View Full Version : Koji mic?
eternoRBC
12-12-2008, 01:38 PM
Ovako..znaci pravim neki kucni studio, prvenstveno za snimanje rep muzike. Uzeo sam zvucnu karticu Digidesing mbox2 i sad me zanima koji mic da uzmem, naravno nemam previse repa za neke bijesne stvari... oko 800KM bi bilo super.
Normalno, ako neko ima polovan a jak mic da proda i to dolazi u obzir
hvala unaprijed!
akordeonista
13-12-2008, 07:32 AM
Skupi jos malo para i kupi Rode K2. Mislim da je u tom cenovnom rangu najbolja kupovina.
Evo pa pogledaj, imas ga u Artistu povoljno:
http://www.artist.ba/srpski/artikal.php?art=512
Monroe/Rampart
13-12-2008, 07:42 PM
Skupi jos malo para i kupi Rode K2. Mislim da je u tom cenovnom rangu najbolja kupovina.
Evo pa pogledaj, imas ga u Artistu povoljno:
http://www.artist.ba/srpski/artikal.php?art=512
evo bas sam danas probavao mikrofone (hvala zg audioprou sto su izasli u susret) i utisci su bili ovakvi
-violet black knight - jako je "prezentan", neznam kako bih se bolje izrazio, zvuci kao da je vokal vec paniran jako lijevo i jako desno, lijepo se istice...no s druge strane, neocekivano sibilantan je bio...imao sam dio texta u kojem malo naglasenije kazem "šamar" i to je zvucalo bolno za uši...sve u svemu, iznenadjujuce svijetlo je zazvucao u odnosu na tets snimke koje sam dosad cuo od njega
-se electronics se4400a - ovo je jednostavno mikrofon...nista posebno lose, nista posebno dobro...covjek koji je bio tamo je rekao da je sjajan na instrumentima i kad se koristi kao par, al na vokalu je blijed...nije lose, jednostavno ne ostavlja nikakav utisak
-rode nt2000 - manje sibilantan od violet bk-a, ali i dalje sibilantan...najveci plus mu je sto ima teske, mesnate donje midove...to mi se prilicno svidilo kod njega
-rode k2 - isprve nije imao neki "wow" efekt...nije nista lose imao u zvuku, a ni nista isticao...bio je malo topliji zvukom od se-a, sto je i logicno radi tubea, al kasnije nakon par verseova odradjenih u njega sam skontao kako vec ima zaokruzen zvuk, onako, spreman za ubacit u mix...ko da je sav visak iz visokih i niskih frekvencija poskidan i vokal je mix-ready...pretpostavljam da je bitno reci da se nije posteno zagrijao..kroz 5 minuta od paljenja power supplya je isprobavan...
edit: da, dosta je tisi od ostala 3
eto, nekako sam najblize njemu za sada...zao mi je samo sto nisam stigao niti imao mogucnosti usnimit isjecke glasa da vidim kako bi sjedao na muziku, ali ovako u letu - izvuceni su ti zaključci
idekius
13-12-2008, 11:06 PM
..
edit: da, dosta je tisi od ostala 3
Hmm... čudno... Braca i ja smo poredili kod njega u studiu K2 i Neumann U89.
K2 je dosta glasniji od 89-ke.. Koliko li su tek ovi glasni, koje si pomenuo kao glasnije od K2???
Monroe/Rampart
13-12-2008, 11:35 PM
pa, i meni je bilo cudno, al je tako, svi su isprobavani na istom preampu i s istim gainom...kad sam dosao doma sam malo prckao po internetu i tamo takodjer pise da mu output nije toliko "hot" koliko i kod drugih slicnih mikrofona...
Kres7787
16-12-2008, 10:30 AM
Standarda nije ni bilo pretpostavljam? Jer se pokvario kad smo mi bili. Jos cekam tu snimku sessiona da mi stigne...
Hmm... čudno... Braca i ja smo poredili kod njega u studiu K2 i Neumann U89.
K2 je dosta glasniji od 89-ke.. Koliko li su tek ovi glasni, koje si pomenuo kao glasnije od K2???
:D:D:D:D:D:D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.