View Full Version : Najskuplji komad opreme za koji mislite da je smece?
darkstar
16-01-2009, 12:38 AM
Pozdrav,
Zanima me,posto cena kao sto neko rece nije merilo,koji komad opreme ste kupili jako skupo,a da je vase skromno misljenje da nije ni priblizno opravdao tu cenu?Znaci,ne rasprava,nego iskrena iskustva ljudi.
Pozdrav
LACKY
16-01-2009, 12:57 AM
Focusrite, jedna od najskupljih fake firmi.
DaBear
16-01-2009, 05:04 AM
sve posle plave a i crvene serije (svi srebrnjaci) je lose...ali morali su da se bace na mas-proizvodnju da bi opstali...
Manley
16-01-2009, 08:01 AM
novi neve/ams....dzaba bacen novac
darkstar
18-01-2009, 12:04 AM
Ja nikad nisam kupio nesto bas skupo a da sam se razocarao...doduse nisam bas mnogo skupih stvari uzeo.
kravadinka
18-01-2009, 12:10 AM
Mozda prestrogo, ali Avalon 737 se nikad nije cinio dostojnim te cene... Nikako smece, samo mozda precenjen...
dr.Ru
18-01-2009, 02:41 AM
nikad nisam voleo aranzere od klavijatura. skupo smece
Reinhardt
18-01-2009, 07:55 AM
nikad nisam voleo aranzere od klavijatura. skupo smece
:):)
Reinhardt
18-01-2009, 08:29 AM
ssl matrix
Dule A
18-01-2009, 10:47 AM
korg OASYS.... cena bar podeljeno sa 2.5 bi odgovarala.....
dvuckovic
18-01-2009, 02:35 PM
SSL Duality
darkstar
18-01-2009, 10:00 PM
Dr.RU,slazem se svakako,dodao bih i light editione klavijatura....
Mada,covek dodje u situaciju da mu nesto hitno treba,a nema (niti ce u skoroj buducnosti) imati da uzme full verziju,pa uzme light...
relis
19-01-2009, 08:00 AM
U studijsku opremu se bas ne kuzim, ali od sintesajzera izdvojio bih Dave Smith Prophet 08 i Waldorf Q. Nisu bas velika smeca, al prvi nije ni priblizno dobar koliki je hype oko njega (cisto u nedostatku konkurencije), a drugi je vise skupa pojava nego skup zvuk.
Zepter lonac...
...postena studijska sprava se za te pare mogla kupit!
zlobisha
19-01-2009, 09:50 AM
Zar? :confused:
Mozda prestrogo, ali Avalon 737 se nikad nije cinio dostojnim te cene... Nikako smece, samo mozda precenjen...
Mislim da je prestrogo ....
Evo dokupih sve i svasta ( u normalnim okvirima ) i opet se 737 jako puno koristi ...... po meni , odlican chanel strip ....
Pozdrav
mandrak
19-01-2009, 09:32 PM
Sigurno .... ali ne za tu lovu:wink:
I ne chanel strip.
Kal-el
21-01-2009, 12:04 AM
Ja sam pazario isa 428 i mislim da je odlican.
Po meni najbolja investicija koju sam napravio za snimanje bubnjeva.
Mozda cak bolje i od Yamaha sub kick-a...
A skupi komad opreme koji posedujem i mislim da je smece je definitivno Neumann TLM 103.
Bitch
21-01-2009, 01:29 AM
A skupi komad opreme koji posedujem i mislim da je smece je definitivno Neumann TLM 103.
hm. smelo. Nije wow, al bas da je smece.....
dvuckovic
21-01-2009, 01:54 AM
Dobar je za tomove i duvace.
clusterchord
21-01-2009, 12:27 PM
ne mislim ni za jedno od slijedeceg da je smece, ni da ne bi vrlo rado koristio, nego da je precijenjeno, u smislu koliko traze za novoga:
Matrix SSL - super sprava, ali brate gadno precijenjen, ni prea ni eq-a nijednog.. samo summing i router. ok al ne za 16 soma.. :banghead:
Avalon 737 - meni odlican i koristan pre, ali po zvuku daleko od "high end" cijene koliko za nov. onoliko koliko se moze dobit u americi rabljeni, toliko po meni realno i vrijedi (1400 dolara max). preko toga, ipak ima drugih firmi kojima bi radije dao pare.
AMS/Neve 1073DPA - opet jedna pre*ebena sprava, ali 3 soma za dva gola kanala, pored Great Rivera, A designa i Avedisa MA5... apsolutno nema smisla. ali "Neve" oznaka sama kosta pun k.. to me podsjeca na situaciju sa novim "moog" sintesajzerima.. zvuk mi nikako ne lezi ali kosta da boli glava. tako da kandidiram u ovu listu i Moog Voyager i Little Phatty.
Oasys takodjer.
Kal-el
22-01-2009, 11:42 PM
hm. smelo. Nije wow, al bas da je smece.....
Nije da je smece, ali bas pre neki dan sam krenuo snimanje muskih vokala sa TLM 103 i zavrsio sa AT 4050. Signal sam gurao kroz Avalon 737 u oba slucaja i AT je zvucao (po mom misljenju) mnogo bolje!
Naravno da razumem da razliciti mikrofoni leze bolje na razlicitim vokalima, ali meni se vec vise puta desilo da TLM 103 jednostavno ne radi posao.
Jedva cekam da mi naidju neki duvaci pa da ga tu isprobam.
darkstar
22-01-2009, 11:59 PM
da,definitivno treba preformulisati temu - ne smece,nego prosto PRECENJENA.
Ja sam pazario isa 428 i mislim da je odlican.
Po meni najbolja investicija koju sam napravio za snimanje bubnjeva.
Mozda cak bolje i od Yamaha sub kick-a...
hmm
tlm 103 neznam ja ga imam i mislim da nije smece. mic je bez karaktera kako gi ja rekao ali ne u negativnom smislu.
mozda bolje receno iskren..
vecu antipatiju imam prema Focusritu
pozz
Denis
Kal-el
25-01-2009, 09:09 AM
hmm
tlm 103 neznam ja ga imam i mislim da nije smece. mic je bez karaktera kako gi ja rekao ali ne u negativnom smislu.
mozda bolje receno iskren..
vecu antipatiju imam prema Focusritu
pozz
Denis
Za tu cenu ocekivao sam mnogo vise (ocekivao sam karakter). A kada sam ga probao slusao sam na monitorima koji mi nisu bili poznati.
Ako hoces da snimas vokale usudjujem se da kazem da je bolje da kupis Rode NT 1000 nego TLM 103 iz razloga jer je skoro 3 puta jeftiniji a kvalitet...
Tako da sam ja poceo da skupljam pare za Telefunken USA M16. Valjda necu da se prevarim sa njim kao sa TLM 103.
Ima li ko kakva iskustva?
Pozz
Rhino
25-01-2009, 10:39 AM
[quote=Kal-el;232299]pre neki dan sam krenuo snimanje muskih vokala sa TLM 103 i zavrsio sa AT 4050. quote]
4050 je dobar 'allrounder'...... Meni je taj majk mio!
Arthur
25-01-2009, 12:31 PM
nt1000 je smeće a nije čak ni skup
Da se setimo starih, dobrih vremena:D
Skupo smece - Creamware kartice:da:
Arthur
25-01-2009, 11:19 PM
c414 gold ..mutavo i zujavo njesra.. bar za vokal.
slowstar
26-01-2009, 02:07 AM
Bravo Dule!!!!
Uze mi rec iz usta - realna vrednost je izmedju 1500 i 2000 eura, a nikako ona koja se trazi.
Ljubaznoscu veoma dobre firme SKY MUSIC instrument je bio kod mene nekoliko dana, i osim povrede kicme, dok sam ga dizao na stalak, sa koga sam avaj morao da skinem zaista dobru spravu tada (Fantom X7) nisam naisao ninasta zanimljivo. Nisam se, doduse upustao u hard-disk recording, to imam i na kompu, tezina 88 drvenih dirki me nije impresionirala izuzev bolova kada sam ga podizao, zvuci su ODLICNI osim klavira, ali taman i da ne budu za tu lovu, ali ponavljam, sprava vredi MAX 2000 eura. Srecom, naucili ljudi, pa brze-bolje izbacili M3, za koji nemam suvise zamerki, kao ROMpler je odlican, iako sam Roland fan, to moram da priznam. Vidim da su "izbacili" i novi M50, za koji tvrde da je "skraceni" M3, a kosta oko soma, sto ako je tacno, predstavlja jako dobru vest. Licno sam protivnik semplovanja na ROMpler klavijaturi, za to treba koristiti ili komp, ili sempler u racku (vidi pod AKAI) a takodje jos niko nije ugradio vrhunski sequencer u klavijaturu, bar do sada - dobri su za prvu pomoc, ali za ozbiljan rad...Najvise je napredovao Roland Fantom G serija, ali ni to nije idealno.
Toliko od mene za sada - malo li je...mator pa se raspricao
Pozdrav.
slowstar
26-01-2009, 02:14 AM
Zepter lonac...
...postena studijska sprava se za te pare mogla kupit!
Kada bi te moja zena cula, bio bi u opasnosti, kune se u te serpe i lonce, i dokazala mi je sarmom, kupusom sa krmenadlama, kuvanom govedinom u sosu od mirodjije, a i kaze da maksimalno stede struju. Znas onu:
"nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari" a ja dodajem "osim Behringera" cija patch polja i cable tester me sluze odlicno...
Za tu cenu ocekivao sam mnogo vise (ocekivao sam karakter). A kada sam ga probao slusao sam na monitorima koji mi nisu bili poznati.
Ako hoces da snimas vokale usudjujem se da kazem da je bolje da kupis Rode NT 1000 nego TLM 103 iz razloga jer je skoro 3 puta jeftiniji a kvalitet...
Tako da sam ja poceo da skupljam pare za Telefunken USA M16. Valjda necu da se prevarim sa njim kao sa TLM 103.
Ima li ko kakva iskustva?
Pozz
Ako ces mene poslisati ja bi ti preporucio
Ak 47 od telefunkena imo sam ga u studio i jako mi je se svidio.
taj mic ima karakter.
pazi ja imam kombinaciju koja je ovdje navedena kao losa.
Ali eto mozda imam drugi ukus.
Meni je tlm 103 ok i nemogu reci da mi je los. stim da sam ga dobio povoljno tako da me nije bolilo tesko.
Ima bolji ali to zami znamo, Opet kazem iskren je mic i to je puno ljudi pa eto razocarlo.
pozz
Denis
slowstar
26-01-2009, 02:30 AM
Evo i ja da dodam na spisak:
AKG C12 VR (krlja i izoblicava, osetljiv na "P" i na dah pevaca)
Mesa Boogie pojacalo (nisam gitarista, ali u kombinaciji sa Les Paulom je ODVRATNO)
Neumann TLM 103, a na drugi nacin i "famozni" U47 sa starom lampom
PMC monitori - skupo k'o djavo, a bass koji izlazi nema veze sa istinom, i frflja i kasni!
Mackie HR 824 (valjda) to valja samo za hip-hop diskoteku,a nikako za studio
Ne slazem se za Focusrite, ima u toj seriji i dobrih sprava, samo ih treba "upariti"
Korg Triton Extreme - nista, a ona lampa ako i radi, samo "kvari" zvuk
Oasys - vrlo dobar, ali do 2000 eura, ni kintu vise
TLA audio ne znam koji model, neki "lampaski" preamp - KOJESTA!! sa RODE K serija mikrofonom jako lose i nedefinisano, a kad stavismo NEVE, propevao je!!
LACKY
26-01-2009, 02:34 AM
Zaboravio sam da dodam i Rolandove uredjaje i Mac G5, odvratno.
Arthur
26-01-2009, 02:37 AM
Mesa Boogie pojacalo (nisam gitarista, ali u kombinaciji sa Les Paulom je ODVRATNO)
ma jes, ne zna cela NUmetal bratija šta valja... ceo žanr nastade na golemoj zloupotrebi te kombinacije (jel neko reko EMG magneti? :D) ,a ti tako.. eh bre čika slobo, grešiš dušu. To što tvom senzibilitetu više leži Telecaster sa Twin Reverbom ili Jazz Chorusom, to je ipak nešto drugo, zar ne?
LACKY
26-01-2009, 02:40 AM
Virtual gitarist.
slowstar
26-01-2009, 02:45 AM
ma jes, ne zna cela NUmetal bratija ?ta valja... ceo ?anr nastade na golemoj zloupotrebi te kombinacije (jel neko reko EMG magneti? :D) ,a ti tako.. eh bre čika slobo, gre?i? du?u. To ?to tvom senzibilitetu vi?e le?i Telecaster sa Twin Reverbom ili Jazz Chorusom, to je ipak ne?to drugo, zar ne?
Dje me nadje Arthure? Pogodi me u dusu, TACNO!!! upravo volim Strat ili Tele i to sa bas ta dva pojacala, Fender Twin i Jazz Chorus!!! Bravo, srecan sam sto si ukapirao sta sam hteo da kazem, a da ne volim Les Paul, ne volim jer mi je u osnovi mnogo "midlast" i fali mu Stratov Brilliance, narocito sa malo korusa, sto kazu "na vr' noza"
slowstar
26-01-2009, 02:46 AM
Zaboravio sam da dodam i Rolandove uredjaje i Mac G5, odvratno.
Vala bas!! nego KAD' CEMO NA PIVO?
Ozbiljno mislis da je NT1000 smece?
LACKY
26-01-2009, 03:11 AM
Vala bas!! nego KAD' CEMO NA PIVO?
Ajde sutra.
HeatMan
26-01-2009, 04:45 AM
c414 gold ..mutavo i zujavo njesra.. bar za vokal.
taman gledam da li je moguce da cu prvi to reci.
shto se tiche mese i lesa, ne znam o chemu vi prichate.. okachicu vam neke snimke.. ortak upravo ima mesu mark II i les standarda i naravno nije za tihu jazz/blues/etc svirku, al je prejebeno pojachalo za rock/blues pogotovo u toj kombinaciji.. bar shto se leada tiche.. sad, ne bih tu kombinaciju iskoristio za ritam gitaru.. mada i ti snimci su upotrebljivi..
a da se lozim na twinverb i jazzc.. ko se ne lozi? :) ma sve na twinu zvuchi savrsheno.. ali, opet.. za razlichite svirke je pravljeno ochigledno..
poz
Kal-el
26-01-2009, 06:40 AM
To sam i mislio kada sam uporedio.
Pozz
Arthur
26-01-2009, 11:35 AM
da, mislim da je nt1000 smeće, al ne ulazi u ovaj topik jer mu cena savršeno odgovara, i kome treba NEKI mic za te pare, slobodno nek ga uzme, radiće mu fino. Ali na debljim i tamnjiim glasovima, pakao je osvetleti ga da legne u mix, i da prestane da zvuči ko da pevač gaji sitno rendane čepove za pivo u grlu. A na ženskim vokalima, mislim na svetlije i tanje, još se i da preživeti, ali uz ozbiljan eq na visokim, da ne bi morao da je krijem duboko u matrici. C414 gold, ima mnogo manje govana na visokim kad se osvetli, ali dalje zuji i iziskuje pošten equalizing da se dovede u upotrebno stanje. Na ženskom glasu koji sam juče mixao, već mi je odlično legao (devojka peva tiny voice), bez dodavanja visokih, sa veoma malim štipanjem na oko 4khz. Sve je to ok, ali taj 414 košta oko 5 puta više nego nt1000, i nikako ne opravdava tu razliku u ceni. Naročito kad se zna da se za te pare može nači mnogo prijatniji Amethyst ili čak i neki jeftiniji neumann. O K2 i da ne pričam, da ga ne uvredim ovim topikom :)
Arthur
26-01-2009, 11:36 AM
e da MarkII mesa je drugačija zverka od Rectifiera, i definitivno može lepo da legne u klasičnu blues-rockenroll svirku. A pomenutu dvojku, Jazz chorus i FenderTwin (mada ima još tih fendera!), sanjam počesto noćima kad mi je potreban clean iz raja.
da, mislim da je nt1000 smeće, al ne ulazi u ovaj topik jer mu cena savr?eno odgovara, i kome treba NEKI mic za te pare, slobodno nek ga uzme, radiće mu fino. Ali na debljim i tamnjiim glasovima, pakao je osvetleti ga da legne u mix, i da prestane da zvuči ko da pevač gaji sitno rendane čepove za pivo u grlu. A na ?enskim vokalima, mislim na svetlije i tanje, jo? se i da pre?iveti, ali uz ozbiljan eq na visokim, da ne bi morao da je krijem duboko u matrici. C414 gold, ima mnogo manje govana na visokim kad se osvetli, ali dalje zuji i iziskuje po?ten equalizing da se dovede u upotrebno stanje. Na ?enskom glasu koji sam juče mixao, već mi je odlično legao (devojka peva tiny voice), bez dodavanja visokih, sa veoma malim ?tipanjem na oko 4khz. Sve je to ok, ali taj 414 ko?ta oko 5 puta vi?e nego nt1000, i nikako ne opravdava tu razliku u ceni. Naročito kad se zna da se za te pare mo?e nači mnogo prijatniji Amethyst ili čak i neki jeftiniji neumann. O K2 i da ne pričam, da ga ne uvredim ovim topikom :)
Ja pricao onda na onom topiku da je smece, kad je trebalo da ga uzmes, al me napraviste na budalu:(...Ja sto sam miksovao sa njim snimke, imao sam problema sa visokim...Snimci koji su mi stizali sa njega su bili sa previse visokih, odnosno ne previse, nego sa sjebanim visokima, bili su muski duboki rep vokali, a bas opseg je bio katastrofa mumlanje, i bila je prava steta sto sam morao dosta da oduzimam basove sa vokala, pa je vokal po meni nekako "providan"...Dobro tu ima i soba uticaja ali su vokali snimani close miking naravno, i nikako mi se nije dopao..
Arthur
26-01-2009, 11:58 AM
nisam siguran da sam ga ikad hvalio, jer od kad sam ga prvi put čuo, imam probleme sa njim. ok, realno je da ok za tu kintu, ali da je dobar nije. Ako sam ga ikad hvalio, verovatno sam bio pijan, tad imam neki sick smisao za humor :da:
MUzzY
26-01-2009, 01:37 PM
taman gledam da li je moguce da cu prvi to reci.
shto se tiche mese i lesa, ne znam o chemu vi prichate.. okachicu vam neke snimke.. ortak upravo ima mesu mark II i les standarda i naravno nije za tihu jazz/blues/etc svirku, al je prejebeno pojachalo za rock/blues pogotovo u toj kombinaciji.. bar shto se leada tiche.. sad, ne bih tu kombinaciju iskoristio za ritam gitaru.. mada i ti snimci su upotrebljivi..
a da se lozim na twinverb i jazzc.. ko se ne lozi? :) ma sve na twinu zvuchi savrsheno.. ali, opet.. za razlichite svirke je pravljeno ochigledno..
poz
Samo stavi volume pot na gitari na pola i da cujes kako ritam izlazi :) Doduse, probao na mark IV modelu... (ah...)
HeatMan
26-01-2009, 02:50 PM
e da MarkII mesa je drugačija zverka od Rectifiera, i definitivno mo?e lepo da legne u klasičnu blues-rockenroll svirku. A pomenutu dvojku, Jazz chorus i FenderTwin (mada ima jo? tih fendera!), sanjam počesto noćima kad mi je potreban clean iz raja.
aham.. nisi bio precizan.. a rectifier ko da je pravljen za metal svirke jebem li ga..
Samo stavi volume pot na gitari na pola i da cujes kako ritam izlazi :) Doduse, probao na mark IV modelu... (ah...)
pa to ti kazem.. slichna pricha je i kod ovog..
uspele su neke "ritam gitare".. hmm polu lead gitare da se provuku u pozadini dok nema samog leada.. al je opasan eq morao da mu legne..
za lead je jebeno opasna sprava.. imam utisak i da stavim mikrofone u drugu sobu i da pustim snimanje, da ce u miksu opet biti "tu" tj dovoljno prezentan..
legle su neke muted ritam gitarice sa wahom u mix bez problema.. al vishe koristim mog spidera za ritam.. a on mi je go kurac za lead.. mislim, kad uporedish sa mesom..
poz
MUzzY
27-01-2009, 10:50 AM
Bas cudo da je los u poredjenju sa mesom :D
Jesi probao da stavis TS bez drive-a ali sa vise tone boje ispred mese za ritam?
BTW, rectifier (dual rec. solo head da budem precizan) na normal kanalu sa dignutim srednjim skoro do kraja i sa iskljucenom diodom na kraju ima jaaaaaaaaaako dobru upotrebu za blues/rock (zavisi koliko gain-a) ovo nisam licno probao ali sam imao klip sa jednog foruma. Zlo.
Reinhardt
27-01-2009, 01:00 PM
Bas cudo da je los u poredjenju sa mesom :D
Jesi probao da stavis TS bez drive-a ali sa vise tone boje ispred mese za ritam?
BTW, rectifier (dual rec. solo head da budem precizan) na normalkanalu sa dignutim srednjim skoro do kraja i sa iskljucenom diodom na kraju ima jaaaaaaaaaako dobru upotrebu za blues/rock (zavisi koliko gain-a) ovo nisam licno probao ali sam imao klip sa jednog foruma. Zlo.
misli? na prvom(clean) kanalu?
darkstar
27-01-2009, 04:29 PM
MOLIM VAS da procitate topic,aman ljudi...
Nemojte na ovom topicu raspravljati,tema je da kazete nesto o uredjaju koji ste kupili i mislite da ste pogresili,aman,tema nije RASPRAVLJAJMO KOJI JE UREDJAJ BOLJI...
Objasnjenje je ok,zasto odredjeni misli da je nesto glupost,ali NE DALJE OD TOGA ! ! !
HVALA
Arthur
28-01-2009, 01:47 AM
pa lepo je sloba rekao da je mesa bugi smeće, a ja reko da nije i da greši. I eto na temi smo :)
LACKY
28-01-2009, 01:52 AM
Pa mnogi su,kao i ja, rekli da je nesto smece. A opet mnogi, pa i ja nedele sa drugima misljenje.
Arthur
28-01-2009, 02:09 AM
eto, Slowstar kao da je znao, danas slikano :D :D :D
Arthur
28-01-2009, 02:09 AM
ostatak današnjeg gitarskog sessiona na mom myspace profilu :) ima link u potpisu.
Miha Blaze
28-01-2009, 02:47 AM
1. ko voli mesu, jaja mu se dobro tresu...
ko je ne voli nema cime da ih zatrese...
jbg... tuga...
2. ko voli les paula, skida mu se Janna gola ;)
ko ga ne voli, ne zna kakve chari propusta...
dakle kombinacija prvog i drugog nikako ne moze da bude losa ;)
barem meni... :rotfl::rotfl::rotfl:
Arthur
28-01-2009, 03:05 AM
viš kako si ti to slikovito lepo opisao
HeatMan
28-01-2009, 04:25 AM
pa daj arti zovi nekad na kavu dok se radi..
da chujem i tu mesu.. kapiram da postoji velika razlika..
poz
Arthur
28-01-2009, 04:40 AM
eh, ova mesa sutra odlazi put barbe, al ne boj se, biće dana, samo da mi stigne moj reamp box ;)
Reinhardt
28-01-2009, 07:13 PM
uff..moja kombinacija:wink:
a cime si snimao? (koji mic,pre,DI)
sori za OT
darkstar
28-01-2009, 08:35 PM
Vi ste carevi !:rotfl:
slowstar
28-01-2009, 09:38 PM
Niti sam rekao da je Boogie los, niti da je Les Paul los, samo mi se ne svidja kombinacija doticnih, i takva boja distorzije, a sto ja licno volim strat/jazz chorus kombinaciju, ko mi je kriv. Volim clean sa chorusom, pa to ti je, volim ritam gitaru (vidi pod Doobie brothers) volim gitaru kada je u funkciji, a ne neke gitarske "ego tripove", tako da molim da me ne shvatate (ponovo) pogresno...Hvala
Arthur
28-01-2009, 09:42 PM
ma shvatamo te mi veoma jasno, vidiš kako sam lepo imenovao tvoje žanrovske preferencije. Samo želim ponovo da istaknem istorijski značaj gore slikane kombinacije za modernu metal scenu (veću i jaču nego ikad btw), skoro pa mitski.
@reinhardt
ma snimao čime sam imao - sm57 direktno u mackie onyx, pa u FF800 konvertere. DI box nisam koristio, pojačalo je stajalo u režiji a posebnim kablom je vezano na kutiju u gluvoj sobi gde je sve stajalo. Kutija je inače uobičajena 4x12 marsall cab, uskoro kačim sliku ;)
DI box nisam koristio, pojačalo je stajalo u režiji a posebnim kablom je vezano na kutiju u gluvoj sobi gde je sve stajalo. Kutija je inače uobičajena 4x12 marsall cab, uskoro kačim sliku ;)
gde ti je bio gitarista dok je snimao, u gluvoj ili u reziji?
edit: izvinjavam se za off, kasno sam skapirao da je tema savim nesto drugo :ups:
Arthur
28-01-2009, 11:46 PM
u režiji naravno
HeatMan
29-01-2009, 12:23 AM
off: @arti: ja sam preko multikora slao iz rezije u pojachala u studiju.. :?
on: focusrite iso serije.. :?
poz
MUzzY
29-01-2009, 09:09 PM
eto, Slowstar kao da je znao, danas slikano :D :D :D
OFF:
KUKU!!! :D :banghead:
P.s Koji su zvucnici u onim marshall boxovima?
Arthur
30-01-2009, 02:15 AM
bem li ga, mislim da su celestioni, obe kutije su iz tih nekih godina.
Miha Blaze
30-01-2009, 07:02 AM
Niti sam rekao da je Boogie los, niti da je Les Paul los, samo mi se ne svidja kombinacija doticnih, i takva boja distorzije, a sto ja licno volim strat/jazz chorus kombinaciju, ko mi je kriv. Volim clean sa chorusom, pa to ti je, volim ritam gitaru (vidi pod Doobie brothers) volim gitaru kada je u funkciji, a ne neke gitarske "ego tripove", tako da molim da me ne shvatate (ponovo) pogresno...Hvala
odredjeni zanr, odredjeni zeljeni zvuk, ima svoju kobmbinaciju opreme... a opet sve zavisi od doticne ruke koja to svira...
licno sam se uverio kako jedan isti gitarista, zvuci 100 puta bolje sa fenderom i twin reverbom nego sa gibsonom i marshallom... razlika je dupe i oko, a istina, meni bi ova druga kombinacija legla ko budali shamar... za isti muzicki pravac i isti nacin sviranja... samo jbg druga ruka..
sorry za OT ;)
quake
30-01-2009, 10:30 AM
C414 gold, ima mnogo manje govana na visokim kad se osvetli, ali dalje zuji i iziskuje po?ten equalizing da se dovede u upotrebno stanje. Na ?enskom glasu koji sam juče mixao, već mi je odlično legao (devojka peva tiny voice), bez dodavanja visokih, sa veoma malim ?tipanjem na oko 4khz. Sve je to ok, ali taj 414 ko?ta oko 5 puta vi?e nego nt1000, i nikako ne opravdava tu razliku u ceni. Naročito kad se zna da se za te pare mo?e nači mnogo prijatniji Amethyst ili čak i neki jeftiniji neumann. O K2 i da ne pričam, da ga ne uvredim ovim topikom :)
Da nije taj c414 pokvaren?Mozda je padao?Mozda je preamp los?Ja ne znam taj mic u tom svetlu,cak naprotiv.
Reinhardt
31-01-2009, 10:32 AM
back on da subject:
mada je tesko reci smece za opremu koja je najskuplja (kolko para tolko muzike) ali sjetio sam se proizvoda kaji definitivno spada u ovu kategoriju
(cak bi rekao da su pobjednici!!)
a to je piramidalna spuzva za akustički tretman i njihovi sestrinski proizvodi
cijenjenih US proizvodjača (cijela paleta kojejakvih gluposti, tipa; 100? za komadić spu?ve koju stavim ispod svojih ns10 i one odjednom prorade):banghead:
a ljudi se masovno lo?e an takve gluposti..
koje bacanje para..
bukajenauka
11-02-2009, 10:02 AM
Drawmer 1960....volem,mrachnije, compressor uglavnom neupotrebljiv za pojedinachne kanale, (soft)...ali za buss, mastering...slatko!!
Uglavnom svi TL audio producti...pa chak i pm1....mozhda c1...ok
SPL...hibridni tube chanelstripovi...
Focusrite(red/platinum series)
Avalon svakako...pop na kvadrat
...ova lista mozhe biti ogromna za precenjene sprave i prodaju fancy/hype imena(marke)
Arthur stvarno zvuchi kao da je neki drugi problem...ne bih se slozhio da c414 je losh?...isto tako nt1000!!
Da ja bih isto preporuchio ak47 umesto m-16...ko shto neko reche...malo je mrachniji al ima karakter...
Bitch
11-02-2009, 12:40 PM
Focusrite(red/platinum series).
zato sto front panel od brusenog aluminijuma na Redu kosta soma evra :( zvuk je brutal, mani se. A Platinum je djubre nevidjeno, to stoji.
Da nije taj c414 pokvaren?Mozda je padao?Mozda je preamp los?Ja ne znam taj mic u tom svetlu,cak naprotiv.
ma svi ti novi 414 su nista posebno. Oni stari ajde to je bilo bolje stvarno, ovi novi ne kazem da su losi - ali za zvuk koji daju trebalo bi da su bar duplo jeftiniji. Nego placa se i brend :wink:
Manley
11-02-2009, 01:33 PM
Po meni je red7 jedan od najboljih predpojacanja.... Focusrite je unistio ime ovim jevtinim serijama...koje su stvarno lose, dok su red, blue i isa po meni veoma ozbiljni uredjaji.
bukajenauka
12-02-2009, 09:28 AM
...stvar je ukusa...za mene su uopshteno svi focusrite previshe sibiant..ps.i malo vishe sminka nego shto treba....uvek bih radje izabro v76/Ampex351,601 ili chak stare isa pre ampove...shta chu kad volim sirovinu i toplinu...:banghead:....pozdravak...
pleon
03-07-2009, 10:12 PM
personalni kompjuter. platil sam ga 12 000 kn prije 10 godina na 24 rate. a sad ne vredi k....a :(
i da sam samo jednom to napravil. napravil sam to tri puta!
al vi?e nikad ! ?atro
dobro mi je mama bila rekla da kaj če mi to?! :rotfl:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.