View Full Version : Molim vas recite mi shta se deshava - James Bond theme
HeatMan
15-12-2008, 03:46 PM
http://www.youtube.com/watch?v=hM5UJvnbbuY
kolko falsheva, jbt.. alicia keys tako falshira?
ne verujem.. josh su sve to ostavili.. :?
Eeva_r&b
15-12-2008, 03:59 PM
meni je refren sranje ,i melodija i pevanje,ne svidja mi se pesma,ali njeni solo delovi su pristojni i ne vidim tu nista za toliki shok... pevaju zajedno pa ne mogu da razaznam tacno ko falsira on il ona...
a zasto su ostavili...pa ne znam,ali alicia ne koristi melodyne,thats for sure ...mozda se nije imalo vremena...
Ovo je do jaja!!!
Bez zezanja.
Ovo je mogao da spoji samo neko ko jako dobro zna sta radi.
Prljavstina iz podruma i glamur.
Jedna od boljih tema za JB.
Verovatno je to i jedino sto vredi u celom filmu radjenom u propagandne svrhe Coca Cole Zero.
BTW, nije ovo prvi put da se ima "organski" pristup u JB soundtrackovima.
Ko ne veruje, neka poslusa Sheryl Crow u "Tommorow never die", pa da cuje sta su falsevi. Ali i tamo i ovde to jako dobro radi.
dawid
15-12-2008, 05:14 PM
Ja sam ovo skinuo cim sam cuo na radiju i preslusao sam je 800 puta. Svaka im cast sto su se setili da spoje totalno dva razlicita sveta. Doduse Whiteov uticaj se mnogo jace vidi ali meni je ovo jako jako dobro i originalno. Pogotovo produkcija koja je totalno iscasena :D
DaBear
15-12-2008, 05:40 PM
totalno organski sound! sve je sirovo - i tako treba da bude!!! odlicno...
Jok! promaklo im nesto da nisu culi...nemojte da ste smesni!! sve to TREBA tako da zvuci.
disco violence
15-12-2008, 05:59 PM
Mozda je to ona buducnost muzike o kojoj smo pricali, zvuci kao da je fals, a nije?!
alfom
15-12-2008, 06:10 PM
@ DaBear
Potpuno se slažem s' tobom : +1.
Ne pratim ; prvi put ovo čujem. Ali, već samo na to jedno slušanje, a obzirom na HM-ov početni napis, pokušao sam zamisliti kako bi to 'čistunci' izveli.
Ne ide. Ovo je super!
Ali isto tako, koliko se sjećam, bilo je ovog štosa i prije - nije nikakva novina.
Sad ćem ja to sebi da snimim u archive.
Krivo mi je što ne razumijem tekst :(:mad::( pa da imam kompletnu sliku zašto je baš tako urađeno. Svakako vrijedi 'kupiti' caku. Ako ništa, makar iz znatiželje.
Dopuna : Pa da. I muzička pratnja je u istom fazonu. Poslušajte dobre sve instrumente, pa i puhače posebno, a i gitare ; pa klavir na početku 'ko fol ispao, a oni ne kuže pa pustili'. Sve na prvu zvuči očajno. Ali 8-)
Nemanja Filipovic
15-12-2008, 06:43 PM
Meni je ova pesma super,ali mi je bolji bio Cornell.Mislim njegova pesma je bila komercijalnija nego ova,ali opet on je meni licno veca faca.:)
Eeva_r&b
15-12-2008, 06:54 PM
kakve veze falsiranje ima sa tim da se dobije prljav i ubedljiv zvuk?
to mi nikad nije jasno kad neki ljudi kazu. :S
meni ovo iskreno izgleda kao i svaki alicijin izgovor za brzoplet amaterizam u poslednje vreme (poslednji album njen) 'a ja to tako htela,da zvuci kao 60te,70te'.....a ono,posle nje pustis neki old school is 60tih i 70tih a nigde tako trapavog pevanja i trapave produkcije,sve kida,sve na mestu,osetis sranje...i to jos u onim uslovima..ma daj...meni ovo ne lici na prljav old school (a verujem nikome ko dugo slusa i prati srodne zanrove) ,vec je skroz wannabe...kao i vecina pokusaja da se u danasnjim uslovima radi old school..nema tu duse...sve je tako namazano i prozirno...to je bar moje misljenje...dont shoot
kakve veze falsiranje ima sa tim da se dobije prljav i ubedljiv zvuk?
to mi nikad nije jasno kad neki ljudi kazu. :S
Pa zivot nije uvek "Hollywood", a pevanje nije uvek "hor beckih decaka"... :wink:
Bez namere da ulazim u rasprave, ali ti vec u drugom komentaru danas promice sustina.
Za par godina ces i ti drugacije dozivljavati sve :wink:
Eeva_r&b
15-12-2008, 07:13 PM
Ma kapiram ja to,ni sama ne mislim da je neophodno da sve bude ulickano i ispolirano da bi muzika bila dobra...ali kad prepoznam kod nekoga tu 'isforsiranu spontanost' bas mi zasmeta...ne znam,mozda sam i subjektivna kad to kazem...eto,recimo volim kako ta 'trapavost' kod erykah badu zvuci...jer mi deluje prirodno,i laid back..ovde uloga falseva nema veze sa emocijom pesme,nit teksta...a mozda je i to subjektivno reci,ne znam hhaaha.
sve u svemu,ono sto hocu reci je,'osecam se eventualno'.
Pa zivot nije uvek "Hollywood", a pevanje nije uvek "hor beckih decaka"... :wink:
Bez namere da ulazim u rasprave, ali ti vec u drugom komentaru danas promice sustina.
Za par godina ces i ti drugacije dozivljavati sve :wink:
Arthur
15-12-2008, 07:38 PM
jebiga, ja da sam ovo snimao, ne znam za koje pare, i ne znam ko da peva, ali stvarno ne bih mogao da ostavim ove bolne falševe. Pored toga, pesma mi je odlična, i produkcija i aranmžan i sve. Samo kad mi zapara riba, dođe mi da promenim kanal.
but thats just me.
sve u svemu,ono sto hocu reci je,'osecam se eventualno'.
hit rech dana je " osebujno " :)
Brat i prijatelji otisli poslom u Hr .... i spotakli se o tu rech ... i pitali domacine sta znaci , ali niko nije znao da TACNO objasni , zapravo prevede rech . Svi znaju gde se upotrebljava , ali ne znaju prevod ....
I onda su se zainteresovali , i saznali da ista rech postoji i u Srpskom recniku :shock: .... tj da je i " domaca " elem ... super rech za ovakve teme ...
Q: Da li ti se svidja nova tema za JB ?
A: Pa onako , osebujno je :D
Pozdrav
Eeva_r&b
15-12-2008, 07:51 PM
Hahahaha podeli taj vokabularni poklon i sa nama!
Kako gotivna rec ,ne znam ni sta znaci,al svidja mi se :rotfl:
hit rech dana je " osebujno " :)
Brat i prijatelji otisli poslom u Hr .... i spotakli se o tu rech ... i pitali domacine sta znaci , ali niko nije znao da TACNO objasni , zapravo prevede rech . Svi znaju gde se upotrebljava , ali ne znaju prevod ....
I onda su se zainteresovali , i saznali da ista rech postoji i u Srpskom recniku :shock: .... tj da je i " domaca " elem ... super rech za ovakve teme ...
Q: Da li ti se svidja nova tema za JB ?
A: Pa onako , osebujno je :D
Pozdrav
HeatMan
15-12-2008, 08:35 PM
jebiga, ja da sam ovo snimao, ne znam za koje pare, i ne znam ko da peva, ali stvarno ne bih mogao da ostavim ove bolne falševe. Pored toga, pesma mi je odlična, i produkcija i aranmžan i sve. Samo kad mi zapara riba, dođe mi da promenim kanal.
but thats just me.
pa to ti kazem.. eto iva npr zna da ja volim da ostavim falsh tu i tamo da zvuchi sirovo.. al to nije falsh za ceo semitone nego u okviru note.. vibrato tu i tamo da izleti..
al ovo je.. uffff... previshe za moj ukus
Danny Lou
15-12-2008, 09:27 PM
hm... hoce ljudi da probaju nesto novo? :grin:
mozda sam ja daleko od trendova ali ovo mi zvuci nekako "presuvo" ali ipak doduse zanimljivo... mozda ideja cijele pjesme nije bas "konkretna", sta znam, tako mi se cini...
Manley
15-12-2008, 09:30 PM
meni ovaj korby vrhunski svetli, opasno mu lazi ova plava boja u ovom svetu falserica ;)
Synclavier
16-12-2008, 12:37 AM
Uglavnom se ne javljam sa komentarima na ovakve teme, ali, heh.... morao sam jer telepatija definitivno postoji. Bukvalno celo popodne se "zabavljam" (sam sa sobom) sa recju "osebujno" u raznim kontekstima, a onda se javi Max sa idealnim kontekstom...:da:
Elem, nova JB tema je bas osebujna:D , kao i sve oko nje. Salu na stranu, pesma k'o pesma ni bolja ni gora od vecine iz JB serije (cast izuzecima). Aranzman, produkcija, itd. - nista strasno, ni super ni ocajno, vec osebujno. Sve druge konstatacije vode u verovatno bespotrebnu raspravu, ali rizikujuci i tu mogucnost ipak bih rekao "par reci".
Pevanje, hajde da ne komentarisem preterano, nije ocajno kao sto sam ocekivao po naslovu, ali je ipak nekako (bar za mene) nedopustivo. Organski zvuk - super zvaka, ali ipak je nekako instant i, naravno, fensi. Nista zbog cega bi trebalo da se posebno zabrinemo,...:rolleyes: ali, da li bas i ne treba...? Mene ceo ovaj pristup (ovo je samo deo cele struje) "brine" vise zbog toga sto daje idealan alibi za povrsno-na brzaka-neinventivno uradjene pesme/aranzmane/produkcije.
Tvrdnja da to "bas tako treba" stoji u kontekstu smernica koje daje sama industrija, ali u kontekstu vrednosti samog rezultata je, ako nista drugo, ono makar veoma diskutabilna. Preslusao sam pesmu tri puta i vec posle desetak minuta niti mogu da je ponovim, niti zelim da je ponovo cujem.
Naravno, uz prvu tvrdnju uvek ide i ona druga "da je neko bas zeleo da tako zvuci". Legitimno pravo, reklo bi se, ali je i ta tvrdnja najcesce samo alibi za promasene radove i za netalentovane persone da se bave muzikom, pri tom ne mislim na doticne, vec uopsteno. Ne sumnjam da ovaj rad svakako nece biti finansijski promasen za ucesnike, ali kako bih rekao... kakav Bond takva i pesma.
I, jos nesto... Svi "inventivni" iskoraci koje je (narocito) u poslednje vreme podrzavala muzicka industrija, bili su (gle cuda) jako dobro ispraceni u modnoj industriji i advertajzingu. Slucajno...? Ili je neko od glavnih baja u industriji rekao: "OK, sada ce ovo da prolazi". Nisam nikakav zagovornik "teorija zavere", jednostavno mnoge "industrije" ovako funkcionisu i sa tim treba (umeti) ziveti. Tako smo poslednjih godina imali redom sezone kvazi latina, kvazi etna, kvazi RnR-a, kvazi soul&RnB-a (uglavnom kako to vidi mali Djokica) za diskoteke, kao i poplavu "novih" potpuno muzicki nesuvislih pravaca/stilova. Cini mi se da je Da Bear jednom dao ,ako ne definiciju, onda jako dobar razlog za postojanje tzv. minimala:wink: (ovim zaista ne zelim nikoga da uvredim, ali istina je cesto surova).
Uz svest da sam vec pomalo i OT moram reci i ovo... Cela produkcija je nekako postala (mislim na svetski trend i diktat industrije) j***chko-udaracko-otkidacka i cela prica se svodi na taj pristup i takmicenje samo na tom planu. I, te kao retro fore... Neke stvari se desavaju ciklicno, to je jasno, ali neka vremena ne mogu da se ponove. Nadrkani Marshalli ne mogu da sakriju lose odsvirane gitare, analogni sintovi ne mogu da poboljsaju neznalacki "nacrtane" bass linije, filteri "koji cepaju zvucnike" ne doprinose nista vec ocajnim pesmama, nepoznavanje harmonije ne sakriva nijedan space-analog pad, grozomorna pevanja nijedan vintage-tube preamp. Ali, sve zato j*** kevu, ubija, cepa, razvaljuje (i, to uglavnom sablonski isto)..., a sustina ostade po strani. I,... da li moraju da postoje samo krajnosti, ako nije sirovo - mora da bude "upeglano", ako nije "nadrkano" mora da bude "mlitavo", ako nije falsh i zbrljano mora da bude "sterilno tacno".... A, zasto jednostavno ne bi bilo dobro, muzikalno, sa merom i ukusom, dobro i adekvatno aranzirano/producirano/odsvirano-odpevano, bez podilazenja i foliranja? Zar je vazeci "etalon" toliko daleko od toga?
Ovolika prica oko pesmice koja ima potpuno jasano definisan cilj i utilitarnu vrednost, vek trajanja, reci cete? ... I bicete u pravu, verovatno nema smisla, pogotovo imajuci u vidu razlicite ukuse. Pesma je samo bila okidach, a nije ni prva ni poslednja koja se ovako (provereno uspesno) radi. Meni je samo pomalo muka kad se likovi koji potpuno legitimno uzimaju lovu na hit pesmama ovog tipa, odradjenim na brzaka, predstavljaju kao inovatori, rodonacelnici novih stilova ,veliki znalci, talenti, ja od toga ovde nista ne primecujem.
I, da ne bude da je sve bezveze i da nista ne valja... Bas slusam Snow Patrol, i eto, novo je, ima malo retro fazona, vintage zvuka, nadrkanih gitara, analogije, "Ludwig" drum sounda, tube kompresije (sve fancy:wink: ), ali je muzikalno , lepo odsvirano/odpevano, sa merom i ukusom, producent je posteno (i sa znanjem zanata) uradio posao, fini su tekstovi, oni mi izgledaju opusteno i nepretenciozno. Pri tom, ovo uopste nije stil koji ja preterano volim da slusam. Znaci ipak moze...:)
Izvinjavam se, necu vise, definitivno ne umem da napisem kratak post...:ups:
lesha
16-12-2008, 01:04 AM
osebujno = sveobuhvatno ?
Danny Lou
16-12-2008, 09:47 AM
meni osebujno nekako zvuci kao bezobrazno, nadrkano ali opet plasirano kao prihvatljivo :D
awacs
16-12-2008, 10:34 AM
osebujno = sveobuhvatno ?
osebujno = samosvojno, autentično, ono ?to je karakteristično samo za "tog i tog".
Eeva_r&b
16-12-2008, 11:08 AM
Ovo je upravo ono sto i ja pomislih...ne mislim da sam 'promasila sustinu'. Pre bih rekla da su to promasili autori sa vidi-sta-ja-umem pesmama.
Ne mogu da se odlucim dal mi je to gore,ili danasnja pop komercijala.:banghead:
U svakom slucaju,trajnost takvih pesama govori dovoljno
(ne konkretno ova pesma,jer ne mislim da je zasluzila toliko negativne kritike).
Ali da,mislim da zapravo pojavljivanje ovakvih pesama od afirmisanih izvodjaca definitivno jeste diktiranje trenda. Recimo,da je neko neafirmisan izvodjac ove pesme, vecina vas bi rekla da pesma 'nece proci' (u najmanju ruku to,ako ne cak i da je neubedljiva i slaba), dabear koji nas je nazvao smesnima bi u tome bio prvi (realno,priznaj :wink:). Al posto je za Dzejmz Bonda,nasa paznja je neizbezna.
Evo npr svi Alicia Keys fanovi koje poznajem,ukljucujuci i mene,su pre nego sto su saznali da je pesma soundtrack,maltene jedva primecivali ovu pesmu,i doziveli je kao neinventivnu i dosadnu...
Mene ceo ovaj pristup (ovo je samo deo cele struje) "brine" vise zbog toga sto daje idealan alibi za povrsno-na brzaka-neinventivno uradjene pesme/aranzmane/produkcije.
Tvrdnja da to "bas tako treba" stoji u kontekstu smernica koje daje sama industrija, ali u kontekstu vrednosti samog rezultata je, ako nista drugo, ono makar veoma diskutabilna. Preslusao sam pesmu tri puta i vec posle desetak minuta niti mogu da je ponovim, niti zelim da je ponovo cujem.
Naravno, uz prvu tvrdnju uvek ide i ona druga "da je neko bas zeleo da tako zvuci". Legitimno pravo, reklo bi se, ali je i ta tvrdnja najcesce samo alibi za promasene radove i za netalentovane persone da se bave muzikom, pri tom ne mislim na doticne, vec uopsteno. Ne sumnjam da ovaj rad svakako nece biti finansijski promasen za ucesnike, ali kako bih rekao... kakav Bond takva i pesma.
...
Cela produkcija je nekako postala (mislim na svetski trend i diktat industrije) j***chko-udaracko-otkidacka i cela prica se svodi na taj pristup i takmicenje samo na tom planu. I, te kao retro fore... Neke stvari se desavaju ciklicno, to je jasno, ali neka vremena ne mogu da se ponove. Nadrkani Marshalli ne mogu da sakriju lose odsvirane gitare, analogni sintovi ne mogu da poboljsaju neznalacki "nacrtane" bass linije, filteri "koji cepaju zvucnike" ne doprinose nista vec ocajnim pesmama, nepoznavanje harmonije ne sakriva nijedan space-analog pad, grozomorna pevanja nijedan vintage-tube preamp. Ali, sve zato j*** kevu, ubija, cepa, razvaljuje (i, to uglavnom sablonski isto)..., a sustina ostade po strani. I,... da li moraju da postoje samo krajnosti, ako nije sirovo - mora da bude "upeglano", ako nije "nadrkano" mora da bude "mlitavo", ako nije falsh i zbrljano mora da bude "sterilno tacno".... A, zasto jednostavno ne bi bilo dobro, muzikalno, sa merom i ukusom, dobro i adekvatno aranzirano/producirano/odsvirano-odpevano, bez podilazenja i foliranja? Zar je vazeci "etalon" toliko daleko od toga?
...
Meni je samo pomalo muka kad se likovi koji potpuno legitimno uzimaju lovu na hit pesmama ovog tipa, odradjenim na brzaka, predstavljaju kao inovatori, rodonacelnici novih stilova ,veliki znalci, talenti, ja od toga ovde nista ne primecujem.
Gianfranco
16-12-2008, 12:10 PM
Evo sad sam prvi put cuo ovaj track i nista mi nije zasmetalo...Znam sta je moglo da vam zasmeta,ali meni se svidja,sto je bas ovako...
kejkz
16-12-2008, 12:35 PM
odlicna pesma!
mene smara shto je njegov vokal mega roomy a njen suv ko suza
nervira me to nejedinstvo. sve ostalo mi je kul
DaBear
16-12-2008, 12:52 PM
Uz svest da sam vec pomalo i OT moram reci i ovo... Cela produkcija je nekako postala (mislim na svetski trend i diktat industrije) j***chko-udaracko-otkidacka i cela prica se svodi na taj pristup i takmicenje samo na tom planu. I, te kao retro fore... Neke stvari se desavaju ciklicno, to je jasno, ali neka vremena ne mogu da se ponove. Nadrkani Marshalli ne mogu da sakriju lose odsvirane gitare, analogni sintovi ne mogu da poboljsaju neznalacki "nacrtane" bass linije, filteri "koji cepaju zvucnike" ne doprinose nista vec ocajnim pesmama, nepoznavanje harmonije ne sakriva nijedan space-analog pad, grozomorna pevanja nijedan vintage-tube preamp. Ali, sve zato j*** kevu, ubija, cepa, razvaljuje (i, to uglavnom sablonski isto)..., a sustina ostade po strani. I,... da li moraju da postoje samo krajnosti, ako nije sirovo - mora da bude "upeglano", ako nije "nadrkano" mora da bude "mlitavo", ako nije falsh i zbrljano mora da bude "sterilno tacno".... A, zasto jednostavno ne bi bilo dobro, muzikalno, sa merom i ukusom, dobro i adekvatno aranzirano/producirano/odsvirano-odpevano, bez podilazenja i foliranja? Zar je vazeci "etalon" toliko daleko od toga?
Ovolika prica oko pesmice koja ima potpuno jasano definisan cilj i utilitarnu vrednost, vek trajanja, reci cete? ... I bicete u pravu, verovatno nema smisla, pogotovo imajuci u vidu razlicite ukuse. Pesma je samo bila okidach, a nije ni prva ni poslednja koja se ovako (provereno uspesno) radi. Meni je samo pomalo muka kad se likovi koji potpuno legitimno uzimaju lovu na hit pesmama ovog tipa, odradjenim na brzaka, predstavljaju kao inovatori, rodonacelnici novih stilova ,veliki znalci, talenti, ja od toga ovde nista ne primecujem.
I, da ne bude da je sve bezveze i da nista ne valja... Bas slusam Snow Patrol, i eto, novo je, ima malo retro fazona, vintage zvuka, nadrkanih gitara, analogije, "Ludwig" drum sounda, tube kompresije (sve fancy:wink: ), ali je muzikalno , lepo odsvirano/odpevano, sa merom i ukusom, producent je posteno (i sa znanjem zanata) uradio posao, fini su tekstovi, oni mi izgledaju opusteno i nepretenciozno. Pri tom, ovo uopste nije stil koji ja preterano volim da slusam. Znaci ipak moze...:)
Izvinjavam se, necu vise, definitivno ne umem da napisem kratak post...:ups:
e, bas si OSEBUJNO odgovorio !:D
Pazi...ima raznih muzika! I Snow Patrol (gotivim ih) i White Stripes (isto) i Alisha Keys (licno - dosadna mi je)...i svako gradi svoj zvuk.
To sto se vremena i shvatanja menjaju - nemoze da se izbegne.
Da znas samo (dok sam bio malo aktivniji u muzickoj produkciji pre par godina) koliko su puta dolazili ljudi iz disko-kuca i trazili nesto novo, novi zvuk - novi pristup - nove ideje - nove kombinacije starih ideja - itd....nebrojeno puta!!
Svi se trude da se po necemu razlikuju!
A mesta ima za sve. Nije tacno da kazes da nema nista melodicno - ima i te kako!!
Kreni od zadnjeg Coldplay albuma - sve peva od melodija...pa do Girls Aloud (The Promise - http://uk.youtube.com/watch?v=S76h0ZpTXbg monster hit! aranzman, produkcija, instrumetacija - vrhunski uradjeno!! klasa)..
sve je dobro - samo da se radi nesto!!
Mesta ima za sve (koji isplivaju na povrsinu!!!)
MUzzY
16-12-2008, 04:21 PM
Od kada je falsh = sirovo??? ...
Meni se pesma u globalu ne dopada ali mi se jako svidja aranzman i kombinacija te karakteristicne gitare, njegovog "pevanja" i nekog klasicnog JB utiska.
Ali definitivno nije bolje od prethodne JB numere. (meni)
Za sad mi no1. lose JB teme drzi Madona. (numera koju je izvela Tina Turner mi je zakon)
HeatMan
16-12-2008, 04:36 PM
http://www.youtube.com/watch?v=e3aI5AxebQo
nenad
16-12-2008, 06:54 PM
Pesma je odlicna, zanimljiva... a i Alicia peva onako bas kako to treba... prljavo i na trenutke netacno.....to se zove savrseno sa greskom........
Extra song....... produkcijski i aranzmanski sve radi..... bubanj extra.....
Synclavier
17-12-2008, 12:25 AM
e, bas si OSEBUJNO odgovorio !:D
Pazi...ima raznih muzika! I Snow Patrol (gotivim ih) i White Stripes (isto) i Alisha Keys (licno - dosadna mi je)...i svako gradi svoj zvuk.
To sto se vremena i shvatanja menjaju - nemoze da se izbegne.
Da znas samo (dok sam bio malo aktivniji u muzickoj produkciji pre par godina) koliko su puta dolazili ljudi iz disko-kuca i trazili nesto novo, novi zvuk - novi pristup - nove ideje - nove kombinacije starih ideja - itd....nebrojeno puta!!
Svi se trude da se po necemu razlikuju!
A mesta ima za sve. Nije tacno da kazes da nema nista melodicno - ima i te kako!!
Kreni od zadnjeg Coldplay albuma - sve peva od melodija...pa do Girls Aloud (The Promise - http://uk.youtube.com/watch?v=S76h0ZpTXbg monster hit! aranzman, produkcija, instrumetacija - vrhunski uradjeno!! klasa)..
sve je dobro - samo da se radi nesto!!
Mesta ima za sve (koji isplivaju na povrsinu!!!)
Potpisujem sve navedeno! ...Dobro, skoro sve...:wink: , sto se tice Girls Aloud slazem se da je zanat sasvim ok. Nemam nista protiv zgodnih devojaka apriori, ali ove su zaista na nivou Spajsica (i to se cuje), pa ih necu bas uzimati preterano za ozbiljno.
Inace, nisam imao nameru da nesto preterano bedacim, samo me ponekad iznerviraju povrsno-brzinske-instant varijante koje se proglasavaju "genijalnim", a u stvari su samo dobra konfekcija za jedno leto.
LACKY
17-12-2008, 12:32 AM
Pa sve je konfekcija(pravi se da bude konfekcija)! Niko nije snimo album, da bi ga stampao u 1 primerak, zamotao u novinu i sakrio u podrum. Samo sto se po nekad', nekome zalomi da udje u istoriju. Levis.
Synclavier
17-12-2008, 12:59 AM
Pa sve je konfekcija(pravi se da bude konfekcija)! Niko nije snimo album, da bi ga stampao u 1 primerak, zamotao u novinu i sakrio u podrum. Samo sto se po nekad', nekome zalomi da udje u istoriju. Levis.
Uhh, ubijas mi ono malo preostalih ideala...:wink:
Pre bih rekao ovako: 95% jeste konfekcija (od ideje do realizacije) i uvek ce biti, a nekima se zaista zalomi da prerastu tu kategoriju (slucajno, namerno?). Ali je volim muziku i poceo sam da se bavim njom zbog onih preostalih 5% koji nisu pravljeni sa tim ciljem, i nisu ispali dobri pukim slucajem, ili spletom okolnosti. Mozda nije ni 5%, neki kazu 3%,..,1%, o,1% ???
Svejedno, slusam (pratim, radim) i jedno i drugo - prvo da bih "bio informisan, u trendu, u poslu, zaradio", sta god, drugo - da bih uzivao. Pri tom, zaista ne mislim da je sve sto se dobro prodaje konfekcija i bezvredno, taj stav nikad nisam zastupao, niti zelim da sebe guram u tu zamku u koju cesto upadaju likovi koji ceo zivot nesto (neuspesno) "umetnicare".
I, sto jest' - jest', 90% moje garderobe jeste konfekcija i dobro sluzi svrsi, a sve ovo dobro ode u OT.:wink:
LACKY
17-12-2008, 01:21 AM
Zasto mislis da pored konfekcije uvek stoji znak jednakosti sa losim. Ima jako dobre konfekcije, cak sta vise odlicne. Konfekcija je sve ono sto dozivi veliku popularnost, al niukom slucaju "nemora" da znaci da je lose.
Synclavier
17-12-2008, 01:49 AM
Zasto mislis da pored konfekcije uvek stoji znak jednakosti sa losim. Ima jako dobre konfekcije, cak sta vise odlicne. Konfekcija je sve ono sto dozivi veliku popularnost, al niukom slucaju "nemora" da znaci da je lose.
Nisi me dobro razumeo, mozda se nisam dobro izrazio, ja zaista i ne mislim da je sva konfekcija losa, znak jednakosti izmedju: "konfekcija" i "lose" naravno da ne stoji po definiciji, mislim da takvo nesto nisam ni napisao. Mogli bi do sutra da nabrajamo kvalitetne "konfekcijske" proizvode.
Pre stoji konstatacija da je velika vecina tek prosecna i "za jedno leto", sto je vise nego opste pravilo.
Naravno da je konfekcija (izmedju ostalog) sve sto dozivi veliku popularnost, ali razlozi te popularnosti cesto mogu biti veoma "banalni" tipa: "jeftino je", "trenutno trendy", "lako svarljivo", "ne trazi nikakav poseban angazman i razumevanje", "moji ortaci to vole", "da ne ispadnem glup u drustvu","vidi dobre ribe...!","stalno je u novinama, mora da je nesto bitno",...itd.
I sam sam ucestvovao (na razne nacine) u mnogo projekata koji se mogu podvuci pod taj "konfekcijski" kontekst, tako da nemam bas razloga da se "posipam pepelom".:)
dvuckovic
17-12-2008, 01:59 AM
Djuro Salaj?
LACKY
17-12-2008, 03:31 AM
25 Maj
redwater
18-12-2008, 09:18 PM
strava pesma.....bubanj ubija...gitara too...pevanje?koje pevanje?nebitno !
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.