View Full Version : AKON i Autotune !
DaBear
09-12-2008, 10:39 AM
neki dan citam u novinama interjvju sa Akon-om, hip hop artist, malo odlezao u zatvoru pa ga posle prosralo..razvalio sa par hitova..
elem, kaze: "koristimo novu tehnologiju za pevanje, Autotune - koji daje glasu takvu teksturu, koja nemoze nigde drugde da se dobije!!!"
Jos jedan od velikih u hip hopu koji koristi "novu tehnologiju" je i Kanye West.
ha,ha,ha...crnci otkrili Autotune i sad svi hoce da pevaju!!!:rotfl: :rotfl: :rotfl:
alfom
09-12-2008, 10:49 AM
Neki konkretan? Antares Autotune ili ... ?
alavuk
09-12-2008, 11:05 AM
verovatno
fipke
09-12-2008, 11:23 AM
da, pa recimo i kiki je isto otkrio...
silicon science
09-12-2008, 11:43 AM
da, pa recimo i kiki je isto otkrio...
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Eeva_r&b
09-12-2008, 01:32 PM
nista novo,ovo rade vec dve godine i smorili su i decu
alfom
09-12-2008, 01:42 PM
nista novo,ovo rade vec dve godine i smorili su i decu
Rade i nashi novokomponovani, samo sto im peglaju podshatorska vibrata :rotfl:
Eeva_r&b
09-12-2008, 01:55 PM
Kazem ja da danasnji reperi nisu daleko od narodnjaka...
http://img211.imageshack.us/img211/3311/fifticentzg6.jpg (http://imageshack.us)
[URL=http://g.imageshack.us/img211/fifticentzg6.jpg/1/][IMG]http://img211.imageshack.us/img211/fifticentzg6.jp
Danny Lou
09-12-2008, 05:25 PM
pa reperi hitove prave u garazi pa onda predju u studio, nemojte to da zaboravite... odakle sav taj dirty sound, pa semplovi sa ploca itd. itd. nisu muzicari a rep je "ulicna poezija sa ritmom" bolja je to definicija nego tvrditi da je rep muzicki pravac...
Eeva_r&b
09-12-2008, 05:51 PM
rekla sam danasnji reperi sto nema veze ni s mozgom ni onim sto je rap nekad bio. nisam aludirala na nekadasnju ''ulicnu poeziju s ritmom'' nego pokusaj govnjivih komercijalnih repera da budu i rnb/pop pevaci.zato ih i poredim sa narodnjacima,jer ni narodnjaci nisu muzicari.dobro 5% ih jeste.mozda.
pa reperi hitove prave u garazi pa onda predju u studio, nemojte to da zaboravite... odakle sav taj dirty sound, pa semplovi sa ploca itd. itd. nisu muzicari a rep je "ulicna poezija sa ritmom" bolja je to definicija nego tvrditi da je rep muzicki pravac...
alfom
09-12-2008, 05:53 PM
5,5 % + ja ponekad :ups:
Danny Lou
09-12-2008, 08:30 PM
rekla sam danasnji reperi sto nema veze ni s mozgom ni onim sto je rap nekad bio. nisam aludirala na nekadasnju ''ulicnu poeziju s ritmom'' nego pokusaj govnjivih komercijalnih repera da budu i rnb/pop pevaci.zato ih i poredim sa narodnjacima,jer ni narodnjaci nisu muzicari.dobro 5% ih jeste.mozda.
o, ne nisam komentarisao direktno tvoj post. samo sam dao doprinos ovom thread-u da neke stvari budu "jasnije"... a da svako moze propjevati u studiu to nije strano svakom ko se malo ozbiljnije bavi sa ovim poslom... jedna rijec - melodyne...
melodyne je poceo da se siri i na instrumente - liquid instruments...
Tribal_kg
09-12-2008, 09:42 PM
Kanye West je to poceo da fura na novom albumu.. mozda malo i na prethodnom. Ali taj efekat najvise koristi T-Pain.. Ja do sada nisam cuo nijednom takav vokal u Akon-ovim pesmama. Ima i clip na youtube-u gde nastupaju uzivo, njih nekoliko izvodjaca, i pomenuti T-Pani peva bez tog efekta i bas se cuje da decko nema veze sa pevanjem. :)
A bila je vec tema o ovome.. Cini mi se i da sam postavio podesavanja za autotune za taj "T-Pain" efekat, kako ga zovu na netu. :)
Rhino
10-12-2008, 01:59 AM
Sto se ejjjj vi svi nesto bunite? Ajde onda svi polupajte svoje kompjuterchice pa svirajte unpluged... Ili jos bolje nemojte da placate racune za struju da vam ne pane na pamet slucajno da upalite neki eventualno ne-polupani elektronski uredaj.:D
Ili ako vam je ovaj predlog bas hard-core, svi uninstalirajte autotune i melodyne....:rotfl: :D :rolleyes: :rolleyes:
Eeva_r&b
10-12-2008, 11:48 AM
kako divno peva covek. ko kaze da ne zna da peva bez autotunea. ovo je x factor,sta je vama.
http://www.youtube.com/watch?v=7UkXwKbn3Gs&feature=related
Kanye West je to poceo da fura na novom albumu.. mozda malo i na prethodnom. Ali taj efekat najvise koristi T-Pain.. Ja do sada nisam cuo nijednom takav vokal u Akon-ovim pesmama. Ima i clip na youtube-u gde nastupaju uzivo, njih nekoliko izvodjaca, i pomenuti T-Pani peva bez tog efekta i bas se cuje da decko nema veze sa pevanjem. :)
A bila je vec tema o ovome.. Cini mi se i da sam postavio podesavanja za autotune za taj "T-Pain" efekat, kako ga zovu na netu. :)
Procitah neki clanak u Timeu ( http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,1877372-3,00.html ) koji je onako uproscena verzija cele price...
Ali poenta je da je Kanye West doveo T-Paina da ga nauci da koristi Autotune za novi album...onako, prilicno mi komicno bilo :)
Poslusao album i mislim da je da u odredjenim (vecini?) slucajeva odmogao vokalu...uglavnom nekako ispalo sve (vokali) lo-fi ...
LACKY
12-02-2009, 11:01 AM
Mislim da je DaBear mislio na nesto drugo!
Na Autotune kao alat, koji nastima njihovo "pevanje" da bi na nesto licilo, a ne kao efx.
I na to kako je njemu to otkrice kao tehnologija.
DaBear
12-02-2009, 11:15 AM
Mislim da je DaBear mislio na nesto drugo!
Na Autotune kao alat, koji nastima njihovo "pevanje" da bi na nesto licilo, a ne kao efx.
I na to kako je njemu to otkrice kao tehnologija.
Tako je !!! Lacky za predsednika (omladine) !!
balthazaar
13-02-2009, 11:17 AM
zato ih i poredim sa narodnjacima,jer ni narodnjaci nisu muzicari.dobro 5% ih jeste.mozda.
Moram malo OT
Eh...Pa, nemoj baš tako...To je vrlo smjela tvrdnja...Ne znam kako dolazi do mješanja tih pojmova...Sasvim je jedna stvar što narodnjaci mahom radne najpatetičniji kič, a druga kakvi su oni muzičari. Kao muzičari : svirači i pjevači - su pretežno vrhunski. Pjevati i svirati narodnjacke trilere je jedna respektabilna muzička vještina! Sasvim je druga stvar što se to pakuje u najgovnjivije paketiće za najšire narodne mase.
Tehnika sviranja dobrog narodnjačkog svirača je gotovo na nivou tehnike bilo kog vrhunskog muzicara - jazz ili bilo kojeg drurgog pravca. Samo je kreativna primjena drugačija
Arthur
13-02-2009, 11:23 AM
dobar svirač je dobar svirač.
....bez obzira na agregatno stanje...
balthazaar
13-02-2009, 11:26 AM
dobar svirač je dobar svirač.
....bez obzira na agregatno stanje...
Tačno tako:D
kejkz
13-02-2009, 11:37 AM
ima ih dakle i tecnih? meni dva u kocki leda!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.