Log in

View Full Version : EMU 1820 - "debeo" zvuk signala na preampima?

MUzzY
01-11-2008, 11:02 PM
Drug je uzeo gore navedenu kartu preko ebay-a. Sve je stiglo ok, postom itd. Jedino smo primetili da je malkice napukla prednja maska na jednom mestu. Instalacija je prosla bez problema i karta neprijavljuje nikakve greske sto se tice softwera.
E sad, ono sto je i mene i njega prvo zanimalo je koliko su preampi superiorniji u odnosu na moj trenutni maudio fasttrack usb :) : Iznadjenje je, meni bar (on svira klavir), je bilo neprijatno. Zvuk je dobio "dubinu" ali je toliko dobio "mase" na basovima i sve toliko zvuci "debelo" da mi jednostavno nije prirodno :) Gitar je totalno izgubila "attack" i sve zvuci kao da prolazi kroz neki ogroman lampaski sag... ne znam da li me razumete? Totalno neprirodno. Dok mi je radio konnekt toga nije bilo.
Jel nesto moglo da se desi unutar karte (prouzrokovano padom ili sl.) da stvori ovakve "artifakte" ili mi ne umemo nesto da podesimo?
Ovo se desava na oba mic ulaza i na svim line ulazima na zadnjoj strani modula...

Poz!

rastamankg
11-11-2008, 12:03 AM
Nek proveri da nije stavio neke efekte na kanalima u patchmix dsp-u, mozda je zbog toga...
Ne znam sta drugo moze da bude... Ako je pala onda ili radi il' ne radi, kolko ja znam :)

clusterchord
14-11-2008, 02:05 AM
nalijepi naljepnicu NEVE naprijed preko E-MU. reci klijentima da je ta debljina od transformatora, i ... digni cijenu snimanja na duplo. :D

HeatMan
14-11-2008, 03:28 AM
taj fazon.

nemam problema sa tom kartom, da kucnem o drvo.. niti mi se chini da ima previshe bassa..

poz

lesha
14-11-2008, 10:43 AM
skoro sam uporedjivao zvuk 1820m i konnekt 24d.
razlike su zaista minimalne, s tim sto tc ima za nijansu bolju dubinu (3d) i utegnutiji zvuk, sto pripisujem najverovatnije bolje resenom jitteru.

jos jednom napominjem da su razlike minimalne i jedva cujne.

MUzzY
17-11-2008, 02:52 AM
Bio sam ubedjen da sam napisao odgovor?...
Elem, rapitao sam se na peaveyevom forumu i dobio odgovor da emu1820 nema pravi HiZ input, kao ni moja MOTU8pre. Kad gitaru ubodem prvo u pedalu pa onda u preamp karti sve radi "normalno". Znaci mora DIbox pre karte ako je potreban HiZ input...

Mali off: Samo da se nadovezem na pozitivne komentare oko TCovih preampa. Bolji su bili (za nijansu doduse) i od ovog MOTU-a. Bas mi je krivo sto je crkao :(

HeatMan
18-11-2008, 05:06 AM
iskreno ja nisam ni skapirao da si ubo dirketno gitaru u preampe.. :?

MUzzY
18-11-2008, 10:59 PM
Pa da, imaju ulaz koji je (kao) predvidjen za to...

HeatMan
19-11-2008, 01:39 AM
ne pishe ti nigde hi z ni instrument in

odakle ti to?

silicon science
19-11-2008, 02:24 AM
nalijepi naljepnicu NEVE naprijed preko E-MU. reci klijentima da je ta debljina od transformatora, i ... digni cijenu snimanja na duplo. :D

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :wink: :wink: 8-) 8-)

MUzzY
19-11-2008, 08:37 PM
Ako je kaze da mozes da konektujes i gitaru/bas onda mora biti HiZ, zar ne?

HeatMan
20-11-2008, 06:31 AM
ne razumem