View Full Version : Cubase, pitanje - pocetnik
riba345
02-12-2008, 12:39 PM
Jedan sam stari pevac u sestoj deceniji zivota.
Ubacim midi fajl u cubase ,postavim mu hipersonik ,otvorim audio traku ukljucim rec i nista vise, a voleo bih da to bolje zvuci .Moja kartica je emu-0404 .Znam i eho da ukljucim sa cubase ali neznam podesavanja.Mikrofon ukljucim preko miksete BERINGER PMH5000.
Dali bi mi neko napisao kako se to radi za pokuci ,-kad nebudem mogao vise da drzim formu da se podsetim.
.................................................. .....................
plakao sam za novim copelama dok nisam video coveka bez nogu
Theory
02-12-2008, 01:02 PM
Ubacim midi fajl u cubase ,postavim mu hipersonik ,otvorim audio traku ukljucim rec i nista vise, a voleo bih da to bolje zvuci .Moja kartica je emu-0404 .Znam i eho da ukljucim sa cubase ali neznam podesavanja.Mikrofon ukljucim preko miksete BERINGER PMH5000.
Dali bi mi neko napisao kako se to radi za pokuci ,-kad nebudem mogao vise da drzim formu da se podsetim.
?
kao prvo, pogresno mijesto za post, kao drugo niste obijasnili problem, ne cujete sebe? ne snima? ili samo biste da to bolje zvuci?
ako ne cujete sebe onda kliknite na onaj mali gumbic pored rec, izgleda kao zvucnik, ako ne snima , pogledajte input i output (ja mislim F4) a za bolji zvuk, eh...duga prica :)
boggy
02-12-2008, 07:12 PM
premestio sam post iz "dizajn i konstrukcija studija" na, nadam se, pravo mesto.
pozdrav
bogi
alfom
02-12-2008, 07:59 PM
.................................................. .....................
plakao sam za novim cipelama dok nisam video coveka bez nogu
Ukoliko ovo nije reinkarnacija onog momka ?to je glumio onog drugog momka ?to je za tri dana sakupio preko 6.000 čitanja:
Napi?i odakle si. Mo?da u tvom gradu ili okolini ?ivi neko od foruma?a, pa ćete lijepo stupiti u kontakt i dobiće? iz prve ruke tih nekoliko informacija koje te zanimaju. To ćete, po starom dobrom RuForumskom običaju, ko?tati : jednih pljeskavica, dva piva (od 0,5 lit.) i 100 evra/minut. :grin:
Ako nema? para - nikom ni?ta : proći će? samo sa pljeskavicom i dva piva. Mo?e i 'Jelen', ako si tamo, a ako si negdje drugdje, onda 'Zlatorog' :D.
Nije ?ala - ovo ti je najjednostavnije.
A u CuBase ima? i kompletan tutorijal - sa vrlo malo truda se mo?e dokučiti to ?to pita?, a nama nisu jasna pitanja.
PoZzzz.
riba345
03-12-2008, 10:26 AM
Kad otvorim eho na kanalu audio koje performanse da postavim pa da bude tu negde.Dali bolje zvuci snimak sa Adobe Audition nego sa Cubase-a.
alfom
03-12-2008, 12:52 PM
Ukoliko ovo nije reinkarnacija onog momka ?to je glumio onog drugog momka ?to je za tri dana sakupio preko 6.000 čitanja:
Dakle, ipak je ovaj :haha:
kravadinka
03-12-2008, 01:16 PM
Ako zelis odgovor na to pitanje, ili bilo koje drugo vezano za kompleksasko-frustrirajucu tematiku zvanu muzikantizam, idi na http://www.forum.hr/forumdisplay.php?f=176 i dobices mnogo vise informacija nego ovde, u suprotnom ako zelis ostati, mozes se ukljuciti u jednu od mnogobrojnih tema o nicemu, pa mozda nesto i naucis...
riba345
03-12-2008, 01:39 PM
Ovo sto tu ima od poste to sam dosad napisao ukljucujuci sve moje forumske aktivnosti ,daklem,ipak nisam onaj.Napisao sam u jednoj poruci da sam iz
Beograda i da sam rad da platim osnovna uputstva .poznajem puno mahera za komp ali niko se ne bavi muzikom .Ako moze ovi parametri sto sam pitao dobro je ,ako nemoze zelim vam sve dobro ,nisam se naljutio ,ali me necete citati dok ne prevazidjem trenutnu situaciju.
psionic
03-12-2008, 07:29 PM
A sta je konkretno pitanje ? Da li je na svaki midi kanal povezan po jedan kanal iz hipersonika ? Zatim, da li si odabrao za sve kanale zvukove koji im odgovaraju (jer nece sam to uraditi automatski) npr ako u midiju ima klavir na kanalu 1, treba ga pronaci i u hipersoniku i postaviti na 1. kanal i tako redom.\
Preporucio bih Edirol Hyper Canvas umesto hypersonica, jer ce on povuci boje iz midi fajla, tj postavice svoje boje na kanale - propisno, automatski.
Eto to su neke osnove, a za ostalo - emu 0404 je sasvim solidan za tako nesto...
Ima tu dosta gluposti i podesavanja da se namesta, pod uslovom da ovo nije provokacija/zajebancija - ja cu pomoci koliko mogu, putem foruma. Bilo je ovde raznih provokacija tipa - kako da snimim bend ili kako da uradim muziku - kao da se to moze u dve reci objasniti. To je slicno kao kad bi neko rekao - " Hteo bih da nazidam kucu, a ne znam kako, jel bi mogao neko to caskom da mi objasni ?" :rotfl:
pozdrav
kravadinka
03-12-2008, 10:37 PM
Kada bi mentalitet svih nas bio bilo kakav samo ne ovakav kakav je, bilo bi sasvim normalno i logicno da se u okviru ovog foruma i njegovih podforuma i tema nadje i jedno ovakvo pitanje, mozda gloopo, bezvezno, besmisleno, ili kakvo vec, ono na koje se ne moze odgovoriti onako kako postavljac istoga to zamislja i sasvim bi bilo logicno da mu oni koji imaju znanja, volje i zivaca odgovore, sto se i desavalo u samom pocetku rada foruma, pretpostavljam...
Ali... Poenta je u tome da je mnogima vise dosta ovih pitanja na koja su odgovorili bezbroj puta i kja su i sami postavljali kad su dosli ovde, ili su to radili negde drugde pa se sada na ove pocetnike gleda kao na morone i debile koji su dosli u cvecaru d zatraze kontraceptivno sredstvo... Kad malo bolje razmislim, gde ce i kome da se obrate ljudi koji se bave muzikom, nego ovde, jedino "ozbiljno" mesto, ili hajde najozbiljnije od svih neozbiljnih mesta na domacem netu, jer znajuci muzicare i muzikante, niko im nece nista otkriti u strahu od konkurencije i cega sve jos, uvek se setim onoga kad mi je jedan sapatnik u ovom poslu rekao: "E vidi ovaj besplatni plugin, ali nemoj nikome da kazes!" Pitam ga odakle mu, on kaze skinuo sa neta... Potpuno bezvezno, da ne upotrebim neku tezu rec...
No, da ne tupim i dalje, gotovo sam siguran da ce neko od moderatora i administratora procitati ovo, pa predlazem da se otvori novi deo, to jest podforum za pocetnike gde ce biti dozvoljeno postavljanje svakakvih pitanja, gde ce, suprotno ovome sto sada vazi, biti zabranjeno bilo kakvo izivljavanje iskusnih nad neiskusnima, vec ko ima zivaca i volje da se objasnjava sa gluvonemim pocetnicima to i uradi, ko ne zeli, neka se kloni toga dalje...
Kao primer, predlazem ovom "momku" da me kontaktira na PM pa cu mu sve sto budem znao objasniti, da se covek ne dovodi u neprijatnu situaciju da nesto pita, Boze sramotne li stvari pitati ako nesto ne znas...
Ne volim pljuvanje po ovoj zemlji i ovom narodu, ali kako obidjoh svet i videh kako negde drugde stvari funkcionisu, moram reci da to postoji samo ovde, ne pitaj ako ne znas i ne pricaj ako znas...
psionic
04-12-2008, 03:07 AM
pa ja se uvek trudim da ne zvucim tako - nadam se da se gornji post nije odnosio na mene :)
Nego, jednostavno, bilo je par provokacija na forumu i kad su se svi uhvatili da objasne, shvatili su da se radi o zajebanciji starijih clanova foruma, pa sada "i u ladnu supu duvaju"...
Mislim da se ovde uvek moze doci do odgovora, cak se neki clanovi i pobiju ko je u pravu... Tako da gornji post ne priznajem bas svih 100%... Mozda ima i takvih koji cute, ali oni i ne idu na forume. Samo treba postaviti pitanje konkretno i to je to.
riba345
04-12-2008, 08:01 PM
pa ja se uvek trudim da ne zvucim tako - nadam se da se gornji post nije odnosio na mene :)
Nego, jednostavno, bilo je par provokacija na forumu i kad su se svi uhvatili da objasne, shvatili su da se radi o zajebanciji starijih clanova foruma, pa sada "i u ladnu supu duvaju"...
Mislim da se ovde uvek moze doci do odgovora, cak se neki clanovi i pobiju ko je u pravu... Tako da gornji post ne priznajem bas svih 100%... Mozda ima i takvih koji cute, ali oni i ne idu na forume. Samo treba postaviti pitanje konkretno i to je to.
Shvatio sam da je bolje na SOUND FORGE-U da snimim glas pa da ubacim u CUBASE
1.Sta mi to soundf.pruza kako da to iskoristim
2.U kom formatu da snimim
3.Kako da ga ubacim u cubase
Shvatio sam da je bolje na SOUND FORGE-U da snimim glas pa da ubacim u CUBASE
1.Sta mi to soundf.pruza kako da to iskoristim
2.U kom formatu da snimim
3.Kako da ga ubacim u cubase
Nista neces postici time sto ces glas snimiti u SF-u umesto u Cubase-u...
... mi opet ne znamo koji problem imas... kartica ti je ok, za mixer ne znam ali Behringer nije bas hvaljen, mikrofon nisi rekao koji je... rekao si da hoces da ti bolje zvuci... sta ti se ne svidja tj. sta je problem konkretno? zvuk iz Hypersonica? snimljen glas? sve zajedno? ne znas kako i koje efekte da koristis?... postoji toliko mogucih pitanja i odgovora da sigurno neces saznati ono sto te zanima dok ne postavis konkretno pitanje...
Pozz
riba345
05-12-2008, 06:20 AM
To sa efektima je u pitanju
Evo ovde imas svasta korisno (recording, mixing...)...
http://www.audioforce.net/
riba345
05-12-2008, 01:05 PM
upravo sam odlucio da uzmem engleski recnik i rec po rec .
riba345
05-12-2008, 01:39 PM
upravo sam odlucio da uzmem engleski recnik i rec po rec .Bice samnom kao sa onim magarcem-taman je naucio da ne jede a on crce
Napisite mi to ,mnogo lepo pevam pa ocu da pustam ljudima koji ne veruju
:banghead:
evo nesto razumljivo... :)
http://www.sendspace.com/file/zl5qwd
... ima toga sigurno jos... samo treba malo potraziti...
Pozz
riba345
05-12-2008, 03:58 PM
Coveca jutros pogledam na sat ,kad sam se probudio,a ono 07.07 rekoh sebi da je bas pravi minut za ustajanje i evo 7 mi da dobru instrukciju.Veliko hvala za uzvrat evo i ja cu tebi dati savet veoma ozbiljan i dragocen >naravno da neznam ko si i kakve su ti navike<
Nikad nemoj da pijes alkohol i da konzumiras cigarete.
Nikad nemoj da pijes alkohol i da konzumiras cigarete.
... imas Marlboro za ovaj savet... a ti vodis na pivo :rolleyes::wink::D
Pozz
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.