PDA

View Full Version : akai 3000xl pomoc

benn gunn
12-01-2009, 10:07 PM
Pozdrav...
Nabavio sam (napokon) akaia 3000xl i posto mi je to prvi sampler, molio bih malu pomoc:
Naime, kako da napravim drum kitove tj., svaki sample na svoju tipku...
OK, mozda sam glupo postavio pitanje (jbga, nisam bas pametan:), ali nadam se da ste me shvatili.
Hvala...
:confused: :confused: :confused:

Hollywood
12-01-2009, 10:17 PM
mpc3000? ili 3000xl (koje tipke?)

DaBear
12-01-2009, 10:37 PM
ovde ima za pocetnike puno saveta..
http://www.geocities.com/s3000xl/tips.html

ovde imas manual da skines (300 strana) sve ti je tu...ima par korisnih aplikacija / programa i software verzija 2.0 upgrade

http://www.flitemedia.com/studio/akai-s3000.php

benn gunn
13-01-2009, 09:33 AM
mpc3000? ili 3000xl (koje tipke?)

3000xl...ha, tipke...midi note!!!

Dakle, da mi ne razvlaci sample po klavijaturi, nego da je samo na jednoj midi noti...

benn gunn
13-01-2009, 09:39 AM
Tnx, vidio sam...zadnjih 10-tak dana sam proguglao cijeli net u vezi sa akaiem, ali nazalost nisam nasao bas to sto mi treba...
Htio bih ga upogoniti kao ritam mashinu, uloudati svoje samplove (scsi disk stize) i pustiti visekanalno kroz outboard...

DaBear
18-01-2009, 12:39 PM
Tnx, vidio sam...zadnjih 10-tak dana sam proguglao cijeli net u vezi sa akaiem, ali nazalost nisam nasao bas to sto mi treba...
Htio bih ga upogoniti kao ritam mashinu, uloudati svoje samplove (scsi disk stize) i pustiti visekanalno kroz outboard...

nisi dobro gleda i citao manual....
SVI koje znam su koristili Akai tako...poredjas samplove po klavijaturi - jedan sample - jedna dirka/tipka. samo stavisa da su najvislja i najniza notna vrednost ista...........tj kad ti pokaze da odredis odakle dokle ti sample ide na klavijaturi, samo stavis da su ti je raspon na klavijaturi jedna nota/tipka (naravno, uvek razlicita!! he,he..)

benn gunn
21-01-2009, 05:00 PM
nisi dobro gleda i citao manual....
SVI koje znam su koristili Akai tako...poredjas samplove po klavijaturi - jedan sample - jedna dirka/tipka. samo stavisa da su najvislja i najniza notna vrednost ista...........tj kad ti pokaze da odredis odakle dokle ti sample ide na klavijaturi, samo stavis da su ti je raspon na klavijaturi jedna nota/tipka (naravno, uvek razlicita!! he,he..)

Okidoki...mislio sam da ima neki laksi put :grin:
Idem lupat...
Pozzz i hvala na pomoci...