View Full Version : Problem sa grafikom-secka Nuendo
66musicman
16-12-2008, 02:48 AM
Nadam se da nisam promasio pod-forum.
Problem je sledeci.Prilikom rada sa Nuendom i Giga studiom + podignuta mixeta pulsara 2, prilikom prebacivanja sa prozora na prozor kompjuter secne i gubi se potpuno sklad audia i midija uopsteno.
Takodje se isto desava i u radu samo sa Nuendom i mixetom Pulsara 2.
Probao sam da explorer postavim na afiniti jednog jezgra ali ne pamti podesavanja.
Konfa Gigabajt EP-35 DS3, CPU E 8400, 4.Gb RAM-a OCZ 1066, GPU nVidia G9400 GT Silent, 2 X HDD Seagate 500.Gb 32.Mb cashe + Pulsar 2.
Optimizacija je uradjena po PS-u i sve radi fenomenalno osim navedenog problema.
Molim za pomoc ! ! !
TNX
alavuk
16-12-2008, 09:28 AM
proveri task manager mozda imas jos neke procese koji ti nisu potrebni a pojavili su se u medjuvremenu od zadnjeg tvikovanja kompa (ume nero da ih napravi npr.) , gasi antivirus kad palis projekte (mada pretpostavljam da to uradis ali ne da ga pazuiras) , i ono najvaznije proveri refresh rate i rezoluciju mozda se slucajno poremetio ref. rate / rezolucija ... javljam jos u medjuvremenu ako se setim necega
66musicman
17-12-2008, 09:59 AM
To je sve uradjeno, medjutim radi se o 22" monitoru cija je native rezolucija 1680 X 1050 (valda su tacne brojke) a grafika nVidia 9400 GT pa ja mislim da ista ne moze da potera monitor u toj rezoluciji pa secka.
Jos neka ideja bi bila dobro dosla.
alfom
17-12-2008, 10:19 AM
Ne znam mo?e li ti ovo pomoći, ali na ovoj adresi ima? mali programčić za ispitivanje svoje grafičke kartice :
http://www.nvidia.com/object/product_geforce_9400gt_us.html?startgom=1
LAMPASH
17-12-2008, 10:20 AM
Ma gde 9400GT ne moze da tera 1680x1050,to mogu i mnogo godina starije karte,dakle nije tu problem sem ako je karta neispravna mada ne verujem da je to problem.Probaj da skines najnovije drivere sa nVidia-inog sajta i instaliras ih.Ako to ne resi problem,probaj ako si u mogucnosti da kod tebe probas neku drugu graficku(komsija,ortak...),pa da vidimo.Sada sam u nekoj guzvi pa cu nesto kasnije ponovo da navratim na forum da vidim sta si uradio,moramo to da resimo;)
Pozdrav!
lesha
17-12-2008, 11:21 AM
da li si instalirao drajver za graficku ?
kejkz
17-12-2008, 01:11 PM
Mislim da ne bi mogao koristiti tu rezoluciju da nisu instalirani drajveri. Verovatno su u pitanju decije bolesti svakog novog cipseta, tako da racunaj da ce se ispraviti sa novijim drajverima... ili se nece ispraviti nikada. Zato i jeste zez uzimati najnoviju opremu za DAW.
lesha
17-12-2008, 01:32 PM
moze da se desi da je windows prepoznao karticu i stavio generic driver.
LAMPASH
17-12-2008, 02:16 PM
Pa ajde onda neka potera 3DMark Vantage ili neku noviju igricu pa cemo videti da li ima drivere,glupo je sad da nagadjamo.
@66musicman
Daj javi da li si nesto probao od predlozenog,inace ovako mi mozemo da pricamo price do Nove godine:)
pozdrav!
SumAnuT
17-12-2008, 09:04 PM
Sto bi se radi grafike izgubio sklad izmedju midija i audia ... tu je nesto 10 po sredi ...
66musicman
18-12-2008, 03:49 AM
Eto i mene.Apsolutno su svi drajveri najsveziji instalirani pravilno, od chipseta, grafike, monitora i zvuka, tu sigurno nije problem.
Treba razmisljati u pravcu explorera sigurno, koji na XP Sp2 baguje sa dvoglavim CPU.
namestim prioritet na CPU 1 i onda je sve o.k. do restarta, posle toga isto jer na pamti podesavanja.
probao sam i sa programcicem Prio koji upravo za to sluzi (i jos mnogo toga, t.j. prosireni Task manager) ali ista stvar.
To se desava samo pri prelazu sa prozora na prozor.Graficka sigurno ladno tera tu rezoluciju, problem je sigurno u Win exploreru.
Imate li jos neku ideju ?
TNX
LACKY
18-12-2008, 04:06 AM
Glupo pitanje. A dali si razmisljao da imas vise otvorenih programa koji se kace na isti audio driver? Mislim oce to da zajebava na tu foru, pogotovo Giga Studio.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.