View Full Version : Open Labs Neko Tse/limited...
perun
27-11-2008, 11:19 AM
Eto, stigao nam je Open Labs NEKO, Timbaland Special Edition/Limited... Jos je lepse sto je u pitanju poklon.
Zvuk razvaljuje. Napravicu kratku recenziju kada stignem, ili cu uploadovati neki snimak. Za sada smo impresionirani zvukom, a lagano ispitujemo mogucnosti.
Ok, evo par slicica.
DaBear
27-11-2008, 11:26 AM
mashala!!
pretekoste me!!
meni jos nije stigo..!
ja sam uzeo onaj manji, posto ionako sviram sa dva prsta.
Ajde napisite utiske sto pre...!!
Bas je loznjava!
Rhino
27-11-2008, 11:49 AM
Super izgleda...Timbaland edition??? Hehe:)
Neka je sa srecom:wink:
perun
27-11-2008, 12:02 PM
Hvala, hvala.
Kao sto rekoh, prvi utisak je da sprava ubija! Vec 2 dana se ne skidamo sa nje. Jako je inspirativna, a sa nasim prijateljem/saradnikom iz Amerike smo se slozili da je "Hit Makin' Machine". Usput, on ih je napravio vec na desetine... Naravno, ne pricam za ovdasnje hitove, jer nam nije sinuo nijedan "domacinski" za ova dva dana... Inace, sam zvuk je LUDILO!
Dobili smo jos 10 regularnih programa, plaginova itd... Nuendo 4, Acid, FL8, Mimik (naravno)... Ali, Karsyn (glavni synth/editor/sustina) ne moze da radi sa jebenim Nuendom u Rewire-u, niti van njega. Moram da se kuckam sa Open Labs zaposlenima koji su "savetodavci" danas, mada juce smo razgovarali i sa vlasnikom firme Viktorom. Nisam odusevljen savetima... Mislim da tu ima vise propusta, ali ionako mi je NEKO zanimljiviji kao SYNTH (stand alone) nego kao Workstation! Samo, fora je sto ce ga neko kupiti da bi imao sve, ali nisu resili medjusobne konekcije svega cime mozes NEKO-a da napunis. U tom slucaju, nije jebeni workstation, a trebalo bi da jeste. Videcemo, danas ima puno posla sa njim, javljam nove detalje!
Naravno, sve je to i nebitno jer ima i digitaliju i analogne outpute, tako da je "bacanje" odsviranih deonica najmanji problem...
Pozdrav.:wink:
Ta stvar je stvarno legendarna.
Samo sam imo kratko vremena da se cacka msa njom ludnica.
Svaka cast.
Pozz
Denis
Synclavier
27-11-2008, 04:25 PM
Pridruzujem se cestitkama!:beer: Ne bih imao nista protiv ovakvom (novogodisnjeg) poklona:) . Bas me interesuju utisci "iz eksploatacije"...
Elem, posto sam i sam (bio?) jedan od zainteresovanih za spravu, a imao i priliku da je u opstoj guzvi i probam na 5min (doduse ne ovaj model, nego LX4), imao bih par konstatacija i pitanja...
Prvo: neko ko nece biti te srece da ovu spravu dobije na poklon, sa jos dosta dodatnog softvera treba da celu stvar posmatra u svetlu cinjenice da ista kosta 5000 USD pa navise, plus VAT.
Drugo: opravdanost za postojanje ovakve sprave svakako da postoji. Dva su svakako najvaznija. Prvi je potreba u muzickoj industriji/produkciji za instant studijskom spravom (workstation?) "za brzi razvoj" ,takodje, instant muzike po vec proverenom sablonu, tj. da "j... k..., otkida, razvaljuje, cepa", i sve to sto su zahtevi za jednog "modernog" producenta (kako to vec neko uspesan radi) uz minimum utrosenog vremena, itd. Drugi je da se live muzicarima omoguci smanjivanje i i racionalizacija set-up-a, bolja kontrola, brzina pristupa, veca sigurnost i lakse koriscenje soft instrumenata.
E, sad u svetlu hard/soft specifikacija doticnog instrumenta namecu mi se sledece konstatacije i pitanja...
Specifikacija "kompjuterskog dela" masine je na nivou pristojne desktop ili jake notebook konfiguracije. Integrisanost surface kontrola je svakako plus, kvalitet klavijature nije na nekom visokom nivou, DJ kontrola - lep dodatak. Sound engine deo je baziran na EMU 1616 hardveru i Proteus X2 softveru. Uz Mimik i Karsyn softver "zvucna ekskluziva" TSE-a je bazirana na Ensoniq "Urban Legends" (ASR/ZR/MR) sound biblioteci koja ima svoju vrednost, ali nije nista revolucionarno. Sve ostalo je prilicno dostupno (EMU biblioteke) i gomila plugin-ova od kojih sam najveci broj i probao i vise od pola i deinstalirao sa sistema.
U svetlu problema koje si naveo u vezi ReWire-a izmedju Nuenda i Karsyn-a :shock: , hard/soft specifikacija i prednosti u integrisanosti/kontroli/prenosivosti pitanje bi bilo: Koje su prednosti NeKo TSE u odnosu na desktop i/ili notebook sistem slicne procesorske/memorijske moci sa optimizovanim WXP, Cubase 4, VStack (ili neki drugi VST shell), Emulator X Studio (1820m i X2 softver) i EMU VintageX Pro, Mo Phatt X, Morpheus, Planet Earth X i Xtreme Lead X, itd. bibliotekama, i naravno nekim od plugin-ova sa TSE spiska (gomila od njih je free i rade malo bolje nego sto kostaju:confused: )? Ovo me jako interesuje jer i sam posedujem navedenu konfiguraciju koja stabilno radi i sve mi se cini da za za studijsku varijantu i ne bih bio na nekom dobitku sa NeKo TSE... Na stranu to sto mislim da neko ko se smatra (ili jeste) velikim producentom i u velikoj je lovi kao Timbaland bar u studiju (ako ne na bini) treba da ima JD800, TB303, OB-X, Rhodes, a ne samo solidne soft emulacije, ali ovo je vec stvar funkcionisanja cele industrije :rolleyes: ... Koje je tvoje misljenje, jer imas spravu u rukama u realnoj situaciji? Pogotovo me zanima moguci dobitak u samom kvalitetu zvuka, jer bi bar prema ceni/specifikacijama 1820 trebao da je bolji od 1616.
Inace, sam dobitak koji donosi posedovanje ovakvog "svajcarskog noza" je svakako nesporan :da: .
Ono sto je meni privlacnije je live situacija i mogucnost lakog i bezbednog koriscenja soft instrumenata i smanjenje i racionalizacija set-up-a na bini, i tu sam jos neodlucan. Neka tvoja recenzija (mada sam i probao/slusao/citao) bi dobro dosla.
Vrede li svi plusevi koje donosi ova sprava tih 5000+ USD za nekoga ko ne mora (ne zeli) da bude posto poto trendy (gledam ove baje sa sajta) i radi po ustaljenim sablonima koje namece muzicka industrija? Da ne bude zabune, pozdravljam pojavu svake sprave koja muzicaru/producentu "olaksava zivot" :) . Znam da vazi "time is money" i da svi zele da smanje i olaksaju proceduru u produkciji, te da je pojava ovakve masine neminovna, a baza potencijalnih korisnika velika...
DaBear
27-11-2008, 11:16 PM
ono sto je meni super je sto moze da se nakrka brdo soft sintija tu i da ti bude banka sa zvukovima / samplovima! Nema kliktanja sa misomorom i sve je na dohvat ruke / prsta (touch screen) . Nekome to MNOGO ZNACI!!!
alavuk
02-12-2008, 05:25 AM
a sta ako se desi plavi ekran smrti ???? :rotfl:pretpostavljam da je unutra xp koliko se dobro secam ... ispravite me ako gresim ...
@ perun
al' vas ... sad ;)
LACKY
02-12-2008, 05:36 AM
Cekam i ja, samo neznam dokle.
perun
03-12-2008, 01:49 AM
Ne stizem da napisem malo vise na temu Open Labs-a... U haosu smo...
Potrudicu se da to bude sto pre.
Utisci su i dalje pozitivni, tj. jos pozitivniji!
Pozdrav svima.:wink:
Mika Technika
03-12-2008, 01:54 AM
davajte da cujemo neke snimke :wink:
zaboravih da kazem: cestitam! u zdravlju koristili!!!
DaBear
13-12-2008, 09:45 AM
alo momci??
dajte jos neke impresije / misljenja / sta ..kako ...mane..dobre strane..itd?
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.