View Full Version : Glupa pitanja!
Simpraga
12-11-2008, 02:56 AM
Kao sto sam naslov treada kaze, ovde mozete postaviti bilo koje glupo pitanje.
A i vi koji imate odgovor na glupo pitanje, izvolite!
HeatMan
12-11-2008, 04:46 AM
ko prodaje meksikanca bashtovana?
dr.Ru
12-11-2008, 07:06 AM
evo imam ja jedno glupo, ali me stvarno zanima:
kako spojiti iMac na UPS, kada je uticnica neodgovarajuca?
alfom
12-11-2008, 07:29 AM
Isto kao i ja glavnu razvodnu kutiju za moj instrumentarij na UPS (za svirke na 'sumnjivim' mjestima po pitanju šetanja - udara podnapona struje). Odstranio konekt od razvodne, uzeo kabl što se napojna jedinica spaja na UPS, odstranio neodgovarajući dio, zalemio i dobro izolirao spojeve odgovarajućih žica, i - to je to.:)
p.s. Ako je pitanje bilo u skladu sa temom, onda je i odgovor takav. Ako je bilo ozbiljno iz potrebe, onda je i odgovor takav.:grin:
kako spojiti iMac na UPS, kada je uticnica neodgovarajuca?
Zaboravi na UPS, probaj DHL, mnogo je bolji.
:da:
Arthur
20-11-2008, 04:11 AM
zašto mesto jedne wc šolje zašto nemam dve? zašto da ne??
alfom
20-11-2008, 06:06 AM
Pa ne nosish valjda tange pa da ti trebaju dvije (da ih ne skidash kad velikonuzdish) :D
Zelim da odsviram pesmu od 3 minuta za 2 min ......
Da li mi za to trebaju profesionalni uslovi ili mogu i u kucnom studiju ????
Pozdrav
LACKY
20-11-2008, 01:38 PM
To je skupa stvar, ne moze se izvesti bez specijalne tehnike koju imaju samo skupi studiji zvani akcelerator studiji.
To je skupa stvar, ne moze se izvesti bez specijalne tehnike koju imaju samo skupi studiji zvani akcelerator studiji.
Znao sam :(
Sviram , sviram i ne ide :(
Pozdrav
Everbeatz
20-11-2008, 02:58 PM
Sta je bolje - Cubase ili Nuendo? Koji ima bolji 3d sound?:)
HeatMan
20-11-2008, 07:48 PM
Znao sam :(
Sviram , sviram i ne ide :(
Pozdrav
probaj da se roknesh epinefrinom. ubrzacesh se. to je ta stara geto metoda.
ili uzmi bong of destiny.
poz
LACKY
27-11-2008, 03:11 AM
Neverovatno je koliko se glupih pitanja svakodnevno postavi (pa povodom toga i otvorih ovu temu). Ali sem vas zajebanata niko ne postavi stvarno glupo pitanje.
Bas sam bio optimista! Ali glupa pitanja se postavljaju uvek tamo gde netreba, i da ih je onaj ko ih postavi svestan, nebi ih nikada ni postavio, ili bar ne bi tamo gde ih je postavio.
Kao mamac za miseve, gde god da ga postavis, oni prvo pojedu sir. Ne zato sto je bolji, i sto nije otrovan, nego zato sto ga krriju.
Arthur
27-11-2008, 12:51 PM
zašto se u viršle uvek stavlja senf?
Rhino
28-11-2008, 01:28 AM
Zasto bilo sta? Aloooo, zasto???
zvincic
28-11-2008, 02:49 AM
za?to se u vir?le uvek stavlja senf?
tko su to vir?le?
silicon science
28-11-2008, 06:41 PM
Koja je svrha ovog treda? I koja je svrha zivota na zemlji?
Arthur
28-11-2008, 08:27 PM
tko su to vir?le?
hrenovke, frend, hrenovke ;)
...hmm... evo problema...oni misle da ja mislim, a ja mislim da ne mislim... posle mislim, ajd' da mislim, da ne misle da ne mislim... i bas mislim dasam u pravu... :da:
Pozz
Danny Lou
29-11-2008, 02:23 PM
ne znam da li je ovo glupo pitanje ali definitivno nije pitanje za novi thread... kada bi trebao da sastavim sistem da svaki kanal iz sekvencera (sx recimo) imam na mikseru (do 64 kanala) koji bi to sistem bio i koliko bi kostao?
Mogli
29-11-2008, 03:22 PM
Nervira me zmijsko leglo, od raznoraznih kablova sto strce na sve strane i razmisljam da ih spojim u jednu kolonu, zavezem i tako napravim neki red, medjutim ne znam da li ce to dovesti do nekih neartikulisanih strujnih pojava sto moze ugroziti nesto u DAW sistemu, u samom snimku?:ups:
Arthur
30-11-2008, 01:07 AM
vid šta je pitanja, a niko ne odgovara :da:
idekius
06-12-2008, 10:58 PM
Ko je jači? Blek Stena ili Zagor? ?a bi bilo kada bi se potukli?
LACKY
06-12-2008, 11:21 PM
Po pitanju humanosti su podjednaki, Blek ima Rodnija a Zagor Ciku. Zagoru je verovatno teze jer Ciko vise moze da pojede. Ali Blek ima kvalitet vise, on se bori za slobodu rodoljuba tako da mislim da bi oplavio Zagora.
Moj favorit je ipak komandant Mark.
Juri komandant Mark nitkova na konju i viknu: Stani nitkove pucacu! Nitkov se okrece i odgovara: Ha, ha ja znam da si ti plemenit i da neces pucati. Komandant Mark: Dodjavola, upravu je.
idekius
07-12-2008, 12:06 AM
Moj favorit je ipak Mr.No . On nije tako savr?en... povremeno se napije, smuva neku pevačicu, dobije batine ponekad... :rotfl:
idekius
07-12-2008, 12:06 AM
Moj favorit je ipak komandant Mark.
Juri komandant Mark nitkova na konju i viknu: Stani nitkove pucacu! Nitkov se okrece i odgovara: Ha, ha ja znam da si ti plemenit i da neces pucati. Komandant Mark: Dodjavola, upravu je.
:rotfl::rotfl::rotfl:
... zaboravili ste na kapetana Mikija... :wink::D... Marti Misteriju... Mandraka... Modesti Blejz... ima tu mnogo jakih likova...8-)
LACKY
07-12-2008, 01:11 AM
Mirko I slavko. U prvom broju, upoznavanje sa likovima. Vucko, iako je bio Nemacki Ovcar, znao je ko se bori na pravoj strani.
Mirko I slavko. U prvom broju, upoznavanje sa likovima. Vucko, iako je bio Nemacki Ovcar, znao je ko se bori na pravoj strani.
:rotfl::rotfl::rotfl:
lesha
07-12-2008, 02:14 AM
zanima me da li postoji Mr. Yes ?
ako upalim fen pored mikrofona da li cu dobiti topliji sound?
LACKY
15-12-2008, 11:02 PM
To je stari producentski trik. Kada pored obicnog mica upalis fen on pocne da radi kao lamas.
Danny Lou
15-12-2008, 11:14 PM
a zasto na vecinu ovih pitanja nema odgovora? da li bi pao server kad bi se odgovorilo na neka od njih, npr. na moje? :D
LACKY
15-12-2008, 11:49 PM
ne znam da li je ovo glupo pitanje ali definitivno nije pitanje za novi thread... kada bi trebao da sastavim sistem da svaki kanal iz sekvencera (sx recimo) imam na mikseru (do 64 kanala) koji bi to sistem bio i koliko bi kostao?
Ako od 6 oduzmes 4, dobijes 2. E 2 X 64 je 128, e 128 megabajta rama se nekada dobijalo u Akai 6000.
Synclavier
16-12-2008, 01:45 AM
Prvo par konstatacija...
potpuno se slazem sa uvazenim kolegama Idekius-om, Lacky-em i "7" po pitanju lika i dela Zagora, Bleka Stene, Komandanta Marka, pa i Marti Misterije... Ipak, ne treba smetnuti sa uma i ove cinjenice: Kao sto je poznato Zagor i Kapetan Miki imaju ozbiljne "mrlje" u karijeri.:rolleyes: Ne treba posebno napominjati da je svojevremeno Sila Majk dobro "isprepucao" Zagora i ozbiljno mu srozao rejting, a i Kapetan Miki nikad nije uhvatio gdin-a "Cudesno Lice", koji ga je milion puta izradio kao pocetnika. Zato im ja ne bih bas tako lako davao oreol "idealnih junaka".:ups: A, istine radi treba reci da je od njih nekako najhumaniji ipak Kapetan Miki, trebalo je bre, trpeti onog Smuka i Salasa, koji su non-stop pravili s***** i otezavali mu posao.
Moje licne simpatije i respekt, ako smem da iznesem, su na strani Kita Telera (malog rendzera) koji je, osim sto nema mrlja i neresenih slucajeva, pokazao da ima izgradjen i jak karakter i licnost, istancan osecaj za pravdu, humanost ( i on je imao na vratu onog Frenki Belevena), vanserijsku pronicljivost, snalazljivost, brzinu, hrabrost... Pri tom on sve vreme pokazuje ogromnu dozu skromnosti (tu mu je jedino ravan Kapetan Miki), opustenosti, lepog vaspitanja, omiljen je u drustvu, duhovit, talentovan i sjajno obrazovan.:D Svemu tome treba dodati da je potpuno obozavan od od zenskog pola, i tu mu jedina realna konkurencija moze biti samo njegov imenjak Kit Karson. Iskreno, uvek sam se pitao sta je tako magicno u tom coveku8-) , vec posle predstavljanja, zene postaju "kao hipnotisane".:shock:
E, sad dolazimo do pitanja... Dobro je poznato da je dugogodisnji saputnik/sapatnik/partner Kita Karsona u borbi za pravdu i prosperitet bio i Teks Viler (ukratko, jedan lik dostojan svakojakog postovanja). Da ne duzim, jednom prilikom, pre trinaestak godina, sedeo sam uvece sa jednim "strucnjakom" za blues muziku (ili se bar tako predstavljao). Ostalo se do kasno, malo se i popilo, pricali smo o nekim likovima, njihovim albumima, i u jednom trenutku vise nisam bio "na svom terenu", covek mi je vadio "iz malog mozga" neka imena za koja nisam cuo i poceo je da mi bude sumnjiv, iako smo obojica bili "pod gasom":pijanci: . Da bih ga proverio poceo sam i ja njega da pitam za neka imena i njihove albume i koncerte. E, sad, fora je da sam poceo da mu lupam imena iz stripova (i neke gore navedene), i "zacudjujuce" sve ih je znao (kao blues muzicare, naravno:guitar: ), a za Teks Vilera mi je "potvrdio" da je preslusao "gotovo sve sto je objavio", cak mi pominjuci i imena albuma.:hm:
Dakle, moje (glupo) pitanje bi glasilo: Postoji li blues muzicar (ili sta god) TEKS VILER?:???:
idekius
16-12-2008, 02:26 AM
.... a za Teks Vilera mi je "potvrdio" da je preslusao "gotovo sve sto je objavio", cak mi pominjuci i imena albuma.:hm:
Dakle, moje (glupo) pitanje bi glasilo: Postoji li blues muzicar (ili sta god) TEKS VILER?:???:
:rotfl::rotfl::rotfl:Ja?ta! :) Usnu harmoniku mu svira ?alosna Sova :D
Moj kum Sebastian, iz klubskog banda "Penthouse", je u prvoj polovini 90-ih, NA MOJE OČI (!!!) obrlatio dve simpatične klinke iskrenim ?aljenjem ?to "Led Zeppelin" nisu izdali ni jednu pesmu izuzev "Stairway To Heaven", a potpuno su pale na njegovo obećanje da će da ih vodi na koncert Janis Joplin, jer ona uskoro ima koncert u Srbiji :rotfl:
Neverovatno, ali istinito! Dogadjaj se zbio u sada već davno zatvorenom "Rock Klub 69" u Ni?u :)
E... mo?da je na tom koncertu svirao i Teks Viler :)
Danny Lou
16-12-2008, 09:46 AM
Ako od 6 oduzmes 4, dobijes 2. E 2 X 64 je 128, e 128 megabajta rama se nekada dobijalo u Akai 6000.
da si mi prije 15 godina rekao da ne treba da bjezim sa casova matematike da bi znao odgovor na ovo svoje pitanje, tacno bih te poslusao :D:D:D
Synclavier
17-12-2008, 12:33 AM
:rotfl::rotfl::rotfl:Ja?ta! :) Usnu harmoniku mu svira ?alosna Sova :D
.......
E... mo?da je na tom koncertu svirao i Teks Viler :)
Eto,..., znao sam:banghead: , a malo je falilo da coveka proglasim lazovom i sarlatanom.:confused: Dobro je da mu bar ime nisam obnarodovao. Hvala na informaciji.
...A, ja da odvojim jos neko vreme za blues.:ups:
slowstar
17-12-2008, 01:05 AM
Zelim da odsviram pesmu od 3 minuta za 2 min ......
Da li mi za to trebaju profesionalni uslovi ili mogu i u kucnom studiju ????
Pozdrav
Ja sam (za opkladu) odsvirao (sinhronizovao) pesmu od 3 minuta za minut i po, pustili smo 24-kanalac (MCI) na 76 brzinu, i ja sam odsvirao neke padove i solo sintove za ukupno minut i po, a svirao sam naravno za oktavu vise. kada smo pustili playback na 38 (normalnu brzinu - ovo govorim zbog mladih, koji su se rodili posle "smrti" visekanalnih magnetofona) - sve je bilo normalno i u redu!
Cisto kurioziteta radi - ne hvalim se, i nije za hvaljenje...
Danny Lou
17-12-2008, 06:43 AM
ovo meni bas lici na hvalisanje... :D:wink:
Ja sam (za opkladu) odsvirao (sinhronizovao) pesmu od 3 minuta za minut i po, pustili smo 24-kanalac (MCI) na 76 brzinu, i ja sam odsvirao neke padove i solo sintove za ukupno minut i po, a svirao sam naravno za oktavu vise. kada smo pustili playback na 38 (normalnu brzinu - ovo govorim zbog mladih, koji su se rodili posle "smrti" visekanalnih magnetofona) - sve je bilo normalno i u redu!
Cisto kurioziteta radi - ne hvalim se, i nije za hvaljenje...
Eto vidis .... a ja se jos pitam kako :) .....
Hvala na komplimentu ..... sto sam sa skoro 40 g sam jos uvek mlad ;)
Pozdrav
idekius
20-01-2009, 02:44 PM
Čemu slu?i onaj kamenčić koji dobija? u d?epu Levis 501 farmerica??? :)
Čemu slu?i onaj kamenčić koji dobija? u d?epu Levis 501 farmerica??? :)
oces da kazes da si kupio 501... boze Deki sta ti bi... pa mogo si da kupi neki UAD plug-in... :rotfl:
Gmile
20-01-2009, 07:52 PM
Koliko grba ima dvogrba kamila?
psionic
25-01-2009, 08:19 PM
Pozdrav, imam cak 2 glupa pitanja...
Prvo pitanje je - koja su to pitanja glupa ?
A drugo je - zasto bre stalno menjate avatare, taman vas popamtim po starim avatarima kad ono... Npr kad sam video OFFov avatar, ja sam mislio da on stvarno izgleda kao Milka... A idekiusa stvarno zamisljam kao vampira :) :) :) - bez uvrede :D Stvarno avatari kao da nekako "karakterno oboje" profil... Inace, pozdrav Arturu sto je stavio svoju sliku, sad brate znam kako izgleda moj sagovornik, znam da nije Staljin :D
BTW, Video sam prave slike negde u forumu, totalno mi se ne slazu sa nadimcima i avatarima :)
dexyco
25-01-2009, 10:55 PM
Npr kad sam video OFFov avatar, ja sam mislio da on stvarno izgleda kao Milka... A idekiusa stvarno zamisljam kao vampira - bez uvrede Stvarno avatari kao da nekako "karakterno oboje" profil...
Onda ja izgledam kao macan... :D
Arthur
25-01-2009, 11:20 PM
kod mene bar nema dileme :)
Danny Lou
25-01-2009, 11:34 PM
mare sklanjaj sliku plasis djecu! :wink::wink::wink:
Arthur
26-01-2009, 11:27 AM
mare sklanjaj sliku plasis djecu! :wink::wink::wink:
imam ja i grđih, ova je ublažena verzija, vidiš da se smeškam deci :da:
LACKY
31-01-2009, 03:57 AM
Sram vas bilo!
Umesto da pustite ljude,da na miru postavljaju glupa pitanja, vi se sprdate sa avatarima!
dexyco
31-01-2009, 03:11 PM
Jel su jaja mlecni proizvod?
elmirh
03-02-2009, 06:04 PM
Da li je glupo biti glup???????:banghead::rotfl:
dexyco
03-02-2009, 11:28 PM
Nije! To je nesto najlepse, veruj mi! Tesko je shvatati neke stvari, a ne znati to objasniti drugima...
LACKY
04-02-2009, 05:28 AM
Da li je glupo biti glup???????:banghead::rotfl:
Ovo je tema o glupim pitanjima!
A ti filozofiras.
elmirh
04-02-2009, 08:42 PM
Pa, filozofija je izvor svih gluposti koje iz nje proizilaze.
Evo jedno pitanje: Da li je mix svjetliji, ako je prostorija-rezija, u kojoj radimo vise osvjetljena????????????? :rotfl:
stigma
11-02-2009, 04:07 PM
ProdAJE LI NEKO UAD 1:confused:
ProdAJE LI NEKO UAD 1:confused:
I 'oce li neko da kupi isti :confused::da:
Arthur
11-02-2009, 08:22 PM
prodajem ja!
didovzub
13-02-2009, 09:28 AM
za?to ?ene nemogu maskaru stvait zatovrenih usta ?:confused:
Reinhardt
13-02-2009, 11:54 PM
glupo pitanjce..
zasto ljudi uzimaju analogne stolove a mixaju ITB?
Everbeatz
14-02-2009, 12:25 AM
zasto mixaju ITB uopste?
lesha
14-02-2009, 03:49 AM
zasto uopste miksaju?
Reinhardt
14-02-2009, 10:02 PM
zasto uopste miksaju?
to i ja kazem.. trebali bi izdavati multitrack cd-ove!!
cek..cek, to uopce nije glupo, a nije ni pitanje..
odo ja
Danny Lou
14-02-2009, 11:06 PM
da li ovaj thread ima smisao?
LACKY
15-02-2009, 12:11 AM
Mislis da nema?
Everbeatz
15-02-2009, 01:20 AM
ima?
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.