View Full Version : Melodyne?
Arthur
23-11-2008, 04:23 PM
Jel ima neko preporuku za tutorijal za Melodyne? Par puta sam ga upalio i čačkao, i video da može svašta, al mi nije bio previše intuitivan, a jako mi je potreban, te reših da odvojim neko vreme za izučavanje istog. Ideje?
HeatMan
23-11-2008, 04:43 PM
kako ti bre nije intuitivan?
dodji do mene pa cu ti objasnim osnove.. a i nema shta dalje od osnova. pitch korigovanje, stretch, seckanje, timbre, artikulacija vibratom i to je to. nothing to it.
poz
btw, pogledaj na njihovom sajtu za tutorijal.. :?
alfom
23-11-2008, 05:13 PM
Imaš u *.pdf tutorial na nekih 60-tak stranica. Dovoljno ti je desetak za sve cake. Za slične intervencije, po meni je daleko praktičnija Waves-ova prčkalica : Waves Tune, za popravku vokala - imaš i mono i stereo verziju, a nalazi se u Mercury kompletu.
Ipak, ako imaš pjevača - sidiota, koji ne može dvije sastaviti sa intonacijom, onda Melodine:da:
Danny Lou
23-11-2008, 08:58 PM
ma kakav tutorial bolje ce ti leci bez tutoriala, nije tezak da se skonta uopste... chuka si ti bice bezbolno :D
mildan
23-11-2008, 11:13 PM
Meni je bio mnogo neintuitivan, ali mu je zato onaj tutorijal koji je ukljucen u njega fantastican, tako da ne mogu da zamislim da postoji nesto bolje. Trebace ti sat, sat i po kolko se secam, a posle je to najbolji interfejs na svetu - preporucujem da ga procitas od a do sh.
Meni je bio mnogo neintuitivan, ali mu je zato onaj tutorijal koji je ukljucen u njega fantastican, tako da ne mogu da zamislim da postoji nesto bolje. Trebace ti sat, sat i po kolko se secam, a posle je to najbolji interfejs na svetu - preporucujem da ga procitas od a do sh.
Osim sto nema dugme za povecavanje i smanjivanje .... :banghead:
Ostavlo je bar meni bilo odmah prepoznatljivo .... treba doduse nekoliko dana da se udje u fazon totalno .... da dodjes do zaista dobrih rezultata
Pozdrav
dvuckovic
23-11-2008, 11:42 PM
Osim sto nema dugme za povecavanje i smanjivanje .... :banghead:
Pozdrav
Probaj malo da pritiskas po numpadu
Probaj malo da pritiskas po numpadu
Vodim na pivo .... i pljesku 8-)
Pozdrav
A postoji li nacin da melodyne da prioritet part editoru u nuendu, a da ne radim automatizaciju (paljenje/gasenje). Npr..... odradio sam vokal, upeglao, a ispostavi se da mi treba neki fade ili da hocu da pojacam deo ili sve (a to mi je najlakse direktno na partu).... Naravno, kod mene, ako je kanal pod Melodynom, to ne moze, jer fakticki svira onako kako je u melodyne-u
dvuckovic
24-11-2008, 12:08 AM
Vodim na pivo .... i pljesku 8-)
Pozdrav
Moze, Duff anytime
HeatMan
24-11-2008, 08:25 AM
A postoji li nacin da melodyne da prioritet part editoru u nuendu, a da ne radim automatizaciju (paljenje/gasenje). Npr..... odradio sam vokal, upeglao, a ispostavi se da mi treba neki fade ili da hocu da pojacam deo ili sve (a to mi je najlakse direktno na partu).... Naravno, kod mene, ako je kanal pod Melodynom, to ne moze, jer fakticki svira onako kako je u melodyne-u
kada bacash stvari u melodyne baci bez ikakvih efekata.
u sv sl morash da exportujesh iz melodynea i da bacish u sx pa onda moze da radi edit.
al imash svaki potreban edit i u samom md-u
dadson
26-11-2008, 09:06 PM
Jel ima neko preporuku za tutorijal za Melodyne? Par puta sam ga upalio i čačkao, i video da mo?e sva?ta, al mi nije bio previ?e intuitivan, a jako mi je potreban, te re?ih da odvojim neko vreme za izučavanje istog. Ideje?
Preporučujem ASK Video - Melodyne Tutorial DVD. (https://askvideo.com/product_info.php?cPath=28&products_id=45)
Lijepo obja?njeno i bez komplikacija.
alfom
26-11-2008, 09:26 PM
Preporučujem ASK Video - Melodyne Tutorial DVD. (https://askvideo.com/product_info.php?cPath=28&products_id=45)
Lijepo obja?njeno i bez komplikacija.
Osim 49,99 USD :D
dadson
27-11-2008, 07:09 AM
Osim 49,99 USD :D
Ima i sa popustom :rolleyes:
Rhino
27-11-2008, 12:01 PM
I meni je bio neintuitivan, ali kad se malo iscimas, procitas tutorial i provedes malo vremena s njim svatis da je oodlican:)
gricko
02-12-2008, 02:54 PM
Moze li mi neko pojasniti kako se rastavlja polif. snimak na tonove, recimo imam snimljen akord i hocu da promjenim neki ton. To je onaj novi fazon na zadnjoj verziji (ja sam zbavio tu v 3.2.2.)...
Ili ja ne mogu da skontam kako se to radi ili nemam pravu verziju...?
Rhino
02-12-2008, 03:00 PM
direct note access.... Josh nije izaslo koliko ja znam..
gricko
02-12-2008, 03:03 PM
Ma da... Upravo citam. Znam da je trebalo izaci pa sam se obradovao :ups: :)
Ja mislim da je poprilicno intuitivan, sam sto je tehnologija toliko drukcija neg sve do sad da treba malo vremena da se covjek privikne na alate. Treba sam uvest neki fajl, desni klik misem i probat sve alate koji se tam nalaze. To je dost da covjek nauci vecinu programa. :wink:
Color
12-12-2008, 10:50 AM
To je dost da covjek nauci vecinu programa. :wink:
Ne bih se bas slozio...tako naucis maximalno 30% nekog programa... E sad, to sto je dovoljno i tih 30% da bi se radilo, to je druga stvar :wink:
Ako pricamo o melodyne vstu onda se definitivno vecina opcija nalazi u toolboxu. Video je vjerovatno dobar za neke tips&tricks...
Ima? u *.pdf tutorial na nekih 60-tak stranica. Dovoljno ti je desetak za sve cake. Za slične intervencije, po meni je daleko praktičnija Waves-ova prčkalica : Waves Tune, za popravku vokala - ima? i mono i stereo verziju, a nalazi se u Mercury kompletu.
Ipak, ako ima? pjevača - sidiota, koji ne mo?e dvije sastaviti sa intonacijom, onda Melodine:da:
jos jedan glas za waves :)
Waves tune drasticno menja zvuk signala (u negativnom smislu) koji kroz njega prodje. Proverite, pa se uverite i sami.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.