PDA

View Full Version : 16 out ?

Dexxy
11-01-2009, 11:22 AM
Kako najbezbolnije (jeftinije a kvalitetno) da izadjem iz kompa sa 16 kanala analogno. Interesuju me iskustva cene...Sta predlazete?

Pozz

spidermusic
11-01-2009, 01:24 PM
Koliko si novca spreman da potrosis? U skladu sa tim moze da varira i preporuka od Behringer-a do Lynx-a, Lavry-a i Apogee-a.

Ja licno koristim RME FF800 u kombinaciji sa Lynx Aurora 8.

Dexxy
11-01-2009, 01:48 PM
Posto imam Lunu trenutno, najbezbolnija (jeftinija) varijanta je da uzmem<TABLE class=smallfont cellSpacing=0 cellPadding=0 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD width=15>http://images4.thomann.de/pics/n.gif</TD><TD vAlign=bottom>SONIC CORE A16 ULTRA (http://www.thomann.de/gb/creamware_a16_ultra.htm)
</TD></TR></TBODY></TABLE>Ali imam samo jedan Z-link na luni. Znam da sto je skuplje da bi trebalo da bude bolje kao npr. APOGEE DA-16 X (http://www.thomann.de/gb/apogee_da16_x.htm). Da li neko ima iskustva sa malo jeftinijim stvarima kao sto su BEHRINGER ADA8000 PRO-8 DIGITAL (http://www.thomann.de/gb/behringer_ultragain_pro8_digital_ada8000.htm)...il i slicno.

Pozz

Ad Fines
11-01-2009, 04:30 PM
Mislim da je Idekius radio neke usporedne testove sa ada8000 i rme.
Probaj njega kontaktirati oko ada8000.

Dexxy
11-01-2009, 05:22 PM
Idekius pricaj...:)

google
11-01-2009, 05:44 PM
Kako najbezbolnije (jeftinije a kvalitetno) da izadjem iz kompa sa 16 kanala analogno. Interesuju me iskustva cene...Sta predlazete?

Pozz

Ja bih razmisljao o dve sprave. Nisi svi kanali podjednako vazni u miksu. Ono sto bitno, ide na dobar konvertor, ono sto nije moze i na nesto osrednje.

Shot
11-01-2009, 06:14 PM
Ja cu sad zvucat kao heretik ali...
Uzmes sync karticu za Lunu ili onaj mali clock generator (ne znam kako se zove sad na pamet, ona mala firma koja inace radi modifikacije motu-a, digi-a i slicnih sprava) i onda na to lupis dva Behringerova ADA8000 konvertera. Ja imam jednog koji se vozi na clocku od Pulsara i to zvuci jako dobro. Stvarno nije los, a jeftin je za podivljat! Ako se vozi sa svojim internim clockom onda je groooozan. Ustvari, kad bolje razmislim, mislim da ti ni sync kartica ne treba jer on moze kao slave raditi ako preko adat veze dobiva sync od kartice...
Pa vi svi recite da sam lud! Nije neka top klasa, ali kao solucija za male novce definitivno igra.

Dexxy
11-01-2009, 06:30 PM
Na luni imam samo z-link nemam onaj dodatak za adat. Morao bih da kupim taj dodatak sa adatom....Ali ok je. Jeftinija varijanta. Posle bih to sve u neku sumu...

spidermusic
11-01-2009, 06:40 PM
Shot je u pravu, tim pre sto je on to imao prilike da proba. Za taj novac se ne moze kupiti nista bolje i ozbiljnije. Pored toga se postavlja pitanje kroz kakvu ce sumu - sabirnicu ti kanali posle proci, jer, kao sto je poznato, pozelno je da sva oprema bude u istoj klasi.

allegrosteva
11-01-2009, 09:29 PM
Ja cu sad zvucat kao heretik ali...
Uzmes sync karticu za Lunu ili onaj mali clock generator (ne znam kako se zove sad na pamet, ona mala firma koja inace radi modifikacije motu-a, digi-a i slicnih sprava) i onda na to lupis dva Behringerova ADA8000 konvertera. Ja imam jednog koji se vozi na clocku od Pulsara i to zvuci jako dobro. Stvarno nije los, a jeftin je za podivljat! Ako se vozi sa svojim internim clockom onda je groooozan. Ustvari, kad bolje razmislim, mislim da ti ni sync kartica ne treba jer on moze kao slave raditi ako preko adat veze dobiva sync od kartice...
Pa vi svi recite da sam lud! Nije neka top klasa, ali kao solucija za male novce definitivno igra.
+1
imam ff800 i ada 8000 i sa ade izbacujem "nebitnije " kanale, grupe.Stvarno nemam zamerku(za te novce, naravno)a cim najdem vremena napravicu komparaciju jer se stalno pitam da li je u redu da mi tako jeftina sprava zavrsava posao ili mozda treba da procackam usi

Shot
11-01-2009, 09:54 PM
Ma ako pogledate na stranim forumima, cak i na GS-u, ljudi uopce nemaju lose misljenje o tom Behringerovom konverteru. Ima onih koji seru po Behringeru po defaultu, bez obzira o kojem se modelu radi, ali oni koji su neoptereceni takvim filmovima u glavi priznaju da je to dobar proizvod. Cinjenica je da on ima los clock i to ga stavlja u neku bezveznjikavu kategoriju. Ima stvarno los clock. Ja probao, kunem se. Imam ga u studiju.
Recimo, ja imam grozan kupus od konvertera kod sebe. Priznajem, nema se love pa sam uzimao kako je sto uletilo. Imam dva Creamware A16 Ultra, dva Swissonica (jedan ulazni, jedan izlazni) i jedan taj Behringer. Sve mi je to spojeno na pult. Usporedba je ovakva. Creamware fino radi ali je malo tanji od Swissonica u low endu. Puno kanala za malo novaca i to nosi svoje. Swissonic je svakako najbolji, iako je danas jako jeftin. Samo ga je tesko pronaci, cak i na ebayu. To je firma koja je u pokusajima da osvoji americko trziste riknula. Ako to netko ide traziti, treba znati da postoji i MusicNet sto je ista stvar samo drugo ime. Prvo je postojao MusicNet a onda su promijenili ime u Swissonic da bi se lakse promovirali u americi. Nije im uspjelo. Sad idu jako jeftino na polovnom trzistu. To je konverter negdje priblizno kao RME po kvaliteti. Cini mi se koliko sam cuo da je RME FF800 ipak bolji u konverziji, ali stariji modeli od RMEa su tu negdje kao i Swissonic. Bolje mu prolaze tranzijenti nego na Creamwareu i low end je jako dobro definiran. Behringer (clockan izvana!) je bolji od Creamwarea u tranzijentima. Zvuci malo suho i nezanimljivo u odnosu na ova dva. Nije to taj low end kao Swissonic, ali cini mi se malo cvrsci od Creamwareovog. Zapravo kad sad ovo pisem, ispada da je bolji od Creamwarea ali u praksi mi nema to nesto... Ne znam to definirati.
E da, bitno za reci... ova moja usporedba se odnosi na izlaznu (DA) konverziju. Za ulaznu konverziju Behringera nisam nikad isprobao. Uvijek kad treba nesto usnimiti stavljam sve na Swissonica i ne da mi se zezati sad da prekopcavam kablove samo da bi informativno cujem kako Behringer zvuci. Fucka mi se... Mozda je i dobar...

idekius
11-01-2009, 11:28 PM
Ja ga "koristim" sa clockom sa RME-a... skroz O.K.
Pod navodnicima ne zato što se stitim Behringera, već zato što vrlo retko imam potrebu za većim brojem kanala, pa ADA8000 više služi... eto... da se nadje :)

Znam za pljuvačinu svega na čemu piše Behringer i svako ima prava da mrzi nešto zato što mu je neko rekao da to ne valja i da se ne vodi sopstvenim sluhom, isto tako i ja imam prava da ne cenim ljude koji slušaju očima i vode se snobizmom... :D

Tačno je da na GS mnogi koriste i hvale taj ADA8000. Stvarno zanimljiva napravica za male pare. Kod njega su najslabija tačka clock i preampi. Dosta ljudi je fizički isključilo preampe, a rade se i modifikacije. Skidaju se originalni operacioni pojačivači i ugradjuju ekvivalenti Burr Brown 2134 što nije neka prevelika investicija, kome su uopšte potrebni preampi sa ADA8000 i ko hoće da se malo zeza.
Ja to nisam radio... nikako da stignem da se bakćem sa tim, a i nije mi potrebno...

Poput ovog:
http://cgi.ebay.com/Upgraded-Behringer-Ultragain-Pro-8-ADA8000-Converter_W0QQitemZ120357873132QQcmdZViewItemQQims xZ20090103?IMSfp=TL090103121004r29333

Stvarno je malo degutantna ta mržnja prema Behringerima, jer je najčešće zasnovana na snobizmu i varijantama "čuo sam od čoveka kojem verujem"... , a retko kada na realnom radu. Najveći pljuvači su najčešće i najveći neradnici i prazni filozofi, a ima malo i onog: "Lošem majstoru svaka dlaka smeta".

Sigurno je da to nisu elitni uredjaji, ali za te pare, neverovatno. Gomilu lepih pesmica sam uradio sa Behringer B-2 mikrofonom i Behringer Mic 2200 preampom. Žao mi je bilo da ih prodam, pa sam B-2 poklonio prijatelju, a Mic 2200 stoji kao spomenik u sobi i uživa u svojoj pošteno zaradjenoj penziji, a razmišljam i o zastakljivanju istog. Zaslužio je :)

Kad sam rackirao nekakva čudesa, X puta mi je pao Behringer na pamet. Prazna alu kutija (daleko ružnija od Behringerove kutije), bez štampe izadje nekih 50-ak eu, trafo oko 30-40 i već smo došli do cene Behringer preampa!!! Dakle, kod Behringera si dobio na poklon preamp, PSU, konektore, prekidače, štampu, VU metre... itd. :)

Opet kažem.. Ne tvrdim kako je Behringer ultra-mega kvalitet... ali, ne treba ni preterivati i nasedati na "fancy" priče. Mnoge druge stvari su grdji Behringer od Behringera, samo što na njima ne piše Behringer.

Dexxy
11-01-2009, 11:50 PM
Hvala vam na iskrenim odgovorima. I ja sam koristio B2 i uradio dosta snimaka sa njim i bio zadovoljan.

lesha
11-01-2009, 11:55 PM
evo ja ne volim behringer, zasnovano na iskustvu sa par sprava.

Dexxy
11-01-2009, 11:59 PM
Ok, stvar ukusa. Ima raznih misljenja. Ja samo kazem da sam imao dobre rezultate sa B2, bio sam zadovoljan. Malo sam vise farbao mic ali bilo je ok. Za konvertere neznam, nisam ih slusao.

Oggy
12-01-2009, 01:59 AM
Imao sam AD8000 kod sebe neko vreme i isprobao sam kako radi. Nije to lose iopste. Pa cak ni ti preampi nisu toliko losi da ne bih mogao da ih iskoristim kad zagusti...
Takodje ga nisam koristio sa njegovim klokom, ali generalno, moze da radi posao.
Diskutabilnija stvar u celoj prici je analogna suma u koju ce to otici, jer ako nije zaista vrhunska, moze samo da pokvari sve...
O tome pre treba brinuti u ovom slucaju nego o samim konverterima...

idekius
12-01-2009, 08:48 AM
Ja chuo jednu sumu za "male pare", taktika "rupa na saksiji", ali ne mogu da ka?em koju, jer bi me vlasnik nabio na kolac.
Nije to tako lo?a stvar. Obezbedjuje vlasniku du?evni mir, verovanje da je tako puno bolje, da jek sad to "ono pravo", a miran i kvalitetan san je bitna stavka u ?ivotu svakog čoveka. :)

Sad, ?to ta suma radi maximum kao Nuendo, a verovatno i gore od toga, to je druga priča i nije ba? ni bitna. ?rtvovati malo zvuka zarad obezbedjivanja du?evnog mira i spokojstva, hmmm... isplati se :)

Voleo bih da čujem kako radi Neve 8816, verujem da to mo?e da bude O.K., ne znam kako u te svrhe mo?e da poslu?i onaj mali Studer mixer ,kakve je jo? uvek moguće naći po radio stanicama. Trebalo bi čuti.. ovo su pretpostavke, za koje mislim da imaju ?anse.

Jeftine analogne sume i smi?ljanja rupe na saksiji... hmmm... ko ?to rekoh... i to je O.K., jer mo?e da bude jedan bitan kamen u temelju religije koju vlasnik godinama gradi. Mo?da čak i oltar :D Ko ?to reče onaj pevac u crtanom filmu: -"Dva put ni?ta je ni?ta. Matematika je jasna. Nema tvoje polovine!!!" :D Tj. ne mo?e se imati SSL, ili Neve bez SSL-a, ili Neve... :)

Dexxy
12-01-2009, 09:53 AM
Za sumu ne treba stedeti, tu cu uzeti nesto kvalitetnije. Meni je bitno da izadjem iz kompa sa sto manje gubitka da bih usao u kvalitetniju sumu da to sabere kako treba.
@idekius mislim da znam o kojoj sumi pricas :)