Log in

View Full Version : Microsoft records

disco violence
19-01-2009, 09:51 AM
Upravo sam procitao na popboksovom sajtu:
Microsoft je pro?le nedelje izdao novi program Songsmith (http://research.microsoft.com/en-us/um/redmond/projects/songsmith/), koji je u stanju da stvara muzičku podlogu bilo kakvom vokalnom zapisu.
Dakle, otpevate melodiju, odaberete stil instrumente, i onda Songsmith razvije akorde i pripadajuću instrumentalizaciju.
Microsoft program prodaje kao alat amaterima, ali tvrdi da mo?e pomoći i ozbiljnijim muzičarima.
P.S. Pre nekako smo pricali o buducnosti muzike.

meka
19-01-2009, 10:47 AM
Mene su morali ubeđivati da to nije parodija na ne?to postojeće. Koliko vidim, ma?inerija koja se krije iza je veoma ozbiljna i pomalo podseća na Melodyne (recimo), jer treba prepoznati note, ali tako usran marketing odavno nisam video.

yoloko
19-01-2009, 05:29 PM
In the future the inevitable march of technology will see the need for human input in music gradually diminish. Then the challenge for the artist will not be how to distinguish man from the other animals, but how to distinguish the human being from the robot

MUzzY
23-01-2009, 04:43 PM
Znaci, KILL IT!!!
...

pleon
09-03-2009, 08:30 AM
bok,

"In the future the inevitable march of technology will see the need for human input in music gradually diminish"

pa meni se cini da masina moze samo harmonizirat melodijsku liniju na nacin prethodno ukucan rukom nekog programera (znaci ljudskog inputa). a taj ce programer proucit kontrapunkt, harmonizaciju, jazz ovu onu progresiju akorda, itd (opet čovjek).

znaci ukoliko se ljudska populacija zadovolji (a zadovoljava se vec sada) ponavljanjem istih muzickih obrazaca do u nedogled utoliko ce oni vise zaraditi na tom svom proizvodu.

i tada cemo postati "roboti"

"Then the challenge for the artist will not be how to distinguish man from the other animals, but how to distinguish the human being from the robot"

ali ne moramo se mi bojat masina, masine nam ne mogu nista, nego ne znanja i pokusaja da nas se uvijeri u superiornost nase vrste u odnosu na sva ostala bica koja postoje na ovoj planeti . .jer u tom slucaju svaaki orijentir nestat ce sa vida, i mi cemo pogledat u tamu a tamo nema puta niti izlaza, samo ludilo nas ceka.(borh-ova otkrica nesjednjivih znanja u podrucjima atomske fizike i kvantne mehanike, vec su izazvale strah i paniku medju znastvenicima)

a ne znanje je vec poprilicno uzelo maha - posljedice: otudjenosti od prirode koje smo neodvojiv dio, potrosacki mentalitet, zanemarivanje vaznosti i uloge u prezivljavanju SVIH prirodnih ljudskih vrijednosti pa i kreativnosti, inovativnosti, znatizelje itd.

zakljucak: kad vrijeme dodje a istina stisne, čovjek ce jos jednom pokazati svoju pravu prirodu i vratiti se na svoj put i stati u dugacku kolonu svoje neljudske brace.

pozdrav

Danny Lou
09-03-2009, 09:39 AM
ma najgore je sto sa svakim ovakvim softverom dolazi novi talas "umjetnika", "producenata" i ostalih...

pleon
09-03-2009, 09:57 AM
ma najgore je sto sa svakim ovakvim softverom dolazi novi talas "umjetnika", "producenata" i ostalih...

je, situacija je tesko podnosljiva. ali istovremeno i labava!
znamo svi za turn off prekidac ? :)
ja skoro da ne palim televizor a radio i nemam. novine ne kupujuem. i bas kad bi neko pomislio da sam neinformiran, ispadne da sam zapravo selektivno informiran,tj. urednik moje emisije sam ja sam:)
cujem ali ne slušam, vidim ali ne gledam. klimave su te nozice na kojima stoje umjetnici i producenti svakog novog potrosackog vala, slomit ce ih povjetarac a moje su vec slomljene!:D