PDA

View Full Version : Konnekt 6 Calling

Igor
09-12-2008, 05:05 PM
Pre?ao bih sa Audigy 2 ex Platinum na novu zvučnu karticu pa me zanima da li je TC Electronic-ova ?estica bolji izbor od EMU-ova ili M-Audio Firewire-ova. Nemam potrebe za vi?e ulaza, samo mi je va?no da su drajveri stabilni, da su AD/DA konvertori ok, da nema latencije...Svojevremeno sam imao ambiciju da pređem na RME-a, ali to bi, ipak, bila tri stepenika navi?e u odnosu na Creative-a, a uz to nemam ni para za taj zahvat. Pročitao sam Karanovu recenziju ovde i o TC-ju sam saznao dosta toga, ali Vam se, ipak, obraćam jer ne znam kakva su Va?a lična iskustva sa tom kartom?

milos
09-12-2008, 06:23 PM
I mene ovaj interfejs interesuje. Ako neko zna kako se ponasa pod Leopardom?
Razmisljao sam ili to ili da se opruzim za Apogee Duet8-)

silicon science
09-12-2008, 07:54 PM
Ako uzmemo u obzir kolichinu kvarova na TC kartama koje su imali clanovi foruma, zaobisao bih je... Ushtekaj pare i uzmi taj Apogee Duet i ne razmisljas...

Tomislav
09-12-2008, 08:10 PM
Ja sam skuzio da se na TC forumu samo zale. To je i logicno. Meni konnekt 8 bas fino radi. Imao sam manjih problema koje su driveri rjesili...

poz

Igor
10-12-2008, 05:19 PM
Fora je u tome ?to između ostalog imam potrebu da jedan (dobar) deo miksa radim preko su?alica "AKG K 141" i na mom Audigy-ju sam navikao da u?tekam slu?ke u karticu i piči. Ako bih se opredelio za neku od PCI kartica bez breackout box-a ostajem bez headphones monitoringa, sem ako ne ubacim miksetu u lanac, ?to, je, opet, potencijalni izvor ?uma. TC Electronics-ov uređaj je nezanemarivo jeftiniji od, recimo, EMU-ovih re?enja sa extenom kutijama ili M-Audio Firewire 410... Ideja mi je, takođe, i da naredne godine konačno postanem ponosni vlasnik UAD-a pa po?to je njegov potencijal u koliziji sa interpretacijom Audigy dvojke, pre?ao bih na bolju AD DA konverziju. No, opet, kritika samog uređaja na "recenzijama" Rumskog i va?i komentari nekako su u neskladu i da ne budem pogre?no shvaćen, malo ste me zbunili :cry:

kejkz
10-12-2008, 05:55 PM
Ma to je zato ?to je onaj Karan koji radi recenzije sisa, uzme uređaj na pola sata, uključi ga, vidi da radi, pročačka malo, snimi ?ta, i gotovo, već ga pakuje i sprema se u kafanu. More, tako se ne rade recenzije, nego to treba lepo, polako, proveravati ne?to du?e, preciznije, konciznije, izmeriti ?togod, a ne sve na vrat na nos. Debil... Da sam ja na njegovom mestu, ja bih to mnogo bolje uradio.

BTW tačno je da se dosta ljudi ?ali na kvalitet TC Konnekt uređaja, i da očigledno ima dosta propusta u kvalitetu, ali izgleda da to ide po serijama, tako da je situacija kako te zalomi. Uređaj jeste kvalitetan ?to se tiče AD/DA i generalnih mogućnosti, ali sve to pada u vodu kada se ljudi stalno ?ale na drajvere i ako karte ne rade kako je reklamirano. Ja lično nemam problema sa svojom (za sada, ne mora da znači da ih neće biti) ali sve je moguće. Da sam na tvom mestu, i da mi posao zavisi od audio karte, i?ao bih na proverenu eksternu kombinaciju sa nekim M-audio uređajem, po volji i mogućnostima.

I mene ovaj interfejs interesuje. Ako neko zna kako se ponasa pod Leopardom?
Razmisljao sam ili to ili da se opruzim za Apogee Duet8-)

Radi odlično, ali ako ti je dosta dva kanala (bez spdifa) uzmi duet, neće? pogre?iti. Ja sam morao da uzem konnekt8 zbog toga ?to na pc-u imam jo? nekoliko nedovr?enih projekata, inače bih evo sada, bez razmi?ljanja, uzeo duet.

boggy
10-12-2008, 06:46 PM
........Da sam ja na njegovom mestu, ja bih to mnogo bolje uradio.
.....

Slazem se da bi ti to mnogo bolje uradio od njega!!!! :D

pozdrav

bogi

lesha
10-12-2008, 10:08 PM
milose, ceka te jedan duet kod nas u radnji :D

milos
11-12-2008, 05:46 PM
Pa tebe bi i prvo kontaktirao :)
Nemam sad kinte - mozda za par meseci tek...
Koliko parica je nov kod tebe u radnji?

Everbeatz
11-12-2008, 05:49 PM
i sprema se u kafanu.

jedino je ovo tacno :D

lesha
11-12-2008, 10:42 PM
Pa tebe bi i prvo kontaktirao :)
Nemam sad kinte - mozda za par meseci tek...
Koliko parica je nov kod tebe u radnji?

tu su i konnekti, a cene na pm.