View Full Version : Sta vi kazete za ovu konfiguraciju???
stacato
19-01-2009, 04:37 PM
e ovako...
HKC 580W Power Supply
ASUS P5QL-E
Intel Core 2 Quad Q 6600 2.4/8MB/1066
Kuler je : Hyper 212 Triton 77
RAM: Corsair Twin 2x2 GB 1066Mhz
2x320GB HDD u Raid 0
1 HDD 1TB 32mb CACHE
graficka karta je : 9400GT 512mb PCI-E
DVD-RW 2x
ova konfiguracija me kosta 850eurica...:)
hajde recite mi jeli po vama ovo sve ok...ili bi nesto oduzeli ili dodali...
hvala vam svima unapred na javljanju...
pozdrav...
A cemu ce da sluzi masina?
stacato
19-01-2009, 05:03 PM
Pa za rad u studiu....Cubase itd....razni semplovi VST...itd
to napajanje ne znam kakvo je i nisi napisao koje kuciste ces uzeti... ja mogu da ti preporucim ono sto znam (i imam) a to je Antec Sonata III, mada ne znam da li se jos prodaje. Izuzetno tiho kuciste. Graficka mislim da ima vent na sebi sto bi trebao da izbegnes. Sve ostalo mi je ok... a pogledaj i neki od RuDaw-a... pa uporedi... i cenu i sta dobijas...
Pozz
Solozabal
19-01-2009, 06:19 PM
Pa za rad u studiu....Cubase itd....razni semplovi VST...itd
..cemu onda takva grafika?! osim ako ti nece sluziti i za testiranje novih igrica :D
stacato
19-01-2009, 06:57 PM
pa reci mi ti koju graficku da uzmem...ovu su mi preporucili kao malo bolju...sta ja znam...mada znam da mi graficka ne znaci toliko u mom audio sistemu...
lesha
19-01-2009, 07:08 PM
nadji neku sa pasivnim hladjenjem
stacato
19-01-2009, 07:46 PM
Pa hajde recite mi od prilike koju....i jel se vama ovi ostali delovi svidjaju jeli sve ok??
hocu li biti zadovoljan sa ovom kombinacijom???
lesha
19-01-2009, 09:21 PM
Pa hajde recite mi od prilike koju
verujem da mozes i sam da nadjes :wink:
stacato
19-01-2009, 10:55 PM
Uh brate jeste malo prepotentni ili se meni cini...:(
pa ja bas mislio da ce te me prijateljski posavetovati i dati vase iskrene kritike iz vasih licnih iskustava....
ok zahvalan sam ipak i na ovim odgovorima.
hvala i dalje unapred ako se jos neko javi...jer mene zanima dali da uzimam ovo ili ne ili ima nesto sto je bolje za rad u audio studiu....
lesha
19-01-2009, 11:02 PM
Uh brate jeste malo prepotentni ili se meni cini...:(
pa ja bas mislio da ce te me prijateljski posavetovati i dati vase iskrene kritike iz vasih licnih iskustava....
ok zahvalan sam ipak i na ovim odgovorima.
hvala i dalje unapred ako se jos neko javi...jer mene zanima dali da uzimam ovo ili ne ili ima nesto sto je bolje za rad u audio studiu....
izvini druze, zaista nemam vremena ni zelje da trazim po netu koju bi graficku mogao da kupis. vidis, ti mislis da sam ja prepotentan, a ja mislim da si bezobrazan i da bi voleo sve na gotovo. da sam na tvom mestu, prvo bih preturio ceo net, pa tek ako ne nadjem ono sto mi treba zatrazio pomoc.
ako si iz srbije, pogledaj itsvet ili pcberza. od mene vise nego dosta.
graficku nadji bukvalno bilo koju koja ima pasivno hladjenje... bolju ili losiju zavisi od tebe... a rekao sam ti i da pogledas RuDaw http://rumski.com/index.php?categoryid=25 , za njega ne moras nista da se razmisljas, pun je forum korisnika istog... a ako trazis da neko kopa po netu i radnjama da bi ti sastavio konfiguraciju, onda mi se cini da malo previse trazis, a i pitanje ti je uopsteno pa dobijas uopstene odgovore. Sto konkretnije pitas dobices konkretnije odgovore.
Pozz
euphoric
20-01-2009, 12:21 AM
mislim da je konfa sasvim dobra i da ce te sluziti veoma dobro za datu svrhu..Velika prednost je sto ces moci da instaliras i OS X na njoj,pa mozes da probas i Logic, ukoliko zelis ..
A ne vidim u cemu je problem sa grafikom?
mislim da je konfa sasvim dobra i da ce te sluziti veoma dobro za datu svrhu..Velika prednost je sto ces moci da instaliras i OS X na njoj,pa mozes da probas i Logic, ukoliko zelis ..
A ne vidim u cemu je problem sa grafikom?
... nije pasivna tj. ima ventilator, a u Daw masini svaki dodatni vent pravi vecu buku sto mu ne treba...
... a ovo za osx mi nije bas najjasnije... jel' to ima neki komp na koji ne moze osx?
Pozz
stacato
20-01-2009, 12:44 AM
Lesha ja se stvarno izvinjavam mozda sam se pogresno izrazio...a nisi ni ti bas morao odma da mi kazes kako sam bezobrazan...jer kad sam bolje procitao sta sam napisao onda sam sam to shvatio...jos jednom duzan sam ti izvinjenje tebi i svim ovde forumasima...
hvala sto se javljate...
pogledao sam te druge graficke karte koje su na RuDAW ali ovde u ovoj prodavnici mi kazu da je to stari model i da oni preporucuju ovu zato sto je novije generacije...:(
voomighty
20-01-2009, 12:45 AM
ati radeon x1600 je moja imas analog out i digital out pasivno hladjenje 256 memorije radi i farcry2, na meduium rezimu :) znaci sve moze.... a jeftina je... i realno ne znam bas sta ce ti 4 giga rama kad ce ti xp iscitati 2 do 3 najvise, a vista se i nije nesto pokazala, ali kako god memorija nije skupa....
stacato
20-01-2009, 12:11 PM
Kao prvo hvala vam na javljanju....
sto se tice 4 giga rama kao sto rece drug VOOMIGHTY...nije skupa a neka je hleba ne trazi:) ako sutra bude stabilniji rad sa vistom onda mi je ok tih 4GB a moracu onda jos vise odmah na 8GB...
a u ostalom dosadilo mi je raditi sa nekih 1 i nesto GB RAMA na mom sadasnjem kompu....ipak i 2,8 da procita bolje je i od 1 i od 2GB:)
pozdrav svima koliko vas ima a usput jos jednom trazim izvinjenje drugu LESHA na neprimernom pisanju ..CAOS
lesha
20-01-2009, 12:55 PM
Kao prvo hvala vam na javljanju....
sto se tice 4 giga rama kao sto rece drug VOOMIGHTY...nije skupa a neka je hleba ne trazi:) ako sutra bude stabilniji rad sa vistom onda mi je ok tih 4GB a moracu onda jos vise odmah na 8GB...
a u ostalom dosadilo mi je raditi sa nekih 1 i nesto GB RAMA na mom sadasnjem kompu....ipak i 2,8 da procita bolje je i od 1 i od 2GB:)
pozdrav svima koliko vas ima a usput jos jednom trazim izvinjenje drugu LESHA na neprimernom pisanju ..CAOS
nema frke, drago mi je da smo se razumeli.
euphoric
20-01-2009, 02:08 PM
... nije pasivna tj. ima ventilator, a u Daw masini svaki dodatni vent pravi vecu buku sto mu ne treba...
... a ovo za osx mi nije bas najjasnije... jel' to ima neki komp na koji ne moze osx?
Pozz
hehe..da..u pravu ste za ventilator..
za os x..naravno da ne moze svaki komp..in fact..obrnuto je..moras da imas "probranu" masinu da bi ti radio os x..os x je mac only,a ovi koje mi koristimo su tzv. "hackintosh"-i kojima su kerneli prilagodjeni PC-u .. Sorry za offtopic :D
voomighty
20-01-2009, 05:21 PM
opet off :)
probali smo kod kolege na poslu da instaliramo na masini koja ima sve potrebne komponente.. nije krenula instalacija, a kod drugog kolege koji nema pola potrebnih.. krenulo najnormalnije..... doduse posle je bash bila jebijada :)
uglavnom, ko ne zna da se bakce sa tim hekintoshanjem... bolje da izbegne akciju... mi se posle nismo bakcali
POZDRAV
diviner
20-01-2009, 07:09 PM
Lesha ja se stvarno izvinjavam mozda sam se pogresno izrazio...a nisi ni ti bas morao odma da mi kazes kako sam bezobrazan...jer kad sam bolje procitao sta sam napisao onda sam sam to shvatio...jos jednom duzan sam ti izvinjenje tebi i svim ovde forumasima...
hvala sto se javljate...
pogledao sam te druge graficke karte koje su na RuDAW ali ovde u ovoj prodavnici mi kazu da je to stari model i da oni preporucuju ovu zato sto je novije generacije...:(
Pozdrav stacato. Dobrodosao na forum...
Vidi da uzmes P35-DS3P plocu i E8400 procesor, jer realno vajde od Q6600 kada je u pitanju audio procesiranje bas i nema (ispada da je E8400 sa svojih 3GHz gotovo brzi u svemu). Nesto slicno je predlagao clan Milos, pa pogledaj njegove postove. Takodje, uzmi 2GB rama jer sa 4 win mapira memoriju nesto drugacije, pa mozes biti zbunjen nekim benignim bagovima koji znaju biti i podosadni (ne nudimo bezveze i sam ruDAW PRO sa samo 2GB rama...jednostavno to bolje radi nego kada u isti stavite 4GB, iako je i jedna i druga varijanta u potpunosti hardverski stabilna). Memoriju uvijek mozes dodatni naknadno. Novac koji ustedis prebaci na Antec P182 kuciste, i neko tishe kvalitetnije napajanje, i bices vise nego zadovoljan.
Sto se tice "strucnog" savjeta od strane prodavca, stvarno ne bih to komentarisao (kada bi se osvrtao na svakojake gluposti, cijeli dan bih samo piskarao edukujuci besplatno druge).
Sretno sa kupovinom, posto ce ti sreca biti potrebna (u praksi se pokazalo da je sansa da domaci strucnjaci prodavci nesto zeznu pri sugestijama i "sklapanju" masine za odredjenu namjenu, najmanje 30%).
ovaj post je konstruktivan.
pozz
Denis
stacato
20-01-2009, 10:34 PM
Pre svega Diviner hvala ti na javljanju i tvoj savet mi je jako znacajan i vazan...
nego sada koliko ja shvatam ti predlazes da umesto QUAD uzmem DUAL CORE jeli tako???
a sta kazes koje je to bolje napajanje koje bi mi ti predlozio da uzmem???
hvala ti unapred i trudicu se da maksimalno poslusam tvoje savete zato i kazem da su mi vazni..
prijatno pisite;)
stacato
20-01-2009, 10:55 PM
E da ne zaboravim da pitam ovo...:
ja sam video da ste vi za RuDAW XTM koristili Q6600 pa zato sam izabrao taj procesor...
jer stvarno zelim uzeti dobru masinu da ne mislim bar na par godinica...:)
reci mi jel ok ova kombinacija sa HDD znaci da 2 od po 320GB vezemo u Raid0 a jedan odvojeno 1TB??
ramove koje sam hteo da postavim to su CORSAIR oni imaju svoj rashladni sistem bar su mi tako to objasnili onda sam mislio da je to meni za audio produciranje korisno...eto sta da ti kazem osim da te zamolim da se jos koji put javis jer malo mi je frka da napravim dobru kombinaciju posto si mi sada malo promenio misljenje...mislio sam da je QUAD ipak novija generacija pa moze duze da ne ispadne iz trenda.....
diviner
21-01-2009, 10:45 AM
E da ne zaboravim da pitam ovo...:
ja sam video da ste vi za RuDAW XTM koristili Q6600 pa zato sam izabrao taj procesor...
jer stvarno zelim uzeti dobru masinu da ne mislim bar na par godinica...:)
reci mi jel ok ova kombinacija sa HDD znaci da 2 od po 320GB vezemo u Raid0 a jedan odvojeno 1TB??
ramove koje sam hteo da postavim to su CORSAIR oni imaju svoj rashladni sistem bar su mi tako to objasnili onda sam mislio da je to meni za audio produciranje korisno...
Dobro si primjetio to za ruDAW XTM, samo si previdio da se u ruDAW XTM nalaze birani primjerci procesora Q6600 koji rade na 3.5Ghz (default je 2.4Ghz). No ti nemas iskustva sa overklokingom, pa zbog toga preporuka za E8400 procesor (koji opet stavljamo u ruDAW PRO koji kod nas radi min. 4Ghz). No, neces mnogo pogrijesiti ni sa Q6600.
Da dodam, ako ti nije potreban FW za pocetak, a treba ti veci broj PCI slotova, mozes uzeti i Gigabyte P35-DS3(L) plocu.
Ostalo je ok, ako to zna neko lijepo da podesi...
Poz.
korenjak
21-01-2009, 04:50 PM
Nedavno smo moju konfiguraciju slozili ovde zajedno diviner,7, moja malenkost, milanche i ostali
dakle
ploca je sa P35 chipom
Gigabyte EP35C-DS3R ( jer podrzava DDR2 i DDR3 memoriju)
RAM je GEil ulatra dual chanel na 800mhz (ima jako mali lejtansi , i svoje hladnjake mada to nije tolko vazno)
Procesor je C2D E8200 mada bi preporucio E8400 ili E8500(koji je ipak skup)
Napajanje uzimaj Corsair hx520 ili hx 620 neces se pokajati jer se necuje da je zivo a ima vrlo kvalitetne komponente + modularno je ...bodes kablova tacno kolko komponenti napajash tako da nema viska kablova u kucistu...i cena mu je kvalitetna :)
Kuciste definitivno antec p182
graficka definitivno pasivna
pozdrav
p.s.
slike i detalje sam uploadovao ovde tako da mozete pogledati:
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?p=232167#post232167
eto
stacato
21-01-2009, 08:00 PM
Hvala Diviner i ostali...
Nego Diviner dali bi neko meni mogao ovaj Q6600 da overclock-a makar na 3.0 i sta je potrebno da se doda u kuciste da bi se povecala brzina znaci to overclock-ovanje...
hvala ti...a sto se tice Gygabite razmislicu o tome..odnosno pitacu ovde dali ima te ploce koje ti preporucujes...ustvari jeli ona puno bolja od ove moje ploce koju sam napisao...
hvala unapred na odgovoru!
diviner
21-01-2009, 10:15 PM
Pa u principu ti treba neko malcice iskusniji u komsiluku, pa zajedno podignete FSB na ploci. Do 3 Ghz ti nece trebati neki bolji kuler, ali vec preko 3, bi valjalo, zbog buke. Uostalom vidjeces.
Poz
stacato
21-01-2009, 11:49 PM
Hvala prijatelju moj....cim budem uzeo ovu masinu u moj studio javljam vam se da vam kazem kako gura:)
pozdrav.
stacato
26-01-2009, 11:55 PM
HKC 630W Power Supply
ASUS P5QL-E
Intel Core 2 Duo E 8400
Kuler je : Hyper 212 Triton 77
RAM: Corsair Twin 2x2 GB 1066Mhz
2x320GB HDD u Raid 0
1 HDD 1TB 32mb CACHE
graficka karta je : 9400GT 512mb PCI-E
DVD-RW 2x
Eto ovu sam konfiguraciju uzeo...samo smo zamenili umesto Q6600 uzeo sam E 8400 procesor i jaci power supply...a sto se tice kucista uzeo sam Cooler Master Cosmos 1000
extra tiho i veoma profesionalno kuciste....meni se sve ovo cini ok...hteo sam da poslusam Divinera da uzmem Gygabite ali nisam mogao da nadjem ovde kod mene ni u jednoj prodavnici...:(
recite mi sta vi mislite jeli sve ok???
caosss
korenjak
27-01-2009, 12:02 AM
neznam sta da mislim jer nikad nisam bio na asusu
al da te na zdravlje sluzi
pozz
diviner
28-01-2009, 12:13 PM
CoolerMaster Cosmos 1000 izgleda i djeluje bolje nego Antec P182, ali je za ovu namjenu Antec puno bolji. Probali uporedno i jedan i drugi, jos kada se Cosmos pojavio (prosle godine otprilike na zimu).
VladaNS
28-01-2009, 12:42 PM
Moze jedno pitanje za ljude iz rumskog a tice se napajanja... Taj coolermaster extreme koji koristite, jel to isto sto i coolermaster extreme power plus? Jer jedino taj mogu da nadjem u Novom Sadu. Takodje sta mislite o napajanjima Xilence 550W ili chieftec silent? Hvala
diviner
28-01-2009, 03:02 PM
CoolerMaster Extreme koji mi koristimo (380W i 430W sa oznakom PCAP) se ne proizvode vise (mi smo ih nalagerovali za potrebe izrade ruDAWa jer su zaista robusna/snazna, kvalitetna napajanja i odgovaraju nam za nase modifikacije)...
Xilence ne proizvodi bog zna kakva napajanja, Chieftec moze proci, s tim da ja ne znam za silent podvarijantu. Prakticno, sva napajanja u tom segmentu su veoma slicna, a mi za ruDAWe odabiramo ona koja su najpogodnija za modovanje, a pri tom najmanje ispustaju cudnih zvukova (cichanje i pijukanje PWM regulatora u istim). Govorim ovo iz razloga sto nam nase zalihe gore pomenutih napajanja presusuju, pa cemo ovih dana i mi morati ozbiljnije da se bacimo u testiranje novih modela, pa ako mozes, sacekaj do tada (mada kao sto rekoh, nemas potrebe cekati, jer nama nijedna do sada nisu odgovarala takva kakva jesu, sva smo morali otvarati mjenjati im vent, dodavati dodatne hladnjake, pa cisto sumnjam da bi ti nasa preporuka ista znacila).
stacato
28-01-2009, 10:17 PM
Zdravo Diviner!
Verujem u tvoje znanje i siguran sam da je Antec P128 bolja od COSMOS ali ja sam za pola cene kupio COSMOS...palo mi je da dam samo 90 eura a zato sto su ona vrata napred polomile se plastike koje drze ta vrata i covek u radnji spustio upola cene posto je kao kuciste osteceno...misli se na izgled...a inace dok radi uopste necujem da radi:)
inace hvala ti puno i cenim tvoju paznju!
korenjak
29-01-2009, 10:11 PM
Corsair hx 520 i 620
necujni bez pistanja cicanja....nema potrebe da se cacka...savrsen za daw
iz prve ruke .....evo mu godina dana kako je kod mene
:)
pozz
diviner
30-01-2009, 03:39 PM
Ja sam skeptic za taj corsair, jer su do sada sva ta ultra silent napajanja bila ultrasilent samo dok se startuje masina. Poslije par minuta vec bivaju dominantni izvori buke (tako je recimo sa CoolerMaster Silent PRO serijom i svim ostalim CoolerMaster napajanjima na kojima stoji da imaju 19db buku, sto je naravno samo marketing). Bojim se da su nama kriterijumi za tiho nesto stroziji.
Pogledaj na tom svom napajanju ili kutiji ko je uvoznik tvog Corsaira, pa da pokusamo nabaviti jedan za probu.
korenjak
30-01-2009, 06:15 PM
diviner
veruj mi ovo se bukvalno ne cuje, jest da nije budzen procesor ali hard disk WD AAKS se cuje jace od njega jednostavno mnogo je tiho i tako radi evo vec godinu dana.
Elem preporucje ga i onaj johny guru koji je tester za napajanja kao napajanje sa najkvalitetnijim komponentama
javljam ti kasnije da li pishe uvoznik
pozz
korenjak
30-01-2009, 10:57 PM
Diviner nema na kutiji uvoznik
Ali mi se onaj grk iz Hellas computers hvalio kako su oni uvoznici i zastupnici
pa vidi
Zoki 7 je dobar sa njima moze da ti se raspita kod njih ko je uvoznik ako kojim slucajem oni nisu
i obavezno probaj napajanje :) neces se pokajati
diviner
31-01-2009, 08:21 PM
Vazi...probacemo, mada kao sto rekoh, vec imamo napajanja koja nam u tom segmentu (100nak eura) rade posao. Zasto bi uzimali Corsair 620W kada za slicne novce imamo fanless rjesenja, takodje 600W (jedino ako nam njih ponestane, pod uslovom da su ta Corsair napajanja zaista tiha). A tu je i odlicno Gigabyte Odin PRO napajanje 550W, koje ovih dana visednevno testiramo sa quadcore konfiguracijom na 4Ghz, 8GB RAMa (uskoro na test dobijamo kit od 4 x 4GB), 4870x2 + 4870 (u crossfire modu) i sve to radi u Crysis i slicno zahtjevnim igrama bez da stucne.
7co :), javi ako saznas ko je uvoznik...
Poz...
korenjak
31-01-2009, 11:58 PM
Ja sam se troumio izmedju antec-a odyna i hx
posto antec nisam nasho..a na netu je vise bio hvaljen hx uzeo sam hx
hvaljen je i chieftec turbo serija
btw
ja znam samo za phantom 500 od fanlesa....ima li jos koje?
Ima ... preporuceni mi silentx ( ili tako nesto ) koje je prilicno djubre od napajanja ....
Nemoj cesto da ides prema preporucenim stvarima :(
Pozdrav
milanCHE
02-02-2009, 12:29 AM
......
a kud ces 'leba preko pogace?:confused:sta ce ti ista bolje( i jace) od phantom-a 500?pogotovo sto ti cpu bas ne "trosi" nesto previse snage,ima taj phantom dosta headroom-a za razne rabote....doduse imas Thermaltake purepower 350w,isto je 100% silent i pouzdano,ali vidi 'de ces da mu popakujes hladjake sto na sve strane strce iz njega...al' zato,da radi posao-radi bez muke .jedino ne znam jel imaju nesto od 500-tinak wati,ukoliko ti bas treba toliko...
poz
korenjak
02-02-2009, 01:04 AM
Ne treba mi samo pitam!
djivan
03-02-2009, 07:00 PM
exxxtra za te pare
diviner
04-02-2009, 01:36 PM
Kada smo se vec dotakli napajanja, njihove pouzdanosti i kvaliteta.
Sva ta napajanja su isto sranje, samo drugo pakovanje...Bitna je samo garancija i brz servis. Nama je u ruDAWima crkao i Phantom 500W (i to u ruDAWu kod abadica) kao i nesto jeftiniji, ali i dalje skup Xilence (kod Max-a), a crkao je i samo jedan CoolerMaster 380W kojih generalno ima nesrazmjerno mnogo vise u ruDAWima. Kada se sumiraju utisci, ispada da je najkvalitetnije i najpouzdanije upravo najjeftinije napajanje koje koristimo (mozda je to i zato sto smo umjeli da procjenimo i proberemo od gomile na trzistu ono najpouzdanije, ili smo samo imali mnogo srece, vi vidite :) ).
Drugim rjecima sve zavisi kako vas sta zapadne. Od garancije kvaliteta (robusnosti) u danasnjem svijetu hiperprodukcije gotovo da nema nista.
LACKY
04-02-2009, 03:28 PM
Tako da je najbolje napajanje ono koje pazaris i ubedis sebe da si dobro pazario.:da:
Tako da je najbolje napajanje ono koje pazaris i ubedis sebe da si dobro pazario.:da:
Svakako ne veruj nikome :)
Pozdrav
Rista
14-02-2009, 10:43 PM
Ja imam graficku saphire x1650PRO ima pasivno hladjenje.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.