PDA

View Full Version : Razglas......?

OFF
03-11-2008, 11:57 PM
Znam da vecina vas ne tezgari, ali da imate bend koji radi svirke (bubanj, bass, gitara, vokali, klavijature) od 300 - 700 ljudi u desetak restorana u okolini (sareno zanrovski do j..), kako bi koncipirali ozvucenje?

Ono sto sad imamo je rack (mixer, rev, comp, eq i 1 snagas) kojim smo zadovoljni i par mackie 12'' kutija (korektni monitori).

Treba nam front (da li neki sub+sat), jos koji snagas...... ako ste culi nesto lepo dajte preporuku.

sve to u nekoj srednjoj klasi (npr, par kutija 500-1000 e za pasivne......)

takodje, kakva su iskustva sa subovima koji imaju pasivne skretnice VS aktivne skretnice pa sve posebno da se napaja.........

siroko, ali dajte neke impresije onim sto ste culi ili na cemu ste svirali

Hvala

Edi Prog
04-11-2008, 10:28 AM
Znam da vecina vas ne tezgari, ali da imate bend koji radi svirke (bubanj, bass, gitara, vokali, klavijature) od 300 - 700 ljudi u desetak restorana u okolini (sareno zanrovski do j..), kako bi koncipirali ozvucenje?

Ono sto sad imamo je rack (mixer, rev, comp, eq i 1 snagas) kojim smo zadovoljni i par mackie 12'' kutija (korektni monitori).

Treba nam front (da li neki sub+sat), jos koji snagas...... ako ste culi nesto lepo dajte preporuku.

sve to u nekoj srednjoj klasi (npr, par kutija 500-1000 e za pasivne......)

takodje, kakva su iskustva sa subovima koji imaju pasivne skretnice VS aktivne skretnice pa sve posebno da se napaja.........

siroko, ali dajte neke impresije onim sto ste culi ili na cemu ste svirali

Hvala

Mogu komentirati sto se tice pasivne skretnice u subovima. Izbjegavati u sirokom luku. Najcesce te skretnice u komercijalnim kutijama imaju visoko rez (oko 200-300 Hz) tako da prakticki ne rade svoj posao dobro. Sve sto je niza frekvencija reza sve je skuplja skretnica (a to se ne isplati proizvodjacu) jer elementima se drasticno dize cijena, a da ne govorimo o gubicima u pasivnim elementima....
U svakom slucaju, aktivne skretnice su bolje rjesenje.

OFF
04-11-2008, 07:55 PM
A resenja kao Drive reck PA od DBXa ili Ultradrive pro od Behringera?

makaay
05-11-2008, 11:13 AM
DBX je "navodno" odličan. Ultradrive zaobiđi pod svaku cijenu. Što se tiče razglasa za ovakav tip ozvuke, smatram da su aktivne kutije praktičnije i bolje rješenje.

npr. par RCF 312 aktivnih satelita (cca 700€) + 1 sub KV2 EX 2,2 (cca 2000€). Teško ćeš nadmašit tu konfiguraciju sa snagašima i pasivnim kutijama (u tom cjenovnom rangu i te kvalitete)

P.S. u band-u koristimo dva sub-a KV2 EX 2,2 + dva RCF 522A za frontu (u dogledno vrijeme dolaze još dva satelita). Trenutno je to 3,5 kW snage i prilično lijepo radi. U monitoringu FBT Jolly 12RA (4 komada). Vrlo sam zadovoljan. Prošli razglas je bio Bose 4x802, 2x502B, Panaray controller i dva Bose 1800 serije VI snagaša. U basu je bio problem jer bi mi trebala tri para 502B da dobijem ono što trenutno imam sa dva sub-a KV2.

Sretno!!!

OFF
05-11-2008, 10:27 PM
Uh.... kv2 izlazi iz budzeta, za sad..... verovatno ce morati da bude pasivni sistem jer je jeftiniji....

Jesi probao nesto od pasivnih varijanti RCF 315 ili 325.... ili cak neki EV ZX (3, 4...)?

Miha Blaze
06-11-2008, 02:40 AM
da se nadovezem, dbx driverack je dobar ;) behringer je behringer... to je specijalna vrsta (ne)sprave ;)
mada ja bih mozda uzeo neki pasivan sistem sa nekim jeftinijim pojacalima, pa kada bude bilo para da se ona zamene nekim boljim... zavisi...

pozdrav!

OFF
06-11-2008, 10:45 AM
Ok....'ajde da se fokusiramo na pasivni sistem sa aktivnom skretnicom (mozda i driverack PA to bude).... Dajte konkretne predloge:)

boom.trass
06-11-2008, 12:48 PM
Sa koliko novca raspolazete? Aktivna skretnica, pod obavezno. U zavisnosti od prostora i snage na kojoj se svira, potrebno je korigovati frekvenciju rezanja binova.

OFF
06-11-2008, 05:21 PM
Nema striktnog budzeta.... ali rekoh u klasi 500-1000e za par pasivnih zvucnika (pa i binova)

Da li je neko slusao Mackie Tetrade sistem?