View Full Version : Ludbreg Band Aid - Bozicna carolija
http://www.rntmusic.org/download/Ludbreg%20Band%20Aid%20-%20Bozicna%20carolija.mp3
Pozdrav.
HeatMan
15-12-2008, 01:39 AM
falsh za falshom.
ne znam shta drugo da ti kazem.. solo na gitari mi se svidja, mada ove backing ritam gitare zvuche kao da su samo preko pedale ubodene u line in..
najiskrenije, jedva sam poslushao do kraja.. ako su bzvz pevachi, igraj se sa melodyneom.. ne zman shta da ti kazem vishe..
btw, aranzmanski.. ufff.. uvek ista stvar.. jedino bih taj solo istakao..
Sasha Fishter
15-12-2008, 08:23 AM
jesi sredil studio konacno?:)
falsh za falshom.
ne znam shta drugo da ti kazem.. solo na gitari mi se svidja, mada ove backing ritam gitare zvuche kao da su samo preko pedale ubodene u line in..
najiskrenije, jedva sam poslushao do kraja.. ako su bzvz pevachi, igraj se sa melodyneom.. ne zman shta da ti kazem vishe..
btw, aranzmanski.. ufff.. uvek ista stvar.. jedino bih taj solo istakao..
Ma ako se ikome svidi samo i jedan ton i to je vec puno...
jesi sredil studio konacno?:)
He, he, nisam jos do kraja, krpam se nekako.
Potrosil sam veliki dio para za mikrofone koji su mi uletjeli, tak da sam suh ko barut....
Pozz...
alfom
15-12-2008, 01:04 PM
Ovo me podsjeća na neke rane radove iz ovog žanra, otkad počesmo da živimo u mnoštvu banovina.
Ako ćeš ovo slati na KR, daj neka ti sve muške solo dionice otpjeva onaj što je pjevao I vox. u dijelu : "... A miriše cimet i med ...". Popeglaj ga obavezno. Ženskicu povuci malo nazad i ubij joj malkice dominantnost u odnosu na muške vox - primjetno u svim duetima - takav joj glas.
Falševe riješi obavezno. Prejaki su. Čak jači nego kod Jure Stublića :grin: što je nedopustivo. Nema smisla da pjevate 'bolje' od Jurice.
Melodija, text - O.K.
Arr. = plastika koja me izludi u ovom iz prve rečenice.
Kontrasti : pjevani dijelovi naspram sola = prejaki (kontrasti : 'prejak' solo prema vox, u svim elementima ; ne mislim na gain, nego aranžmanski).
Pjesma ti je dobra.
Uradi to ponovo jer vrijedi truda.
Bićete svi sretni i zadovoljni.
Ono, jes' da se primaklo : treba pustiti u opticaj najdalje 21., 22. o.mj.
Ali, šta da se radi.
Vrijediće.
Ovo me podsjeća na neke rane radove iz ovog ?anra, otkad počesmo da ?ivimo u mno?tvu banovina.
Ako će? ovo slati na KR, daj neka ti sve mu?ke solo dionice otpjeva onaj ?to je pjevao I vox. u dijelu : "... A miri?e cimet i med ...". Popeglaj ga obavezno. ?enskicu povuci malo nazad i ubij joj malkice dominantnost u odnosu na mu?ke vox - primjetno u svim duetima - takav joj glas.
Fal?eve rije?i obavezno. Prejaki su. Čak jači nego kod Jure Stublića :grin: ?to je nedopustivo. Nema smisla da pjevate 'bolje' od Jurice.
Melodija, text - O.K.
Arr. = plastika koja me izludi u ovom iz prve rečenice.
Kontrasti : pjevani dijelovi naspram sola = prejaki (kontrasti : 'prejak' solo prema vox, u svim elementima ; ne mislim na gain, nego aran?manski).
Pjesma ti je dobra.
Uradi to ponovo jer vrijedi truda.
Bićete svi sretni i zadovoljni.
Ono, jes' da se primaklo : treba pustiti u opticaj najdalje 21., 22. o.mj.
Ali, ?ta da se radi.
Vrijediće.
Hvala na dobronamjernim kritikama. Vokale ne mogu mijenjati jer cijelo ovo saroliko drustvo treba biti dio te Bozicne cestitke. Ovo je trebao biti samo midi demo koji je tek trebalo odsvirati,ali je ispalo da od instrumenata su zivi jedino gitara i moji prsti koji su lupali po klavijaturi:-). Dalo bi se tu svasta jos napraviti, ali pjesma je potpuno lokalnog karaktera i radjena na dobrovoljnoj bazi, al krivo mi zbilja sto se nije uspjela zavrsiti do kraja kako treba jer ima osnova, jbga.. No nadam se da nam nije ovo posljednji Bozic i Nova godina.
Pozz.....
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.