PDA

View Full Version : sta iza lamperije...?

OFF
13-11-2008, 10:26 PM
Imam doosta kvalitetne lamperije, koja mi stoji bez veze. Planiram da je iskoristim za oblaganje delova zidova u sobi u kojoj cu najcesce snimati bubanj, manje ansamble (tamburase......).
Sta staviti izmedju lamperije i zida? Azmafon, vunu....?
Bitna su mi izolaciona (znam da nista od ovoga nece pomoci bogzna koliko), apsorpciona (nemam pojma kakav uticaj bilo sta moze imati izmedju lamperije i omalterisanog zida od 25cm blokova) i termoizolacona svojstva (ako nista od ovoga ne radi, mogu da stavim stiropor, da se bar ugrejem ko covek:))

Hvala

OFF
17-11-2008, 05:11 PM
Dajte neki predlog, treba u toku nedelje da odradim ovo:(

Hvala

NLP
17-11-2008, 06:32 PM
Ne znam točno što je lamperija... je li to drvena konstrukcija, drvene ploče za oblaganje zidova,...? Nije mi to maternji jezik:(

Pa napravi drvenu konstrukciju i napuni sa kamenom, azmafonom, staklenom,... svakako ne sa stiroporom.
Ako imaš poveču sobu, ne treba da je soba čisto mrtva, upotrebiti je moguče difuziju i refleksiju (kakav lep kameni zid...).
Za detaljnije tipse bih trebao više informacija sa tvoje strane (dobra skica prostora, može da je ručno nacrtano, sve značajne mere, što je več dosad urađeno...)

OFF
17-11-2008, 11:10 PM
Odradicu skicu uskoro..... Hvala svakako:)

Lamperija, kako bih objasnio..... drvena obloba za zidove, imam je u velikim kolicinama skinutu iz nekog buduceg stambenog prostora. Ne znam sad napamet dimenzije pojedinacnih komada ali npr sirine. su oko 10 cm, duzine oko 2,5m, a debljina oko 1 do 2 cm maximalno. Mislio sam da skoro ceo jedan zid odradim sa lamperijom i ispod nesto (ok, vuna ili azmafon)..... Lamprija je vec ofarbana i prelakirana