PDA

View Full Version : akai mpd24

Plonk
10-11-2008, 08:26 PM
pozdrav
zagledao sam se u ovu spravicu, pa me zanimaju iskustva ljudi koji su je isprobali...pogotovo me zanima kako radi sa logic-om....da li mapiranje radi kako treba...
takodje mislim uzeti korg microkontrol....pa ako ga neko ima, bilo bi super cuti iskustva sa njim.....opet prvenstveno u radu sa logic-om

Monroe/Rampart
11-11-2008, 10:56 AM
Ja ti imam mpd...i sve ovisi o tome koliko si navikao raditi na drummachine/padkontroler tipu kontrolera...ja sam samo par puta u zivotu radio s mpc-em, pa mi je želja bila vise raditi s padovima, no na kraju je prevladala navika i rad na klavijaturi (prije sam neko vrijeme radio na asr-u, tako da mi je jednostavno islo brze i intuitivnije tako).

Ono sto te vjerojatno vise moze interesirat iz mog slucaja je da sve radi bez ikakvih gresaka. Ja sam ga koristio u FL-u, Guru-u, Pro Toolsima i nesta kratko u Nuendu i svugdje je radio bez ikakvih bugova...od fadera, do knobova pa cak i do transport kontrola. Padovi su navodno ko na mpc-u 2000/2500/3000/4000, ali po mom iskustvu, malo su tvrdji od tih padova, i svakako tvrdji nego na 60/1000. Ako si siguran da ti takav kontroler treba - nema zapreke da ga ne uzmes. Jedina ozbiljna konkurencija mu je Korgov Padkontrol, mada mi je jedina prednost koju on ima njegov x-y pad koji je koristan ako puno radis sa synthovima live. Eto, ako se odlucis, mozda ti cak i ja svog prodam (shameless selfpromotion) posto mi stoji na desktopu izmedju tastature i monitora kao jedan veliki transport kontrol : )).