View Full Version : Steinberg sprema nesto novo
lesha
12-01-2009, 09:28 PM
zvanicno od 15. januara :wink:
DADDY Z
12-01-2009, 09:47 PM
cubase 5?
idekius
12-01-2009, 10:02 PM
Boli me dupe i da je sam Cubase SX 666 , kad pojedini ljudi spavaju , umesto da rade :banghead: :)
STUDIOTON
12-01-2009, 10:09 PM
??:confused::confused::confused:
dawid
12-01-2009, 10:24 PM
Boli me dupe i da je sam Cubase SX 666 , kad pojedini ljudi spavaju , umesto da rade :banghead: :)
Barabe!! :D
Mozda griza savesti...:rotfl:
psionic
12-01-2009, 11:49 PM
Hehe, jel to mislis na 'one' dobre ljude... :)
idekius
12-01-2009, 11:58 PM
Ne mislim ja nina?ta :) :wink:
Jednostavno sam frustriran neradom pojedinaca :D
LACKY
13-01-2009, 12:16 AM
zvanicno od 15. januara :wink:
Sta!
Dexxy
13-01-2009, 02:11 AM
Sta????
dejankuki
13-01-2009, 09:28 AM
Hmmm, pocinje zimski NAMM show.. mozda ne spremaju nista novo, samo ce da prezvakavaju ovo staro...???
mozda!
http://www.steinberg.net/en/community/community_events.html
a mozda ce pretstaviti i ovo http://www.steinberg.net/en/products/hardware/cc121.html
lesha
13-01-2009, 09:43 AM
vec ima nagovestaja po netu, prekopajte malo :)
LACKY
13-01-2009, 09:46 AM
E sad, otvoris temu kako Steinberg sprema nesto novo, i kada te pitamo sta. Ti, prekopajte po netu. Pa daj neki izvestaj kada si vec poceo.
Dexxy
13-01-2009, 10:05 AM
Ok..Sacekacemo jos 2 dana...
lesha
13-01-2009, 01:01 PM
pa evo zoki je vec pogodio :)
Da li je moguce da ce da izadje Cu fuckin base 5 :)
lesha
13-01-2009, 01:17 PM
sa nekim novim funkcijama :wink:
Hajde svi da bijemo Leshu :) sto nas drzi u neizvesnosti kao da je zastupnik Steinberga :D
Pozdrav
Everbeatz
13-01-2009, 02:56 PM
Hah, Stajnberg ne gubi vreme..:) do kraja godine izlazi i sedmica
lesha
13-01-2009, 03:06 PM
ajd necu vise da vas zavlacim.. :D
Beat creation and loop mangling at its finest
Mash it up*: Loop Mash is a revolutionary virtual instrument offering a fresh and innovative way of playing with loops and creating dozens of seamlessly blendable variations to get that original beat going.
Drum sampling deluxe: Groove Agent ONE pairs powerful drum sampling with detailed sound shaping ? all seamlessly integrated into Cubase. Not only does it boast import of sliced loop and MPC files but rocks right out of the box with its owncustom library of acoustic, urban and hip hop drum kits!
Beat it: Beat Designer is a hot new beat construction plug-in that allows you to get hands-on with beats for step programming and designing drum patterns in an easy yet powerful way, working hand in hand with Groove Agent ONE.
Seamlessly integrated vocal editing and pitch correction toolset
Total vocal editing*: VariAudio offers completely integrated pitch and note length editing for individual notes in monophonic vocal recordings ? bridging the gap between traditional MIDI and audio editing.
On-the-fly pitch correction: The new Pitch Correct VST3 plugin brings easy and automatic intonation control and scale correction of vocal and monophonic instrument recordings to Cubase.
New dimensions for your mix
Experience in space*: REVerence is the world's first VST3 convolution reverb processor, being capable of emulating speakers, analog gear and any natural room or hall imaginable ? in stereo or surround with over 70 responses included. Steinberg's VST 3 standard has to offer benefits from every single aspect.
New automation handling: More transparency and flexibility in automation, with a large new control panel for lightning fast access, Suspend Read/Write, new commands and more.
Rule-based consolidation: Cubase 5 interfaces CC data with the Cubase automation, bridging the gap between part-based MIDI controller and track-based automation data routed to the same target. Now it's easy to use both systems side by side and handle layered controller/automation data in a consistent way.
lesha
13-01-2009, 03:07 PM
Express creative visions
The composer?s choice: VST Expression is an ultra-intuitive new way of working with multiple instrument articulations of huge sample libraries and introduces customizable and transparently integrated editing with precision access in the Key and Score Editors.
Your signature track: Two new track types for tempo and time signature gives full control directly in the project context.
The ideal symphonic instrument: The included 90-day trial version of HALion Symphonic Orchestra 16-bit Edition puts the awesome emotive power and sheer sonic majesty of a full symphonic orchestra under total control with full VST Expression support. It can be upgraded online to a permanent license at a very special price.
Even more expression: The HALion ONE sound library has been expanded with a new set of 14 studio-quality instruments, each with multiple articulations for natural and expressive performances ? perfectly suited to explore VST Expression.
Next-generation performance and an even faster workflow
Experience the X64 advantage: Native Cubase 64-bit support under Microsoft Windows Vista 64 increases the addressable RAM from 2 GB to an astonishing 1 terabyte ? placing more tracks, plug-ins and a whole lot of more samples of the biggest libraries right at the artist's fingertips!
Low latency for all: Cubase 5 takes full advantage of the latest audio driver technologies in Microsoft Windows Vista and supports generic and on-board sound hardware with lower latencies than ever before.
Total export: The new Channel Batch Export assists in exporting audio files for individual channels or busses sorted by type with one action ? ideal for exchanging projects without being dependent on matching plug-in sets or creating an audioonly archive of the project.
MediaBay optimizations: All aspects of MediaBay have been expanded and improved in Cubase 5, including the visibility of existing media content, more advanced and transparent tagging, faster searching and browsing, and overall improved performance.
Refined editing: Thanks to the new info-line, the Sample Editor now allows even faster access to the most important parameters. The Logical Project Editor profits from numerous improvements, including more destinations and new Search and Actions functions.
Recording enhancements: Cubase 5 features a more straightforward approach to handling multiple takes and lane management. Other new handy tools are the Remaining Record Time Display and the Lock Record function.
Total export: The new Channel Batch Export assists in exporting audio files for individual channels or busses sorted by type with one action – ideal for exchanging projects without being dependent on matching plug-in sets or creating an audioonly archive of the project.
Falim ti se boze da su se setili :)
Pozdrav
psionic
14-01-2009, 03:35 AM
Falim ti se boze da su se setili :)
Pozdrav
Jos da se sete da mu ne nabiju cenu ko za cetvorku... Mada nesto sumnjam da nece :banghead:
dadson
14-01-2009, 11:24 AM
jos da se sete da mu ne nabiju cenu ko za cetvorku... Mada nesto sumnjam da nece :banghead:
4507
MarkoM
14-01-2009, 02:36 PM
Ma NI sa novom ritam machinom zvanom "MACHINE" ce biti zvezda NAMM-a ... reci im Lesho ... :)
kravadinka
14-01-2009, 02:55 PM
Outstanding, Astonishing, Superior, Magnificent... :rotfl:
Outstanding, Astonishing, Superior, Magnificent... :rotfl:
Sad ti nama objasni kako bez pro toolsa nema nista :)
Pozdrav
lesha
14-01-2009, 05:33 PM
Ma NI sa novom ritam machinom zvanom "MACHINE" ce biti zvezda NAMM-a ... reci im Lesho ... :)
to cemo na drugom mestu (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?p=231218#post231218) ;)
kravadinka
14-01-2009, 05:54 PM
To je bila parodija na reklame svega sto se danas reklamira... :wink:
euphoric
14-01-2009, 06:18 PM
Evo mala teaser slika Cubase-a 5 pre sutrasnjeg objavljivanja na NAMM-u..
http://www.kohanjong.com/cubase5_1.jpg
euphoric
14-01-2009, 06:21 PM
heh..da..ubacili su novi reverb koji se zove Reverence bas kao i Audio Damage-ov reverb.. Audio damage je sada promenio ime svog Reverence-a u ADverb
more info: http://www.kvraudio.com/news/10506.html
kejkz
14-01-2009, 06:56 PM
lepo, lepo, nadam se da će tako i zvučati i raditi
Jel' ono neka verzija Melodyne-a... lepo, lepo... samo jos da skupimo lovu... dok ne pocne da se prodaje :rolleyes::D:da:...
Pozz
kejkz
14-01-2009, 10:34 PM
ih, dobro su se setili, toga ima u digital performeru vec godinama...
mikac
15-01-2009, 11:26 AM
kolko li ce to da kosta... :confused:
dawid
15-01-2009, 01:40 PM
Ja cuo 500 jura.
milos
15-01-2009, 07:33 PM
http://www.steinberg.net/en/products/musicproduction/cubase5_product.html
DADDY Z
15-01-2009, 07:59 PM
ovo je super !!!
Dexxy
15-01-2009, 08:11 PM
Ovo je extra :shock:
milos
15-01-2009, 08:12 PM
Stvarno bogat sekvencer, videcemo za koliko apa...
Mika Technika
15-01-2009, 08:50 PM
auuuuu :shock:
Dexxy
15-01-2009, 09:21 PM
Jel ima neki info koliko para ce biti? I koliko ce biti update sa Cubase Studio 4 na 5?
euphoric
15-01-2009, 09:30 PM
http://namm09.musicradar.com/news/steinberg-presents-cubase-5-and-cubase-studio-5/
Pogledajte i obavezno http://www.steinberg.net/ ako vec niste..Promenjen je site!!!
sa cubase-om 5 kolko ja vidim i gluv covek ce moci da se bavi muzikom...
Mogli
16-01-2009, 12:03 AM
I jos kad bi midi radio kao kod Sonara...:rolleyes:
mislim da ostaje isto sve, maje vise kolko sam ja vidio. ali su ubacili novi Comp, reverb
i jos nekoliko spravice.
interesantan detalj je da u napravili nesto poput CELEMONY MELODYNE nisam jos sve video.
Ali kada usporedim cubase 4 je dosta zanimljivo.
pozz
Denis
Aj nek mi neko kaze koja je razlika izmedju Cubase i Cubase Studio?
Ne mogu na sajtu da im nadjem koja je fora...Al ozbiljno razmisljam da kupim Cubase Studio 5
I sta znaci ono Cubase Studio 5 EDU, koja je sa tim fora?
Dexxy
17-01-2009, 01:49 AM
Ne mogu na sajtu da im nadjem koja je fora...Al ozbiljno razmisljam da kupim Cubase Studio 5
I mene to zanima. Da li moze da se kasnije doplati za Cubase 5, posto je skuplji?
lesha
17-01-2009, 02:01 AM
I mene to zanima. Da li moze da se kasnije doplati za Cubase 5, posto je skuplji?
trebalo bi da moze..
edu bi trebalo da je verzija za skole.
Dexxy
17-01-2009, 02:26 AM
Pa jel ima nekih cena...npr sa Cubase Studio 4 na 5 koliko se doplacuje?
lesha
17-01-2009, 02:39 AM
Pa jel ima nekih cena...npr sa Cubase Studio 4 na 5 koliko se doplacuje?
za sada su ovo jedine informacije o cenama
http://www.steinberg.net/en/company/steinberg_news/detailansicht/article/cubase-5-grace-period-update-process-478.html
Dexxy
17-01-2009, 03:06 AM
Bitno je da sa bilo kog Cubase (studio..) 4 moze na 5. Jedino ako je registrovan pre prvog decembra ne pise kolika je doplata. I ne videh cenu za Cubase 5?
alavuk
17-01-2009, 03:25 AM
doplata je oko 20evra + shipping costs :shock:
Once we have received your proof of purchase, we will send a personalized Link to the Steinberg Online Shop to the email address you have provided. By using this link, you can obtain the Cubase 5 Grace Period Update for EUR 19.90, or respectively the Cubase Studio 5 Grace Period Update for EUR 14.90 — plus shipping costs.
Please note that processing your application for the Grace Period Update may take up to 6 weeks, and that Steinberg cannot process illegible proofs of purchase with missing email addresses.
Steinberg will only accept applications from residents of the following countries: Germany, Austria, Switzerland, France, Italy, Spain, Luxembourg, The Netherlands, Belgium, the UK, Ireland, Denmark, Sweden, Norway and Finland. If you reside in any other country, we request that you contact your local Steinberg distributor.
DADDY Z
17-01-2009, 08:32 AM
Pricing
Cubase 5: ?599.00*** Update from Cubase 4 or Cubase SX3: ?199.00***
Cubase Studio 5: ?399.00*** Update from Cubase Studio 4 or
Cubase SL3: ?129.00**
Oce mi neko kaze razliku izmedju Cubase i Cubase Studio?:banghead:
Tribal_kg
17-01-2009, 11:01 AM
Ne znam da li si video ovo.. Ovo je tabela poredjenja sa njihovog sajta..
http://www.steinberg.net/en/products/musicproduction/cubasestudio5_product0/cubasestudio5_featuredetails1000.html
Cubase nena veze koja verzija edu oznaca education znaci skolska verzija.nisan sigurann da se ovako pise. Ista je je verzija ko i normalni cubase. samo se razlikuje u cjeni
I dobivas popust ako je vezano za skolu.
pozz
Denis
google
17-01-2009, 12:48 PM
Koliko sad kosta Cubase4?
Plonk
17-01-2009, 01:06 PM
Cubase nena veze koja verzija edu oznaca education znaci skolska verzija.nisan sigurann da se ovako pise. Ista je je verzija ko i normalni cubase. samo se razlikuje u cjeni
I dobivas popust ako je vezano za skolu.
pozz
Denis
ali EDU verziju ne mozes da apgrejdujes:banghead:, tj.kad izadje cubase 6 moras da kupis tu verziju, ili se varam.....
A jel mogu ja kao student ili tak nesto da kupim Edu verziju?
STUDIOTON
17-01-2009, 02:28 PM
meni posao radi jedino cubase5 .. znaci full verzija ..
bas me zanima cena na ovu finansijsku krizu:D,mozda bude jeftinije
I jel mogu recimo da izmuvam sa ovima sa faksa da kao kupimo Cubase za faks i da ga uzmem za te male pare?
lesha
17-01-2009, 04:55 PM
pa mozes li?
pa mozes li?
Pa moji drugari drze multimedijalnu sekciju MediArt na fakultetu, i recimo od Microsofta su dobili Windows-e za dzabe, mozda mogu da vidim sa njima da li mogu da posalju zahtev, znaci za potreba edukacije i fakulteta blabla
DADDY Z
17-01-2009, 07:05 PM
meni posao radi jedino cubase5 .. znaci full verzija ..
bas me zanima cena na ovu finansijsku krizu:D,mozda bude jeftinije
jesi ti prevideo ili jednostavno ignori?e? moj post sa konkretnim cenama..?
SHIVA
17-01-2009, 10:49 PM
Pa moji drugari drze multimedijalnu sekciju MediArt na fakultetu, i recimo od Microsofta su dobili Windows-e za dzabe, mozda mogu da vidim sa njima da li mogu da posalju zahtev, znaci za potreba edukacije i fakulteta blabla
A zamisli da netko od foruma?a radi u trgovini koja je zastupnik za Steinberg, a ti ovako javno kuje? planove kako da ih zajebe? :D
LACKY
18-01-2009, 04:26 AM
Takva trgovina kod nas nepostoji, posto su za zadnjih 10 godina ovde prodali 1 ipo Cubase i pola Nuenda.
Lazem 3 Nuenda, ja imam 3.
Moritz
18-01-2009, 07:59 AM
A ne , 4 Nuenda :wink:. C5 definitvno pada u sake u najskorije vreme :D
lesha
18-01-2009, 11:20 AM
Takva trgovina kod nas nepostoji, posto su za zadnjih 10 godina ovde prodali 1 ipo Cubase i pola Nuenda.
Lazem 3 Nuenda, ja imam 3.
kupuju lacky, nisi jedini :wink:
Evo svim skolarcima Formular. za skolsu verziju.
neka otidje do profesora i goto mislim da mora to tako moci.
http://www.steinberg.net/pdf/smt_edu_int.pdf
pozz
Denis
hallo
pitanje za ove clanove koji su duze na forumu.
dali je se iko podrudio za Group Buy
znam iz drugi foruma da to moze ali nisam sada siguran kod steinberga.
pozz
Denis
A zamisli da netko od foruma?a radi u trgovini koja je zastupnik za Steinberg, a ti ovako javno kuje? planove kako da ih zajebe? :D
Pa necu ih zajebem, ja mislim da nekoliko racunara mogu da koriste program, ja bih bio jedan od tih racunara, i plus u celoj sekciji tamo sam ja jedini koji se bavi zvukom, dobro bi nam dosao legalan Cubase
Jos nesto me zanima, ako kupujem Cubase 5, jel ja biram platformu Windows ili OSX, ili bih morao za obe da kupim posebno?
Dexxy
19-01-2009, 10:04 PM
Dobijes na disku za obe platforme. Pa sta ti odgovara.
Dexxy
23-01-2009, 01:59 AM
doplata je oko 20evra + shipping costs :shock:
Once we have received your proof of purchase, we will send a personalized Link to the Steinberg Online Shop to the email address you have provided. By using this link, you can obtain the Cubase 5 Grace Period Update for EUR 19.90, or respectively the Cubase Studio 5 Grace Period Update for EUR 14.90 ? plus shipping costs.
Please note that processing your application for the Grace Period Update may take up to 6 weeks, and that Steinberg cannot process illegible proofs of purchase with missing email addresses.
Steinberg will only accept applications from residents of the following countries: Germany, Austria, Switzerland, France, Italy, Spain, Luxembourg, The Netherlands, Belgium, the UK, Ireland, Denmark, Sweden, Norway and Finland. If you reside in any other country, we request that you contact your local Steinberg distributor.
Ja sam kupio Cubase Studio 4 pre 7 dana kad sam ga i registrovao. Racun naravno nemam. Kako sada da uradim ovaj Grace upgrade kad oni traze dokaz (racun). Zar im nije bitniji datum registracije sa usb kljucem naravno?
Sta da radim?
LACKY
23-01-2009, 07:43 AM
Ne treba ti nikakav racun. Kod Stenberga su paketi uvek drugaciji, znaci kada kupujes 5-ticu trazis od trgovc verziju koja je up-sa 4-tvorke.Zatim kada odes da registrujes kljuc oni vide da imas 4-vorku i dozvole ti up sa te verzije 5-tice ili ti nedozvole ako recimo dizes sa 2-jke a nisi platio tu verziju. Znaci samo kupi pravu verziju.
LACKY
23-01-2009, 07:49 AM
Pa necu ih zajebem, ja mislim da nekoliko racunara mogu da koriste program, ja bih bio jedan od tih racunara, i plus u celoj sekciji tamo sam ja jedini koji se bavi zvukom, dobro bi nam dosao legalan Cubase
Ljudi dzaba krecite sa tom skolskom verzijom, jednostavno nase price odavde nece proci kod njih. Bar je tako bilo.
Ljudi dzaba krecite sa tom skolskom verzijom, jednostavno nase price odavde nece proci kod njih. Bar je tako bilo.
Pa predpostavljam.Jel je vec bilo takvih pokusaja?
Pa predpostavljam.Jel je vec bilo takvih pokusaja?
Bilo je ... prosli su .... e sad , ne znam detalje ....
Pozdrav
Dexxy
23-01-2009, 09:51 AM
@Lacky
Kao sto sam napisao imam Cubase Studio 4. Hocu da upgradujem na 5. E sad tamo kod njih pise da postoji grace upgrade period za ljude koji su kupili cubase 4 od 01.12.2008 do valjda 01.03.2009 i traze skeniran racun da im se posalje sa vidljivim datumom. Ja nemam racun a po regeistraciji Cubase-a se uklapam u pricu.
Bilo je ... prosli su .... e sad , ne znam detalje ....
Pozdrav
Mislim da je logicno da "prodje" za Elektronski fakultet gde se drzi (i dobra je program ali predavaci fa se ne drze pa drze redukovanu el-akustiku) obrada audio signala i studijska audio-tehnika...Mada od kud znam, u Srbiji smo, ali svakako cu pokusati, vec sam pricao sa profesoro sa faksa, pokazao sam mu onu formu, on kaze da to mozemo da zavrsimo, videcemo...
LACKY
24-01-2009, 02:09 AM
@Lacky
Kao sto sam napisao imam Cubase Studio 4. Hocu da upgradujem na 5. E sad tamo kod njih pise da postoji grace upgrade period za ljude koji su kupili cubase 4 od 01.12.2008 do valjda 01.03.2009 i traze skeniran racun da im se posalje sa vidljivim datumom. Ja nemam racun a po regeistraciji Cubase-a se uklapam u pricu.
Taj greace period ja u varijanti za minimalnu doplatu (uvedeno za ljude koji su kupili pred sami izlazak novog, i to je najmanja doplata) ali generalno upgrade ide kako sam ti naveo (kao recimo za mene jer je moja 4-vorka stara godinu dana, to je nesto skuplje i stoji kada god zelis, a mislim da i nije neka bas prevelika razlika).
LACKY
24-01-2009, 02:13 AM
Mislim da je logicno da "prodje" za Elektronski fakultet gde se drzi (i dobra je program ali predavaci fa se ne drze pa drze redukovanu el-akustiku) obrada audio signala i studijska audio-tehnika...Mada od kud znam, u Srbiji smo, ali svakako cu pokusati, vec sam pricao sa profesoro sa faksa, pokazao sam mu onu formu, on kaze da to mozemo da zavrsimo, videcemo...
I ako ti uspe imaces program registrovan na fakultet. Koji kasnije nemozes nikome prodati (ako budes zeleo) ili upgrade-ovati.
Znaci dobijes na mostu izgubis na cupriji.
I ako ti uspe imaces program registrovan na fakultet. Koji kasnije nemozes nikome prodati (ako budes zeleo) ili upgrade-ovati.
Znaci dobijes na mostu izgubis na cupriji.
A ovako ako ne dodjem do 400 E u skorije vreme necu ga imati uopste :(, ja u zivotu nisam nista prodavao, nisam neki trgovac:)
Dexxy
24-01-2009, 09:10 AM
Jasan mi je normalan update. Interesovao me je greace period update bas zbog te minimalne cifre. Odgovorili su mi da se strpim malo treba im vremena.
Sad cekam.
Sigurno postoji varijanta za skole legalno,znam sigurno da je FDU u Beogradu prosle godine kupio Nueno 4,Groove agent i jos par programcica,narucen je SSL program za konvertovanje i jos sto sta,ali iako ga kupis za skolu ne mozes ga svaki cas deinstalirati i nositi kuci,ipak i oni vode racuna o obrazovanju ,to im je veliki marketinski potez,nisu naivni!
redroom
25-01-2009, 02:40 PM
Da li 2 korisnika (svak sa svojim dongleom) mogu koristit istu kopiju Cubasea?
LACKY
25-01-2009, 05:35 PM
Nemoze, uz program dobijes 1 dongl i to ti je. Mogucnost vise donglova nedaju (bar je tako bilo).
redroom
25-01-2009, 06:01 PM
Fala Lacky :wink:
MarkoM
25-01-2009, 06:36 PM
Nemoze, uz program dobijes 1 dongl i to ti je. Mogucnost vise donglova nedaju (bar je tako bilo).
nisu ni oni blesavi :)
tex viler
28-01-2009, 05:36 AM
strava je ovaj novi cubase, kontao sam uzet 4 ali drago mi je da sam sačekao, 5 uzimam obavezno, punu verziju naravno!!!
pozdrav!!!
Dexxy
28-01-2009, 11:59 AM
Ma jako su spori sa odgovorima. Ja navikao na Uad. Ove bas zabole. I krenula je prodaja za USA zvanicno a za nas evropljane jos nema :confused:
tex viler
28-01-2009, 06:29 PM
Ovo pi?e na njihovoj stranici. E ne kontam ovo za on line, nigdje nisam vidio d ima za nas on line kupovina. Zna li itko koja je fora s tim?
Cubase 5 and Cubase Studio 5 are shipping to European dealers and international Steinberg distributors and will also be available through the Steinberg online stores (European Online Shop (https://shop.steinberg.net/cgi-bin/pp/ml=EN) and USA Online Shop (http://steinbergupgrades.com/)).*
zoolander
28-01-2009, 06:55 PM
strava je ovaj novi cubase, kontao sam uzet 4 ali drago mi je da sam sačekao, 5 uzimam obavezno, punu verziju naravno!!!
pozdrav!!!
Ne bi se slo?il, radim s njim već godinu i pol i svaki mi je update radio bez gre?ke, nisam imal apsolutno nikakvih problema s programom.
tex viler
28-01-2009, 08:07 PM
Ne bi se slo?il, radim s njim već godinu i pol i svaki mi je update radio bez gre?ke, nisam imal apsolutno nikakvih problema s programom.
ma nisam mislio da je 4 lo?a verzija nego eto kad je već iza?la 5ica pa da uzmem nju, bolja je a nije toliko puno skuplja. Valjda?!
Di je najbolje kupit Cubase u Hrvatskoj?
redroom
28-01-2009, 10:11 PM
http://www.cs.hr
Steinberg zastupnici za Hrvatsku.
Zvao sam ih danas, Cubase 5 cijena je 3.720,00 + PDV, prva po?iljka im sti?e za 10-ak dana i već je rasprodana pa će? morat pričekat drugu po?iljku kao i ja :cry:
zoolander
29-01-2009, 07:28 AM
http://www.cs.hr
Steinberg zastupnici za Hrvatsku.
Zvao sam ih danas, Cubase 5 cijena je 3.720,00 + PDV, prva po?iljka im sti?e za 10-ak dana i već je rasprodana pa će? morat pričekat drugu po?iljku kao i ja :cry:
Da to je ta firma, jedina kritika je na njihovu tehničku podr?ku, koja je katastrofalna, nemojte ni poku?avati, ja sam ih kontaktirao da mi pomognu oko instalacije programa, nemaju pojma.
Nevjerojatno mi je da je petica tolko jeftina, znam da sam četvorku platio oko 6000kn, a također je nadogradnja na peticu s četvorke oko 1500kn, to je gotovo pola cijene cijelog paketa, čudno:(
SHIVA
29-01-2009, 05:39 PM
Nevjerojatno mi je da je petica tolko jeftina, znam da sam četvorku platio oko 6000kn, a također je nadogradnja na peticu s četvorke oko 1500kn, to je gotovo pola cijene cijelog paketa, čudno:(
Nije čudno, nego je bezobrazno.
Dexxy
02-02-2009, 02:14 AM
Jel neko uradio upgrade? Ili mozda kupio Cubase 5? Za evropu jos nema. Zvao sam Artist, kazu neznaju nista. Da nazovem za 2 nedelje.
lesha
02-02-2009, 08:08 AM
trebalo bi da cena bude ista kao i cetvorci.
Dexxy
02-02-2009, 12:46 PM
Za upgrade sa Cubase STudio 4 na 5.
dlukace
04-02-2009, 05:43 PM
hahaha...samo kupujte origigi kao i ja prije par godina.Uzeo sam cubase vst 5 32 najskuplju verziju i bacio preko dana?njih 700 eura.Pa jo? i za reaktor 4 i rebirth i recycle.Od svega najvi?e se isplatio Recycle,Rebirth je besplatan.Reaktor je druga priča-rachmielovi ensembli i jo? njih dosta su mi redovito ru?ili reaktor u stand alone ili vst verziji.Cubase pak se mo?da i isplati origigi ako i ostali plugovi budu originali u protivnom će padati zbog lo?ih krekova!
Ovo ne pi?em bezveze jer tada je komp bio novi s jeb... puno rama i dobrim procesorom(1 gb rambus, 1,7 mhz-i to prije 5-6 godina!).Software i sve ostalo usnimavao mi je tip koji je radio muziku godinama a izvrstan programer(stari mu je u biv?oj yugi bio sudjelovao u izradi onih orlova ili tako ne?to plus hrpa softwarea...)Gledali smo i ond neke forume i tra?ili rje?enje,eh ta stara vremena.Ma ponekad mi dođe da radim kao stara generacija -uzmem juno 106,neki sempler,mali mixer,monitore i neke solidne multiefekte i sve to usnimim na adat ili ne?o i pićim!!! za demo je i to dovoljno,a ovako mi ni?ta ne valja i samo update-am software svako malo i gunđam kako i ta verzija ni?ta ne valja!
kejkz
04-02-2009, 05:48 PM
word!
tex viler
11-02-2009, 02:30 AM
hahaha...samo kupujte origigi kao i ja prije par godina.Uzeo sam cubase vst 5 32 najskuplju verziju i bacio preko dana?njih 700 eura.Pa jo? i za reaktor 4 i rebirth i recycle.Od svega najvi?e se isplatio Recycle,Rebirth je besplatan.Reaktor je druga priča-rachmielovi ensembli i jo? njih dosta su mi redovito ru?ili reaktor u stand alone ili vst verziji.Cubase pak se mo?da i isplati origigi ako i ostali plugovi budu originali u protivnom će padati zbog lo?ih krekova!
Ovo ne pi?em bezveze jer tada je komp bio novi s jeb... puno rama i dobrim procesorom(1 gb rambus, 1,7 mhz-i to prije 5-6 godina!).Software i sve ostalo usnimavao mi je tip koji je radio muziku godinama a izvrstan programer(stari mu je u biv?oj yugi bio sudjelovao u izradi onih orlova ili tako ne?to plus hrpa softwarea...)Gledali smo i ond neke forume i tra?ili rje?enje,eh ta stara vremena.Ma ponekad mi dođe da radim kao stara generacija -uzmem juno 106,neki sempler,mali mixer,monitore i neke solidne multiefekte i sve to usnimim na adat ili ne?o i pićim!!! za demo je i to dovoljno,a ovako mi ni?ta ne valja i samo update-am software svako malo i gunđam kako i ta verzija ni?ta ne valja!
hebiga, kad oćemo urbano urbano, moderno moderno, he he, poslu?aj rambovu stvar urbano sa hipi?izik metafizik-a
ja počeo na atariju da peglam po cubaseu i ako hoće? evo ti oba d?abe eno ih u podrumu :-) ako ti nevalja ovako, ne bi se ja na to goFno vratio ni u ludilu, treba samo vi?e snimat a manje instalirat...
hallo
evo neke videa od cubase 5
http://www.steinberg.net/de/products/musicproduction/cubase5_product/cubase5_media.html
Pozz
HeatMan
14-02-2009, 01:36 PM
gledam ovaj produkt video.. i svo vreme vichem hvala bogu da su se setili da se uozbilje..
pozdrav
Hollywood
14-02-2009, 04:42 PM
izgleda da cu morati da kupim ovaj cubase
Dexxy
14-02-2009, 05:14 PM
.....samo sto ga nema nigde da se kupi...Ja jos cekam a narucio sam ga pre 3 nedelje iz USA.
milos
14-02-2009, 05:51 PM
Cak se i studio varijanta isplati...
Ja koristim AI4 koji se dobija uz yamaha uredjaje i pored toga sto je limitiran, moze da odradi posao...
Rhino
15-02-2009, 12:05 AM
uhh, dobro ovo izgleda..
korenjak
15-02-2009, 01:37 AM
gledam ovaj produkt video.. i svo vreme vichem hvala bogu da su se setili da se uozbilje..
pozdrav
Na sta si sve mislio kad si rekao da su se opametili
tj. sta su to dopravili sto je nedostajalo po tebi?
pozz
dlukace
15-02-2009, 11:15 AM
ne izgleda nimalo lo?e! novi reverb,jednostavna ritam ma?ina i audio koji me podsjeća na melodyne ?to nikako nije lo?e-malo su kopirali ali bolje za nas...
uz ovo samo neki sempler i priča ide dalje!
ako se poka?u plugovi ok ni ne trebaju mi battery,melodyne a ni vanjski reverbi....
korenjak
15-02-2009, 11:42 AM
al nam trebaju 400 i kusur evra
e da super je ono sto moze da se audio pretvori u midi na livumesta
:)
HeatMan
15-02-2009, 12:29 PM
Na sta si sve mislio kad si rekao da su se opametili
tj. sta su to dopravili sto je nedostajalo po tebi?
pozz
loopmash i ga one.. to mi ne treba.. nije mi zanimljivo.. :)
u sx4ci su bolje integrisali sidechaining shto mi treba ko 'leba.. takodje su ubacili i lakshi save kanala i njihovih inserta.. shto moze da ubrza proces samo tako..
pitch alteration..? integrisan u sam sekvencer? jes tenk ju!
bolji automation?
kontrolisanje artikulacije instrumenta preko midija?
oh da..
dovoljno?
korenjak
15-02-2009, 12:41 PM
loopmash i ga one.. to mi ne treba.. nije mi zanimljivo.. :)
u sx4ci su bolje integrisali sidechaining shto mi treba ko 'leba.. takodje su ubacili i lakshi save kanala i njihovih inserta.. shto moze da ubrza proces samo tako..
pitch alteration..? integrisan u sam sekvencer? jes tenk ju!
bolji automation?
kontrolisanje artikulacije instrumenta preko midija?
oh da..
dovoljno?
nisam bas skapirao..moze li da se frizuje traka sa svim insretima.........tj da se primene svi fx-ovi na njoj(da se procesiraju u novi wav) bez da se exportuje
meni to treba ko leba
da mogu odma u programu da je frizujem
i treba mi da mogu da timestrecujem vise audio kanala odjednom......mislim da to moze i u sx ali nijebas sjajno odradjeno....
onaj melodyne sto su ubacili je izgleda super
HeatMan
15-02-2009, 01:30 PM
nisam sad skapirao ovo oko frizovanja.. shta ti treba?
poz
korenjak
15-02-2009, 02:15 PM
nisam sad skapirao ovo oko frizovanja.. shta ti treba?
poz
pa da frizujem u programu direktno, znaci ne da radim export pa opet import.....
Dakle zamisi desni klik na traku........i da ima opcija process all inserts.....i kad kliknes da se sve sto si nabacio od efekata integrise u taj wav....
ako sam uspeo da objasnim
:confused:
pozz
HeatMan
15-02-2009, 02:21 PM
pa to je i u trojci moguce.. ?! :?
korenjak
15-02-2009, 02:28 PM
pa to je i u trojci moguce.. ?! :?
pa gde
ima samo freeze edits, al kod mene to nije zahvatalo i inserte
????
HeatMan
15-02-2009, 02:40 PM
na audio kanalima?
imash dugme za friz na audio kanalima.. ko ona pahuljica hahaha.. i frizuje ti i inserte i sve.. :) ti verovatno idesh na lock il shta vec..
ili se ne razumemo uopce..
poz
korenjak
15-02-2009, 02:46 PM
na audio kanalima?
imash dugme za friz na audio kanalima.. ko ona pahuljica hahaha.. i frizuje ti i inserte i sve.. :) ti verovatno idesh na lock il shta vec..
ili se ne razumemo uopce..
poz
:rotfl::banghead::banghead::banghead::banghead: :rotfl:
hahah
jbt ja vec godinama koljem ovaj program i nisam izvalio to dugme hahahah
nego sam za svaku traku radio mixdown pih
jbt koji sam retard
:ups:
korenjak
15-02-2009, 02:53 PM
hm mada ipak mi nije jasna ova opcija freeze
ja sam misliona nesto kao u sound forgeu kad recimo stavis reverb pa imas dugme prewiev......poslusas
i onda kliknes process
i on primeni efekat i izmeni sam wav.......
e sad ovde mi nije bas najjasnije sta se zapravo desi osim sto mi pobele neki dugmici
zapravo meni je cilj da kad dobijem zvuk na nekom kanalu kakav zelim da prosto isprocesiram sve efekte primenjene na njemu kako bi se oni integrisali u sam sound (wav).....i kako bi posle pogasio efekte i tako stedeo ram i cpu
...:confused:
HeatMan
15-02-2009, 03:39 PM
zatrovasmo temu
dignesh kanal kick.
na samom kanalu nabudzish, eq, kompresor jedan drugi bla bla nebitno..
i sad, imash kanal trajanja 2 minuta. koji ti crpi osim memorije, i procesor.. procesor zakucava u crveno, i ne znash shta da radish..
frizujesh sve kanale sa kojima si gotov, i voila procesor je rasterecen.. tome sluzi freeze.. a ti i dalje prichash o eksportu.. :)
poz
dawid
15-02-2009, 03:48 PM
hm mada ipak mi nije jasna ova opcija freeze
ja sam misliona nesto kao u sound forgeu kad recimo stavis reverb pa imas dugme prewiev......poslusas
i onda kliknes process
i on primeni efekat i izmeni sam wav.......
e sad ovde mi nije bas najjasnije sta se zapravo desi osim sto mi pobele neki dugmici
zapravo meni je cilj da kad dobijem zvuk na nekom kanalu kakav zelim da prosto isprocesiram sve efekte primenjene na njemu kako bi se oni integrisali u sam sound (wav).....i kako bi posle pogasio efekte i tako stedeo ram i cpu
...:confused:
Pa cubae ti u projektu napravi freeze folder jer on kada freezujes napravi wav koji se nalazi u tom folderu. Prednost ovoga je sto ako kasnije u mixu skontas da ti se nesto bas i ne svidja na tom freezovanom kanalu, uvek ga mozez odfreezovati i promeniti parametre ili plugove. I ostanu ti poslednja dva ili tri inserta na kanalu slobodna kada freezujes pa mozes dodavati jos plagova na kanal.
HeatMan
15-02-2009, 05:34 PM
Pa cubae ti u projektu napravi freeze folder jer on kada freezujes napravi wav koji se nalazi u tom folderu. Prednost ovoga je sto ako kasnije u mixu skontas da ti se nesto bas i ne svidja na tom freezovanom kanalu, uvek ga mozez odfreezovati i promeniti parametre ili plugove. I ostanu ti poslednja dva ili tri inserta na kanalu slobodna kada freezujes pa mozes dodavati jos plagova na kanal.
poslednja dva.. ili ti post fader inserti...
pozdrav
korenjak
15-02-2009, 07:09 PM
zatrovasmo temu
dignesh kanal kick.
na samom kanalu nabudzish, eq, kompresor jedan drugi bla bla nebitno..
i sad, imash kanal trajanja 2 minuta. koji ti crpi osim memorije, i procesor.. procesor zakucava u crveno, i ne znash shta da radish..
frizujesh sve kanale sa kojima si gotov, i voila procesor je rasterecen.. tome sluzi freeze.. a ti i dalje prichash o eksportu.. :)
poz
pa pricham o exportu jer nisam znao drugi nacin da sve inserte utnem u traku
ali ako freeze radi to isto onda je to to
sada mi je mnogo manje cimanje
hvala
pozz
HeatMan
16-02-2009, 10:25 AM
nishta, i drugi put..
poz
tex viler
08-06-2009, 01:54 PM
Ponosno javljam da sam postao vlasnik cubase 5ice, upravo ga raspakiravam kao dite čokoladu hehe. E zanima me jel ga mogu instalirat na više kompova pa samo dongle ubadat kad kojeg koristim ili mogu samo na jedan?
ProkDu
08-06-2009, 10:24 PM
Malo sam istra?ivao i izgleda da sve ?to je potrebno za educational verziju je kopija indexa (za studente) i oko 230?. shop (http://www.jrrshop.com/steinberg-cubase-educational-edition-p-6458.html)
Takođe, sudeći prema pisanju sa cubase foruma, educational verzije se mogu koristiti u komercijalne svrhe, a upgrade na sledeću verziju je normalan kao da je u pitanju full retail verzija.
1 (http://www.cubase.net/phpbb2/viewtopic.php?t=118517&highlight=educational) 2 (http://www.cubase.net/phpbb2/viewtopic.php?t=115919&highlight=educational) 3 (http://www.cubase.net/phpbb2/viewtopic.php?t=114015&highlight=educational) 4 (http://www.cubase.net/phpbb2/viewtopic.php?t=113813&highlight=&sid=85976e2172cd8a25a2003fed01e5475c)
player
08-06-2009, 11:00 PM
... oko 230€. shop (http://www.jrrshop.com/steinberg-cubase-educational-edition-p-6458.html)
Losh ti site:rolleyes:..oko 140eu+shipp...dodushe "studio" verzija... http://www.gigasonic.com/Steinberg-Cubase5-Studio-Edu.html
(http://www.gigasonic.com/Steinberg-Cubase5-Studio-Edu.html) jos sam' djacka knjizica...
Dexxy
08-06-2009, 11:19 PM
Posto mi nisu uvazili Grace Update Period nemam racun a kupio sam i registrovao se u januaru 2009. Moram da kupim normalan update sa Cubase Studio 4 na Cubase 5. Kolika je doplata, jel svugde ista 199$ ili mozda u Artistu povoljnija? :D
branoy
09-06-2009, 03:07 AM
ko nema para za dongle sonar 8 zakon 64bit il 32 :)
HeatMan
09-06-2009, 07:25 AM
ne kapiram zashto ste mi obrisali pitanje..
dakle, mogu li istovremeno sx5 da guram na dva (umrezena) kompa?
poz
LACKY
09-06-2009, 05:27 PM
Nisam probao, ali mislim da moze dogle da funkcionise preko mreze.
HeatMan
09-06-2009, 05:36 PM
hvala lacky
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.