PDA

View Full Version : Stigo Minimoog OS!!!

gregor z
12-11-2008, 10:00 AM
evo....stigla nova igračka....:D

A za opisati sound nemam riječi....da li stari Minimoog zvuči bolje. drugčije ...etc....me uop?te ne zanima....ovaj zvuči fenomenalno!!!

Promjenio u par produkcija virtual synth bas sa Minimoogom....:rotfl:

Idem sad "vrtet gumbe"....:da: :da: :da: :da: :da: :da: :da: :da: :da: :da: :da:

Pozdrav,

Gregor

mekonin
12-11-2008, 10:03 AM
cestitamo :D

dr.Ru
12-11-2008, 11:14 AM
Svaka cast!
ja hocu da kupim Moog Etherwave? Theremin, jesi imao iskustva sa njim?

PS. sa kojim foto aparatom su slikane ove 2 fotke?
Poz

DADDY Z
12-11-2008, 11:39 AM
Hoću i ja !!!

silicon science
12-11-2008, 12:40 PM
Dojajchano, svaka chast

lesha
12-11-2008, 01:38 PM
:da: super :da:

Everbeatz
12-11-2008, 01:51 PM
E to je lijepo, to ja volim:)

gregor z
12-11-2008, 02:36 PM
Hvala svima! Iako je vani depresija od vremena, meni je osmeh na licu non-stop:)

U kombinaciji sa mojim outboard spravama dobivam fenomenalne rezultate...a karakter mu je totalno drugčiji od svih ostalih syntheva koje jo? imam....i nema preseta (zato sam ga i uzeo), tako da moram uvijek napravit novi sound iz početka.....

Toplo preporučujem, ako stignem stavit ču neku sekvencu sutra...

Pozdrav,

Gregor

Svaka cast!
ja hocu da kupim Moog Etherwave? Theremin, jesi imao iskustva sa njim?

PS. sa kojim foto aparatom su slikane ove 2 fotke?
Poz

nisam.....ali sam probao neki homemade theremin po tom nacrtu....radio je super...

A fotke mi je napravio frend sa Canon EOS 1 DS III....

gregor z
12-11-2008, 02:41 PM
evo jo? jedne fotke......:D

silicon science
12-11-2008, 02:42 PM
@Gregor z -neki mali demo bi bio super, jako me zanima zvuk, mada predpostavljam da je kao Voyager (sto je sjajno)...

milos
12-11-2008, 09:00 PM
Kaci demose da cujemo pilu:wink: :D

HeatMan
12-11-2008, 09:16 PM
svaka chast!

u sv sl, ako ti ne uspe sa muzikom, baci se na fotografiju...

poz

RetroMan
12-11-2008, 09:16 PM
Hoću i ja !!!
Meni ne treba. :da:

RM

Moritz
12-11-2008, 11:17 PM
Svaka cast!!! :)
Mada vidim ja tamo u pozadini i jednu drugu "svemirsku" zverku A.....

relis
13-11-2008, 06:34 AM
Cestitam!

Neki vele da OS zvuci bolje starinski od Voyagera. Mozda umisljaju, ne znam..

Neki dan sam opet svirao Voyager i, nakon dosta vremena, dopao mi se sint, ponovno. U glavi sam ga uspoređivao s mojim ATC-X-om; zvuci kruce i konkretnije, zbog brzih envelopa i "tvrđeg" oscilatora. Filter je isto slicniji originalu nego na ATC-X-u. Plus, kombinacija HP i LP odjednom je uvijek bila uzitak. Međutim, kad bi morao birati, izabrao bi Studio Electronics, cisto zbog karaktera zvuka kojemu tezim i raznolikosti.

To sto OS nema MIDI, ne smatram losom stvari (niti dobrom). Sjetim se kad sam MS20 tjerao Hz/V sa Pulse+. Koji uzitak, to je bila preciznost!

gregor z
13-11-2008, 09:54 AM
Neki vele da OS zvuci bolje starinski od Voyagera. Mozda umisljaju, ne znam..

U biti nisam nikad usporedjivao....ali znam da ima obični Voyager AD/DA memory recall system...a to mu sigurno ru?i resoluciju....tako , da je verovatno OS "či?či", jer nema nikakve "digitalije" u njemu.....samo volta?e i pulsevi......
Oba dva zvuče fenomenalno.....meni se samo vi?e svidja OS....nekako mi ne pa?e LCD i touch pad i light show koji ima obični Voyager...

To sto OS nema MIDI, ne smatram losom stvari (niti dobrom). Sjetim se kad sam MS20 tjerao Hz/V sa Pulse+. Koji uzitak, to je bila preciznost!

Kako imam četiri analog sekvencera, kenton pro 2000 i doepfer mcv 1, mi to ne predstavlja nikakav problem.....morao sam samo podesit keyboard scaling, jer je na gornjim oktavama malo lo?ije radio pitch tracking....
Sa Kentonom je absolutno "tight" u timingu kad ga furam sa midijem....

Nadam se da ču danas stiči snimit nekakav demo....totalna mi je gu?va u studiju.....sigurno za vikend....

Pozdrav,

Gregor

clusterchord
14-11-2008, 01:54 AM
cestitam Gregor.... drago mi je da si zadovoljan.. a i sad ce tata to brzo da proba kad cemo opet snimati.. vrtio sam prije nekog vremena Roginin Voyager (imam demo), bas me zanima imali razlike u karakteru tonskog zvuka sounda :D:rolleyes:. to da su kontrole smooth, bez steppinga, to je sigurno obzirom da nema memorije i ADC/DAC ova koji pretvaraju.. fantasticno za real time tweaking za vrijeme trackinga :wink: . u svakom slucaju hebeno izgleda.

a par dana ranije, u istom tom studiju, Kit KARson i Tex Viler.. sreto?e se da snime JP-4 kroz distroziju i popiju koju na koncertu Jeana Michela na ?aru:

gregor z
14-11-2008, 09:41 AM
hehe.....vidi nas veseljake....super je ispao taj JP 4.....na kraju sam stavio dve različite snimke hard left-right......total kul stereo....poslat ču ti demo sa novim vokalima za nekoliko dana...

Idem sad spojit mobius , da mogu snimit neku sekvencu sa Minimoogom popodne....:dance:

Mika Technika
14-11-2008, 02:57 PM
veselje!

gregor z
17-11-2008, 11:41 AM
evo jednog veoma brzo napravljenog demota.....samo sam vrteo knobove i experimentirao.....nije ba? ne?to ali mo?ete dobit neku osnovnu ideju....

Kad stignem napravit ču neki bolji.....sada imam previ?e posla

Pozdrav ,

Gregor

signal flow: minimoog u radial JDI i onda u neve 1073 DPA i onda u Apogee AD16x....Sekvencer Future retro Mobius......

https://rcpt.yousendit.com/625753102/d95fc56b06554417125126a633c8c58b

silicon science
17-11-2008, 12:42 PM
evo jednog veoma brzo napravljenog demota.....samo sam vrteo knobove i experimentirao.....nije baš nešto ali možete dobit neku osnovnu ideju....

Kad stignem napravit ču neki bolji.....sada imam previše posla

Pozdrav ,

Gregor

signal flow: minimoog u radial JDI i onda u neve 1073 DPA i onda u Apogee AD16x....Sekvencer Future retro Mobius......

https://rcpt.yousendit.com/625753102/d95fc56b06554417125126a633c8c58b

Preslusao na slushalicama na poslu, i je*eno je masno i dobro... To se i ochekivalo od Mooga.:)