PDA

View Full Version : poslednja provera

grada27
31-10-2008, 08:17 PM
Posto u ponedeljak idem da uplatim opremu,jos jednom da pitam, ako neko ima da da neki savet, mada ste mi stvarno vec puno pomogli.Odlucio sam se za ovo:
api 7600,alesis hd24,octamicII,neumann u87ai,monitori super mee,mozda rudaw one

sto se tice mikrofona za bubanj tu nemam dileme

pozdrav!

"7"
31-10-2008, 09:19 PM
Posto u ponedeljak idem da uplatim opremu,jos jednom da pitam, ako neko ima da da neki savet, mada ste mi stvarno vec puno pomogli.Odlucio sam se za ovo:

pozdrav!

Za jos nesto ne treba da imas dilemu... Super Mee izuva... i za RuDaw se uopste ne bih razmisljao, pogotovo sto otvaras studio i radis profesionalno, masina sredjena akusticki i napucana maksimalno + tehnicka podrska - ja se ne bih razmisljao... samo je mozda bolje da odmah uzmes Pro, viska nikad dosta :wink:

Nek je sa srecom i da se otplati brzo...

Pozz

Mogli
31-10-2008, 10:42 PM
Za jos nesto ne treba da imas dilemu... Super Mee izuva...
Pozz

Ima li neki link za to?

boggy
31-10-2008, 11:06 PM
Ima li neki link za to?

Bice... treba da sredimo staru prezentaciju...

za sad ima ovo na Rumskom: "SuperMEE, profesionalni near-field monitor (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13764&highlight=supermee)"

pozdrav

bogi

lesha
31-10-2008, 11:06 PM
Ima li neki link za to?

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13764

Bitch
03-11-2008, 01:38 AM

pozdrav!

odlicno. samo je pitanje za cega ti treba hd24? snimas na terenu ili ...?

pozzz

alen
03-11-2008, 11:05 AM
Ako neces raditi na terenu alesisHD-24 je nedorastao lancu koji planiras napraviti.Lagano si umesto njega mogao razmisljati o rme ff800 ili sl. sa kojom ces dobiti dosta 'pristojniji' lanac,sto zvucno sto mogucnostima rutiranja kako za 'indoor' snimanja tako i uz laptop terenska snimanja.Zvucno je mnogo superiorniji od alesisovog snimaca,ciji su konvertori kvaliteta dovoljnog za terenski rad ali poprilicno inferiorniji od vecine home i professional audio interfejsa dostupnih danas a i gledano na ostalo,osim sto imas 24 kanala za rekording u mnogim ruting kombinacijama si veoma ogranicen.Po meni pre bih isao na valjani DAW interfesj(rme ff800,Tc konnekt48,motu893 mk3..)
Poz

grada27
04-11-2008, 09:31 PM
Vec je kod mene,da sam procitao ranije ovaj post mozda bih dobro razmislio, treba mi za terensko snimanje manifestacija i nastupa i po nesto u studiu da odradi(kao visekanalno snimanje proba).Sada kada razmisljam o tome sigurno ste u pravu,ali to je nesto skuplja varijanta ,priznajem nisam dosta ni obratio paznju na njegove mogucnosti,jedino sto me brine i ujedno prva moja kritika same sprave,nadam se da ih nece vise biti je da nema nikakav izlaz za slusalice,druga jos vaznija stvar je da nemam kontrolu ulaznog signala, kapiram ako je signal slab ok neka je slab pojacacu ga kasnije u miksu,ali sta da radim ako je jak i klipuje??Stvarno bi mi znacilo da neko ko ima alesisa kaze neku rec o tome.:banghead: Ustvari koliko vidim da bih cuo iz alesisa svaki kanal moram da imam neki mikser,sabirnicu,pa i 24 pre ampa,ako sam u pravu onda sam se stvarno zaj.:banghead:

Veliki pozdrav!!

spidermusic
05-11-2008, 08:55 AM
Da bi snimao signale sa mikrofona moras ispred Alesis HD24 imati 24 mikrofonskih preamp-ova (pod uslovom da svih 24 kanala snimas istovremeno) ili, pak, neki 24-kanalni mikser sa direct output-om po svakom kanalu. Da bi istovremeno slusao snimljene kanale moras imati neki 24-kanalni mikser ili 24-kanalnu analognu sabirnicu.

Za terenska snimanja je ovo solidna i pouzdana sprava, ali ne i za rad u studiju, jer nema preampove, ima losije konveretere od vecine savremenih audio interface-a, a i za ozbiljniji rad zahteva jos dodatih sprava sto znatno poskupljuje opremanje studija.

grada27
05-11-2008, 08:27 PM
:cry:Sam sam kriv sto nisam vise stvari proverio pre kupovine,prosto nisam mogao da zamislim takav uredjaj a da nema izlaz za slusalice i barem neki trim control po kanalu,ostaje mi samo da se nadam da mikser iz koga budem vukao signale bude takav da nap. gain iz miksera podesim na odgovarajucu jacinu,gledajuci pik metre na alesisu, a da to ne smeta coveku koji je za mixpultom u kreiranju kompletne slike samog zvuka(koncerta)U stvari da pitam da li gain po kanalu utice na direct out nezavisno od glavnog izlaza,kapiram da tu kontrolu rade klizni potenciometri i da oni ne uticu na direct output.Mozda sam malo nejasan jer nemam bas nekog iskustva sa mikserima i mogucnostima, zato pitam da bih znao sta da zahtevam u slucaju nekog snimanja.

veliki pozdrav!

Bitch
05-11-2008, 11:12 PM
:cry:Sam sam kriv sto nisam vise stvari proverio pre kupovine,prosto nisam mogao da zamislim takav uredjaj a da nema izlaz za slusalice i barem neki trim control po kanalu,ostaje mi samo da se nadam da mikser iz koga budem vukao signale bude takav da nap. gain iz miksera podesim na odgovarajucu jacinu,gledajuci pik metre na alesisu, a da to ne smeta coveku koji je za mixpultom u kreiranju kompletne slike samog zvuka(koncerta)U stvari da pitam da li gain po kanalu utice na direct out nezavisno od glavnog izlaza,kapiram da tu kontrolu rade klizni potenciometri i da oni ne uticu na direct output.Mozda sam malo nejasan jer nemam bas nekog iskustva sa mikserima i mogucnostima, zato pitam da bih znao sta da zahtevam u slucaju nekog snimanja.

veliki pozdrav!

jbg grada, alesis nema izlaz za sluske. mada radi po kanalima :) bez preampa, malo je tiho za live, ali ako gurnes u Out 1 sluske, cuces npr kick. ali naravno tise.

Da, alesis nema trim potove niti gain kontrolu. Ako ides iz Direct outa sa miksete, taj signal je "post gain, pre sve ostalo". Znaci bas te briga kako stoje regleri na kanalu ili na masteru, to ide napolje na direct out. E sad sto se tice MUTE-ova, sve zavisi od konfiguracije mixera, na Midasu recimo MUTE na kanalu mutira i Direct out pa neces snimiti nista! Znaci pazljivo sa planiranjem snimanja (da ne bude da tonac vozi mute groups, a da ti ostanes bez snimka - mada nije to lose jer on poznaje sta treba da svira a sta ne, ali ja generalno to izbegavam zbog raznih scenarija u postu....).
Pozicioniraj Alesisa da ga vidi tonac benda, i zamoli ga da pazi na nivoe. Savestan i u glavi normalan tonac ce 1. pomoci rado, 2. nece gurati ni sebi Gain-ove u crveno, nego ako vidi da se neko panji, smanjice ga. Manje-vise svi direct outi su friendly optimizovani za Alesisa, tako da ako tonac pazi da njemu ne ide u crveno, nece ni tebi.
...kazem "friendly" i "normalnih" jer ima likova kojima je prvo kad sednu za mixer da ga skroz uteraju u crveno, sve po kanalima :shock: :banghead:

...eto.
pozz :)

spidermusic
06-11-2008, 07:52 AM
Uz puno srece i truda na terenu, Alesis ce te sluziti dobro. Posle usnimavanja slede prebacivanje materijala u komp i miksovanje materijala, lepsi i zahtevniji deo posla. Pozz i srecno.

grada27
06-11-2008, 09:45 PM
Sada mi je malo lakse,nego da pitam jos nesto da li direct out daje suv signal bez efekta ili sa efektom.Kapiram da nesto sa koncerta treba snimati suvo,pa ka kasnije u studiju farbati,ali da bi se docarala prava atmosfera mislim da bi trebalo snimati sa onim efektima kakvi su na samom koncertu,znaci kakav je izlaz na direct out da li je sa ili bez efekta? Ako je sa kako doci do suvog signala i obrnuto.Mozda sam malo konfuzan ili previse trazim, to je zato sto sam pocetnik u ovom poslu s nestrpljenjem ocekujem odgovor.

Veliki pozdrav!

spidermusic
06-11-2008, 10:08 PM
Direct output obicno dolazi posle gain-a na mikseru, a pre svih ostalih tonskih kontrola, pa tako u snimac dolaze suvi signali. Na posebne kanale Alesis HD 24 mozes snimiti signale koji se vracaju sa procesora, ukoliko na Return modulima postoji direct output.

spidermusic
06-11-2008, 10:09 PM
PS: Grado, ne budi lenj i svrati do mene u studio. Pozz.

grada27
06-11-2008, 10:25 PM
Malo mi je jasnije,ali ne bas sve,koliko kapiram sve zavisi sa kakvim mikserom imas posla,nije losa ideja da to sve isprobamo kod tebe na nekom bendu,nece se ljutiti,naravno ako imas volje i vremena.

Bitch
06-11-2008, 11:58 PM
...da kvotujem sam sebe :)

Ako ides iz Direct outa sa miksete, taj signal je "post gain, pre sve ostalo".

spidermusic
07-11-2008, 12:30 PM
Malo mi je jasnije,ali ne bas sve,koliko kapiram sve zavisi sa kakvim mikserom imas posla,nije losa ideja da to sve isprobamo kod tebe na nekom bendu,nece se ljutiti,naravno ako imas volje i vremena.

Moze, ako neko od bendova bude raspolozen, ali to nas ne ometa da na licu mesta isprobamo sistem i sam se uveris u njegove mogucnosti.

alen
10-11-2008, 01:14 PM
Jos nesto iz mog iskustva,ono sto najvise iritira u radu sa HD-24 je prebacivanje snimka u komp.Alesis formatira hd u svoj format koji je necitljiv za PC,jedini nacin slanja zapisa iz snimaca je ili real-time recording na pc ili preko LAN-a, pa kad imas live snimak od 4-5 sati prebacivanje mrezom zna da traje i nekoliko dana....uzas.
Sto se tice gaina ulaznog signala u HD-24,uglavnom budi bez brige jer hd-24 ima poprilicno veliki headroom tako da tonac uglavnom trebao da vodi racuna da mu preampi na mixeru nisu u klipu pa samim tim i nivo ulaza u alesis bice u granicama njegovog headrooma.

grada27
10-11-2008, 07:21 PM
Da li si radio sa ovim,povezes hd direktno na komp preko ide kabla,upalis komp i poskidas na svoj hard disk. Ide brze nego fireportom...tako kazu,ako neko zna nesto vise o tome i kako radi, neka napise koju!

http://www.dnd.utwente.nl/~mrjb/hd24tools/download.html (http://www.dnd.utwente.nl/%7Emrjb/hd24tools/download.html)

Puno pozz :)

dvuckovic
10-11-2008, 07:24 PM
Da li si radio sa ovim,povezes hd direktno na komp preko ide kabla,upalis komp i poskidas na svoj hard disk. Ide brze nego fireportom...tako kazu,ako neko zna nesto vise o tome i kako radi, neka napise koju!

http://www.dnd.utwente.nl/~mrjb/hd24tools/download.html (http://www.dnd.utwente.nl/%7Emrjb/hd24tools/download.html)

Puno pozz :)

Probao sam, ne radi uvijek, bolje da ipak uzmes fireport.

Bitch
10-11-2008, 07:54 PM
imas i Alesis FST Connect, kao HD24 tools....

...mada je sve to individualno. Kod nekog radi samo preko Fireporta, kod nekog bez greske i direkt na komp.... ipak je to Alesis :D