Log in

View Full Version : Maiv - Size

Maiv
24-11-2008, 10:18 PM
Evo nest svjeze iz moje kucne radinosti...

https://www.yousendit.com/download/TTZueW4zcHZGOFJFQlE9PQ

igorxp
24-11-2008, 11:28 PM
Odlično! Asocira me na Fila Braziliu. :)

cAAc
25-11-2008, 06:27 AM
lepo ,laganica :)

redroom
25-11-2008, 11:28 AM
Odlicno, fino, lagano :D

Par predloga:

- probaj malo omeksat snare (EQ - 1 ili 2dB na cca 1-4 kHz i skini samo malo reverba)
- probaj cijeli bubanj stavit malo napred, nek je "atmosferom" blize Rhodesu, da stvar dobije na intimnijem feelingu
- igraj se malo vise sa velocityjem snarea, pogotovo na prelazima, da sta bolje fejkas zivog bubnjara
- mozda tu i tamo ubacit lagani ride cymbal da naglasis neke dijelove

Inace, odlicno, svaka cast!

Maiv
25-11-2008, 01:18 PM
Odlicno, fino, lagano :D

Par predloga:

- probaj malo omeksat snare (EQ - 1 ili 2dB na cca 1-4 kHz i skini samo malo reverba)
- probaj cijeli bubanj stavit malo napred, nek je "atmosferom" blize Rhodesu, da stvar dobije na intimnijem feelingu
- igraj se malo vise sa velocityjem snarea, pogotovo na prelazima, da sta bolje fejkas zivog bubnjara
- mozda tu i tamo ubacit lagani ride cymbal da naglasis neke dijelove

Inace, odlicno, svaka cast!

Hvala na svjetima:wink:

Sad je i meni cudno kak nisam ubacio ride:confused:
Sto se tice snarea svidja mi se da zakucava, bas da bude pomalo kontrastan rhodesu i samim harmama.
Sa cijelim bubnjem mi je malo problem, kod zadnjeg mixa u kojem je bubanj bio malo glasniji vec je prekrivao cijelu stvar :banghead:
probat cu ga nekak napasat da bolje lezi u mixu.

thnx

btw. si stavio negdje Faking it na rumski? Stvar je zakon, volio bi ju cuti negdje u boljoj kvaliteti...

Sasha Fishter
25-11-2008, 02:16 PM
go maiv go...super stvar...fino uradeno..meni mozda mrvicu rhodes prenaglasen.?!..

Maiv
25-11-2008, 02:21 PM
Ne stima kad je rhodes tisi, probao sam i to.

shrink-fm
25-11-2008, 03:11 PM
E super traka, prija ... Sigurno slusash Wagon christ,a ? :wink:

Mika Technika
25-11-2008, 04:05 PM
chk chk skrech! super trek :)

voomighty
28-11-2008, 03:13 PM
wooowwwww

bravooooo, fenomenalno

jest da dobos malo zakucava st je neko rekao.. prijao bi malo meksi :)

ali super atmosfera super stvar!

SHIVA
28-11-2008, 04:07 PM
Odlično!

Možda je to zbog moje prostorije (?) ali meni doboš zvuči TAMAN.

Stvar je odlična, i meni djeluje ful ambijentalno. Iz te perspektive možda si mogao malo bolje iskoristiti panorame, ili barem povremeno dodati neki "off balance" element, ili nešto što će diskretno "proširiti" prostor. No to je već cjepidlačenje. Stvar je odlična... inače volim nepretencioznu i ambijentalno zadovoljavajuću glazbu (što god to značilo) ;)

Treger
04-12-2008, 04:44 PM
Snare je ok ako si tako zeleo...

u svemu ostalom se slazem sa shivom cepidlakom :wink:

clusterchord
04-12-2008, 10:52 PM
meni je snare okay. i ne treba mi ride. nije to jazzy varijanta vec nekakva lounge/trip hop. mozda da stavis cak neki lowpass filter na snare ili cijeli drum bus da malo bude vise trip hop. (krcanje ploce i to ide). drugo, suzio bi dosta njegov stereo, znaci da reverb koji postoji na snareu ne odzvanja toliko siroko.

jedino me smeta nesto u groovu, u prvom dijelu, nesto kao da nije dobro kvantizirano, i kad dodje patern sa duplim snareom kao da "zaustavlja" pjesmu. na tome bi jos poradio. inace bazicni ravnjak fino pase uz sve ostalo.

zanimljiv je onaj kratki dio sa nekakvim kao broken beatom... to bi jos iskoristio.

arpeggio (zvuci ko vstation) obavezno u neki room, plus analog delay. da ne bude toliko in your face, da ne smeta rhodesu. opcenito pozabavit se reverbima da se stvori malo neki 3D raspored. svako na svojoj poziciji. malo je sve stisnuto skupa.

tema je vrlo nice. mozda da negdje malo prestane svirat, da bi opet bila zanimljiva kad se vrati. da se izbjegne prizvuk "soliranja", nego vise strukturiranog tracka.

eto, sori sto sam se malo razvezo, ali mi je stil vrlo blizak pa me veseli da neko to radi..

Maiv
05-12-2008, 12:34 PM
meni je snare okay. i ne treba mi ride. nije to jazzy varijanta vec nekakva lounge/trip hop. mozda da stavis cak neki lowpass filter na snare ili cijeli drum bus da malo bude vise trip hop. (krcanje ploce i to ide). drugo, suzio bi dosta njegov stereo, znaci da reverb koji postoji na snareu ne odzvanja toliko siroko.

jedino me smeta nesto u groovu, u prvom dijelu, nesto kao da nije dobro kvantizirano, i kad dodje patern sa duplim snareom kao da "zaustavlja" pjesmu. na tome bi jos poradio. inace bazicni ravnjak fino pase uz sve ostalo.

zanimljiv je onaj kratki dio sa nekakvim kao broken beatom... to bi jos iskoristio.

arpeggio (zvuci ko vstation) obavezno u neki room, plus analog delay. da ne bude toliko in your face, da ne smeta rhodesu. opcenito pozabavit se reverbima da se stvori malo neki 3D raspored. svako na svojoj poziciji. malo je sve stisnuto skupa.

tema je vrlo nice. mozda da negdje malo prestane svirat, da bi opet bila zanimljiva kad se vrati. da se izbjegne prizvuk "soliranja", nego vise strukturiranog tracka.

eto, sori sto sam se malo razvezo, ali mi je stil vrlo blizak pa me veseli da neko to radi..

kvantizacija je zato jer su rhodes triole koje se kose sa 4/4 gruvom i basom, pa malo pika u mozak, ali to je namjerno. :wink:

Sto se tice teme znam sta hoces reci, to je i mene smetalo, ali jednostavno je dugacka tema i nemrem ju srezat u pol...

Hvala na korisnim savjetima. :)

clusterchord
06-12-2008, 03:57 PM
kvantizacija je zato jer su rhodes triole koje se kose sa 4/4 gruvom i basom, pa malo pika u mozak, ali to je namjerno. :wink:

ne govorim o rhodesu. to je klasicni 3 na 2, i to je ok. nego samo o bubnju. nesto mi ne stima u kvantizaciji ili izboru udaraca.. ne sjedi..ili ne "plovi" kako bi trebao... naznema kako bih opisao. jednostavno ne zvuci doradjen na nekim dijelovima.

kejkz
07-12-2008, 04:01 PM
e taman kada je krenulo, zavr?ilo se :/

Sve u svemu, razradio si svoj stil :)

Maiv
07-12-2008, 05:07 PM
Nekad sam pilio sa dugim stvarima i sve se razvlacilo, a u zadnje vrijeme radim same neke kratkise od 2 do 4 ipol minute :wink: