View Full Version : Tirazi ?!
Evo dobih neki izvod ( uplatu ) od sokoja .... i jedna stvar me iznenadila ...
Na izvodu pisu pesme koje sam radio i pise u koliko primeraka je album prodat .... i to me je iznenadilo ....
Naime , posto se radi o legalnim prodajama , moram priznati da su me iznenadile cifre od 20 - 30 000 primeraka ( koliko ih tek ima nelegalnih ?!?! ) za pevace koji jesu zvezde , ali nisu ne Sergej ni Joksimovic ni niko od tih najtiraznijih .....
Da ne gledamo mi muzicku industriju malo suvise crno ?!?!
Pozdrav
Dule A
11-12-2008, 07:01 PM
a npr. meni je danas stigao izvod bash za pomenutog Sergeja i to za predposlednju plocu (....pogledi u tami i ostalo....) gde je cifra prodatih nosaca ispod 10.000 ..... medjutim, stvari se popravljaju, za novija izdanja izvestaji su kud i kamo (hm kako li se ovo ispravno pise kudikamo....????) istinitiji.....
Hocu da kazem bilo je uzasno a sad je malo bolje....
Ilija Ilic
11-12-2008, 07:45 PM
meni stiglo nesto kao 30 posto unapred, kao pre obracuna u junu sto ide... pa nesto se malo pokrenulo al to je jos kilavo sve... od necega se uvek pocinje, nadam se da je to pocetak normalizacije...
Rhino
11-12-2008, 07:50 PM
E ja sam dobio smijesne pare, bez uvida u ikakve primjerke ili radiodifuziju... Mada je to bilo za 2007 god... Za 2008 nista jos
A cekajte .... zar nisu napisali tiraz .... mislim , meni su za neku pesmu sa odredjene kompilacije napisali da ce prodala u 3 primerka :rotfl: :rotfl:
Ali imam i nesto sto je otislo i u 20 000 ....
Pozdrav
milanCHE
12-12-2008, 12:19 AM
Evo dobih neki izvod ( uplatu ) od sokoja .... i jedna stvar me iznenadila ...
Na izvodu pisu pesme koje sam radio i pise u koliko primeraka je album prodat .... i to me je iznenadilo ....
Naime , posto se radi o legalnim prodajama , moram priznati da su me iznenadile cifre od 20 - 30 000 primeraka ( koliko ih tek ima nelegalnih ?!?! ) za pevace koji jesu zvezde , ali nisu ne Sergej ni Joksimovic ni niko od tih najtiraznijih .....
Da ne gledamo mi muzicku industriju malo suvise crno ?!?!
Pozdrav
a ja prolazim danas kosovskom i pitam se ciji je onaj Porsche Cayenne i dve cice maloletnice pored Ice Bar-a:rotfl:
Arthur
12-12-2008, 12:52 AM
ma to sam ja svratio da mu vratim neki usb flash..
Ilija, to je projektovanih 20% avansa, ako gospodja u Sokoju nije dala pogresnu informaciju kada sam bio poslednji put...
Prosle godine u ovo vreme sam dobio oko 200 eura na ime tih 20%, ali isplata u junu je bila mnogo veca, tako da tih 20% u Decembru nije "ni blizu 20%" ispalo... :)
Ove godine je to dosta vise, pa se samo jos nadam da ce se u junu proporcionalno ponoviti ova godina... :D
To za tiraze nisam bas gledao, jer me papiri smore, ali sam video na primer na tom junskom izvodu da pored svake pesme stoji cifra koju si zaradio.
E, sad...
Neregularnosti jos uvek ima, pa tako pesma koja se neuporedivo najvise vrtela od svih, zaradila je samo 87 dinara!!!
Ali OK, nije ni ovako lose, samo bi moglo da bude mnooogo bolje.
Sada mi je stigla samo uplata na racun, a izvestaj jos uvek nije.
LACKY
12-12-2008, 03:43 AM
Niste citali pazljivo. Danas su stigli dopisi iz SOKOJ-a za Velika Autorska Prava. Tj. direktna prava od prodaje nosaca zvuka, koja su prijavili diskografi. Naravno za izdanja gde se svi nisu odreki svega (sto je danas retkost u nas).
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.