PDA

View Full Version : Reamp again

Arthur
07-01-2009, 08:57 PM
Pošto mi se čini da je i moj topik o reampingu otišo bogu na istinu, evo da rezurektujem priču. Bottom line je bio da je jako lepo kupiti neku od Radialovih Reamp naprava ili original Reamp američki, samo što niko nije ponudio nijednu praktičnu opciju kako to imati u BG, a da ti tetka ili tetak ne žive u UK,US, ili bar Canadi.
Ono što mi negde krajičkom uma palo na pamet, je da su, koliko se sećam, sve Line6 amp modeling sprave imale izbor outputa, da li je line ili amp, a poprilično sam siguran da su većina njih imale i linijske ulaze. Te me zanima da li je možda ovo najpraktičnije pouzdano rešenje - uzeti neku Line6 spravicu i rešiti problem, a pride dobiti i sasvim korektnu gitarsku igračkicu. Imate li neko mišljenje o tome?

@oggy - sećam se letos iz Zrenjanina da si svoj L6 bubreg koristio kao zvučnu karticu za laptop - koji je to model i da li svaki bubreg može tako da se koristi?

Edi Prog
07-01-2009, 10:28 PM
Pošto mi se čini da je i moj topik o reampingu otišo bogu na istinu, evo da rezurektujem priču. Bottom line je bio da je jako lepo kupiti neku od Radialovih Reamp naprava ili original Reamp američki, samo što niko nije ponudio nijednu praktičnu opciju kako to imati u BG, a da ti tetka ili tetak ne žive u UK,US, ili bar Canadi.
Ono što mi negde krajičkom uma palo na pamet, je da su, koliko se sećam, sve Line6 amp modeling sprave imale izbor outputa, da li je line ili amp, a poprilično sam siguran da su većina njih imale i linijske ulaze. Te me zanima da li je možda ovo najpraktičnije pouzdano rešenje - uzeti neku Line6 spravicu i rešiti problem, a pride dobiti i sasvim korektnu gitarsku igračkicu. Imate li neko mišljenje o tome?

@oggy - sećam se letos iz Zrenjanina da si svoj L6 bubreg koristio kao zvučnu karticu za laptop - koji je to model i da li svaki bubreg može tako da se koristi?

Thomann drzi Radial i to po super cijenama, jeftinije nego kod zastupnika u sloveniji (di sam kupio Pro DI koji super sluzi).

I u Thomannu ima ovo:
http://www.thomann.de/gb/little_labs_redeye_single_unit.htm
http://www.littlelabs.com/redeye.html
Zanimljiva sprava sa puno mogucnosti. Iz prve ruke ne mogu komentirati.

Arthur
07-01-2009, 10:46 PM
read again, nemam ideju kako dovući nešto sa tomana po toj ili sličnoj ceni u BG

Rhino
08-01-2009, 01:58 AM
Pa sto ne uzmes od thomanna? :-D

LACKY
08-01-2009, 02:01 AM
Tesko, jer neda, mislim da ali neda! Mislim u BG po toj ceni.

Arthur
08-01-2009, 02:14 AM
ne da deda, ne da! Nema načina da se plati, i uveze bez poštene globe.
Nego, da se mi vrnemo malo na line6, jel to zapravo radi? taj amp out, on praktično može da posluži kao reamp

Arthur
08-01-2009, 08:26 PM
http://arthur.blokovi.net/reamp.rar

evo malog experimenta na temu reampinga. Snimio sam prvo drugara direktno iz gitare u JCM900, jedan određeni rif. Zatim sam izbo kabl iz pojačala, i ubo ga u HI-z input na FF800, i snimio drugi tejk tog istog riffa, bez ampa.
Tako snimljen signal, poslao sam direktno na linijski izlaz iz FF pa odatle gitarskim kablom u ulaz pojačala, ostavljenog na istom gain-volume settingu kao što je bilo kada je drugar svirao sa gitarom. Ostavio sam output level na FF na unitiju (0dB), a kanal iz nuenda koji je slat na taj izlaz, stišao do kraja. Zatim sam ga polako pojačavao, dok nisam dobio veoma sličnu farbu drive-a kao što je originalno i snimljena. Rezultate možete čuti u fajlu. Ponovio sam isti proces i sa nekom clean farbom, i dobio još sličniji rezultat. Napominjem da sam snimao na 88.2khz samplerateu, koristio sm57 preko preampa od FF800.

E sad,
drugar mi se malo kasnije požalio da sada na clean kanalu čuje blagi drajv i sa nižim gain settingom nego inače. I to smo zajedno slušali, nije ništa zvučalo kao neispravnost, nego onako, lep blagi drive , lampaškog tipa. Pitanje je da li sam ja ovim experimentom mogao eventualno oštetiti njegov input na pojačalu? Ono što ja znam o tome je da inputi ili rade ili ne, ne da menjaju gain strukturu usled kvara. Takođe, napominjem da kada sam snimao clean, nikakav drive se nije čuo prilikom reampovanja.
Reko sam drugaru da mi javi dal mu se stanje na pojačalu menja.

Edi Prog
08-01-2009, 08:30 PM
read again, nemam ideju kako dovući ne?to sa tomana po toj ili sličnoj ceni u BG

Zasto? Ne salju u Srbiju? Postarina je 25? znaci to bi bio taj extra trosak sto se tice slanja za Hrvatsku. Postarina hrvatska-srbija (ako je vjerovati cjeniku hrvatske poste) je 20 eura za paket od 5 kg.
166 eura + 25 + 20 = 211 eura. Ako ti odgovara ta opcija, mogu pomoci iako nisam nikad nista slao u Srbiju ali pretpostavljam da ne bi trebalo biti problema.

Reinhardt
08-01-2009, 10:23 PM
Nego, da se mi vrnemo malo na line6, jel to zapravo radi? taj amp out, on praktično mo?e da poslu?i kao reamp

ne znam koji model je u pitanju, ali kod mene na xt pro postoji reamp TS konektor i to radi fino..malo se poigrati sa signal flow-om i super:)

amp out, kod tebe, bi svakako provjerio da nije slucajno -10dB line out..?to je često potrebno za lampaska izlazna pojacala.. al nisam siguran,
javice se neko ga ima taj model..

ghostarbeiter
11-01-2009, 08:30 PM
ne bih ponovo da ?irim priču mnogo, po?to vidim da je oti?la u drugom pravcu,
ali malo sam se raspitao za one Lundahl trafoe ... pa reko' bolje da okačim informaciju - mo?da nekom bude značilo. stavio bih u onaj drugi thread ali sam zakasnio.

ovako, postoji ova firma http://www.jacmusic.com/ koja prodaje Lundahl trafoe. u nemačkoj su i slali bi za srbiju. poslao sam im mail da vidim ?ta ka?u za cenu transporta do srbije. do italije je valjda 30?. inače mo?e plaćanje i paypal-om i preko banke na nekoliko načina. znam da je ovo sve na dugačkom ?tapu, ali jedan ortak je uspevao da prođe sasvim pristojno (mislim da je neka banka bila u pitanju).

Lundahl DI trafo (LL1530) ko?ta 45,15?. nema popusta na količinu. ali bi značilo bar zbog tro?kova slanja+carine uzeti nekoliko komada, inače bi ispalo da se vi?e daje tu nego za sam trafo.

eto tako ispada. nisam tačno računao, ali ako bi se uzelo nekoliko komada i napravilo bar 2 reampa i 2 DIboxa, moglo bi da izađe ne?to jeftinije po komadu u odnosu na Radial.

prilično lo?e, sve ukupno. mada, mo?da je nekome to dovoljno isplativo.

@arthur:
po?to već razmi?lja? o varijanti sa Line6, za?to ne bi uzeo neki aktivni (mislim da ima reampa) behringer ili ?ta već ima u radnjama - pa proba??
ili u krajnjoj liniji - to mo?e da se pravi za male pare ... samo je trafo varijanta skupa.
a bilo je i onih SansAmp... sad mo?da već neko uvozi ...

poz

MUzzY
12-01-2009, 11:55 PM
Meni semplovi drajva zvuce drugacije. Nije ogromna razlika ali je definitivno ima. Reamp sempl mi zvuci malo sevtlije, kao da ima blaaaaagi prizvuk nekog tube srcreamera. Nekako je attack ostriji i sve malo zvuci prosto svetlije. Opet kazem, efekat je jaaaaako suptilan ali ga po mom misljenju ima.

Arthur
13-01-2009, 12:43 AM
nisam rekao da je identično, samo da razlika nije prevelika. I to ovde se radi o repliciranju određene farbe, a moja osnovna ideja je pravljenje novih farbi. Jedino me zanima da li neko zna da se ovako sjebavaju pojačala ili ne?