View Full Version : Cijene?
Trebao bih savjet posto nisam bas upucen u cijene opreme, imam prilike kupiti rhodes piano i juno2 pa me zanima neka objektivna cijena. Pretpostavljam da rhodes ovisi o modelu ali ne znam jos tocno o kojem je modelu rijec pa ak netko zna prosijecne cijene pojedinih modela...
clusterchord
15-11-2008, 02:09 AM
cijena rhodesa najvise ovisi o stanju.. dali je rdjav, dali su tines (zice) u stanju drzati intonaciju, ili su otisle u k.. - to se manifestira tako da, kad oplais ton, krene pa se malo spusti,, zatim ukojem su stnaju tzv. hammer tips - vrhovi batića od tvrde gume - ako otvrdnu od puno sviranja moraju se zamijeniti.. sto i nije skupo oko $70 za 73 tipke model.
sto se modela tice: najskuplji su Rhodes Suitcase mk1 vise od mk2. a zatim dolaze ovi standardni, Rhodes Stage mk1 opet nesto skuplji od mk2.
lako ih je prepoznati po dizajnu, odes na fenderrhodes.com, ako se dobro sjecam urla- ili tkao nekako, pa vidis po slikama.
po meni 88 tipki model se ne isplati jer te najvise i najnize tonove gotovo da nikad neces koristiti.
rhodes stage mk1 ovisno o stanju moze bit bilo sto od 450 do 900 eura. prosjek 650 ako je u solidnom stanju. suitcase komplet moze bit i 1500.
HeatMan
15-11-2008, 02:21 AM
tako jeftino? au jbt.. ja sam neshto gadno istripovao.. mislio sam da je minimum 5k eura za neki raspali polovnjak..
auuu.. :?
pazarim si jedan chim stigne lova.. :)
clusterchord
15-11-2008, 02:46 AM
da, obzirom na cijene, ja imam samo jedno pravilo kad gledam rhodese... uzmi najbolji koji nadjes. plati malo vise ako treba. kasnije se visestruko isplati.
htio bih jedan rhodes 54, da mi je lakse teglit uzivo. ionako ga sviram smao u tom middle regionu. a 73 nek bude u studiju.
Puno hvala, ja sam isto iztripovao da su skuplji pa sam malo gledao po netu i vidio da nisu toliko, zato sam i pitao. Pogledat cu po modelu sa sajta o cem se radi.
thnx!
Sad mi treba jos sam informacija o Juno2:confused:
clusterchord
15-11-2008, 12:57 PM
dvije riječi:
Juno 60.
alpha juno sam imao i prodao davno. okej je to sve, ali puno tanji je sound od 60tke, a i nema slidere za editing.. jako jako tesko se nadje sa PG300 programmerom. 60tki se zna pojaviti u ZG na oglasima tu i tamo, smao treba bit strpljiv.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.