View Full Version : pomozite!!! povezivanje roland e96 i laptop
predrag7
05-12-2008, 12:18 PM
ovako.... prijatelju treba pomoc... kako da poveze roland e 96 i lap top, tj. da mu kroz klavijature ide midi fajl na razglas, a da moze na laptopu da chita text pesme.... jel treba neki midi kontroler, neki poseban program... pojma nemammm.... pomagajte, dobar je cho`ek, da mu izadjemo u susret... :)
silicon science
05-12-2008, 03:33 PM
ovako.... prijatelju treba pomoc... kako da poveze roland e 96 i lap top, tj. da mu kroz klavijature ide midi fajl na razglas, a da moze na laptopu da chita text pesme.... jel treba neki midi kontroler, neki poseban program... pojma nemammm.... pomagajte, dobar je cho`ek, da mu izadjemo u susret... :)
Skroz nejasno pitanje :confused: da li lap top treba da sluzi samo za text pesama ili jos i salje midi u klavijaturu ili ...
predrag7
05-12-2008, 03:49 PM
ufff..... ovako.... text pesama treba da ide na laptopu, ali i ako moze, da shalje zvuk kroz klavijaturu.... tj. da ne bi doshlo do neslaganja muzike i rechi.... valjda je sad jasnije, joooojjjjj, znam da sam komplikovan, ali jbg, geni su chudo :)
i ono shto je bitno, to je da li treba da se ima neki midi interface da bi se to povezalo....
hvala na strpljenju....
silicon science
05-12-2008, 03:58 PM
ufff..... ovako.... text pesama treba da ide na laptopu, ali i ako moze, da shalje zvuk kroz klavijaturu.... tj. da ne bi doshlo do neslaganja muzike i rechi.... valjda je sad jasnije, joooojjjjj, znam da sam komplikovan, ali jbg, geni su chudo :)
i ono shto je bitno, to je da li treba da se ima neki midi interface da bi se to povezalo....
hvala na strpljenju....
Svakako ti treba neka zvuchna karta koja ima midi in/out, kao i stereo audio in/out i onda mozes da saljes i audio i midi iz laptopa (iako i dalje ne kapiram sta ste i kako zamislili, da li ide samo midi u klavijaturu iz laptopa ili samo audio iz lap topa a svirace kaivijaturu. ili ... :confused: ) A sto se texta tiche morace da prati sta "svira) i da chita text u laptopu, ne znam sta si mislio pod time da "text treba da ide na laptopu"
predrag7
05-12-2008, 04:06 PM
on hoce i da svira i da ide midi iz laptopa, a pod time da "ide text" na laptopu je mislio neka varijanta kao karaoke..... text koji prati muziku... on ima brdo nekih mid fajlova za karaoke, koje iz nekih karaoke playera pushtaju muziku i ide text.... (oboji se ono shto treba da se peva) :)i iz kog bi programa on to trebao da pushta ....
P.S. u principu on sve to radi, ne iz razloga shto ne zna da svira, vec zbog toga shto ne moze da isprati sve i da skine sve pesme....
e ovako izgleda to kada ja pitam neshto ochemu nemam pojma a lik mi je, kao, objasnio shta mu treba:banghead::banghead::banghead:.... ako sam te smorio, kazi i vishe necu nikog mrcvariti na ovu temu.... hvala u svakom sluchaju.... :)
sad ni ja ne kontam... a sto ne pusti pesmu iz karaoke plejera (Van Basco), cita tekst pesme i svira na klavijaturama... u tom slucaju ne mora da vezuje klavijaturu za laptop... nek ti on napise tacno sta hoce pa ti prepisi ovde da bi mogli da kazemo nesto pametno :wink::)
Pozz
predrag7
05-12-2008, 05:26 PM
ok, dogovoreno, trebalo bi sutra da se vidim sa njim, pa pishem dalje....
hvala na pomoci u svakom sluchaju....
pozzzzzzzzzz
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.