View Full Version : UAD-2 i zauzeće CPU
idekius
12-12-2008, 04:18 AM
:) Kako vam se ponaša CPU? Na sreću, dovoljno mi je jak CPU, pa za sada to primećujem "grafički"... ali, UAD-2 kada se naroka plugovima očigledno da poprilično ume da optereti CPU. Nadam se da će to malo smanjiti pri narednoj reviziji drivera. Kod mene Duo i nije strašan, ali... pravi pravi opterećenje CPU kada je natovaren kako treba, naročito na manjim latencijama.
Ima li neko UAD-2 QUAD?
Lepo bi bilo da ga maximalno optreti i napravi screen capture zauzeća CPU u Nuendo. Pa da kaže koji CPU i koja ploča su u pitanju, kao i pri kolikoj latenciji.
STUDIOTON
14-12-2008, 12:49 AM
evo pokrenuo sam 24 P140 plugova na uad2 quad sto je 91% sva cetiri procesora . opterecenje procesora postoji ali malo ..
STUDIOTON
14-12-2008, 12:58 AM
Pokrenuo sam i 72 x NEVE 88RS .. i zauzece CPU racunara je oko 21-22%
Izgleda da je idekius u pravu .. jebe ga grafika
idekius
14-12-2008, 01:01 AM
Nije strašno i O.K., ali... bah... dakle UAD ipak potkrada CPU :)
Ako je moja pretpostavka da to radi GUI plugova, sa velikim brojem različitih plugova (različiti GUI) bi opterećenje CPU računara trebalo da bude i nešto veće...
Znači... izgleda da nije najpoželjnije UAD-2 instalirati u preslabe računare...
Ipak... nije za zameriti, jer je Ivica QUAD-om ipak otvorio 72 stereo kanala Neve 88RS, sa uključenim kompresorom, EQ-om, low cut... :)
Mnogo je, kume :-)
STUDIOTON
14-12-2008, 01:07 AM
Nije stra?no i O.K., ali... bah... dakle UAD ipak potkrada CPU :)
Ako je moja pretpostavka da to radi GUI plugova, sa velikim brojem različitih plugova (različiti GUI) bi opterećenje CPU računara trebalo da bude i ne?to veće...
Znači... izgleda da nije najpo?eljnije UAD-2 instalirati u preslabe računare...
Ipak... nije za zameriti, jer je Ivica QUAD-om ipak otvorio 72 stereo kanala Neve 88RS, sa uključenim kompresorom, EQ-om, low cut... :)
Mnogo je, kume :-)
jes vala .. bas planiram da mixam 72 kanala i na svaki da stavim neve 88rs kanal :cool3::gaah:
idekius
14-12-2008, 01:14 AM
jes vala .. bas planiram da mixam 72 kanala i na svaki da stavim neve 88rs kanal :cool3::gaah:
Nije valjda da si do sada radio bez 144 kanalnog Neve 88RS mixera? :D
i UAD 1 opterecuje CPU .....
Pozdrav
idekius
14-12-2008, 04:58 PM
i UAD 1 opterecuje CPU .....
Pozdrav
Da... i to verovatno na potpuno isti način kao dvojka, samo je broj plugova manji, pa pa je to manje primetno...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.