PDA

View Full Version : Emt-261

ELEKTROIVO
09-01-2009, 08:25 PM
EMT moduli su ugrađeni u blank panel koji pokriva dva spacea na MCI jh-500C konzoli u vlasni?tvu člana foruma "mandovino"

od ostataka modula koji su ostali nakon rekiranja kanala sam izrezao konektore koji se ubadaju u mainboard pulta, tako da se iskoristi postojeća instalacija na pultu.... malo sma preslo?io ?ce sa donje strane mainboarda, tako da se signal pojavljuje na pach bayu tamo gdje treba :-)

budući da na pultu postoji napajanje od 24V (potrebno za ove module) namjenjeno za releje i lampice, ocjenio sam da je to neodgovarajuće za ovu namjenu, pa sam jednostavnim stabilizatorima napajanje od 32V spustio na potrebnih 24

ghostarbeiter
10-01-2009, 10:27 PM
pozdrav

sad ja da pitam, kako zvuči? ako ste stigli da ih isprobate ...
emt261 je be?e kompresor?

jesu to oni moduli ?to su bili ovde na forumu u oglasima (čini mi se da je roginator prodavao)?

ELEKTROIVO
11-01-2009, 11:08 AM
da, to su kompresori..... imaju opciju kada radi kao kompresor, kojemu se dodaje limiter i wxpander...... to se dodaje kao paralelni sidechain i sve se zbroji u istu konstantu i vozi u VCA kao jedan kontrolni napon, treba obratiti pozornost na to da kompresor i limiter imaju FB topologiju, a expander FF topologiju

mandovino je to isprobao... iako ga malo zeza konektor na mainboardu na pultu, isprobao je jednog....

ja sam to doma spojio na svoje napajanje i pustio signal unura i sve radi kako treba..... on je to donio doma, i pustio kroz jednog suhu snimku i on je prezadovoljan (njegove riječi:"ugodno sam iznenađen, ako neko ima još dva, mjenjam svoj GSSL za tva EMT-261")

da, to su od Roginatora moduli.... bilo je malo sitnih kvarova, jedan spaljeni opamp i tako to.... ništa ozbiljno......

iz istog izvora su došli i oni EMT-257 sa drugog threada koji su napravljeni u rack izvedbi

ghostarbeiter
11-01-2009, 08:03 PM
divota! lep posao ste napravili.

ba? bih voleo to da čujem... ma da nabavim, odmah. ne bi se bacilo 8-)
?teta ?to nisam onda vi?e obratio pa?nju na to, dok je bilo aktuelno...

ne bih da gnjavim, ali ?ta je unutra - neki DBX VCA, ili je EMT radio svoje? ili je mo?da ona varijanta samo sa opampima?

poz

ELEKTROIVO
11-01-2009, 08:33 PM
čuo sam neku priču da neko vraća EMT module Rogini, pa probaj nešto više doznati o tome......

ne, EMT nije koristio DBX VCA... on ne koristi VCA (voltage controlled attenuator) nego 4-quadrant multiplier (on za razliku od VCA može i dizati level signala, a ne samo spuštati....) ali to za ovu priču nije ni bitno, jer u ovom slučaju rade istu funkciju

u EMT-ima su koristili MC1495 (možeš skinuti datasheet sa neta, pa vidjeti pobliže o čemu se radi, da ne duljim o tome)

varijanta sa opampima u kombinaciji sa nekakvim fetom ili slično je karakteristično za API :-)

ghostarbeiter
11-01-2009, 08:47 PM
ej, hvala na informacijama!

videću ?ta roginator ka?e.

ELEKTROIVO
11-01-2009, 11:10 PM
nema problema.. uvijek sam za razmjenu informacija....... pozdravi Roginu :-)