View Full Version : digidesign oo2-ack fatory-FireWire problem
studioduendemne
16-01-2009, 09:58 AM
Ja sam novi na forumu i hteo bih da vas zamolim za pomoć-Prije pola godine kupio sam digidesign 002 Rack factory koji je do pre par dana radio bez problema-bez problema je očitavao pro tools Le 7,1 kjoji sam dobio uz njega -a onda:mad:-Kada poku?am da otvorim P.tools dobijem upozorenje na monitoru da P.tools ne mo?e da pronadje hardware od D.designa t.j da ne mo?e da ga locira!!!
Takodje me interesuje firewire konekcija, jer kada konektujem računar i D.design hardware, na back panelu gde su FireWire portovi za ulaz gori zelena led-diodica ali na front panelu gde je kontrolna diodica(1394) ne pali se!
Interesuje me da li odmah nakon FireWire konekcije iz računara u D.design kontrolna lampica 1394-počinje da svetli ili tek po?to se otvori ProTools- da li mi je crkao fire Wire na digi-hardweru i da li postoji neki način ili test da proverim to?
MOLIM VAS ZA SAVET I POMOĆ -JER SAM ČUO DA OVDE (NA FORUMU) IMA IZUZETNO DOBRIH LJUDI I STRUČNJAKA KOJI NESEBIČNO DAJU PRAVE I DOBRONAMERNE SAVETE I INFORMACIJE- UNAPRED HVALA SVIMA!
Arthur
16-01-2009, 10:09 AM
dobrodošao na forum i obrati pažnju ubuduće u koju sekciju kačiš teme.
Siguran sam da će ti neko već odgovoriti, ja nemam previše iskustva sa Digi 002.
kravadinka
16-01-2009, 10:39 AM
Ta lampica nazad i treba da sija, a ova napred tek kad software uspostavi konekciju sa kartom, PT, ili bilo sta drugo sto je koristi...
Predpostavljam da je Windows... Deinstaliraj taj 7.1 i instaliraj opet, ako vec nemas 7.4, mada bi bilo najbolje da skines update 7.4, jer je to poslednja verzija sedmice i radila je dobro... Pitace te da li da ti obrise sve, ili samo PT, ti obrisi sve, pluginovi ce ti naravno ostati, trazice ti i dva-tri restarta...
studioduendemne
16-01-2009, 10:54 AM
HVALA NAJLEP?E-Sve sam to poku?ao čak sam i pozajmio od pprijatelja njegov računarkoji je puno bolji od moga (dual core)misleći da nije fire wire kartica u mom računaru neispravna .ali uvek se de?ava ista stvar-jednostavno ne mo?e da locira hardware od Di-designa - pa smo onda reinstalirali kompletan windows-ali isato - pa sam kupio novi fire wire karticu za računar ali isto-bojim se da mi nije crkao F.W. ulaz na digiju-mo?da pričam gluposti ali ja sam početnik:ups:-i zaista vam hvala na svakom savetu!
kravadinka
16-01-2009, 12:21 PM
Meni se desavalo isto kad sam kupio 002, jednostavno nije Windows mogao da je pronadje, ustvari kao da nije ni postojala, vratio sam je i dobio novu, ta je zaista bila pokvarena... Imas iza dva firewire porta na karti, mada verujem da si i to probao...
Pokusaj da se setis od kada ti se to desilo i sta je prethodilo tome, jesi li imao nekih drugih problema pa se to pojavilo, ili tek tako...
studioduendemne
16-01-2009, 12:36 PM
Da li je moguće , da niko ne zna na koji se način mo?e proveriti da li je FireWire ulaz na Digi002 hardware ispravan ili ne????????
Manley
16-01-2009, 12:39 PM
koju verziju protoolsa imas?
studioduendemne
16-01-2009, 12:43 PM
pa tome je prethodilo crkavanje jednog od 4 HD-lkojega smo zamenili i posle toga je sve radilo normalno -par dana kasnije kada sam ookušao da pokrenem Protools-desio se taj problem - u medjuvremenu je nestajalo struje 5-6 puta-ali je i posle toga radio bez problem,a...
studioduendemne
16-01-2009, 12:46 PM
imam orginalnu verziju Pro Tools 7 LE
studioduendemne
16-01-2009, 02:45 PM
:confused:Zaista sam mislio da ću na ovom forumu naći re?enje za moj problem i da će mi ljudi -kompetentni sa dugogodi?njom praksom i znanjem dati par konstruktvnih i konkretnih predloga-:(
I svi vi vlasnici studija,in?injeri zvuka i producenti imali ste 14 ggodina, kao ja sad-SETITE SE:cry:
a jesi li siguran da ti nije riknula fw kartica? vidi ako mozes da probas neku drugu, za svaki slucaj...
Pozz
Color
16-01-2009, 03:12 PM
studioduendemne, da li kad ukljucis 002, u periodu od nekoliko sekundi cujes 3 klika? Ako cujes, kartica se "digne" - onda pojma nemam sta bi moglo da bude. Ako ne cujes, onda je to problem. Moraces da otvoris 002 i da ocistis kontakte na kablovima koji vode od napajanja do glavne ploce... Ovo je vrlo cest problem kod DIGI 002... Ja sam nedavno muku mucio sa ovim...
studioduendemne
16-01-2009, 03:38 PM
hvala vam dobri ljudi :rotfl:
DA, čujem 3 klika ali čim dignem pro tools -7LE-on mi izbaci da ne moze da locira hardwere:banghead: od digidesigna!
studioduendemne
17-01-2009, 12:53 PM
Sve va?e savete sam primenio,..
-izbrisao Protools 7,1 LE i instalirao update-ovani 7,4 Protools
-kupio novu FWire karticu i zamenio
-reinstalirao kompletan Windows
ali...
I kod novo-instaliranog Protoolsa 7,4 ista stvar -ne mo?e da locira hardware- stara FWire kartica je bila ispravna!
Ostalo mi je jo? samo da probam kako je rekao "Color" da oćistim kontakte od napajanja pa do glavne ploče-Kada smo otvorili D.design nai?li smo na kontakte(Če?ljeve)koji su zalepljeni specijalnim lepkom-ono ?to me interesuje je da li je jo? neko otvarao D.Designa002 i sta je tačno čistio od napajanja pa do glavne ploče i da li je odlepljivao kontakte i po?to ja na:(?alost sumnjam da su mi crkli FW ulazi na D.DESIGNU002 da li kod nas i gde ima neko da to servisira ili da li postoji Digidesignov servis kod nas-zamolio bih za adresu i broj telefona -hvala unapred!!!
kravadinka
17-01-2009, 01:05 PM
Znam da 002 hoce da zeza zbog vlage, pa moras da ga otvaras, a sta da mu tacno radis i kako se to manifestuje, nisam bas siguran... Ono sto znam je da meni to nikad nije radio... Hoce da pukne nekad driver pa moram da restartujem sistem, ali to nema veze sa kartom nego sa pojedinim softverima koji vrisnu pa se i driver zagubi...
Otvarao sam je jednom zbog nekog loseg 1/4 inch jack-a koji se odlomio, nema unutra nista posebno, pa ne znam ni gde bih trazio za tvoj problem, ali ako ti relej klikne tri puta, onda uredjaj radi, jer su ta tri klika ustvari i provera uredjaja pred ukljucivanje...
Vrlo je moguce da je taj FW port na karti zamro usled tog nestanka struje, ili cega vec, a kako to da namestis, nemam bas nikakvu ideju, nisam siguran i mozes li...
Pokusaj da pozoves Artist, oni bi morali imati informaciju o servisu, ali iako postoji, moraces da saljes kartu u inostranstvo, bar se meni to cini kao logicno...
Na kraju pre svega toga pokusaj da zamenis FW kabl, bilo bi smesno da je on problem, ali nikad se ne zna...
studioduendemne
17-01-2009, 01:43 PM
Zamenio sam i kabl ali ni?ta..Jo? se te?im da nisuFW portovi na digiju -DA LI POSTOJI NAČIN DA SE ISPITAJU NDA LI RADE -INTERNI CHEK ILI TAKO NE?TO?- Pozz
diviner
17-01-2009, 04:27 PM
Pa vec si ih ispitao, time sto si probao na vise FW karti i na vise racunara...Ako na svakom od racunara pravi isti problem, a probali ste sve po "JUS-u" i kako treba, onda nema sta drugo, sem da je interfejs neispravan.
Tiki the Boyler
18-01-2009, 10:54 PM
Lično sam servisirao veliki broj Digi 002R interfejsa sa istim problemom.
Stvar je u jako lošem kablu za napajanje matične ploče uređaja koji su ugrađivali na jednoj seriji interfejsa. Znači, kvar sam po sebi nije veliki (štaviše, izuzetno je glup), ali ćeš ga morati rješiti u ovlaštenom servisu.
Znači, interfejs kod dilera DigiDesigna u tvojoj zemlji i to ti je to!
Za nekoliko sedmica ćeš imati svoj 002R ponovo u pogonu!
ELEKTROIVO
19-01-2009, 07:55 PM
ima pun internet tih digija002 sa ideničnim kvarom... imao sam i ja nekoliko doma na radnom stolu...... nisam to uspio popraviti, iako sam definitivno utvrdio da je riječ o neispravnom firewirw portu na digiju...... u nedostatku dokumentacije sam odustao od toga...... kada i ako nabavim dokumentaciju, opet ću se toga uhvatiti......
studioduendemne
20-01-2009, 10:57 AM
Mislim da če mi po?tovani "tiki the bojler" najozbiljnije pomoći u rije?avanju problema:D-hvala i tebi elektroivo, dosta sam i ja i?ao po forumima ali sam rije?enje ipak na?ao ovdje na :grin:Rumskom!
p.s. i nije im neka tehnička podr?ka - misli na DigiDesign-ovu:rolleyes:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.