View Full Version : Roland MC-80 hardware sequencer
Zemljanin
11-01-2009, 12:27 AM
Interesuje me po kojoj ceni bi se mogao nabaviti ovaj sekvencer u dobrom stanju, svejedno da li "obicni" ili sa prosirenjem.
ghostarbeiter
11-01-2009, 12:33 AM
ja sam tra?io, i nikad nisam na?ao. mo?da jednom, dvaput na američkom ebay-u. u srbiji, ako to pita?, izgleda da nema nijedan, ili bar niko voljan da proda.
poz
Zemljanin
11-01-2009, 12:38 AM
Znam da ga je Mitros stavio u svoj katalog iz neke 2001. Sve se nadam da je prodao bar 10-20 komada i da zbog navale softverskih sekvencera negde stoje dva komada za tebe i mene po ceni da se ljudi otarase nepotrebnog i prevazidjenog hardwera :wink:
ghostarbeiter
11-01-2009, 12:56 AM
hehe, nadamo se ...
samo ja sumnjam da su prodali ijedan. to je već bilo vreme ozbiljnijeg softvera, mislim da je roland puk'o s tim sekvencerom, ne samo ovde ...
koliko bi ti dao za tu ma?inu, da naleti??
Zemljanin
11-01-2009, 01:04 AM
Uh, ne znam druze sta da ti kazem. Voleo bih da ga nadjem za 150 Evra, ali nisam siguran da bi ga neko prodao za tu cenu. Taj novac bih domah dao, u svakom slucaju. Jer realno, za 150 vec mozes da nabavis extra sequencerski software, nov i sa garancijom, zar ne?
A ti?
ghostarbeiter
11-01-2009, 07:52 PM
pa... ja bih dao i 200, a video sam QY700 za 250; ne mogu da poredim po?to ne znam, ali ako yamaha vredi 250 - vredi i roland. mo?e? da mu ubud?i? HDD i ZIP, ?to za yamahu nisam siguran. a meni je svakako MC80 lep?i.
pazi, ja ne znam kakvi su tvoji zahtevi i koliko ima? iskustva sa hardware sekvencerima, ali ja jo? uvek radim na MC50 i verovatno bih dao koliko tra?e za MC80. verovatno da bih ponovo kupito prastari MC50 ili čak MC500 ako nađem.
za software nikad ne bih dao toliko love, s obzirom na ponudu. ni cubase ni cakewalk, a ni sonar - od prastarih verzija naovamo ne mogu da se porede sa MC50. on nema grafiku, ali zato one funkcije koje ima obavlja tačno i uvek isto. software najče?će zezne, pogotovu kod funkcija koje nema? u meniju nego su izvedene kao makroi ... o tajmingu neću ni da govorim.
a ja sam stekao takvu rutinu, da mi je dvaput br?e istu stvar da izvedem na MC50, nego u bilo kom softwareu.
goasia
11-01-2009, 09:56 PM
koliko bi platio MC 500 mk2 ?
DaBear
11-01-2009, 10:58 PM
evo taze MC80 na UK Ebay-u , imas jos 4 dana! ?200 (200Eura)
http://cgi.ebay.co.uk/Roland-Mc80-microcomposer-with-Expansion-Card_W0QQitemZ130280363590QQcmdZViewItemQQimsxZ200 90110?IMSfp=TL090110111002r21781
Zemljanin
11-01-2009, 11:00 PM
pa... ja bih dao i 200, a video sam QY700 za 250; ne mogu da poredim po?to ne znam, ali ako yamaha vredi 250 - vredi i roland. mo?e? da mu ubud?i? HDD i ZIP, ?to za yamahu nisam siguran. a meni je svakako MC80 lep?i.
pazi, ja ne znam kakvi su tvoji zahtevi i koliko ima? iskustva sa hardware sekvencerima, ali ja jo? uvek radim na MC50 i verovatno bih dao koliko tra?e za MC80. verovatno da bih ponovo kupito prastari MC50 ili čak MC500 ako nađem.
za software nikad ne bih dao toliko love, s obzirom na ponudu. ni cubase ni cakewalk, a ni sonar - od prastarih verzija naovamo ne mogu da se porede sa MC50. on nema grafiku, ali zato one funkcije koje ima obavlja tačno i uvek isto. software najče?će zezne, pogotovu kod funkcija koje nema? u meniju nego su izvedene kao makroi ... o tajmingu neću ni da govorim.
a ja sam stekao takvu rutinu, da mi je dvaput br?e istu stvar da izvedem na MC50, nego u bilo kom softwareu.
Ja nemam toliko iskustava sa hardverskim sekvecerom kao ti, ali mi je u Rolandu XP-80 bio sekvencer slican sa MC-80 i radio je izuzetno dobro. Jednostavan je, pregledan, ima sve sto treba od funkcija, graficki razumljiv. Provalio sam ga iz prve bez manuala. Koristio sam sekvencer i na Korgu 01W/fd i sa njime imam ista iskustva. Pokusao sam sa softevrskim sekvencerom, cak sam nabavio i masterklavijaturu TMK-88 ali se ne snalazim sa softverom nikako, pa se vracam na hardver, a mastericu, uzgred, prodajem. Od silnih podesavanja na softveru izgubim volju za muzikom.
QY700 mi je nepoznat u praksi, ali znam da fabricki ima ugradjen AWM2 XG generator, dok je kod Rolanda MC-80 ugranja zvucnog prosirenja VE-GSPro samo opcija koja mi je licno nepotrebna. Mozda zato Yamaha ide nesto skuplje nego Roland, koliko sam upoznat. Uz to Yamaha ima veci displej, napredniju grafiku i multiefektor, dok je Roland samo sekvencer.
ghostarbeiter
12-01-2009, 12:48 AM
evo taze MC80 na UK Ebay-u , imas jos 4 dana! ?200 (200Eura)
http://cgi.ebay.co.uk/Roland-Mc80-microcomposer-with-Expansion-Card_W0QQitemZ130280363590QQcmdZViewItemQQimsxZ200 90110?IMSfp=TL090110111002r21781
hvala za informaciju!
eto, vidi?.
uop?te nije lo?a ponuda. flight case + zip. soundcanvas manje-vi?e. ali potpisujem da će za par dana da se stvori neki fantom i nabije cenu...
mada, mogao bih da probam. samo moram da pi?em liku da vidim je l' oće uop?te da trguje sa srbima.
@goasia:
?ta ja znam, zavisi u kakvom je stanju... evo, jedan prijatelj je u hrvatskoj uzeo sasvim očuvan sa original diskovima, manualom i kutijom za 100?. znači toliko i manje... ja sam za MC50 dao i manje, pre nekoliko godina. 50-60? je ok cifra. je l' prodaje??
@zemljanin:
u pravu si, to je verovatno jako slično kao na XPima. samo moćnije. verovatno da na XPu nema? ba? sve te funkcije za editovanje, a većina komandi je izvučena na panelu + ima? praktično neograničenu memoriju ...
goasia
13-01-2009, 04:57 PM
video sam jedan se prodaje preko oglasa u Holandiji pa ... ja obicno nadjem tamo otprilike sve sto mi treba
yoloko
14-01-2009, 12:01 AM
imam yamaha qy700
presao sam sa softvera i ovo mi je prvi analogni sekvencer.
trebalo mi je malo vremena da se naviknem na klasicnu logiku operacija koju ovaj kao i vecina slicnih "fiskalnih kasa" ima :grin:
masina te jednostavno tera da znas sta hoces i to mi se dopada.
sve u svemu jako stabilna masina,
preporuka
:wink:
pogledaj i roland mc-4 mozda nadjes :grin:
ghostarbeiter
16-01-2009, 12:26 AM
@yoloko
znači ti si kupio onaj QY700 od direct controla? ja mu slao poruke, ali nije odgovorio. i- radi dobro? to bi trebalo da je najozbiljnija yamahina ma?ina u toj kategoriji.
aha, zna? kad ću da nađem MC4. a i da ga nađem, ko bi se zezao jo? i s tim ...
mala memorija, ograničene funkcije...
nego, je l' gotov JX3p?
yoloko
17-01-2009, 09:47 AM
da qy700 je bio DC-ov :wink:
mc4 jeste komplikovan znam, ali pogledaj onda koji je aphex fanatik da je uradio
analord serije sa njim. uh koliki trud.
jx3p, jeste gotov je jos pre dve nedelje.
sve popravljeno.
jako simpatican i upotrebljiv saund posebno za elektroniku.
jedina mana sto se ne moze editovati dok svira midi.
ghostarbeiter
17-01-2009, 05:04 PM
da, JX3p - kolko se sećam - ima taj sladak zvuk, dosta zgodan za svašta; iako je (u odnosu na specifikaciju) dosta ograničen. mislim kad sam video sync i pitch mod by env, mislio sam - kako to da ovo može da se nađe za 200€? a onda, kad sam probao, ukapirao sam šta je caka - jednostavno je sveden, sve što napraviš u njemu zvuči uvek relativno slično. ali definitivno upotrebljiv sint. naročito ako voliš taj yazoo saund. :)
a da, treba ti onaj programer da bi mogao da edituješ ljuski ...
nego da se vratimo na sekvencere. meni nije problem da sednem sa nekom ograničenom prepotopskom mašinom (a la mc4) i izvučem iz nje šta se može. na kraju, to i jeste poenta svog tog bavljenja matorim mašinama - njihova ograničenost. ako te to navodi na kreativne postupke, onda ima smisla. ali, otkako sam nabasao na MC50, to je sasvim druga igra: on je jednostavno moćan na nivou ozbiljnog aranžiranja. ne sumnjam da je QY700 još zahvalniji za to. MC4 i slično jednostavno nemaju kapacitet, dakle druga kategorija. a opet te mašine su početak ozbiljnijih MIDI sekvencera, tako da nisu mnogo zanimljive kao, recimo analogni sekvenceri ...
preporuka za sekvencer koji ima zanimljive mogućnosti u pravljenju deonica i patterna, ali malu memoriju: Alesis MMT8.
yoloko
17-01-2009, 05:32 PM
a da, treba ti onaj programer da bi mogao da edituje? ljuski ...
ma dzabe ti i programer kad ni sa njim ne moze dok je na midiju
DaBear
17-01-2009, 05:40 PM
zasto se lozite na MC4 ?? imao sam ga jos 1984 i radili smo par godina sa njim...prodao sam ga drugu koji je imao jos jedan (sad ima 2!) sigurno bi prodao jedan..cak ima i CV to MIDI interface...
ali, to su vam 4 monofone linije, ili jedan 4-glasni akord (!) i nemoze da se ubacuju linije sa klvijaturom (kao danas sa MIDI-jem) nego kucas za svako notu 3 vrednosti (nota, mesto, duzina, itd,,,) zesce smaranje!!
kome jos to treba?????
yoloko
17-01-2009, 05:49 PM
kao sto ghost rece i poanta je u starudijama to sto su ogranicene.
eto, ljudi vole razlicite igracke. :rotfl:
nekome je interesantnije tako, nekome dosadno.....stvar ukusa msm, ai trenutka
nema pravila.
moj savet je da treba svasta probati pa sam zakljuciti. :rolleyes:
ghostarbeiter
18-01-2009, 02:14 AM
pa da ... ipak, sla?em se za MC4 sa DaBearom - previ?e je nazadno. uostalom, ima? takav sekvencer (i jo? malo ograničeniji) na JX3p.
čisto analogni sekvencer 3x16 potova - to je već ne?to ?to se kreacije tiče.
clusterchord
25-01-2009, 12:01 PM
video sam jedan se prodaje preko oglasa u Holandiji pa ... ja obicno nadjem tamo otprilike sve sto mi treba
i ja, i ja. ćuti bre :D:wink:
darije
16-11-2010, 09:13 AM
Interesuje me po kojoj ceni bi se mogao nabaviti ovaj sekvencer u dobrom stanju, svejedno da li "obicni" ili sa prosirenjem.
ja imam Roland mv 30 studio m. seq. sa modulom, izgleda kao mixeta, ima comp mix i cita kartice od u serije a ima i svoje. Sve u svemu izuzetna sprava i kad uporedim ono sto sam radio na njemu i na EMU E 64 i ovo sad na pc, razocaram se. Ono je mnogo zdravije zvucalo i sa mnogo manje instrumenata. Kad stavim klavir, bas i bubanj ne treba vise nista, a sad na pc-u usnimim milion instr. i opet mi nesto fali. To je analogija.
ghostarbeiter
18-11-2010, 06:04 PM
Pa jel' to nudi? na prodaju ili samo ka?e? da je lep?e nego komp?
poz
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.