View Full Version : Microsoft Windows XP Pro Digital Audio Workstation Edition
Danny Lou
14-11-2008, 07:27 PM
Ne znam pod sta ovo spada (pod softver naravno ali kakav) ali evo jednog proizvoda koji bi nam mogao biti interesantan...
ali evo sta pise za opis:
A Clean and stable Windows XP PRO SP2 ISO CD installation that consumes only 40MB of RAM!!!
No need for Activation! no need for entering any Serial Information!
No IExplore, Net Services, Firewall.
This is just a "Stripped" version of windows XP Pro, doesn't install networking functions etc etc, or anything that requires networking or internet.
DO NOT TRY TO USE IT FOR ANY OTHER PURPOSES THAN DAW OR THIS WINDOWS WILL CRASH!!!
That means install just your apps and your cubase or whatever you use.
Its basically a windows XP without the crap. very light weight.good for music making.
With all of the above said, it is still not actually tweaked.
Give it a try, i installed it on an old Pentium 3 and its great, although of coarse there will be mixed views on it.never the less, its there for the taking if you want it.
/edit
lou, pa ti bar imas dovoljno iskustva ovde da znas da piraterija nije dozvoljena!
i to bas microsoft...
Everbeatz
14-11-2008, 07:32 PM
Nije to bas toliko prava stvar kako zvuci iz tog texta - puno se rusi i nestabilan je
Ja sam stavio TinyXP - koji mi trosi 80-90MB RAMa i jako sam zadovoljan kako radi. Izbaceno je gomila stvari iz njega koje prilicno guse OS, a nisu od koristi vecini korisnika - sama instalacija ima oko 9 opcija - sa/bez drivera, sa/bez windows media player, itd - sadrzi Service Pack 3 i sve hotifixeve do juna ove godine
Danny Lou
14-11-2008, 07:35 PM
samo cu da naglasim da odavno postoje programi koji omogucavaju licno kreiranje windows instalacije... ozbiljnijim korisnicima se od microsoftovog sranja dize kosa na glavi pa su stoga odlucili da naprave sebi os editor.
SVAKA IM CAST!!! :grin:
p.s. ne znam kako se zove, zaboravio sam... :D
alfom
14-11-2008, 08:05 PM
Ovaj kod mene ?ljaka bez gre?kice. To je onaj ?to sam ti rekao da uzme? od B.K.
samo cu da naglasim da odavno postoje programi koji omogucavaju licno kreiranje windows instalacije... ozbiljnijim korisnicima se od microsoftovog sranja dize kosa na glavi pa su stoga odlucili da naprave sebi os editor.
SVAKA IM CAST!!! :grin:
p.s. ne znam kako se zove, zaboravio sam... :D
nLite...
Pozz
Inovative_kg
18-11-2008, 02:32 PM
Ovaj kod mene ?ljaka bez gre?kice. To je onaj ?to sam ti rekao da uzme? od B.K.
SP3? Nisi imao problema sa instrumentima, plugovima, sekvencerom ?
Danny Lou
18-11-2008, 04:20 PM
lesho ali da li ovo stvarno spada pod pirateriju? jer da sam 100% uvjeren da spada ne bih ni postovao ovako nesto... vjerovatno je neko uzeo program nlite i pomocu njega napravio ovu instalaciju da bi nas ostalih postedio muka... da li je taj program dozvoljen? meni licno uredno djeluje da mozes da sebi napravis instalaciju kakvu hoces, tj. da skines gomilu ms sranja koja ti ne trebaju... ako mislis da post nije ok slobodno ga obrisi, no frx :wink:
alfom
18-11-2008, 04:28 PM
SP3? Nisi imao problema sa instrumentima, plugovima, sekvencerom ?
Nikakvih! Odličan XP. Prečišćen. Sve šljaka kako treba.
Na njega postaviš + Tune Utilities i središ samo podizanje, iskorištenje RAM, čišćenja, dijagnostiku, sređivanje registry baze, ...
Sve radi ko po loju.
lesha
18-11-2008, 07:01 PM
lesho ali da li ovo stvarno spada pod pirateriju? jer da sam 100% uvjeren da spada ne bih ni postovao ovako nesto... vjerovatno je neko uzeo program nlite i pomocu njega napravio ovu instalaciju da bi nas ostalih postedio muka... da li je taj program dozvoljen? meni licno uredno djeluje da mozes da sebi napravis instalaciju kakvu hoces, tj. da skines gomilu ms sranja koja ti ne trebaju... ako mislis da post nije ok slobodno ga obrisi, no frx :wink:
slazem se sa pravljenjem svoje instalacije, ali link za ovu verziju se moze naci na pojedinim krek sajtovima, to je moja jedina primedba.
jos nam microsoft treba... :rolleyes:
LACKY
19-11-2008, 03:23 AM
To je krek.
Rhino
19-11-2008, 04:03 AM
Ovo je samo za prije instalacije win-a jel? Ufff, onda nemam ni vremena ni zivaca za to trenutno....
U svakom slucaju djeluje kao zanimljiva spravica... Neka neko podijeli iskustva s nama ukoliko se ne obrise tema.
Kirdan
05-12-2008, 06:26 PM
Evo krenuh i ja u reinstalaciju sistema, pa rekoh da priupitam jos jednom posto nemam iskustva sa ovim "laksim" verzijama Win XP... Kakva su iskustva sa TinyXP-om u radu DAW-a ? Da li funkcionise mreza i net normalno ?
SumAnuT
05-12-2008, 06:39 PM
Sta vam znaci 50 mb rama manje ili vise, kada je gigabajt memorije 10 evra?
Razumem da se to sto radite radi na starim i slabim masinama, ali na DAW?
Pogasite nepotrebne servise posle instalacije (auto update, security center, zero wirelles, sys restore), ugasite teme i to je otprilike to, na 50-80 megabajta ste. Odreci se sledecih 50 posto funkcionalnosti radi 20-50 mb slobodne memorije nema nikakvog smisla.
Kirdan
05-12-2008, 07:56 PM
Ok onda, a da li SP3 ili SP2 ? Postoje li neki poznati problemi sa SP3 i DAW radom ?
66musicman
06-12-2008, 11:19 AM
Kod mene Sp3 slipstrimovan na originalni SP2 radi bez greske.
Danny Lou
06-12-2008, 03:33 PM
znate sta? fuck daw edition... instalirajte sp3 i pogasite sve efekte i servise i eto ga... jedino ne znam dobar i pravi nacin da se rijesim windows programa (iexplorer, win movie maker, games i sl. shit)... pa ako neko zna a da to nije add/remove win components nek napise... tj objavi
alfom
06-12-2008, 04:01 PM
znate sta? fuck daw edition... instalirajte sp3 i pogasite sve efekte i servise i eto ga... jedino ne znam dobar i pravi nacin da se rijesim windows programa (iexplorer, win movie maker, games i sl. shit)... pa ako neko zna a da to nije add/remove win components nek napise... tj objavi
A za?to :confused:
66musicman
09-12-2008, 09:15 AM
IExplorer nikako ne deinstalirati, nastace ogromni problemi.
Provereno.
SumAnuT
09-12-2008, 07:10 PM
Postji tinyxp verzija bez ie/oe/wmp, bez drivera, itd ...
crazy milojko
18-12-2008, 04:08 AM
ja sam probao dve verzije tiny rev09 (jednu cim je izasla pre 3-4 mesecaa drugu u pre mesec dana) i nisam zadovoljan jer tu verziju windovsa bukvalno "rasture" besplatni programi tipa xfire i sl. pa mi se cak desilo da nisam mogo' da rezem
prosto previse je budzena (sad ima 9 opcija pri instalaciji) i tu se nesto zapetljalo ...
bolja je verzija i stabilnija rev08 (takodje sata3)
mada
ovih dana cu da kupim dobru zv. karticu (line6 ux2 ili emu 0404) i prvo cu da je probam na tiny 2003 serveru - najbrzem os-u koji je ikad uradjen
i najstabilnijem
posto sam daunloder (ecm jazz-a) i pc mi radi non-stop nema kocenja vindovsa ni posle vise dana neprekidnog rada
u multiplejeru je manji ping za 15-20 ms
ma jednostavno je drugaciji osecaj kad radis sa tako dobrim/stabilnim/brzim os-om ...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.