View Full Version : slusalice koje dobro dihtuju :)
psionic
10-12-2008, 05:55 AM
Pozdrav... Ne znam da li ovo pripada ovde, ali imam jedan problem i treba mi savet. Kada snimam vokale, ljudi redovno traze da im se u slusalicama odvrne pratnja do granice bola. To stvara problem jer ulazi u mikrofon. Koristim AKG K240 za slusanje i AKG C4000 za snimanje. Da li postoje neke slusalice koje dobro pokrivaju zvuk, tako da on ne izlazi u mikrofon - nije mi mnogo bitan kvalitet istih - pre svega da su glasne, a opet, da "dobro dihtuju" na usi. Kako vi resavate slicne probleme ?
Imao sam sesiju pre neki dan i namucio sam da izvucem maximum jacine na slusalicama po zelji klijentkinje. Definitivno je sprzila slusni nerv... A zatim muka sa matricom koja je izasla u mikrofon... To je bio extremni slucaj, ali da li generalno ima neko resenje za ovaj problem ? :confused: ?
AKG K271 Studio recimo... moraju da budu "zatvorene" tj. da stoje preko celog uveta... ima ih raznih...
Pozz
alfom
10-12-2008, 06:31 AM
Nema, ukoliko morash gruvati u njih kao mlaznjak.
DT770i vaze za solidnije po tom pitanju. Medjutim, ako se i one napanje - izlazi. Ali, mekan im je dio koji ide na lobanju, pa kad se blago 'pritisnu' sa obe ruke na ushi, skoro nista ne izlazi, a blago se 'pojaca' i zvuk. Osim toga, taj polozaj pri pjevanju pomaze dijafragmi pa se niko nema sta buniti radi toga.
Cak na spotovima ces cesto vidjeti pjevace da bas tako snimaju. Mislim da sam vidio i radni snimak Maraje (ukoliko nije shtos) da tako snima.
Mozda ima neshto bolje, ali ... koliko li koshta?
A jel' ti generalno ulazi u snimak komplet sve podjednako, ili samo zvuci sa nekim freq.? Morash li pjevacu pustiti kompletan arr. ili samo dash neshto shto mu daje tempo i par instr. za intonaciju?
Na kraju, ti si taj koji treba odshkolovati pjevaca po pitanju ponashanja za vrijeme usnimavanja vokala. :)
magnum
10-12-2008, 08:33 AM
Beyerdynamic DT-770 PRO 250 oma !!!!
voomighty
10-12-2008, 10:14 AM
akg k 271. zatvorene su. nit pustaju zvuk unutra nit spolja...mislim nikad nisam probavao extremne vrednosti, to kao otpanjis do granice bola. u normalnim okolnostima super shljakaju.
jedino sto mozes imati problem sa njima je sto neki pevaci hoce da stave na jednoo uvo, neki imaju majnu glavu... a one imaju prekidac neki, kao on off da se iskljuce kad ih skines sa glave. ako pevac ili pevaciba ima manju glavu :), moze da se ne desi da se aktivira prekidac pa nece biti zvuka u sluskma :)
redwater
10-12-2008, 11:12 AM
vic firth.....dizajnirane za bubnjare i skidaju enormnu decibelazhu...idi na njihov sajt pa proveri,a u bg-u imaju da se kupe u ritam centru
http://www.vicfirth.com/products/headphones.html
perun
10-12-2008, 11:29 AM
Probao sam i imam mnoge.
Ovo nam je stiglo nedavno... DIRECT SOUND (extremen isolation) EX-29!
Patent koji je zaista "nova dimenzija". Apsolutno su zatvorene i ultra-kvalitetne. Ludilo za snimanje. Samo, ne preporucujem drzanje istih na glavi duze od par sekundi bez zvuka koji ide, moze da se poludi cini mi se...
Ovo je moja najtoplija preporuka. Cenu ne znam, nama su ih poklonili.
Pozdrav.
awacs
10-12-2008, 12:17 PM
Ovo nam je stiglo nedavno... DIRECT SOUND (extremen isolation) EX-29!
...
70€ kod Thomanna
http://www.thomann.de/de/extreme_isolation_ex29.htm
Upravo se spremam da pojedem sopstvene gaće što sam dao 110€ za Sennheiser HD 25 SP :banghead: Kao, tešim se time što mi trebaju za teren, pa su HD manje od ovih, ali opet :banghead:
perun
10-12-2008, 01:34 PM
70? kod Thomanna
http://www.thomann.de/de/extreme_isolation_ex29.htm
Upravo se spremam da pojedem sopstvene gaće ?to sam dao 110? za Sennheiser HD 25 SP :banghead: Kao, te?im se time ?to mi trebaju za teren, pa su HD manje od ovih, ali opet :banghead:
Sad videh, svuda su na ogromnom popustu. Od 40-70%... I u Evropi i u USA.
Ali, slusalice ubijaju! Cena nista ne govori. Ne znam za miks, ali za snimanje su ludilo.
Pozdrav. Kupi ih, kad su vec dzabe! :wink:
psionic
10-12-2008, 03:58 PM
Hej... Hvala na odgovorima ! Nadam se da cu i ja uskoro nekome od vas biti od ovako extra pomoci ! Hvala x 1000 000 (iliti hvala hiljadu hiljada puta) Nista, ostaje mi da odem i da proverim na licinom mestu. Sto se kvaliteta zvuka u njima tice - ma sta me briga sta doticna pevaljka cuje, dok god ne ode u mikrofon, a ode u njen centar za sluh u mozgu, na kome je mozda bog mogao jos malko da poradi... uz svo duzno postovanje - bogu :)
Pozdrav!
magnum
10-12-2008, 05:39 PM
Evo i ja da se pohvalim da posedujem slusalice, koje su extremno izolovane, kod njih nema sanse da prodre zvuk spolja i ako odvrnete do daske mix, imaju metronom u sebi, a za bubnjare su idealne, jer skidaju decibele i kad ih stavite na glavu bubnjar apsolutno cuje svaki svoj udarac odsviran tj. samu buku upijaju i sve se kristalno cisto cuje (kad se samo stave na glavu bez ukljucivanja kabla), marka je StudioKanss (USA) platio sam ih 150e i kupljene su u Frankfurtu Cream-musik, verujte da nisam mogao da verujem da to tako dobro radi i dihtuje pogotovo za bubnjare, imam i dt770 ali ovo je nesto sasvim drugo kao terminator su ne mozes im nista !!! Pozdrav svima !!!
lesha
10-12-2008, 06:17 PM
pogledaj i beyerdynamic dt 150.
HeatMan
11-12-2008, 02:23 AM
perunche, el bi mogao nekako da probam te slushke? hocu da ih naruchim, imam neke at.. dobre su.. i sve.. al jebesh ga leakuje mi opasno u mic.. snimao sam gitaru pre par nedelja dva c451b na 12tom pragu shurka usmerena u deseti i u pauzama mi se chuje kliker.. popizdeo sam skroz..
poz
HeatMan
12-12-2008, 05:51 PM
^ja naruchio. prvi put opremu preko thomanna.. tako da cemo da vidimo kako ce to da prodje.
Arthur
13-12-2008, 01:50 AM
kako im plaćaš?
HeatMan
15-12-2008, 01:45 AM
ufff
nisam ni video pitanje... al pametno pitanje.. probao visa electronom i dobio:
From: Thomann International Hotline [mailto:international@thomann.de]
Sent: 13. decembar 2008 8:50
To: :)
Subject: order
Hi there,
Please note we are only able to accept payment by bank transfer to your country, your order could therefore not be processed.
-------------------------------------------------------------------
kako sad jebem ti srbiju?
HeatMan
15-12-2008, 01:51 AM
inache skinuli su mi pare sa rachuna..
i tek shta sad?
perun
15-12-2008, 02:08 AM
inache skinuli su mi pare sa rachuna..
i tek shta sad?
Idi u banku i objasni sta se dogodilo.
Odstampaj poruku sa Thomanna, a u medjuvremenu im trazi INVOICE za spravu. Ponesi ga u banku...
Sigurno neces problem sa karticom, tj. transferom resiti na Rumskom.:ups:
HeatMan
15-12-2008, 02:38 AM
pa dobro, da.. al prvi put da se ovako zajebem.. idem chim ustanem u banku..
hvala.. :)
poz
Arthur
15-12-2008, 10:25 AM
i javi dal si uspeo, živo me zanima.
VladaNS
15-12-2008, 04:00 PM
Meni dzabe zatvorene slusalice, koliko puta mi se desilo da u toku snimanja ispred zatrubi kamion :banghead:
gde da kupim ove slusalice?
magnum
16-12-2008, 07:06 AM
Koje brate, dok ne vidim sta je ne mogu ni da ti odgovorim !!!
DIRECT SOUND (extremen isolation) EX-29
ove
hvala ti
Arthur
24-03-2009, 02:13 AM
meni stigle pre nekog vremena. Prvi drummer koji je seo da snima sa njima bio je oduševljen. Trubač koji je skoro snimao žalio se da ga boli glava. Sto ljudi sto ćudi. Svakako da dobro izoluju, koristim ih i kao zaštitu kad se motam oko otpanjenih pojačala. A sound im je zapravo skroz ok, ništa munje i gromovi, budževine, sasvim korektne.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.