Log in

View Full Version : neka oprema koju sam nabavio pa mi sad treba vasa pomoc

bossnup
14-11-2008, 01:40 PM
bok...
uspio sam nabavit neku opremu pa me sad zanima kak spojit s cim kak gdje na kaj i za kaj sluzi ak vam nije problem da sam malo objasnite bio bih vam jaako zahvalan...

1.behringer autocom pro xl mdx 1600 cemu sluzi i gdje ga koristit te spajanje
2.korg electribe es1 mogu li ga koristit na reasonu
3.behringer ultrapatch pro px2000 cemu sluzi kak spojit kam i kaj spojit na njega
4.mixer soundcraft spirit e 8
http://cachepe.zzounds.com/media/quality,85/brand,zzounds/fit,400by400/p22032H-eceb2bdc4b96b20ef46404fb35dc3a1b.jpg

et kaj bi vi radili sa tim kak bi kaj i kam spajali blaabla da se iskoristi potencijal opreme..

za pocetak radio sam do sada iskljucivo sa reasonom te malo gledao nuendo(za mastering) tako da sam sad odlucio krenut radit sa cubaseom 4
ee pitanje..(koje nespada ovdje al da neotvaram 100tema)..
razlika cubase 4 i cubase studio 4?
gledam al nemogu nigdje nesto nac da skontam(nisam normalan valjda.. pa nemojte zamjerit na tak glupom pitanju):banghead::ups:
hvala vam svima na pomoci..!

clusterchord
15-11-2008, 03:02 AM
za pocetak taj mixer ce ti biti centar studija: sluzi za monitoring, spajanje i snimanje hardvera/sinteva i sl., spajanje monitoringa za slusanje itd..

na njega na control room outpute spajas monitore.
na line ulaze sint poput Korga ES-1.
na mikrofonski mikrofon ako ga imas/koristis.
na jedan stereo linijski input spajas izlaz iz audiokartice iz compa
jedan od stereo group/bus outputa mixera spajas na input od kartice - to ce sluziti za snimanje. onaj kanal sto zelis snimiti jednostavno posaljes na tu grupu i to je to.

u ovakvom setupu bitno je iskljuciti monitoring na Cubase/Nuendo, jer automatski imas monitoring na samom mixeru. daklem to ti omogucuje da mozes slusati sto snimas zajedno sa vec snimljenim iz kompjutera, a da u komp ide samo insturment/kanal koji snimas. takodjer mozes izvodjacu poslati i nekakv miks na slusalice, da cuje sto radi.

ES-1 se moze koristiti zajedno sa Reasonom, Abletonom i ostaliom, samo ga moras staviti da bude midi slave, da slusa external midi clock, a kompjuter da ti je master. u abletonu je moguce i obratno.

ako nemas puno outboard opreme behringerov patch bay ti nece bit od neke pomoci sada. autocom kompresor, mozes eventualno staviti na insert kanala koji snimas. da ti malo cuva levele da ne idu u crveno. al obzirom na (nisku) klalitetu uredjaja, nemoj koristiti vise od 2 - 3 dB gain redukcije odn. kompresije, da ti ne ofarba signal previse.

ovako ukratko. ima tu jos..

ps ukoliko imas neku moderniju karticu sa vise ulaza i izlaza, kao npr fireface 400/800, ili echo, moze se i bez miksera, jer sav monitoring i routing ima rjeseno na sebi.

bossnup
15-11-2008, 10:54 AM
ee thanx..
za sada mi je na ploci zvuk od asusa(p5w dh deluxe)ali ce nakon nove g. ic i neka kartica nova..kad zaradim..
onaj autocom ima i expander/gate dynamic enhancer(??) te dosta potenciometara i tipkica u compresoru sto ja neznam podesit kak spada..malo sam se igro al sam zvuk dobio katastrofalan..skuzio sam da ce mi jedino dobro doc ak cu snimat vokale jer mi tu daje kolko tolko rezultate..
ee a kad smo kod mikrofona..]
znam da se moze snimat glas kao instrument melodija itd..samo kak to ide?
a kaj je sa cubaseom/cubase studio?razlika?