Log in

View Full Version : koja glupost!!!! LAP i domaća slova

bassystem
08-12-2008, 01:06 AM
eto, ako još neko koristi logic audio platinum 5.5.1, i uz to piše sa našim kvačicama kao ja (čćšđž...) da zna da pjesme ne može otvoriti na drugom sistemu (a da u naslovu imaju takva slova ili da se nalaze u folderu koji se tako zovu) ako u regional settings pod "language for non-unicode programs" ne stavi serbian-latin

valjda je stari lap non-unicode!

eto, ja na to nisam obraćao pažnju te sam izgubio par sati na tu glupost, reinstalirajući sistem i čudeći se čudu što ne radi 80% pjesama...ko mi je kriv što ih zovem "ulični" a ne "ulicni"...ili "čaše lomim..." valjda shvatate poentu

poz

HeatMan
08-12-2008, 02:03 AM
stara stvar.. ni jedan fajl na starim kompovima ti se nece otvoriti ako je takav.. a bogami i na novim..

uglavnom mi se to deshavalo ranije dok sam kucao referate i seminarske (srednja i osnovna) jer mi word uzme samo naslov i tako nazove fajl.. a poshto su radovi bili uglavnom o domacim poznatim lichnostima (neshto neshto-ić) par puta sam znao sate da provedem za kompom dok ne vidim da pishe ć umesto c.. jbg..

poz

euphoric
10-12-2008, 01:29 AM
da ne pravim sada novi topic, vidim da koristis stari Logic za PC..

Imas li problema sa ASIO driverima? Ja uopste ne mogu da aktiviram asio ..

hvala..

alfom
10-12-2008, 06:42 AM
Ovo sam davno apsolvirao na licnom iskustvu. Ovo je bila (i dan danas ostala) boljka mnogih softova. Cak i danas mnogi od prof. koje koristim u svom poslu ne podrzavaju slova izvan english latinice u nazivima fajlova ili u njima samima - mora da se skinu i instaliraju dodatni drajveri da bi to funkcionisalo. U sushtini, naziv fajla ima samo veze sa Windowsom a rijetko sa softverom koji ga treba ocitati. Ali, ... dugo vremena cak ni Word to nije mogao.
A tek u vrijeme dok su se koristili YU ttf (ili stariji) fontovi, koja je zavrzlama bila na tastaturi sa pozicijom nashih slova sa kvacicama i crticama. A tek kada je trebalo pisati cirilicom.
Zato, bez obzira na danasnje BT fontove koji su usli u Win sistem, ostala mi je navika da imena fajlova dajem iskljucivo sa Eng. slovima, podvucenom crticom i brojevima.
Nekada duzina imena fajla nije mogla biti duza od 8 znakova + tacka + ekstenzija od tri znaka.
Danas je ipak to sve drugacije.

kravadinka
10-12-2008, 05:10 PM

hvala..

Radi ASIO najnormalnije na Logic 5.5.1 postoji samo problem sa Waves pluginovima koje nece da iscita, vec pukne, ali i to se nekako resavalo, samo da se setim kako...

Nije neka sreca taj Logic, nemas freeze pa ti je svaki rad sa virtualnim instrumentima pun frustracija...
Da ne pominjem to da jedino taj stari Logic zvuci drugacije od svih drugih software-a, ne znam kako ces okarakterisati vise basa i visokih, da li kao bolje, ili samo drugacije, ali znam da sam nekada davno radio u njemu bas zbog toga, a cinilo mi se da mi bas mnogo bolje izlazi, e sad... :wink:

bassystem
11-12-2008, 02:33 AM

hvala..

hm, ne znam koju kartu ima?, ali ja sa deltom 1010 nikad nisam imao problema, ?to se tiče ASIO drivera...pored nje sam probao gomilu drugih i stvarno nikad nisam nai?ao na problem da ne mogu da aktiviram ASIO...mo?da bih ti mogao vi?e pomoći ako navede? koju ima? kartu, PC i kako poku?ava? da aktivira? ASIO driver

poz

bassystem
11-12-2008, 02:36 AM
Radi ASIO najnormalnije na Logic 5.5.1 postoji samo problem sa Waves pluginovima koje nece da iscita, vec pukne, ali i to se nekako resavalo, samo da se setim kako...

rije?i se pomoću "plug in enablera", tako ?to se disable-ju pluginovi koji izazivaju obaranje LAPa

kVu
11-12-2008, 02:40 AM
a jel ne moze rename da resi stvar? pretpostavljam da ne, al kao aj da se malo pravim pametan/glup :))))

inace logic na pc radi samo sa 1gb rama kako treba, kad odes sa vst preko toga pocne da brljavi i izbacuje overload bez razloga ili neku gresku, ne mogu sad precizno da se setim....

a da ima drugaciji sound od drugih, ima... mekan, ali je muljav... mada opet moze biti i kul ako nemas gomilu kanala... a ima i extra synthove koje automatizujes kao od sale...

bassystem
11-12-2008, 02:50 AM
a jel ne moze rename da resi stvar? pretpostavljam da ne, al kao aj da se malo pravim pametan/glup :))))

rename rije?i stvar, naravno, ali nije praktično ako ima? dosta takvih pjesama i foldera...nikad ne zna? da li si neku zaboravio da rename, a kad reinstalira?, onda je kasno, jer je vi?e ne mo?e? otvorit

a i bolje da sam saznao u čemu je bio problem, da znam za ubuduće

koki
11-12-2008, 12:20 PM
evo i ja da se prijavim kao jos jedan ljubitelj lap a 5.51.bas mi je drago da vidim sve lapovce na okupu.:) mogli bi da napravimo fun klub:)...elem,kad sam imao 1gb rama,budzio sam vstove do mile volje,cak i do 1.6giga,kako mi je system task pokazivao,a sad sa 3giga non stop izbacije nesto u fazonu memory too low ili sl. da li je to ta fora da ne moza da radi sa vise od 1giga rama? nemoguce da to neko nije resio!da li ima neka fora,poludim kada mi izbaci taj warning! a ne mogu da se odreknem njega jer je za midi i dalje tata.dobro,za audio kasnije koristim pt. ali sve aranzmane radim u njemu,i zato moramo to nekako da resimo!:mad::banghead:

bassystem
11-12-2008, 09:22 PM
evo i ja da se prijavim kao jos jedan ljubitelj lap a 5.51.bas mi je drago da vidim sve lapovce na okupu.:) mogli bi da napravimo fun klub:)...elem,kad sam imao 1gb rama,budzio sam vstove do mile volje,cak i do 1.6giga,kako mi je system task pokazivao,a sad sa 3giga non stop izbacije nesto u fazonu memory too low ili sl. da li je to ta fora da ne moza da radi sa vise od 1giga rama? nemoguce da to neko nije resio!da li ima neka fora,poludim kada mi izbaci taj warning! a ne mogu da se odreknem njega jer je za midi i dalje tata.dobro,za audio kasnije koristim pt. ali sve aranzmane radim u njemu,i zato moramo to nekako da resimo!:mad::banghead:

pa nije niko rije?io po?to i ne rje?ava....digli su ruke od njega (za pc) prije 5 godina (ako se ne varam)...a najbolje ti je (ako voli? lap) ili da kupi? MAC ili da na svom ljubimcu instalira? mac os....pa onda proba? moderni lap 8 :grin:

slowstar
11-12-2008, 11:28 PM
:) :) :) :) :)
No comment!!!
Agreed completely!!!