PDA

View Full Version : Krk Ergo

Mika Technika
01-12-2008, 11:18 PM
http://www.krksys.com/product_ergo.php

http://www.krksys.com/images/main/index_main-ergo.jpg

Stop putting up and pick up an ERGO™
A great mix starts with a great recording room. But when it comes to achieving the most accurate mix, your room may have the upper hand. Like any room, your studio’s acoustics include offending frequencies and room reflections, and none of these are helping your mix. Getting a handle on these problems has traditionally meant the installation of soft foam or fabrics, and that’s a great start. But now you can get even closer to a perfect room, and a perfect mix, because the future of studio sound is here, and it’s called ERGO.

alo artist, jel stiglo ovo?

lesha
02-12-2008, 12:31 AM
nije jos. koliko vidim, tek se pojavilo u prodaji.
ako bude novosti, javljam.

evo nekih zapazanja sa gs-a, zvuci interesantno..
http://www.gearslutz.com/board/new-product-alert/173326-krk-systems-ergo-room-correction.html

Mika Technika
02-12-2008, 02:37 AM
lepo lepo, ja samo da proverim koliko je artist azuran :D

euphoric
02-12-2008, 02:50 AM
uh..800$ (znaci 800 eura kod nas)..izgleda da ce tek od aprila na trziste ..

HeatMan
02-12-2008, 02:50 AM
kolko sam ja staromodan, ne verujem..

kad vidim ovako neshto, prvo sam skeptichan, a posle mi se i zgadi iz nekog razloga..

:?

ne znam. stara shkola. a mlad uchenik..

potpuno chudno. psihodelija jbt

Tiki the Boyler
02-12-2008, 02:05 PM
Stigao je prošle sedmice u Artist Banjaluka po cijeni od 1199KM iliti 615EUR!

Poz!

(nisam stig'o probati)

silicon science
02-12-2008, 02:08 PM
Chekamo Bogija da kaze nesto o ovome...

Maiv
02-12-2008, 02:18 PM
To radi kao ovo?

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19789

ak je taj sistem onda u ovom threadu postoje i dobra obrazlozenja protiv...

lesha
02-12-2008, 02:30 PM
razlika u odnosu na arc je sto ergo uzima u obzir vise pozicija u sobi (pozeljno od 3 do 9 snimanja).

naravno, nista bez akustickog tretmana prostorije.
ergo nije savrsen, ali pretpostavljam da je bolje resenje od arc-a.

boggy
02-12-2008, 02:48 PM
Pokusacu da odgovorim komentarisuci njihov reklamni tekst.

http://www.krksys.com/product_ergo.php

Stop putting up and pick up an ERGO™
A great mix starts with a great recording room.

Hm... ima mnogo chinilaca... ne samo "recording room", ali ok, jeste jedna od bitnih stvari.

But when it comes to achieving the most accurate mix, your room may have the upper hand.

Da, to je tacno. Nije trivijalno da se pojedinac svikne na "bilo kakvu" i/ili akusticki neadekvatno tretiranu sobu, i da odatle uspeva da ostvari rezultate koji ce se dopasti njegovim poslodavcima. Namerno spominjem "poslodavce", jer i oni ucestvuju u proceni da li je nesto "dovoljno dobro" da bi to platili koliko je dogovoreno.

Like any room, your studio’s acoustics include offending frequencies and room reflections, and none of these are helping your mix.

Ovo je tacno donekle, barem po mojim saznanjima... jer, ako se miks sprema za kranje slusanje u nekakvoj sobi, a ne na livadi, onda je pozeljno da refleksije u mixing room, postoje iznad 1000Hz (recimo, ako je soba mala)... i jos bolje da budu difuzne, nego da se potpuno "ubiju", jer je potrebna opet "magija" da se to sto se smiksa u akusticki mrtvom prostoru lepo cuje u obicnoj sobi.

Getting a handle on these problems has traditionally meant the installation of soft foam or fabrics, and that’s a great start.

na neki nacin da... ali se bojim da nisu sasvim proucili problematiku za nekoga ko NUDI resenje za spomenutu (problematiku)... proizvodjaci zvucnika najcesce zanemaruju akusticke probleme, zato sto polaze od toga da ih ne mogu kontrolisati u klijentovoj prostoriji... naime, tacno je da ih ne mogu kontrolisati (za cenu zvucnika koji je kupljen u radnji, nije "custom")... ali nije tacno da su "zanemarivi".

But now you can get even closer to a perfect room, and a perfect mix, because the future of studio sound is here, and it’s called ERGO.

JU!!! :shock: Odma' idem da kupim... :D

Poenta:

Nicim, ali BAS NICIM, sto stavite na put elektricnog audio signala (pre samog zvucnickog drajvera) ne mozete spreciti refleksiju zvuka od tvrde prepreke koja nastaje u nekom zatvorenom prostoru. Zasto? Pa zato sto se refleksija desava POSLE toga i u vremenu ali i u prostoru!

Ono sto se moze postici je realno, da dobijete ravan frekventni opseg u tacki u kojoj ste merili.. i to je sve... cim se mrdnete milimetar odatle... opet bude haos koji je i postojao... i na merenju i na slusanju...

Ovo o cemu pisem smo proverili davno, i merenjima i slusanjem... imali smo sve potrebne sprave da ostvarimo ovo sto su i oni uradili ..... jedino je skalamerija (prototip odnosno funkcionalni model) bila puno veca od ove kutijice... i imala vise mogucnosti.

Moje licno misljenje je da je ovakva sprava potpuno suvisna na putu signala za monitoring, ako potencijalni vlasnik doticne sprave ima zelju, uopste, da cuje ono sto radi. Odlican akusticki tretman je doista nezamenljiv, i ovo sto nude mu NE MOZE biti dopuna, jer ne radi ono sto realno ima smisla uraditi na nivou linijskog elektricnog audio signala i gde akusticki tretman ne pomaze ako su u pitanju manje prostorije...

pozdrav

bogi

Mika Technika
02-12-2008, 03:19 PM
hvala boggy!