Log in

View Full Version : Audio Kartica Sa Ulazom Za Mikrofon za max 100E - 120E (+ problem sa Fast Track)

zoksula
05-11-2008, 11:04 PM
Zdravo svima.

Prvi put sam kupim zvucnu karticu i mikrofon - iskljucivo za koriscenje speach-to-text software-a (Dragon Naturally Speaking).

Zanima me koja je kartica ok za ovo a da nije mnogo skupa i da daje ok rezultate bez suma.Neophodno je da moze potpuno da se integrise sa windowsom i da mogu da je koristim kao defauld audio device - tj kao bilo koju obicnu PC karticu.

Dakle uzeo sam M-audio USB Fast Track (non-pro) za 100E.

I lepo je radila samo sto se posle svekih sat-dve rada prirodno sa kompjutera.
Tako da sam morao da promenim USB port ili da restertujem kompjuter da bi se to desilo.

To je najverovatnije zbog IRQs adresa jer je moja kartica dobila virtuelnu (18).Naravno sve sam menjao kao u uputstvu, ali se u svakoj poziciji za USB menjala.

Da li je neko imao slicne probleme sa tom karticom ?

Takodje zanima me koja je kartica ok za ovo a da nije mnogo skupa i da daje ok rezultate bez suma.Neophodno je da moze potpuno da se integrise sa windowsom i da mogu da je koristim kao defauld audio device - tj kao bilo koju obicnu PC karticu.

Hvala

Maiv
05-11-2008, 11:36 PM
I lepo je radila samo sto se posle svekih sat-dve rada prirodno sa kompjutera.
Tako da sam morao da promenim USB port ili da restertujem kompjuter da bi se to desilo.

:confused::confused::confused:

mislim da sam shvatio sta te muci, pogledaj na kojem je IRQ taj USB port u koji stekas karticu, ak imas srece mozda mozes iskljuciti nest sto dijeli IRQ s tim portom. (ja zbog toga imam iskljucen firewire na laptopu)

allegrosteva
05-11-2008, 11:37 PM
Svaka (ispravice me kolege ako gresim)moze potpuno da se inetgrise sa wondowsom a ako ti treba samo za tu primenu i nizasta drugo uzmi sb audigy

zoksula
05-11-2008, 11:59 PM
:confused::confused::confused:

mislim da sam shvatio sta te muci, pogledaj na kojem je IRQ taj USB port u koji stekas karticu, ak imas srece mozda mozes iskljuciti nest sto dijeli IRQ s tim portom. (ja zbog toga imam iskljucen firewire na laptopu)

Pa jesam nasao sam na kome je na - 18. Ali to je virtielni tako da ne znam sa cim deli resource jer ne pise. Ta je kartica sada ne reklmaciju ali da li postoji univerzalno resenje.

Kako da nateram windows da je vidi na IRQ od 1-15. A prodavac mi je reko da on nikada nije imao reklamaciju.

Disableovao sam sve sto je moglo iz windowsa (ostavio procesor i tako to :))

Nije moguce da pro kartice mogu da imaju takve probleme.

zoksula
06-11-2008, 12:57 AM
Svaka (ispravice me kolege ako gresim)moze potpuno da se inetgrise sa wondowsom a ako ti treba samo za tu primenu i nizasta drugo uzmi sb audigy

Hteo sam soundblaster ali nisam mogao naci odgovarajuci mikrofon - tj imam neki ali je zvuk uzasan.

Sada imam behringer xm8500 - hteo sam eventualno neki PCI slot karticu koja se slaze sa tim mikrofonom(imam NC3FEZ kabal - ima 3 rupe(konektora)).

Da li moze da se poveze Emu-a 0404 PCI sa behringerom xm8500(mozda je glupo pitanje :))

Uzeo bih mozda i Emu 0202 USB ali se plasim jer je USB

Thanks

allegrosteva
07-11-2008, 01:13 AM
Kazu da ne postoji glupo pitanje,ja se slazem. Ne mozes povezati direktno mikrofon sa emu 0404pci (mislim mozes ali nece raditi) jer ta kartica nema mikrofonski preamp.Emu 0404 usb ima.A sa sb audigy mozes da povezes odgovarajucim kablom(sa jedne strane xlr a sa druge mali phono)