PDA

View Full Version : hitno trebam pomoc

mikrofon
17-11-2008, 02:55 PM
Pozdrav svima, novi sam na vasem forumu i stvarno je genijalan.

trebam vasu pomoc.

imam Yamaha 01v96 v2 i ona radi. ali nikako da dobijem zvuk sa nje u Nuendo. kada stavim na remote layer i odaberem revimo 10 kanala u nuendu. jednostavno mi mikrofoni koje ukopcama ne ulaze u Nuendo nemam nikakvog signala a ako recimo importiram neku pjesmu i te kanale imam zvuk i mogu preko mixete pojacavat radit eq isve to..

sta trebam uradit? pokusavao sam sve ako netko koristi ovo nije bitno mozda neko radi preko Cubase imam ga i ja. pa ako mi moze reci svoje postavke.

zasita mi treba pomoc

Veliko hvala

redwater
17-11-2008, 03:07 PM
mislim da bi trebalo da dodelish u nuendu inpute...
to radish tako sho odesh na devices....pa u vst connections i tamo odesh na inputs i dodelish ih...tako bi trebalo da rade i ako je sve ok onda sejvujesh to kao..moj rec setup ili kako hocjesh

mikrofon
17-11-2008, 03:45 PM
jesam napravio sam to sto si rekao,ali nista i dalje nema zvuka u nuendu..

redwater
17-11-2008, 04:06 PM
ja to onako iz glave....jer yamahu nemam...ne znam u tom sluchaju shta ti je raditi...

sorry

mikrofon
17-11-2008, 05:28 PM
ok..hvala puno.svejedno....

dali netko drugi na forumu zna kako da rijesim ovaj problem???

Oggy
17-11-2008, 06:05 PM
Takodje ne poznajem Yamahin interfejs, ali u nacelu treba poci od pocetka...
Prvo, da li mikrofoni ulaze u mixer...
Pretpostavljam da ulaze, dalje...
Kako je mixer povezan sa kompjuterom?
Dalje pretpostavljam da na svakom kanalu imas opciju da ga saljes na odredjenu destinaciju, pa treba i tu proveriti sta se desava.
E, sada da li moras da ga saljes prvo na neki Yamahin bus ili mozes direktno u sekvencer?
Ako moras na bus, onda treba proveriti i ruting samog busa...
Cini mi se da nam nisi bas detaljno objasnio problem da bi ti mogli pomoci.
Ovde ima ljudi koji poseduju spravu, pa ce verovatno moci da ti pomognu, ali za to je neophodno da budes sto precizniji sa onim dokle si stigao u povezivanju.
Pozdrav!

mikrofon
17-11-2008, 06:12 PM
pozdrav Oggy. da nisam bas detaljno objasnio.
pa cu sada.

Mikrofonski signal ulazi u mixer, te ga ja cujem i na slusalice i na monitore.
sve sto se dogadja na kompjuteru ja cujem.
kada u nuendu importiram neki recimo pjesmu i nju cujem
probem je sto signal iz mixete ide van na slusanje ali neide u nuendo.
dakle postoji i mogucnost da treba nesto napraviti u samom mixeru. iako se nadam da sam dobro to poriktao, ali svejedno.
remot control sa mixerom i nuendom radi. sto ce reci da su povezani.
mixeta je povezana sa kompjuterom sa firewire kablom
u mixeti imam mLan-MY16 karticu

stvarno mi treba pomoc nekoga ko ima iskustvo sa ovim mixerom da mi pomogne.

eto nadam se da sam vam uspio ukazati na problem koji imam.

Hvala vam svima.

Ovaj forum je stvarno odlican, jer su ljudi ovdje zaista od volje da pomazu jedni drugima.

Oggy
17-11-2008, 06:18 PM
Moras na svakom pojedinacnom kanalu da rutujes signal na tu FW kartu. Ne znam kakve su oznake, ali nije ni bitno.
Svaki digitalni mixer ima tu mogucnost, pa ne vidim razlog da Yamaha nema.
Da li je to neki send/aux ili kako vec, ali pravilo je isto.Sa kanala ga moras dovesti do interfejsa, a u Nuendu ili cemu vec radis, moras napraviti desetak kanala i svakom dodeliti razlicit input, ako zelis da ti to funkcionise.

"7"
17-11-2008, 06:22 PM
... evo nesto banalno... jesi li ukljucio "monitor" dugmence na audio kanalu u Nuendu?...

Pozz

mikrofon
17-11-2008, 06:45 PM
jesam ukljucio sam. to sam i ja pomislio da je zbog toga ali nije,, provjereno... ;)

mikrofon
17-11-2008, 06:49 PM
jos jednu stvar moram reci, neznam koliko utjece ali da kazem.. kada iskljucim zvucnu karticu koja se nalazi na maticnoj ( iskljucim je zu biosu) onda mi cijelo vrijeme u nuendo ulazi kao neko krcanje ( signal se vidi an ulazu) i kada upalim mali monitor na kanalu onda taj sum ili pistanje cujem na zvucnike. a kada upalim karticu u biosu tog suma nema.

ali ovaj generalni problem je isti sa tom karticom na maticnoj ploci i bez nje.

pa eto cisto da znate da se i to desava kod mene.

Oggy
17-11-2008, 06:51 PM
A sta ti je u Nuendu imenovano kao Asio device?

mikrofon
17-11-2008, 07:00 PM
Gdje da to provjerim???

mikrofon
17-11-2008, 08:50 PM
Proble rijesen uz pomoc prijatelja Oggyja. pa cu sada napisati kako je on to sredio pa da jos nekome bude od pomoci.

Nuendo-Devices-Devise Setup-Audiobay

Master Asio driver-(odabrati) ASIO mLAN

Idi na jednu stavku ispod "Audiobay"

"Clock source-firewire"

Idi na kontrol panel

odabrati 24 bita ispod SEND i RECEVE

klikni aply i ok

zatim se devise prozor zatvor

klikni F4 ( na tipkovnici)

otici na INPUT

pise ASIO Multimedia Driver Stereo In - desni klik na to i REMOVE BUS

zatim ADD BUS- odabrati kanala koliko vam interfejs dozvoljava u mom slucaju 16
Dodajes ih kao pojedinacne mono kanale,

zatim desno se nalazi Device port tamo za svaki kanal dodati ( u mom slucaju je bilo) za Mono1 1 mLan 01, 2 mLan 02 i tako do 16 mLan 16

u Project Setupu staviti 44.1 i 24 bita

kada dodate kanala koliko ih zelite snimati za svaki IN na kanalu dodajte za prvi kanal dodati MONO In 1, za drugi MONO In 2 i tako koliko ih imate.

to je to, trebalo bi raditi

mikrofon
17-11-2008, 09:33 PM
dali ima netko na forumu tko koristi ovaj mixer? trebao bit neke detalje da mi pomogne. molim vas .

Pozdrav

mikrofon
18-11-2008, 10:52 AM
evo i ovo je rijeseno.. rijesio sam to odmah nakon sam napisao post, ubiti trebao sam samo restartat komp.. ;)

zar stvarno nema nikoga tu ko ima ovu mixetu da mogu nekoga pitat neka pitanja, vezana uz nju..

;)