View Full Version : Gde da kupim d25 kabl ....?
Treba mi kabl za Mackie Onyx, d25 konektor koji na izlazu ima 8 trs?
hvala
ghostarbeiter
11-11-2008, 11:25 PM
pozdrav
ako nećeš da gotov kabl naručuješ spolja (imao je mogami, a i druge neke firme, ne sećam se napamet) - moraćeš da praviš. povoljan multicore kabl (pretpostavljam da ti treba 8 parica, pošto kažeš 8xTRS) ima Mega Music (BG, KV, NS) za čini mi se 10-15€ metar. DB25 i konektore za drugi kraj imaju u svim radnjama sa elektronskim komp. najpovoljnije iskustvo u zadnje vreme sam imao sa M&G electronic iz Niša. šalju poštom ... http://www.mgelectronic.co.yu/ ali ove konektore svi imaju ...
da, mene je uvek zanimalo zašto se kod ove vrste konekcija (D-sub) koristi multicore i šrimovi vezuju odvojeno, kada Dsub ima zajedničku vezu za masu? ako bi šrim (shield) bio zajednički, npr. DB25 bi mogao da nosi 3x8, a ne samo 2x8 kanala ...
Hvala na infu :).... .sutra zovem Megamusic. Ne znas slucajno koje vrste kablova prodaju (znam da su imali cordial nekad) i kakav je to kvalitet uopste?
ghostarbeiter
12-11-2008, 12:39 AM
Cordial je u pitanju. jeste slabija varijanta, ali povoljnije. sad sam se setio: http://www.alcpro.com/shop/
dr?i Mogami.
Arthur
12-11-2008, 02:38 AM
glupo pitanje, ali, može li se ovo nekako izbeći? Uzimam ga za vikend na probu najverovatnije, pa da sad baš ne pazarim dsub kablažu... Ako bih išao sa inserta, kakvim bih kablom trebao i koliko duboko da ubodem? Balansirani do kraja, ili do pola, ili ne balansirani? Ne zanima me putanja dalje od preampa do AD konverzije u vidu mojeg ff800.
ghostarbeiter
12-11-2008, 04:00 AM
@arthur - ako ima? balansirani (TRS) onda do kraja, s tim da bi ring (prsten u sredini) trebalo da je povezan sa tip-om (vrh) unutar tog istog d?eka.
po?to je, ako se ja sad dobro sećam (i ako je na onyxu kao na mikserima koje znam), send na vrhu, a mora? da mu vrati? signal u return, inače ti je signal prekinut i vi?e ga nema? dalje u kanalu ...
kabl ne mora da bude stereo, tuda vodi? samo send
Arthur
12-11-2008, 03:12 PM
ma jok, mene zanima da uzmem običan balansirani multikor, i pobodem ga u insert, i da na drugom kraju tog kabla dobijem signal (u ad-konverteru). Znam da ga neće biti dalje u kanalu na mixeru, tu mi više ni ne treba. Oću li ovako dobiti šta mi treba?
spidermusic
12-11-2008, 03:27 PM
Trebalo bi, s obzirom da je na TIP sengmentu TRS konektora Insert funkcije na mikseru slanje signala, dok je na RME-ovom input-u Tip segment TRS konektora Hot(+) vod signala.
Na Onyxu moras da gurnes do pola u insert, ako neces da kupujes Dsub....
Imaj na umu da je i insert i dir out (preko Dsub) post gain, ali pre EQ, bez mogucnosti da se utice na to:(
Edit/
sad procitah da ti neces zvuk dalje kroz kanal..... onda valjda moze tako bez problema. A ako hoces zvuk dalje (na aux npr, pa na sluske), mora do pola...... znaci nije do j...... ;-)
Arthur
12-11-2008, 04:15 PM
ok, malko ste kontradiktorni, ali nema veze, uzeću onyx, uzeću multikor, i u nekom scenariju će proraditi.
ghostarbeiter
13-11-2008, 12:01 AM
aha, jesmo kontradiktorni. moja jedina referenca je trenutno Allen&Heath, kod koga je vrh - send, a ring - return. znači, ne bi radila opcija "do pola". moguće da je kod mackie obrnuto, gde bi ovo pro?lo (i sa mono jackovima)
pozdrav
Arthur
13-11-2008, 04:31 AM
i zapravo će mi ortak koji mi daje spravu na probu dati i FW card za nju, tako da cela zajebancija otpada.. Offe, razmisli i ti o tome, taj fw je nešto tipa 300e, a mislim da će te multikori izaći bar pola te cifre ako ne i više .
Razmisljao sam i o fw varijanti, ali nemam toliko cesto terenski rad da bi mi se to isplatilo. A opet, verujem da je FF800 bolja sprava u A/d segmentu od toga sto dobijam sa mackie-vim FW. Drugo, meni ce onyx vise da sluzi za tezgarenje i kao pre za bubanj kad ga snimam (3, 4 puta godisnje).... tako da moze i do pola sa mono jackovima:D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.