Log in

View Full Version : Krepao oberheim... sto sad?

shipwright
17-11-2008, 10:25 AM
Bok!
dakle, u trenutku kad sam odlucio prodati Matrixa 6, krepao mi oscilator (barem mislim da je u njemu problem)
Problem se manifestira na sljedeci nacin - svaki 5 voice zvuci kao da je filter otvoren do kraja, bez obzira na ostale voiceove, znatno je glasniji i ne pokazuje neko pretjerano postovanje prema envelopama. Oscilator, jel da?
Ono sto me zbunjuje je da postoje neki patchevi gdje se problem uopce ne primjecuje, a nisam uspio pronaci neki pattern u tome - nije do filtera, nije do unisona, nije do balansa oscilatora, ni do envelopa... ne kuzim.

Zna li tko koliko bi kostao popravak, i tko bi ga u Hrvatskoj znao obaviti?
Puno hvala na dijagnostici i savjetima.

silicon science
17-11-2008, 12:33 PM
Bok!
dakle, u trenutku kad sam odlucio prodati Matrixa 6, krepao mi oscilator (barem mislim da je u njemu problem)
Problem se manifestira na sljedeci nacin - svaki 5 voice zvuci kao da je filter otvoren do kraja, bez obzira na ostale voiceove, znatno je glasniji i ne pokazuje neko pretjerano postovanje prema envelopama. Oscilator, jel da?
Ono sto me zbunjuje je da postoje neki patchevi gdje se problem uopce ne primjecuje, a nisam uspio pronaci neki pattern u tome - nije do filtera, nije do unisona, nije do balansa oscilatora, ni do envelopa... ne kuzim.

Imam isti problem ali sa Juno 60 :wink: Otisao je Voice chip ili board ili sta je vec... Resenje je naci Voice board ili kako se vec zove i zameniti...

ghostarbeiter
20-11-2008, 05:28 PM
svaki 5 voice zvuci kao da je filter otvoren do kraja, bez obzira na ostale voiceove, znatno je glasniji i ne pokazuje neko pretjerano postovanje prema envelopama. Oscilator, jel da?

pa nisam siguran, rekao si i pre da je oscilator, ali meni ove manifestacije liče na problem sa izlazom - kod matrixa su oscilatori digitalno generisani u procesoru (da ne radi osc, ne bi čuo jedan glas, ili ne bi mogao da menja? waveforme, ili bi se menjali random ...). osc ide kroz D/A u processing chip - CEM, ne sećam se koji ... to je analogija, i tu su filteri, VCAi. ovo ?to ti priča? zvuči kao da na tom glasu ne?to nije u redu s CEMom. mada, da je potpuno crko, ne?to mislim da uop?te ne bi imao signal na tom glasu ...

tja, matrix6 ima popriličnu reputaciju kvarljive robe ...

pozdrav.

ghostarbeiter
20-11-2008, 05:34 PM
@silicone:

ako misli? da popravlja? juno, imam ja dobrog majstora u Beogradu, a i moguće je naći delove.

silicon science
20-11-2008, 05:42 PM
Bok!

Trebas naci dobrog majstora da se to tvori i sredi. Nisi rekao odakle si, ima ovde clanova iz Hrvatske koji znaju da urade posao

alavuk
20-11-2008, 06:58 PM
ma baci ga u kantu ! izacice te popravka i delovi vise nego sto bi mogao da dobijes novce za njega

silicon science
20-11-2008, 07:04 PM
@silicone:

ako misliš da popravljaš juno, imam ja dobrog majstora u Beogradu, a i moguće je naći delove.

Zainteresovan :D Aj na PM

clusterchord
21-11-2008, 03:52 AM
Bok!

meni mirisi na CEM3372 voice processor . to je filter i vca zajedno. ako ne radi vca onda envelope ne djeluju. to sto je glasniji i otvoren do kraja zvuci kao filter.

CEMova 3372 ima za kupiti. i nisu skupi. jer ih ima podosta za razlku od starijih CEMova.

tesko da je crko JEDAN oscillator. jer su to DCOi, ondosno analog waveshaperi kroz koje svira digitalni counter. nema tu DACova, odn. PCM playbacka. druga tehnologija.

isto tako nema "voiceboardova", pa tako ni u Junu60 nema voiceboardova.

druga ideja koju imam je da probas kontaktirati Don Solarisa. on je imao do nedavno MAtrix 6R, mogao bi znati vise o tome, a i povremeno se bavio popravcima. ili na PM ili na mail. nema ga bas na rumskom u zadnje vrijeme.

u svakom slucaju ne treba bacat na smece.

silikon , napisi mi detaljnjije sto te muci sa Juno60..

mekonin
21-11-2008, 09:02 AM
@silicone:

ako misli? da popravlja? juno, imam ja dobrog majstora u Beogradu, a i moguće je naći delove.
takodje zainteresovan
pozdrav

silicon science
21-11-2008, 11:41 AM
@Cluster-problem je slichan kao i sto kolega ima sa Matrixom... Prilikom sviranja nekih patcheva (a sad je pochelo i skoro kod svih) svaki 5. chini mi se ton se odsvira skroz bez envelopa, znachi samo se chuje "ping", a sviram pad sa velikim releaseom...

shipwright
21-11-2008, 05:32 PM
Puno hvala na savjetima, raspitat cu se za popravak...