View Full Version : Kvalitet // Kucni studio
alfom
20-11-2008, 11:43 AM
Moze li se ovaj kvalitet dostici u kucnim studijima?
http://www.sendspace.com/file/8mghdv
Ovo sam dobio prije 6-7 god. kao *.mp3. Jednom je konvertovano u *.cda, pa ponovo sa CD-a na *.mp3, i to je to sto je okaceno na SendSpace.
Ako moze :
1 - moze li samo softwerski ili je potreban i koji komad hardvera?
2 - ako treba hardver ; koji biste preporucili? govorim o budzetu i nivou kucnih studija. Je li potreban finalizer?
3 - koga ne mrzi, neka pogleda graficki prikaz traka. Ni traga od limitera i slicnih dzidza-midza. Kako to dobiti?
PoZzzz.
HeatMan
20-11-2008, 08:07 PM
iskreno, meni se nimalo ne svidja mix.. :?
alfom
20-11-2008, 08:25 PM
Meni sviđa.
Vokali su tu samo kao podr?ka instrumentalnoj muzici. Zato su povučeni. Pisac aran?mana je vjerovatno htio da ne budu sve instrumentacije, a da, opet, vokali ne pjevaju : a,a,e,e,u,u, ?abadaba, ?ubidubi...
Pitanje je bilo : mo?e li se taj kvalitet snimka (bez obzira ?to je do?ivio dvije konverzije) dobiti u kućnim 'studijima'. Zna se otprilike ?ta mi imamo i u kojim uslovima radimo & par propratnih pitanja o poja?njenju da li se mo?e uraditi samo softverski : opet radi radnih uslova većine na forumu. :)
HeatMan
20-11-2008, 08:41 PM
sve moze.. samo treba znati kako.. vecina nas i ne koristi outboard.. neki zato shto nemaju, a neki zato shto je cimanje rutovati sve to..
elem, kick zvuchi kao hihat. bass nema dubinu, a dobosh bi bilo bolje da su mutirali jer ga ni nema..
kad upadne hor, sve je nekako muljavo..
klavir je u svim delovima (osim u solou) preglasan..
sad cu da ti okachim jedan gospel pa cesh da vidish kako se shljaka. :)
DaBear
20-11-2008, 08:47 PM
Moze li se ovaj kvalitet dostici u kucnim studijima?
http://www.sendspace.com/file/8mghdv
Ovo sam dobio prije 6-7 god. kao *.mp3. Jednom je konvertovano u *.cda, pa ponovo sa CD-a na *.mp3, i to je to sto je okaceno na SendSpace.
Ako moze :
1 - moze li samo softwerski ili je potreban i koji komad hardvera?
2 - ako treba hardver ; koji biste preporucili? govorim o budzetu i nivou kucnih studija. Je li potreban finalizer?
3 - koga ne mrzi, neka pogleda graficki prikaz traka. Ni traga od limitera i slicnih dzidza-midza. Kako to dobiti?
PoZzzz.
moze...ladno. ne treba ti outboard za ovakav mix.
samo nadji nekoga da ti ovako odsvira / izaranzira / nadje zvukove i odpeva..i nema problema.
Cuje se da je malo staro, ali je ok...nista specijalno.
alfom
20-11-2008, 08:50 PM
O.K. Okači.
Ali, daj da ostanemo na pitanju o tome da li se i to ?to okači? mo?e dobiti skromnim sredstvima kućnih studija.
A ?ta koristiti od outboarda?
Koliko bi valjan a opet skroman outboard ispraznio d?epove?
Imam ja toga (muzike) na stotine numera.
Ova je očito neka ni?a srednja klasa am. prod., ali ipak mo?e proći, pa sam je zato i postavio.
Inače volim te harmonije, instrumente koji se koriste, vokalizacije, mnoge dobre arr., ... , ... , mnoge dobre izvođače.
Volio bih detaljnije proučiti taj stil i pone?to uraditi ; ali ne da se zavr?i na skromnom hardveru kakvim i ja i većina raspola?emo.
HeatMan
20-11-2008, 09:32 PM
zato ti i kachim gospel.. ;)
imash ovakvu produkciju i u narodnim pesmama, pa si ti bash gospel izabrao. ima bata bubrege, necu ti kachim shta god.
inache ovo chudo mi deluje kao da nije proshlo matering, shto je josh jedan plus za mix.
kazem ti, sve mozesh da uradish, samo treba znati kako. to je sve. ne treba ti vishe ogroman studio da bi odradio stvari kako valja. par dobrih preampova i micova, dobar monitoring, a/d konverteri, i buljuk iskustva.
misim da na prste jedne ruke mogu nabrojati ljude sa ovog foruma koji imaju "pravi" studio.. vecina nas je ovde josh uvek home.. dodushe, pitanje je shta je za tebe home.. ja sam odradio akustiku, imam dobre monitore, dobar mic. obradjeni i studio i rezija. ali je i dalje u zgradi. u stanu. i to je za mene home studio.
mozda jednog dana ako skupim pare ceo stan pretvorim u studio i isteram staru majku napolje.. :) al do tad ce mi i dalje biti home studio hahah.. :)
za mene se home studio razlikuje od pravog po nekoliko stvari: broj razlichitih mikrofona, ozbiljnost monitora, kolichini outboarda i koliko prostorija zauzima. za tebe je to mozda neshto drugo. i da, pravi rec studio mora imati veliki 48mo-kanalni mixer u sred rezije na kom pishe ssl, api, il neve. :)
evo ti ovo chudo
https://www.yousendit.com/download/TTZrUGhYTkFGR0d4dnc9PQ
i da, ovo definitivno moze da se smixa gajbi. i da zvuchi ovako dobro.. bitno je samo da bude dobro usnimljeno.
poz
alfom
21-11-2008, 11:21 AM
moze...ladno. ne treba ti outboard za ovakav mix.
samo nadji nekoga da ti ovako odsvira / izaranzira / nadje zvukove i odpeva..i nema problema.
Cuje se da je malo staro, ali je ok...nista specijalno.
:grin: Hvala puno. Obradovao si me. :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.