da
cemu taj milioniti pokusaj da zvucim ko bijonsi ??? bas sam to primetio par godina unazad sto kod nasih potencijala i kod onih sto nisu u srpskom rezervatu ...
chemu taj milioniti pokushaj da zvuchish kao najveci hejter na forumu kad si bio dobar momak?
shta ti se desilo..?
alavuk
21-01-2009, 03:43 PM
hihihih :D hejter ???? ko god me zna ovako ili onako zna da ni malo nisam hejter , mozda previse ironican sarkastican , a ovde (ne samo na ovaj forum) svi shvataju forum veoma ozbiljno , daleko od toga da sam hteo vas rad da pljujem nego mi vise ide na gnjurac kopija kopije , devojka ima nov sound za nase podneblje i treba da gradi neki svoj stil a ne da lici na nesto sto svi pokusavaju da zvuce ne samo ona vec bilo ko dal to bio neki pevac ili instrumentalista .
Daleko od toga da ga ikoga ovde omalovazavam , svi smo u istom blatu ,daleko od toga da bilo koga sa ovog foruma omalovazavam , iskren da budem ovaj forum tj ljudi sa ovog foruma su mi vise pomogli nego sto sam ocekivao da ce da mi pomognu znaju ko su i zna se za njih i znaju da imaju moju neogranicenu zahvalnost pogotovu mislim na one koje nikad nisam upoznao licno , takodje imam veoma lepa prijateljstva stecena upravo na ovom forumu a ako nekom delujem hejterski , to je vise "dobronamerno forumarsko pametovanje" koja se ovde mogu procitati na svakoj stranici topic-a
malo mi je bezveze sto ste se osetili pogodjenim tj da imam pik na vas uopste ga nemam tj nemam pik ni na koga , jeste da planem nekad ali svi smo ljudi ali me to brzo prodje .
Jel' smo se razumeli sad konacno ????:D
Pis nigga :]
Color
21-01-2009, 03:57 PM
hihihih :D hejter ???? ko god me zna ovako ili onako zna da ni malo nisam hejter , mozda previse ironican sarkastican , a ovde (ne samo na ovaj forum) svi shvataju forum veoma ozbiljno , daleko od toga da sam hteo vas rad da pljujem nego mi vise ide na gnjurac kopija kopije , devojka ima nov sound za nase podneblje i treba da gradi neki svoj stil a ne da lici na nesto sto svi pokusavaju da zvuce ne samo ona vec bilo ko dal to bio neki pevac ili instrumentalista .
Delimicno si u pravu kad kazes da mnogo toga lici na vec postojece (ne vezano za okacenu stvar u ovom threadu....) Samo jedna opaska, da li si svestan koliko je u danasnje vreme kad smo prenatrpani informacijama i svakojakom muzikom tezko izgraditi potpuno svoj stil i probiti ga!?!? I zasto ne bi moglo da lici na nesto, mozda postane i bolje :D
alavuk
21-01-2009, 04:01 PM
svestan sam ja toga veoma dugo bas veoma dugo ali ga treba upakovati u malo drugaciju mada ne bi koristio apstraktniju forumu vec prilagodjeno za to neko trziste na koje se puca , na to sam mislio , jer bas zbog toga sto smo prenatrpani svega i svacega u tom moru treba odskakati da bi i samom sebi bio zanimljiv ... to je ta moja zamerka o kojoj pricam .
HeatMan
21-01-2009, 04:27 PM
razumeli smo se skroz, samo ne kopam zbog chega ti lichi na beyonce..
Braca
21-01-2009, 05:17 PM
Mozda je glupo al ajd da pitam, za koje trziste se radi ova kompozicija? Ako se je za Srbiju onda mi se cini da ste se dzaba trudili, ako je za svet onda je druga prica (ima nade). Sledeci moj utisak (rizikujem al sta cu moram) muzika je jako agresivna (napucana, zvuk dobar -pristojan kao i produkcija), pevanje odlicno (u ogranicenim mogucnostma muzike). Sve u svemu osecam veliku energiju u pesmi ali iskreno ja bih drugacije iskoristio tvoje vokalne sposobnosti. O tekstu nisam ni razmisljao jer me prvenstvno interesuje muzika i melodija-pevanje. Sve u svemu jako dobro i radite sto vise, morace tu nesto dobro da bude!
HeatMan
21-01-2009, 05:24 PM
radi se za preko bare.. :) ako uspe uspelo je.. :)
hvala na komentaru..
poz
Eeva_r&b
21-01-2009, 05:28 PM
:-S
Hm...pa ovako da se i ja oglasim....
Lagala bih kad bih rekla da mi Beyonce nije influence, i ne mislim da je to losa stvar.
U suprotnom, svi bi trebalo Indiu Arie odmah linchevati jer ju je inspirisao Stevie Wonder, Ushera i Justina jer ih je inspirisao Michael Jackson za plesne korake itd, i tu istu Beyonce jer ju je inspirisala Tina Turner, pa cak i Shakira i J.Lo....
Beyonce je jedan od najpopularnijih pevacica danasnjice, obelezila je moju generaciju, i razumljivo je da ostavlja svoj trag, kao sto su ostavljala svoje tragove sva najpoznatija imena u muzickoj industriji.
A ako sam ja nesto od Beyonce doslovno 'UKRALA' (deo teksta, melodije?) onda je to vec druga stvar (ali sam 100% sigurna da nisam). Zao mi je sto je vecina ljudi odavde cula samo Beyonce-in soulful vokal pa smatra da je ona izmislila R&B i da niko drugi ne sme da istovremeno bude zensko i sluzi se ''riffs i runs'' u pevanju jer 'krade od nje'....
Evo, Lejla i ja u pauzi sedimo i slusamo...
Njen komentar je: "Jaaaaako dobro peva!!!", a moje misljenje znas i sama jer sam ti to vec rekao, pa da te ne hvalim opet...
Moj licni utisak je da mi je pesma posle minut i po dosadnjikava, jer iako dobro zvuci, ne desi se nista sto bi mi zadrzalo paznju. Naravno, to je pitanje ukusa i afiniteta, pa ja nisam najpozvaniji da bih "kritikovao" ovaj zanr.
Moja licna opaska je da je vokal malo tih na mestima gde si u donjim lagama, pa se ne razume najbolje, ali ostalo ne bih dirao.
Eeva_r&b
21-01-2009, 09:20 PM
sto se dinamike pesme tice, vidim da ste se svi slozili oko jedne stvari, a to je drugi deo refrena oko 1:30, sto prvo rece dabear.. verovatno ga je potrebno jos naglasiti i osveziti necim...
u svakom slucaju, opravice se, ovo je ipak samo prva verzija, i to matora.
hvala na komentu, i pozdravi Lejlu !
:)
Evo, Lejla i ja u pauzi sedimo i slusamo...
Njen komentar je: "Jaaaaako dobro peva!!!", a moje misljenje znas i sama jer sam ti to vec rekao, pa da te ne hvalim opet...
Moj licni utisak je da mi je pesma posle minut i po dosadnjikava, jer iako dobro zvuci, ne desi se nista sto bi mi zadrzalo paznju. Naravno, to je pitanje ukusa i afiniteta, pa ja nisam najpozvaniji da bih "kritikovao" ovaj zanr.
Moja licna opaska je da je vokal malo tih na mestima gde si u donjim lagama, pa se ne razume najbolje, ali ostalo ne bih dirao.
Color
21-01-2009, 10:27 PM
Moj licni utisak je da mi je pesma posle minut i po dosadnjikava, jer iako dobro zvuci, ne desi se nista sto bi mi zadrzalo paznju.
Mudro zbori ovaj Oggy... :D
Mozda nisam kompetentan kao neki od clanova, ali slozicu se sa tim da nakon minute i po postaje stvar monotona... treba neka promena da se desi, i kao sto je neko rekao, mozda bi trebalo vise razgraniciti strofu od refrena...
Inace stvar ima mega potencijal, skidam kapu tvorcima :)
MUzzY
26-01-2009, 02:32 PM
Pevanje je ... joj :) Ma ne smem da komentarisem :) Ispasce ko da se upucavam :D Kad god cujem dobar zenski vokal pojavi mi se osmeh tako da je ovo "kupljeno" sto se mene tice :)
Moram samo da se slozim sa jednim komentarom vezanim za ne-tako-jasnu razliku izmedju strofe i refrena. Deo toga cu prepisati mom ne slusanju te muzike u globalu...
I paralela sa Beyonce ... hm. Ima je :) "zvucno" i maaalkice po boji glasa, ali! To je po mom misljenju nesto sto taj stil zahteva (ne da zvucis ko Beyonce, nego nacin pevanja). Kao sto ces rock uvek prepoznati, latino, jazz...
Uglavnom mislim da to radis jako, jaaaako dobro a producent je to super ukombinovao :)
PoZ! :)
Miha Blaze
28-01-2009, 02:19 AM
ufff... ja ovu pesmu cujem na drugaciji nacin...
pesma ima potencijala, stim da ima aranzman na kome treba poraditi...
poprilicno je ravna, pada u refrenu sto je ok, ali je ravna i nezanimljiva, postaje dosadna... evo, lepo pevas ali dosadno... malo da se poradi na produkciji vokala... npr da u odredjenim delovima izletis "drcnije" nego sto si otpevala, da ne bude sve ravnjak... inace imas potencijal ogroman... intonativno mi nista ne smeta, dikcija super, sem u odredjenim delovima gde bih je namerno promenio da bih postigao to sto sam "cuo" u svojoj glavi...
uvod mi je nelogican i nepotreban... odma bih poceo pesmu sa onim Ooh!!! koje bih inace stavio u delay koji bi isao u tepmu.. cetvrtinski nekoliko ponavljanja i to bih uradio onako sa dosta pratecih da zvuci veliko...
podloga bih stavio neke sintove ili cak neke fuzz gitare onako da ujedu, mogu i oni u delayu... da pocne pesma da radi... ovako mi nekako kao da se tu nesto krcka al me ne zainteresuje...
kenjam... tesko je meni da ovako pismeno objasnim sta sam cuo i sta mislim da bi trebalo promeniti... uglavnom, pratecih mi fali svuda po malo (al u velikim kolicinama) jednostavno mi je to ta pesma koja po mom skromnom misljenju to zahteva...
pozdrav i nadam se da nisam mnogo kakio ;)
nenad
28-01-2009, 11:40 PM
odlicno je ovo.....samo napred
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.