PDA

View Full Version : MBox 2 problem

eternoRBC
16-01-2009, 08:48 PM
Zvuk se cuje samo preko protoolsa, winampa i wmp-a
ali kod ostalih programa i aplikacija zvuka nema (npr clipovi na youtube-u il filmovi u bs playeru)
kako mogu ovo popraviti

Rhino
16-01-2009, 09:04 PM
Provjeri ulaze i izlaze u propertisima tih softvera... Ne znam tacno sta sve ima i nema mbox, ali sredice se:wink:

kravadinka
16-01-2009, 09:43 PM
Digidesign driver na Windows-u i ne radi ni sa cim drugim... Imas jedan mali pomocni software pomocu koga omogucavas pojedine aplikacije da koriste Digidesign driver, zove se Digi MME Helper, ali i dalje ti nece raditi explorer, to jest flash player i jos ponesto... Ne znam zasto je tako, na OS X sve to radi najnormalnije, problem je sa XP i Vistom...

"7"
17-01-2009, 07:47 AM
Digidesign driver na Windows-u i ne radi ni sa cim drugim... Imas jedan mali pomocni software pomocu koga omogucavas pojedine aplikacije da koriste Digidesign driver, zove se Digi MME Helper, ali i dalje ti nece raditi explorer, to jest flash player i jos ponesto... Ne znam zasto je tako, na OS X sve to radi najnormalnije, problem je sa XP i Vistom...

+1... ne valjaju drajveri za win... ja sam je zato i zamenio... a inace ne mozes ni da pustis dve aplikacije da rade u isto vreme (cubase i winamp i sl.) a sa sf-om i wavelabom mi je pravila probleme cesto. Dok sam je imao koristio sam integrisanu zvucnu za sve osim cubase-a i winampa. inace je to odlicna karta ako si na osx-u

Pozz

eternoRBC
17-01-2009, 10:45 AM
znaci jedino rjesenje je da mijenjam kablove sa mboxa na integrisanu kad ne snimam/mixam
ok hvala

Rhino
17-01-2009, 10:51 AM
Bolje onda kupi neki jeftini mixer, smorices se ziv od toliko cimanja s kablovima.

"7"
17-01-2009, 11:27 AM
znaci jedino rjesenje je da mijenjam kablove sa mboxa na integrisanu kad ne snimam/mixam
ok hvala

ne moras, to bi bilo smaranje... kupi neke male zvucnike koje ces da steknes u integrisanu i na njima slusaj sve sto ne ide preko Mboxa... ja sam preko Mboxa isao u monitore a iz integrisane u pojacalo pa u hi-fi zvucnike... a onda sam se iznervirao i kupio Firestudio :wink::D.
Mbox je odlicna sprava ali jednostavno nije za win tj. moze da bude ali, evo vidis, uz odredjenu zaje*anciju. Mada i na osx-u ne moze da pusta zvuk sa vise izvora tj. iz vise aplikacija u isto vreme, sto je mene najvise nerviralo jer ne mozes da pustis nesto u winampu recimo bez da ugasis Cubase, sto je bas bezveze.

Pozz

kravadinka
17-01-2009, 06:48 PM
U sustini je sve stvar navike... A i nije zamisljeno da se preko njega igraju igrice i slusa muzika sa YouTube, na Digidesign sajtu lepo pise, iskljuciti sve sistemske zvukove, jer realno i ne treba ti nista od toga ako ces ozbiljno raditi sa PT...
Zasto bi pustio u isto vreme WinAmp i Cubase?! :wink:
Ipak, pomocu ovog helpera sve se moze naterati da radi osim tih internet gluposti, a pitam se i sta ce ti... Mozes jednostavno ukljuciti integrisanu u 2Trk Rtn u Digidesign i problem resen...
Kako rekoh, sve je stvar navike...

Everbeatz
17-01-2009, 10:07 PM
Tacno je - sve radi uz pomoc MME Helpera - drndanje je ali radi.

Mada, to je jedina stvar koja me nervira kod MBoxa

kravadinka
17-01-2009, 11:47 PM
Pa sto drndanje, samo drag and drop ikonu na MME Helper i to proradi, prosto...

Everbeatz
18-01-2009, 01:51 AM
Pa eto, svi su napravili wave driver, samo Digi nije mogao da to uradi sa MBox-om vec treba da se skine freeware prog, koji nije ni njihov, da bi mogao da slusam mp3. Samo ASIO i PT i nista vise:) To me "malo" nervira..hocu slobodu:)

kravadinka
18-01-2009, 04:00 AM
Tako je i sa 002 i 003, nije samo MBox... Sad bi trebalo da ti je malo lakse... :wink:

"7"
18-01-2009, 07:39 AM
Zasto bi pustio u isto vreme WinAmp i Cubase?! :wink:

Pa recimo zbog referentnih pesama... radis mix i u nekom trenutku se zapitas da li ti dobro ide :confused: ... i onda pustis neku slicnu pesmicu sa dobrom produkcijom i cujes 8-)... onda, ne moras da gasis Cubendo da bi odradio nesto u SF-u ili Wavelab-u... i sad, mogao bih jos situacija da nabrojim... ali, covek se na svasta navikne, pa i na to da za svaki program moras da koristis mmehelper, da moras da gasis jedan program da bi upalio drugi i sl. ali to ne znaci da to nije problem... ja sam samo rekao sta je mene nerviralo i sta sam ja uradio povodom toga, sto ne znaci da svi treba da se otarase Digija, jer kao sto kazes, sve je stvar navike, samo sto ja nisam hteo da se navikavam na to :rolleyes::)

Pozz

Everbeatz
18-01-2009, 08:59 AM
Nije li lakse napraviti dodatni master out i i staviti mp3 na njega? Winamp i jos dosta playera i tako "radi" nesto sa zvukom

"7"
18-01-2009, 09:28 AM
Nije li lakse napraviti dodatni master out i i staviti mp3 na njega? Winamp i jos dosta playera i tako "radi" nesto sa zvukom

... pa ok, moze i tako... ali... sta ako hoces da cujes 10 pesama?... da pravis 10 kanala i da importujes 10 mp3-a (ili vise)? A moze i da te ne zanima produkcija vec ritam, linija basa, neki solo sta znam... to kako ti kazes moze ali mislim da je komplikovanije... a winamp ne bi trebalo nesto bitno da boji zvuk ako ne diras eq... a to je samo jedan od problema, opet ostaje ono da ako hoces bilo koji drugi program (za koji ti treba zvuk) da pustis, moras da ugasis Cubase... i opet kazem - na Digiju sve uglavnom moze, sa dozom zaje*ancije, samo je pitanje da li nekom smeta ili ne, da li se navikne na to ili ne... poenta je da ljudi znaju za te zackoljice pa ako im ne smeta imace odlicnu spravu za rad, jer niko ne kaze da je to losa sprava! Samo IMHO ima problema sa drajverima, koji opet ne uticu na kvalitet, vec su marginalne prirode, ali nekima (kao meni) mogu da smetaju... /?/

Pozz

Everbeatz
18-01-2009, 09:39 AM
- na Digiju sve uglavnom moze, sa dozom zaje*ancije, samo je pitanje da li nekom smeta ili ne, da li se navikne na to ili ne...

Mislim da Digi boli k za nizu klasu koja ne uzima PT HD. Imaju namernu politiku pravljenja "velike" razlike izmedju ta dva sistema. Da su sklonili sva ogranicenja koje LE sistem ima niko im vise ne bi ni kupovao HD - jednostavno stite svoj flagship product na taj nacin, pa se je**vaju ljudi sa LE i kapiraju da je jedino HD ono pravo. Sa danasnjom moci CPU nikom vise ne bi trebao njihov DSP za TDM plugove.