View Full Version : Jos jedan test usiju
Ovaj je prilicno precizan i dovodi do pristojnih zakljucaka
http://www.digital-recordings.com/hearing-test/www-ht-pro/ht_help_p.html
Pozdrav
Rhino
25-11-2008, 03:27 PM
Sve je to super, samo mi nije jasno na kojem volumenu treba da se slusa u sluskama??
Sta treba da radim kad dodjem do kalibracije (ili kako mu je bilo ime) prije samog testa?.... Ja sam drzao test na minimum u onom volume-u??????
ridge
27-11-2008, 01:29 AM
Zeznuto ovo mora da bude bas tisina, i da se covek koncentrise, i da ne mljacka, znaci cuo sam pljuvacku u ustima ko da mi para usi.
svejedno evo rezultata:
http://www.dukesnodnol.com/rezultati.png
awacs
27-11-2008, 02:05 PM
Zeznuto ovo mora da bude bas tisina, i da se covek koncentrise, i da ne mljacka, znaci cuo sam pljuvacku u ustima ko da mi para usi.
Pa pazi, pravi audiogram se radi posle ispiranja u?iju (kod ORL lekara) i nikako ne u 2 ujutro... Osim ako se nisi ba? tada probudio, u ?ta sumnjam :wink:
Takođe, kalibracija je dosta kritična stvar. Ako radi? kalibraciju "preko u?iju", nije dobro da to budu tvoje u?i. Inače bi to bilo kao da sastavlja? pitanja za IQ test pa onda testira? samog sebe :wink:
Ovi tvoji rezultati koji su malo čudni su verovatno spoj sva tri problema. To ?to bolje čuje? basove i visoke od srednjih tonova verovatno znači da ti je referentna jačina postavljena na previsok nivo. Ili si radio sa nekim HiFi slu?kama koje pojačavaju te frekvencije. Ili si jednostavno bio previ?e umoran. Ili jednostavno (poput 100% urbane populacije) ima? stalni zamor slu?nog nerva. On se očitava ba? u srednjem opsegu.
U svakom slučaju, jb? test, verovatno čuje? bolje od celog kom?iluka, ne zato ?to bolje čuje? frekvencije, nego zato ?to (pretpostavljam) za razliku od kom?ija "slu?a? mozgom".
Pozdrav,
Vasa
ridge
27-11-2008, 07:15 PM
Jok, slusao sam na akg k 271, al jesam u pozadini cuo kulere, psa kako se ceska sebe kako mljackam (ovo je bilo najgore dekocentrise)i sl. Nije nesto posebno glasno bilo namesteno na minimum cujnosti, kako i pise, al realno bi ovo trebalo raditi u gluvoj sobi. Da, iskljucio sam monitor i svetlo to uvek pomaze da se covek koncentrise na zvuk jel inace odvlaci paznju.
awacs
27-11-2008, 07:44 PM
Jok, slusao sam na akg k 271, al jesam u pozadini cuo kulere, psa kako se ceska sebe kako mljackam (ovo je bilo najgore dekocentrise)i sl. Nije nesto posebno glasno bilo namesteno na minimum cujnosti, kako i pise, al realno bi ovo trebalo raditi u gluvoj sobi. Da, iskljucio sam monitor i svetlo to uvek pomaze da se covek koncentrise na zvuk jel inace odvlaci paznju.
Pa to ti ka?em - zato ovakvi testovi nemaju nikakvog smisla, osim razbibrige. Besmisleno je da čovek sam sebi meri inteligenciju ili sluh.
"Realno" je ono kad sedi? u gluvoj sobi i reaguje? na bilo koji zvuk koji čuje? i pokazuje? ispitivaču u kom uhu si ga čuo, sve to ne znajući unapred da li da očekuje? 750Hz ili 9000Hz...
Mada to sve skupa nema smisla. Kao ni članstvo u Mensi. Nije va?no ?ta čuje? ili koliko si pametan, nego ?ta ume? da uradi? sa tim ?to ti je na raspolaganju.
Pozdrav,
Vasa
DaBear
27-11-2008, 11:05 PM
a jel ima neki test za ushi da se vidi jel ushi mogu da prepoznaju ako je pesma ili produkcija koju smo upravo zavrslili dobra ili "hit"?
ridge
28-11-2008, 02:28 AM
Koga briga za "hit" nek trazi taj test, ima nas koji jednostavno samo volimo muziku.
balthazaar
28-11-2008, 11:18 PM
bio sam ja na pravom testu...i tamo su mi u jednoj komori pustali frekvencije sa sinta koji za to sluzi, a ja sam pritiskao dugmad...tj kad cujem ili ne cujem....prvo na jedno uvo, pa na drugo (slusalice se nose)...na jednom sam dobar, a na drugom nikakav...
alavuk
29-11-2008, 04:12 AM
taj test se zove audiogram
http://en.wikipedia.org/wiki/Audiogram
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.