Radisa
08-01-2009, 11:38 PM
Zelim u svom kucnom amaterskom studiju maksimalno kvalitetno da snimim ciste gitare. Posle u nekom profesionalnom bih uradio reamping za album. Cilj je tube zvuk, imam vox ac30, les paul custom... na granici crunch-a a la Pretenders. Ovde me iskljucivo interesuje da kvalitetno "udjem" u scope kartu bez mikrofoniranja i to za neki budzet od eur 500
1. KOJI DI BOX?
Sa velikom paznjom sam procitao par diskusija ovde o DI BOX-ovima.
Ako sam dobro razumeo, najkompetentniji ljudi su se slozili da je kombinacija dobrog DI Box-a i preampa vazna da bi se kvalitetno "uslo" u sound kartu.
Isto tako (samo sumiram napisano) vidim da ljudi za ozbiljan zvuk manje preporucuju behringer-ove DI-BOX-ove. Zamalo da sam danas kupio jedan. Citajuci Vase tektsove, dobro je sto nisam. :ups: Video sam da ima nekih DI BOX-ova marke BSS. Skuplji su (ca >200eur) dosta od behringer-ovog (>30eur), ali nadam se da vrede. Ko ima iskustva?
2. KARTICA PULSAR DOVOLJNA ZA OVO?
Imam creamware pulsar II karticu. Strahujem da li ce valjati za ovaj posao.
Imam mogucnost samo do sutra da pazarim RME Hammerfall DSP Multiface mnogo jeftinije. Ali procitao sam da nema PREAMP! Razmisljam: sta ce mi onda? A, mozda mi preamp nije ni potreban, ako imam dobar aktivni DI-BOX? Onda ipak da pazarim taj RME, ako je mnogo boljo od PulsaraII?
Dakle, preamp obavezan ili ne?
Ako je mnogo bolje sa preampom, da prodam Pulsar, i domentnem za neki RME sa preamp-om?
Kako biste resili ove dileme?
Oprostite na 1000 laickih pitanja!
Hvala unapred na dobroj volji!
09.01. 11 sati: Ljudi, da li mi je potreban preamp ili ne? Ako nije, da pazarim RME Multiface? Moram da znam do 20h, inace ode multiface drugom kupcu, a dobra cena. Hvala!
1. KOJI DI BOX?
Sa velikom paznjom sam procitao par diskusija ovde o DI BOX-ovima.
Ako sam dobro razumeo, najkompetentniji ljudi su se slozili da je kombinacija dobrog DI Box-a i preampa vazna da bi se kvalitetno "uslo" u sound kartu.
Isto tako (samo sumiram napisano) vidim da ljudi za ozbiljan zvuk manje preporucuju behringer-ove DI-BOX-ove. Zamalo da sam danas kupio jedan. Citajuci Vase tektsove, dobro je sto nisam. :ups: Video sam da ima nekih DI BOX-ova marke BSS. Skuplji su (ca >200eur) dosta od behringer-ovog (>30eur), ali nadam se da vrede. Ko ima iskustva?
2. KARTICA PULSAR DOVOLJNA ZA OVO?
Imam creamware pulsar II karticu. Strahujem da li ce valjati za ovaj posao.
Imam mogucnost samo do sutra da pazarim RME Hammerfall DSP Multiface mnogo jeftinije. Ali procitao sam da nema PREAMP! Razmisljam: sta ce mi onda? A, mozda mi preamp nije ni potreban, ako imam dobar aktivni DI-BOX? Onda ipak da pazarim taj RME, ako je mnogo boljo od PulsaraII?
Dakle, preamp obavezan ili ne?
Ako je mnogo bolje sa preampom, da prodam Pulsar, i domentnem za neki RME sa preamp-om?
Kako biste resili ove dileme?
Oprostite na 1000 laickih pitanja!
Hvala unapred na dobroj volji!
09.01. 11 sati: Ljudi, da li mi je potreban preamp ili ne? Ako nije, da pazarim RME Multiface? Moram da znam do 20h, inace ode multiface drugom kupcu, a dobra cena. Hvala!