View Full Version : Koji rack mikser za sintisajzere
cheiron
11-01-2009, 10:27 AM
pozdrav društvo
zanima me vaše mišljenje koji je dobar a relativno jeftin rack 16-kanalni mikser za priključiti sintisajzere na DAW. Ne mora imati nikakav signal processing samo da čim vjernije propusti zvuk do kartice, tj. da ga ne pokvari :( . Behringer Eurorack Pro RX1602 izgleda ispunjava zadataka ali bojim se da će pokvariti kvalitetu zvuka.
Instrumenti bi išli u rack mixer, iz njega u cijevno pretpojačalo i dalje u DAW za snimanje.
hvala
didovzub
11-01-2009, 02:02 PM
jel ba? mora biti za rack?
alesis ima onu multimix seriju koja mo?e u rack ima? sa 8,12 i 16 kanala
mislim da bi to dobro odradilo posao...
silicon science
11-01-2009, 03:22 PM
Ako ne mora rack onda definitivno Soundcraft, EPM serija, odlichan mixer za te novce..:wink:
Instrumenti bi i?li u rack mixer, iz njega u cijevno pretpojačalo i dalje u DAW za snimanje.
hvala
sta ce ti cevno predpojacalo u tom nizu ? Valjda treba usnimiti sto cistiji signal pa mu onda u produkciju radi sta hoces...
DaBear
11-01-2009, 03:32 PM
sta ce ti cevno predpojacalo u tom nizu ? Valjda treba usnimiti sto cistiji signal pa mu onda u produkciju radi sta hoces...
treba, treba...da zamasni....
treba, treba...da zamasni....
to sam cuo da rade za VST ...provuku kroz preamp da dobije mudanca... ali za hardware synth... ''bem li ga...
clusterchord
11-01-2009, 09:12 PM
sRce, najbolje je imat izbor. sa i bez. nista nije crno i bijelo. za neke soundove pase cijevas, za neke apsloutno ne. bez obzira jesu ITB ili HW. jedino o tome moze olducit uho.
Cherion, ako zelis snimati sinteve, ja bi na tvom mjestu uvijek krenuo prvo sa dobrim transformatorskim solid state pretpojacalom , umjesto cijevnim. sintevi se gotovo najvise snimaju s time. nadalje, dosta njih ima kontrolu nad koliko ces jako goniti izlazni trafo, i imat boje od saturacije. to ti daje poprilican dijapazon od gotovo cistog zvuka pa sve do poprilicno "podebljanog". a kao sto sma vec rekao, nece ti za svaki zvuk trebati isti tretman.
cijev je super kad radi, a radi na uzem dijapazonu signala i ima svoj specifican sound. po meni, to je odlican izbor za "drugo" pretpojacalo, kad neko slaze malo veci setup.
sto se tice rack mixera.. ako vec ides na taj sistem uzmi normalan mixer koji ima i control room i sve ostalo.. spoji sve sinteve na njega za monitoring dok radis. i izlaz iz DAWa. a na ulaz u DAW pre. i onda kad odlucis neki od sitneva upucati u DAW, spoi se direktno na pre. a slusas ga na izlaz iz DAWA opet na mixeru (preko zero latency monitoringa). ctrl room izlazi iz miksera na zvucnike.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.